Здравей Гост

За любовта и партньорите в моя живот

• 151 Отговора
  • 26540 Прегледи
*

Nebesna

Re: За любовта и партньорите в моя живот
« Отговор #80 -: Февруари 25, 2009, 12:58:05 am »
Ето с какъв човек ме срещна "съдбата". Не го познавам лично, тъй като връзката ни е засега виртуална и сме си разменили снимки. Но ми направи впечатление картата му и реших да я споделя с вас. Първото нещо, което ми се наби на очи в тази карта е силните достойнства на повечето планети, наличие на кралски градус и съвпадите с неподвижните звезди. Часът на раждане не ми е известен, затова съм построила картата на 12,00 часа.

1. Венера на трон във Везни и в съвпад със Спика
2. Луна в екзалтация в Телец и в съвпад с Алгол
3. Меркурий на трон в Дева в кралски градус
4. Сатурн на трон във Водолей
5. Юпитер в приятелски знак - Овен
6. Марс на трон в Скорпион

В синастрията - много аспекти между Слънце, Луна, Юпитер, Сатурн:
Сатурн мъж съвпад Луна жена
Сатурн мъж съвпад Слънце жена
Юпитер мъж секстил Луна жена
Юпитер мъж секстил Слънце жена
Слънце мъж тригон Слънце жена
Слънце мъж тригон Луна жена
Луна мъж секстил Сатурн жена
Луна мъж секстил Юпитер жена

Сексуално-еротични аспекти:
Венера мъж съвпад Марс жена
Венера мъж тригон Слънце жена
Венера мъж тригон Луна жена
Венера мъж квадратура Юпитер жена
Венера жена секстил Ерос мъж
Венера жена опозиция Плутон мъж (този аспект е доста обсебващ и дава скрита ревност)

Марс мъж квадрат Луна жена (този аспект дава явна ревност)
Марс мъж квадрат Слънце жена (този аспект дава скандали)
Марс мъж тригон Венера жена
Марс мъж секстил Плутон жена

Аспекти за комуникация:
Меркурий мъж съвпад Уран жена
Меркурий мъж съвпад Плутон жена
Меркурий мъж секстил Юпитер жена
Меркурий мъж секстил Нептун жена
Мекурий мъж опозиция Сатурн жена
Меркурий жена опозиция Уран мъж (горката аз, моят Меркурий сключва единствено този аспект в синастрията. Тук мъжът търси отговор само с "да" и "не" и няма търпението да изслушва жената)

Духовни аспекти:
Нептун мъж тригон Венера жена
Нептун жена секстил Меркурий мъж
Венера жена съвпад Хирон мъж
Северните лунни възли са в секстил (Рак и Телец)

Аспекти на взаимна симпатия:
Асцендент жена секстил Венера мъж
Асцендент жена секстил Слънце мъж
Асцендент жена тригон Юпитер мъж

Слънце мъж съвпад МЦ жена
Юпитер мъж съвпад ИЦ жена

И с това май изчерпах основните аспекти.
Но по-интересна ми е картата на мъжа. Рядко се срещат толкова много планети в своята обител в една карта. Вие какво ще кажете за тази личност?
« Последна редакция: Февруари 25, 2009, 01:16:21 am от Nebesna »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #81 -: Февруари 25, 2009, 02:40:51 am »
Да,картата е интересна ,обаче някои неща могат да я преобърнат и да придобие друг вид,дори още преди да сме разбрали АСЦ и куспидите.

В тази карта ако мъжът е роден следобяд или вечерта,става нещо още по-интересно:

Меркурий става неаспектиран
Луната става неаспектирана 
(освен ако не хване квадрата с Уран,което е възможно ако е вечерно раждане)

С 2 неаспектирани вътрешни планети,психиката и самоличността могат доста да се изменят.

Почти съм убеден,че Луната ще е в Близнаци.Не заради друго,просто не мога да си представя Луна в Телец и виртуални запознанства,това идеално пасва на една Луна в Близнаци.  ;D (Аз имам Луна в Близнаци и това е последното което ме влече -сигурно съм изключение  :P ) Да,Венера на трон във въздушна обител може и да засилва свободните контакти,но ще видим дали само това е достатъчно.
Ако Луната остане в Телец,Венера не само че ще е крайна доминанта(тя и сега е тъй като е Упр на Слънцето и са в един знак където е на трон),но си мисля че такъв човек трудно би си размърдал д...то ,
във всяко едно отношение.Виж ти го познаваш,би трябвало да различиш Луна в Телец и Близнаци в поведението,макар че принципно с Венера и Меркурий на трон сигурно не е лесно от пръв поглед, но Близнаците все пак не са Дева(говоря за качествата на Меркурий там).

