Здравей Гост

СТАРИТЕ МОМИ И ЕРГЕНИ

• 357 Отговора
  • 46882 Прегледи
Re:СТАРИТЕ МОМИ И ЕРГЕНИ
« Отговор #260 -: Януари 09, 2011, 05:58:04 pm »
Дейзи, какво гледаме в тези карти? :rolleyes: Никакви връзки? Малко връзки? Никога необвързвани?  :rolleyes:

ПП

Явно този нептун много мъти мозъка. Първата карта - Венера в квадрат с Нептун. Другите две Нептун около АС. Как да ти се обвързва?!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #261 -: Януари 09, 2011, 06:05:15 pm »
   Ааа, сори, просто ги постнах като материал. Значи да уточня тогава - първата и втората са имали връзки /макс до 3 на брой - предполагам/, но в миналото. Третата /в излъчването си има силен сатурнов акцент - от там може да се предполага какъв асц е/ - никога не съм чувала да е имала връзка....И 3-те живеят при свои близки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #262 -: Януари 09, 2011, 06:18:35 pm »
Явно този нептун много мъти мозъка.

А мислите ли, че и Юпитер може да има пръст в тая работа? В две карти Юпитер е в мажорен аспект с Луната (съвпад и опозиция), в първата Юпитер е в секстил с Венера (Луната е в следващия от Венера знак, но въпреки това е в границите на съвпада - според класическите школи). Ако Сатурн дава висока летва, задръжки, Юпитер дава по-голяма претенция, а при мажорен аспект с Луната (особено съвпад и опозиция) роденият често се чувства "специален", говоря за вътрешно усещане.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #263 -: Януари 09, 2011, 06:19:31 pm »
Извинете ме имам един въпрос,може и да е глупав.Предизвика го изказването на daisyline за егоизма и нежеланието на хората да променят спокойния си житейски път.Нима всички хора трябва задължително да създават семейства,за да не се говори за тях така?Не е ли възможно самият житейски път да изключва това?Ако поставя астрохороскопа на Майка Тереза и не знаете,че е нейния пак ли ще говорите за нежелание да сваля летви,да рискува да променя спокойствието си?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #264 -: Януари 09, 2011, 06:30:10 pm »
Нима всички хора трябва задължително да създават семейства,за да не се говори за тях така?Не е ли възможно самият житейски път да изключва това?

Напълно съм съгласна.
Съдбата на някои хора може да предполага и такъв път - човек никога да не се обвърже и да не създаде семейство. Някои просто не успяват да срещнат "подходящия", други съзнателно избират необвързан начин на живот. Не всичко гравитира около его и егоизъм.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #265 -: Януари 09, 2011, 06:33:58 pm »
И аз не мога да разбера откъде идва злобата към неженените и по-специално към неомъжените. Дали е злоба, или е завист, или нещо по средата? Но защо му е на човек, създал щастливо семейство, да завижда на самотния?!
Изказвания за нежелание на сваляне на летвата се правят от хора, които прекалено много са я свалили и сега съжаляват.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #266 -: Януари 09, 2011, 06:36:34 pm »
А във връзка с по-горното си предположение мога да дам още един пример.
Жена на възрастта на майка ми, която никога не се е омъжвала, не е създала семейство и деца. Но през живота си е "минала" през доста мъже, с някои от тях е живяла по няколко години, за да й осигуряват издръжка. Имала е множество връзки, но във всички тях се преследва меркантилен интерес. През живота си почти не е работила и не иска да работи, вечно паразитира. Чувства се много специална и си го казва.

В картата й е подчертан знакът Риби - Слънце, Венера и Меркурий в опозиция с Юпитер по оста 5/11 дом, в 12 дом има Луна в съвпад с Нептун в Скорпион (и квадрат с Уран). Меркурий е изгорен и е в рецеция с Юпитер.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #267 -: Януари 09, 2011, 06:37:17 pm »
  Нула, чети докрай, явно това те е засегнало и провокирало. Но съм писала или - или. А трите карти, които съм постнала са на жени, чийто живот до този момент протича в полза на хората, които са около тях. В случая те се раздават....за да компенсират липсата на партньор вероятно, тук вече не мога да коментирам - може и да са си избрали този житейски път.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #268 -: Януари 09, 2011, 06:40:28 pm »
Изказвания за нежелание на сваляне на летвата се правят от хора, които прекалено много са я свалили и сега съжаляват.

