Здравей Гост

Готвенето ,храната , готвачите . :)))))))

• 142 Отговора
  • 22836 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
Re: Готвенето ,храната , готвачите . :)))))))
« Отговор #20 -: Февруари 11, 2009, 09:40:22 pm »
Според мен акцентиран Телец е по-скоро ориентиран към консумиране, чревоугодничество, готвенето ще да е от нещо друго, Луна, 4-ти дом.
Аз обичам и да готвя и да се храня, имам стелиум в Телец, а Слънце, Меркурий и Южен възел в 4-ти дом.
Имам близка приятелка с Луна в Рак 4ти дом, но много мрази да готви, но си хапва.Нея я избива на постоянни промени и месетене на мебелите в дома. :D

*

veshti4ka

« Отговор #21 -: Февруари 11, 2009, 09:40:31 pm »
Луна+Сатурн тригон към Юпитер+Меркурии+Ас тригон към Уран
Променена стомашна флора ,повишена чувствителност към храната +проблеми на тънките или дебелите черва. Един профилактичен преглед няма да те ухапе Плезещ се Ухилен

ааааааааа без такива - мразя дофторята  /да чакам по опашки и да не знаят какво ми има/ ... нищо ми нямаааа ... като ми стане нещо пия билки и толкоз  :P ;D ;)
Не бъди инат дееееееееее ;D.Провери си стомахчето ,дори само за да ми натриеш носа ,че ти няма нищо ::) ;D

ама що да ходя, като даже и нямам никакви проблеми  :P   само дето ми е зле от преяждане в момента - 2 шоколадови муса и голяяяямо парче пандишпан залят с масло, какао и захар /"жадната калугерка"/ ;D ;D ;D

« Отговор #22 -: Февруари 11, 2009, 09:43:52 pm »
сл. знак дева, асц дева, луна водолей, юпитер в лъв  :P
имам опозиция луна-юпитер  ??? ::) какво беше това, пълнота ли?  ;D Не съм дебела.  8)
Оппааа ,някой не чете  ;D,а мрънкаше за четенето .Готвенето се проявява по разположението на Луната и пети дом ,така че като мернах че не обичаш да готвиш направо те забих в зодия Водолей и близнак ,вместо да пиша Луна във Водолей или Близнак.

и няма да ви кажа какво си дъвча за десерт  :P ,че ще потекат лигите на всички :P :P :P

« Отговор #23 -: Февруари 11, 2009, 09:44:56 pm »
Луна+Сатурн тригон към Юпитер+Меркурии+Ас тригон към Уран
Променена стомашна флора ,повишена чувствителност към храната +проблеми на тънките или дебелите черва. Един профилактичен преглед няма да те ухапе Плезещ се Ухилен

ааааааааа без такива - мразя дофторята  /да чакам по опашки и да не знаят какво ми има/ ... нищо ми нямаааа ... като ми стане нещо пия билки и толкоз  :P ;D ;)
Не бъди инат дееееееееее ;D.Провери си стомахчето ,дори само за да ми натриеш носа ,че ти няма нищо ::) ;D

ама що да ходя, като даже и нямам никакви проблеми  :P   само дето ми е зле от преяждане в момента - 2 шоколадови муса и голяяяямо парче пандишпан залят с масло, какао и захар /"жадната калугерка"/ ;D ;D ;D
Ами направи един преглед ,че и сестрата нямаше проблеми като теб ,но накрая си изгърмя като крушка.