Марс в картата е най-проблемен:съвпад с Нептун и точен квадрат със Сатурн.Тук трона му мисля,че по-скоро ще засили някои негативни ефекти,което е характерно за аспектите които има,но и това ще видим  ::) Марс е в точен аспект с възлите,всъщност както и Сатурн,застъпва се един и същи градус, това показва че най-важните задачи и промени в живота му по принцип са свързани с това как изявява квадрата Марс/Сатурн и отделно наталните им позиции(в домовете).

« Отговор #82 -: Февруари 25, 2009, 09:52:34 am »
Небесна,

Твойте Слънце/Луна ще активират нат. му  квадрат Сатурн /Марс
като добавим и квадратите между двата юпитера / коренно разл.
възгледи  за живота / и тъй като неговият е в секстил към
квадратурата и Марс го управлява, това ще налива и усилва в пъти негативите в отношенията.Марс в Скорпи/!11 никак не е за подценяване особено ако ти се явиш в ролята на силният му сатурн
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #83 -: Февруари 25, 2009, 02:00:30 pm »
Предполагам ,че ще излезе ,че е роден към 15ч до 16 .20 в този интервал от време ,но ще изчакам да разбереш със сигурност .
Залагам на АСЦ Водолей ,заради Слънцето на Небесна и понеже съм съгласен със Синухе за Луна в Близнаци  предполагаем час на раждане16 ч19минути
« Последна редакция: Февруари 25, 2009, 02:07:31 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Nebesna

« Отговор #84 -: Февруари 25, 2009, 05:58:47 pm »
Благодаря за включването. може и да е в Близнаци пустата му Луна. Това, което зная е, че се занимава с компютърни технологии-работи в банка като "експерт ИТ". Ще попитам за часа на раждане. може и да знае, понеже казва, че сестра му също изготвяла хороскопи. При положение, че Луната е в началните градуси на Близнаци, това добре ще пасва на водолейската ми Луна, но е много зле за моя Меркурий (квадрат), който на всичко отгоре опонира и на неговия Уран. Тук май неразбирателството ще бъде тотално. Че и няма баласиращи аспекти. Въй, въй!

« Отговор #85 -: Февруари 25, 2009, 06:08:15 pm »
Благодаря за включването. може и да е в Близнаци пустата му Луна. Това, което зная е, че се занимава с компютърни технологии-работи в банка като "експерт ИТ". Ще попитам за часа на раждане. може и да знае, понеже казва, че сестра му също изготвяла хороскопи. При положение, че Луната е в началните градуси на Близнаци, това добре ще пасва на водолейската ми Луна, но е много зле за моя Меркурий (квадрат), който на всичко отгоре опонира и на неговия Уран. Тук май неразбирателството ще бъде тотално. Че и няма баласиращи аспекти. Въй, въй!
Колко сродно го усещаш ?
Може да ти се стори тъп въпрос ,но пък имам нещо на ум.

« Отговор #86 -: Февруари 25, 2009, 06:25:56 pm »
Само за уточнение според начина ти на усещане, АСЦ може и да е Скорпион ,което ще отговаря на представата ти за съдбовен партньор.
В случай на АСЦ Скорпион Уран попада в 10 дом,което би обяснило и работата му.
« Последна редакция: Февруари 25, 2009, 06:44:50 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #87 -: Февруари 25, 2009, 07:50:48 pm »
Една предполагаема карта за въпросният господин. Колегите могат да се включат.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #88 -: Февруари 25, 2009, 08:48:30 pm »
Колко сродно го усещаш ?

Може ти се стори тъп въпрос, ама по кои аспекти го гледаш тва?  :-[

« Отговор #89 -: Февруари 25, 2009, 09:13:31 pm »
Колко сродно го усещаш ?

Ами девойката има лунни възли Телец/ Скорпион и Южния лунен възел отговаря за съдбовния партньор ,а северния за реалния ,затова на нея съдбовен партньор ще и се вижда мъж с АСЦ Скорпион . В нейната натална карта в скорпион попада и нептун ,затова търси партньор с асц Скорпион и Нептун в първи дом.

