Може ви някой да ми помогне - тази соларна гсдина венера и сатурн са ми в пети домр а плутон в 7ми в козирог.... Значи ли това предпоставка за връзка ( така чакана от мен!!)??
Преди да видя солара помислих, че говориш за съвпад на Венера и Сатурн в 5 дом, който наистина подлага на сериозен тест трайността на взаимоотношенията.
Но както вече ти казаха други съфорумци, факторите, които следва да се разгледат в търсене на отговор на зададения от теб въпрос, са комплексни.
Предпоставки за това доколко човек е склонен да се обвързва трайно се търсят най-напред в наталната карта. Дирекции, прогресии и транзити само отключват и разгръщат потенциала, заложен в радикса.
От една страна, имаш акцент върху двойката "себични" знаци Скорпион и Телец, при това със силно поставен Плутон. От друга страна обаче върху партньорските ти взаимоотношения силно влияние оказват Юпитер и Уран, които са във взаимна рецепция при това.
АС Лъв в съчетание с акцентирани Телец/Скорпион и Плутон има високи очаквания за
лоялност. Но пък Юпитер в съвпад с Десцендента, особено в независимия Водолей, дава по-скоро либерално отношение към брака и взаимоотношенията. В случай обаче, ако не си готова да интегрираш тази тема в хороскопа си, ще я посрещаш най-вероятно в лицето на партньорите. Възможно е връзките да започват спонтанно, но в момент, в който се стигне до големи дълбочини и нажежени страсти, да имаш чувството, че партньорът сякаш ти 'бяга', т.е. че нагласата му в отношенията няма същия интензитет като твоята.
Общо взето и соларната карта за предстоящата 2009/2010 година не показва сериозна нагласа към трайно партньорство. Завръщането на Юпитер и преминаването му през 7 дом може и да донесе нов полъх в партньорските взаимоотношения, но нека не забравяме за това, че Юпитер сега преминава през знака Водолей, имащ афинитет към независимостта и свободата. Освен това Асцендентът в солара попада в знака Близнаци, в 11 дом, респ. Десцендентът в картата съвпада с Уран, разположен в наталния 5 дом. Интересното е, че соларната революция почти съвпада с венерино завръщане. Определено, раздвижване в сферата на отношенията може да има, но за трайна/стабилна връзка трябва да се търсят други показатели. Квадратът на Плутон от соларния 7 дом към нат. Марс в сол. пети загатва за преобладаващ магнетичен (сексуален) заряд в отношенията с противоположния пол; тази тенденция е подчертана и от предстоящия съвпад на транз. Сатурн с нат. Марс, който е активен и в солара. Същевременно има и аспект на транз. Марс в солара към наталните Слънце/Плутон. Препоръчително е плътските нужди да не се отъждествяват с емоционалните. Според мен от самота няма да страдаш, но е хубаво сама за себе си да изясниш първо какво търсиш/искаш в една връзка, какви са приоритетите ти в междуличностните взамимоотношения на този етап. За интензификация в сферата на интимния живот и отношенията със срещуположния пол загатва и съвпадът на прогресивния Марс с натална Венера. Венера по дирекция преминава в съвпад с нодалната ос, което може да сочи и повратен момент в сферата на партньорските връзки. Съвсем скоро предстои и Слънцето да премине от Скорпион в Стрелец по прогресия и да направи съвпад с прогр. Сатурн, прогресивната Луна също минава от Риби в огнения Овен. Предстои промяна в цялостната житейска нагласа. Какви са тенденциите на развитие в перспектива, ще покажат по-важните транзити през наталния хороскоп.