*

aiia

« Отговор #24 -: Февруари 11, 2009, 09:46:07 pm »

[/quote]

Малееей...какво говориш, вещичке? Пандишпан сладкиш залят с масло и захар лелеее колко калории са това? Как ядете бе хора. Аз ще умра ако ям така. Поляти работи с майонези или масла или сосове... Не ти ли стана лошо???
Може и аз да съм сбъркана...  ??? :-\

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #25 -: Февруари 11, 2009, 09:47:56 pm »
Според мен акцентиран Телец е по-скоро ориентиран към консумиране, чревоугодничество, готвенето ще да е от нещо друго, Луна, 4-ти дом.
Аз обичам и да готвя и да се храня, имам стелиум в Телец, а Слънце, Меркурий и Южен възел в 4-ти дом.
Имам близка приятелка с Луна в Рак 4ти дом, но много мрази да готви, но си хапва.Нея я избива на постоянни промени и месетене на мебелите в дома. :D

Може да не й е дошло времето.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #26 -: Февруари 11, 2009, 09:49:48 pm »
Ако има деца ,вероятно е кърмила продължително малките ,но ако няма ще се прояви в тази област.

*

aiia

« Отговор #27 -: Февруари 11, 2009, 09:50:37 pm »
имам опозиция луна-юпитер  ??? ::) какво беше това, пълнота ли?  ;D Не съм дебела.  8)
Оппааа ,някой не чете  ;D,а мрънкаше за четенето .Готвенето се проявява по разположението на Луната и пети дом ,така че като мернах че не обичаш да готвиш направо те забих в зодия Водолей и близнак ,вместо да пиша Луна във Водолей или Близнак.

и няма да ви кажа какво си дъвча за десерт  :P ,че ще потекат лигите на всички :P :P :P

Точно. Значи при мен работи. Луна във водолей в 5 дом ---> НЕ ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ!!!
Но какви салати правяяяяяя, снимат ги. Иначе за други неща, по книга готвя перфектно, но много рядко. Но го правя от сърце и е много красиво!!  :-* :D За мен е много важно, ястието да има вид. Може да не го ям, ама да е красиво...  :-[

« Отговор #28 -: Февруари 11, 2009, 09:51:51 pm »

Точно. Значи при мен работи. Луна във водолей в 5 дом ---> НЕ ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ!!!
Но какви салати правяяяяяя, снимат ги. Иначе за други неща, по книга готвя перфектно, но много рядко. Но го правя от сърце и е много красиво!!  :-* :D За мен е много важно, ястието да има вид. Може да не го ям, ама да е красиво...  :-[
В някакъв период сигурно си се насочила като сервитьор за професия или временна работа.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #29 -: Февруари 11, 2009, 09:52:08 pm »
Ако има деца ,вероятно е кърмила продължително малките ,но ако няма ще се прояви в тази област.
Няма, но много иска, както и аз. :'(

*

veshti4ka

« Отговор #30 -: Февруари 11, 2009, 09:52:54 pm »
абе, Зъболекарю, ти пък какво ги нареждаш като стар дядо а? аааааааааааа  ;D ;D ;D ;D ;D  таквози диване като мен не се затрива лесно ... какво да направя като съвпада на Ерос и Церера ми дава страст към ядене на вкуснотии  ;D ;D ;D

Айя, не се трови, аз така си ям откакто се помня, а храните със сметана, масла и майонези са ми специалитет  ;D  никога не броя калории - тази дума е липсваща в моя речник  ;)  лошото е, че до преди 2 години тренирах много, защото ми харесваше, но вече ме мързи да гледам  ;)  според древните философии не е важно какво консумираш, ако душата ти е чиста - тогава и тялото ти е чисто  ;)  вайййй каква съм чистницааааа  ;D ;D ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #31 -: Февруари 11, 2009, 09:53:16 pm »

Значи все пак обичаш да готвиш ;D, то така се започва.