« Отговор #90 -: Февруари 25, 2009, 09:46:08 pm »
Колко сродно го усещаш ?

И ся щото очаквам да ме питаш кой е твоя ще ти кажа ,че асц трябва да му е Риби и да има Луна в първи дом.МС в Стрелец ,слънце или в единадесети дом или във Водолей с включени в него Юпитер и Сатурн,Мерк в десети дом или в козирог,Венера в дванадесети или в Риби,Уран в шести или в Дева Плутон на ДСЦ или във Везни ,Марс в пети или в Лъв.

*

kaily

• 5145
« Отговор #91 -: Февруари 25, 2009, 10:00:26 pm »
Въобще и нема те питам нищо.
Шефа ми има асцендент риби и луна в първи. МЦ стрелец.
Това ми стига да съм сигурна, че предсказанията ти не са верни, въобще го немам за съдбовен партньор - даже като шеф.  >:(

« Отговор #92 -: Февруари 25, 2009, 10:04:51 pm »
Въобще и нема те питам нищо.
Шефа ми има асцендент риби и луна в първи. МЦ стрелец.
Това ми стига да съм сигурна, че предсказанията ти не са верни, въобще го немам за съдбовен партньор - даже като шеф.  >:(
;D ;D ;D няма да коментирам  :P :P :P

*

kaily

• 5145
« Отговор #93 -: Февруари 25, 2009, 10:06:30 pm »
Е коментирай де, немам никакви чувства да ми е съдбовен, просто спирка по пътя.

« Отговор #94 -: Февруари 25, 2009, 10:10:10 pm »
Е коментирай де, немам никакви чувства да ми е съдбовен, просто спирка по пътя.
Обикновенно този профил се свързва със служебни отношения ,а това дали ти ще го възприемеш като нещо повече от шеф си зависи от теб .
Предполагам ,че при Небесна също по някакъв начин са заложени служебни отношения ,но ще почакам и тя да сподели.

« Отговор #95 -: Февруари 25, 2009, 10:42:07 pm »
Оппа......... при Небесна съм направил грешка при нея са включени духовните ценности,родословието ,любовта ,приятелството ,пътувания зад граница.

*

Nebesna

« Отговор #96 -: Февруари 25, 2009, 11:14:41 pm »
Оппа......... при Небесна съм направил грешка при нея са включени духовните ценности,родословието ,любовта ,приятелството ,пътувания зад граница.

Благодаря за определението "девойката".  ;) С човека контактът се осъществи много бързо. Обаче, досега не сме говорили он-лайн. Той е ранобуден и пише сутрин (когато аз още не съм се събудила), а аз му отговарям вечер, когато се прибера от работа. Оказа се, че не живее във Варна, а само е завършил висшето си образование тук. Усещам лекота в общуването и нещо ми подсказва, че човекът е сериозен, което ме кара да му се доверявам.

Според Каръл Ръшман за втория партньор се гледа не 9-ти дом, а 11-ти дом. Аз имам Скорпион на върха на 11-ти дом. А неговият Марс попада в моя 11-ти дом. Това го казвам във връзка с предположението на Док, че човекът трябва да има нещо от Скорпиона.

Ако гледаме традиционно 9-ти дом за втория партньор, Меркурий го управлява (Дева) в моята натална карта. Скоро прогресивният Меркурий стана директен, напредвайки към куспидата на 3-ти дом - виртуалните запознанства. Наталният Меркурий (в моя случай) показва къде ще срещна бъдещия си партньор - във втори дом (например, банките е едната възможност). Прогресивният Меркурий наближава куспидата на 3-ти (Интернет). Човекът работи в като експерт по информационни технологии в банка. Ха-ха! Смешно ми е, защото именно това съвпадение, аз нарекох "съдбовно". Нима съдбата и случайността не са едно и също.

Отправи ми предложение да се срещнем през почивните дни (нали ще имаме 4 свободни ). Може и да приема, ако любопитството ми надделее. Сега трябва да отговоря и на "литературния" въпрос: "Какво очаквам от един мъж?" и да проверя в Интернет какво е разстоянието между Силистра и Варна. ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #97 -: Февруари 28, 2009, 09:10:16 pm »
BTW Joy, имаш всички възможности да срещнеш "сродната си душа" при съвпад упр 5 дом и 7 дом, брак по любов ти е писан, :) въпреки 10 гр които те делят от точен аспект, поне е сходящ. Може партньорът ти да е гуру, духовен учител, или поне да има сериозни забежки на там и мисля, че ще е доста задълбочен. Обаче на теб ти трябва мн сериозна връзка, мисля, че и по-възрастен партньор с поне 10 години. Имаш съвпад на Марс с купсидата на 4 дом, да си знаеш, че у вас (в твоя дом, най-лично пространство) винаги ще има агресия и енергия, или ти ще си агресивната или други към теб. По добре ти да си, можеш и като генерал на моменти да се проявяваш. Изгряваща Венера и Слънце.....доста трябва да си волева, жалко,че не си родена мъж по времето на Римската империя, страхотен военачалник би била. Обаче има нещо странно в картата, управител 12 дом в лъв, в 4 дом....не знам другите как биха го тълкували... според мен би имала много добър достъп до подсъзнанието си, ако има кой да те учи, затова си мисля, че бъдещия ти партньор ще го срещнеш някъде из "духовните среди", или би могъл да е творец, който много добре борави с универсалните ценности. Забелязала съм, че най-силните хора около мен са родени сутрин и най-духовните също, мисля, че ти в миналия си живот си била монах/жрец, свързана си била с институции и множество хора, но в никакъв случай аскет, била си добре гледан "божий служител" нещо такова (Южен възел в 12 дом, съвпад Юпитер и в Телец), и мисля, че си носиш качества като ти съдя по картата. И този Нептун в 7 дом, един и същи модел ти се повтаря, ли повтаря. Сигурна съм, че щом си видиш точния човек, ще го усетиш. Не мисля, че при теб Нептун дава майя (замъгляване/илюзия), напротив мисля,че дава свръх сетивност, само внимавай с депресиите и самовнушенията, мисля,че имаш да си изкупваш карма от минал живот, защото доста народ (твои партньори - професионални и тн...) си изманипулирала. Това е. Може и съвсем да не е истина, това което написах, много е важно на какво ниво духовно си ти, защото тогава външните планети действат по съвсем различен начин. Преосмисли си отношението към любовта и ще ти се появи дадения човек, трябва да се разпаднат всички заучени модели, поради културни особености, религиозни и тн... - Нептун (базисни вселенски принципи) 7д опозиция Слънце 1д и Плутон в 5 дом,тригон Слънце, Венера, просто иначе няма как. :) това е от мен, дано съм била полезна, ще ми е интересно да споделиш мнение. Обаче наистина си мисля, че имаш много точна преценка и добра интуиция. 

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #98 -: Март 01, 2009, 05:29:25 pm »
Привет, Jd_K!
Благодаря ти за анализа.
Все си мисля, че ако отново имам шанс да създам семейство, то ще от любов. Другото просто не е моят начин.:)
Колкото до агресията - първият ми брак беше точно такъв. За съжаление проявата беше не от моя страна. Малко ме поомачкаха, но мисля че си извадих правилните изводи и научих някои полезни уроци оттам и вече се поотърсих и навдигнах глава.
Волева съм - да. Та чак някой път до инат и това не ми харесва чак толкова. Понякога човек трябва да се сети да спре навреме, а аз като някакво истинско рогато си бия главата в стената до откат с надеждата все пак да успея;).
----
Обаче има нещо странно в картата, управител 12 дом в лъв, в 4 дом....не знам другите как биха го тълкували... според мен би имала много добър достъп до подсъзнанието си, ако има кой да те учи, затова си мисля, че бъдещия ти партньор ще го срещнеш някъде из "духовните среди", или би могъл да е творец, който много добре борави с универсалните ценности.

Това ми пасва чудесно, стига да е наистина стабилен човек, защото аз да си призная малко хвърча и се увличам по непрактичното. И до мен е хубаво да има някой здраво стъпил на земята и да ме връща, когато е необходимо.

----------
И този Нептун в 7 дом, един и същи модел ти се повтаря, ли повтаря. Сигурна съм, че щом си видиш точния човек, ще го усетиш. Не мисля, че при теб Нептун дава майя (замъгляване/илюзия), напротив мисля,че дава свръх сетивност, само внимавай с депресиите и самовнушенията, мисля,че имаш да си изкупваш карма от минал живот, защото доста народ (твои партньори - професионални и тн...) си изманипулирала.