*

aiia

« Отговор #32 -: Февруари 11, 2009, 09:56:40 pm »
хихихихи.
Зъболекаря допуска, че съм била сервитьорка или че съм работила в сферата на храненто. Ами НЕ, но сигурно е наследствена черта от майка ми. Тя е работила винаги това. Без нож и вилица, салфетка не сядам на масата. При интимни случки и свещ прибавям.  ;D ;D :D Майтап да става, хич не съм романтична... голямо дърво съм, цапната до нема и къде ... ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #33 -: Февруари 11, 2009, 09:58:56 pm »
какво да направя като съвпада на Ерос и Церера ми дава страст към ядене на вкуснотии  ;D ;D ;D

Хаха-сега ако кажеш,че и в еротичната прелюдия има и вкусотийки вече ще падна от стола  ::) ;D :P

На мен нещо ми стана много весело-не знам от положителната енергия във форума ли стана това,от музиката дето я слушам,от това че Луната излезе от съвпада със Сатурн,но е весело  :) ;D

« Отговор #34 -: Февруари 11, 2009, 10:01:56 pm »
какво да направя като съвпада на Ерос и Церера ми дава страст към ядене на вкуснотии  ;D ;D ;D

Хаха-сега ако кажеш,че и в еротичната прелюдия има и вкусотийки вече ще падна от стола  ::) ;D :P

На мен нещо ми стана много весело-не знам от положителната енергия във форума ли стана това,от музиката дето я слушам,от това че Луната излезе от съвпада със Сатурн,но е весело  :) ;D

Абе ,действам или вбесяващо на всички или ги разсмивам ,това ми е една от дарбите . (минутки за самореклама)

*

veshti4ka

« Отговор #35 -: Февруари 11, 2009, 10:02:42 pm »

и на мен ми е много смешно - седя и се хиля като пача тук пред монитора  ;D ;D ;D  а за другото не зная  :-[ - Уран в 8 дом .... но пък виж какво Ерос си е страстта какво толкоз смешно има и като е в съвпад с Церера /манджата/ като как да го интерпретирам я - направо в прав текст и си е вярно и то много  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #36 -: Февруари 11, 2009, 10:08:27 pm »
Ами ха така!  ;D

Досега не бях срещал тълкуване на Ерос/Церера,вече си имаме и жив пример,какво по-хубаво от това за астрологията  :) ! (без майтап,нищо че е весело )

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #37 -: Февруари 11, 2009, 10:10:22 pm »
не мисля , че четвърти дом има отношение към храната и готвенето.за мен готвенето е изкуство.подхода към подправките ,подбора им ,както и съотношението си е цяло изкуство и е нужно да се прояви кративено отношение.
в кухнята ми има подправки от цял свят.приготвям сосове почти към всички меса и умело се справям.освен хирон ,нямам нищо в 4-ти дом.луната ми е в 6-ти,имам планети в дева и отличен тригон с марс във 2-ри,които освен,че е упр. на асц ,управлява и 5-ти.децата ,пък и приятели ме молят да направя ресторант с мой рецепти. :)
кажи ми какво ядеж , за да ти кажа какъв си!-стара мъдрост

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #38 -: Февруари 11, 2009, 10:15:42 pm »
Статистически добрите готвачи или преобладаващите слънчеви знаци сред тази професия са Лъв и Дева (Рака е по-свързан със самата храна,Лъва с творческия процес на готвенето,Девата с всичките тънкости и в това храната в крайна сметка да бъде поднасяна като здравословен продукт). ;)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #39 -: Февруари 11, 2009, 10:16:14 pm »
не мисля , че четвърти дом има отношение към храната и готвенето.за мен готвенето е изкуство.подхода към подправките ,подбора им ,както и съотношението си е цяло изкуство и е нужно да се прояви кративено отношение.
в кухнята ми има подправки от цял свят.приготвям сосове почти към всички меса и умело се справям.освен хирон ,нямам нищо в 4-ти дом.луната ми е в 6-ти,имам планети в дева и отличен тригон с марс във 2-ри,които освен,че е упр. на асц ,управляжа и 5-ти.децата ,пък и приятели ме молят да направя ресторант с мой рецепти. :)

Зависи какво влагаш в готвенето. Креативното готвене с експериментиране и новаторство си е хубаво нещо. Готвенето със стриктно спазване на рецепти - друго, има и готвене с нагласа за създаване/допълване на домашна обстановка, уют.