Честно казано от скромните ми познания, това което най-много ме мъчи в моята карта, е точно този Нептун. От една страна - винаги виждам знаците, които ми казват, че човекът насреща не е съвършен, виждам и кое точно би ме наранило, а от друга страна, си затварям очите умишлено и после - ох, що така стана:) И като добавим Луната в Рак, циркът става пълен...
Относно депресиите - поддатлива съм. Хубавото е, че както бързо ме връхлитат, така и бързо си заминават. Само последните 3 месеца беше малко по-страшно.
Отношението ми към любовта го мисля и разчепквам непрекъснато. Даже май прекалявам с анализите. Лошото при мен е, че не мога да превъзмогна силните разтърсващи емоции (когато ги има). Колкото и разума да крещи НЕ, аз запушвам ушите и се хвърлям в дълбокото. 8)
По отношение на кармата, логично след като аз съм манипулирала, сега следва мен да ме манипулират най-вероятно и този толкова страшен за мен Нептун не случайно е там където е :)
You only see what your eyes want to see

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #99 -: Март 02, 2009, 12:00:20 am »
Здравей Joy, аз не мисля, че Нептун е толкова страшен. :) Човекът, който аз считам за мой духовен учител е Риби със силен Нептун, моят Нептун също е силен. Дори е в съвпад с Меркурий. Ако се доверя на "класическата астрология" би трябвало да не мога да си събера мислите и за 5 мин., но не е така. Научих се да използвам потенциала на този аспект. От години забелязвам, че не мисля, като другите хора (такава ми е професията постоянно работя в екип), защото не ми се налага да мисля, аз просто "ЗНАМ". Колкото и да е абсурдно, до сега интуицията ми не е грешала, това за мен е само "дар" точно от този Нептун. Дори така решавах задачи по математика. Усещах решението около слънчевия сплит....нищо общо с мозък. Дост по късно разбрах, че повечето хората мислят линейно - проблем, следствие, проблем...нещо такова....а при мен Нептун винаги безпогрешно усеща( незнам коя дума да ползвам) нещата и то в цялост. Проблемът е, че в нашата Западна цивилизация, хората не вярват в Човека....измислят системи като обществото, и законите, които не развиват личността (атман в изтока) и вродените качества на един човек, обезценяват душата и го правят елементарен и инвалид, защото му отнемат всичко, което е. Нептун и Плутон влияят на  подсъзнанието,  нещо много могъщо и извън рационалните мисли. Ако ти не изживяваш силни емоции и не се занимаваш с духовни практики просто няма да си щастлива. Такъв ти е хороскопа. От там ще черпиш енергия и това най-много ще те удовлетворява. Трябва много да вярваш...при Юпитер в 12 дом имаш нещо като Божествена защита. Марс наистина в 4 дом е доста сложен (моя също е там) но от теб зависи как ще го проявиш. И моята 1 сериозна връзка беше психически изключително насилствена. След 3 години си изградих нови модели на насочване на Марсовата енергия (много трудно, ама става). Твоя Марс е в Лъв,бих те посъветвала много сериозно да акцентираш върху Егоичната си природа. Имаш и изгряващо Слънце ... трябва да си развиеш Волята и егото (не говоря за егоизъм, а за себе си) и трябва в този си живот главно със себе си и своето развитие да се занимаваш. Такава ти е кармата просто. Нямаш 5 планети в 5 дом на децата, а имаш 2 в 1 дом (твоята личност) и 2 в 12 дом - универсалните ценности (живот, любов, състрадание), извън културните, религиозните, семейните и всичко заучено и домът,който отговаря за подсъзнанието,бог и тн. Виж хороскопа на Фройд примерно доста е интересен със Сатурн в 12 дом, май и Юнг имаше силен 12 дом. Най-хубавата връзка около мен е на хора (и двамата) с Нептун в 7 дом. Ожениха се след 16 год. живот заедно, странни са, всеки ден се преоткриват и наистина за мен те знаят какво е любов, а не страст. Мъжът е с 20 год. по възрастен от жената и винаги ни е споделял, че още на младини е знаел, че ще срещне "любовта" и я е чакал до 40-десетат си годишнина. Това също е Нептун - непоправимия идеалист, който вярва, защото знае, никва логика. :) Късмет. Много ти е хубав хороскопа, интересен живот, пълноценен. Не се опитвай да се променяш, няма да си щастлива, само си настрой енергиите. При Нептун в 7 дом, нямада стана с анализ и мислене, а с усещане.
« Последна редакция: Март 02, 2009, 12:05:35 am от Jd_K »