Предпочитам да си остана стара "мома", но летвата няма да свалям  ;D - това го казва мажорно неаспектираният Юпитер в 7 дом (в най-мудния фиксиран знак  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #269 -: Януари 09, 2011, 06:40:54 pm »
И аз не мога да разбера откъде идва злобата към неженените и по-специално към неомъжените.

От повечето часове сън, които им се полагат  ;D ;D ;D

Иваче, аз имам два примера около себе си на привлекателни жени, които се омъжват за единствената им възможност и след това не са имали други. И двете казват, че "ако не е бил съпруга й" сигурно никога е нямало да се омъжат. Понякога и така стоят нещата - с единствен партньор без да е най-подходящия на тоя свят. Просто някакъв там. Единия брак е, когато едната е на 20, другата на 27.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #270 -: Януари 09, 2011, 06:43:44 pm »
И аз не мога да разбера откъде идва злобата към неженените и по-специално към неомъжените.

От повечето часове сън, които им се полагат  ;D ;D ;D

Туй ще да е от силния Нептун в хороскопа, който им е размътил мозъка.  :P :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #271 -: Януари 09, 2011, 06:47:35 pm »
   Другото общо между трите - е че са работарки, съвестни и отговорни.
   БТВ -  :blink: - като погледнем отстрани - аз също си падам стара мома...Понеже съм дърто козленце - за мен оправдания няма. Бих могла да се оправдая някак си - но фактите са си факти....Пък дали съм го избрала в този, минал или бъдещ - живот - не си спомням  ;D. Ииии, не искам никой по никакъв начин да засягам /ако някой се чувства засегнат - да се замисли защо/. Тук просто търсим някви астро-умозаключения - защо се получава така, че накрая човек да остане сам и до колко планетите са виновни.

*

Feia

« Отговор #272 -: Януари 09, 2011, 06:52:47 pm »
И аз не мога да разбера откъде идва злобата към неженените и по-специално към неомъжените. Дали е злоба, или е завист, или нещо по средата? Но защо му е на човек, създал щастливо семейство, да завижда на самотния?!

Когато омъжените видят, че семейният им живот се състои в пране на мръсни чорапи на мъжете им, в няколкочасово готвене вечер, след работа, в правенето на салата, докато мъжа им си е опънал краката пред телевизора, в писане на домашните с децата, в чистене с прахосмукачката, в пазаруване за цялото семейство, в чистене на кочината, която другите правят вкъщи и всичките им сили са изцедени и не могат да си починат след работа, щото имат още работа вкъщи, в недоволния и критикуващ ги мъж, се чудят с къф акъл са се оженили. И за да не се чувстват съвсем прецакани, се озлобяват и си казват: "Може и да съм се прецакала, обаче поне следвам това, което обществото изисква от мен и съм си изпълнила дълга като съм се омъжила и съм родила досадните деца, пък онея ми ти неомъжени нехранимайки, които по цял ден си развяват байряка, почиват си след работа, вместо да готвят, чистят и перат на мъжа си и да се разправят с децата, само се чудят как да се забавляват и имат толкова свобода. Я да им омъстя, като им свия малко сърмите и им натяквам за това, че са стари моми, пък аз, видиш ли, съм омъжена щастливо."

*

missKapriz

« Отговор #273 -: Януари 09, 2011, 06:53:30 pm »
Темата взе,че много се измести
Познатата на Наталия не останах с впечатление ,че е доволна от самотата си по 2 причини:Първо е помолила Наталия да и помогне със астрологичен съвет.И второ-тя е влюбена!
Така,че Лили-специално към теб,защото имаше претенции към изказването ми да се свали летвата-мисля,че приятелката на Наталия не харесва положението си на сама жена-тя търси решение!
Мирабела,няма злоба към неомъжените,още по-малко пък завист.
Ако човек е наясно със себе си и му харесва да е сам,не му се носи отговорност за друг човек-ок,на кого би пречило това,че да завижда или злобее??
Но много често неомъжените твърдят,че са си супер така сами,а не спират да правят синастрии и хорари,кога ще ги срещне любовта.Мене лично това ме дразни-разминаването между думи и дела.Иначе направо ми е странно,че си го мислиш даже,че съществува злоба към неомъжените

;DФея,пак се изцепи ;D ;DА защо брака да е само пране и чистене ;D ;DВерно,че и това писва понякога,но то кое не писва питам

*

Lillie

• 30532
« Отговор #274 -: Януари 09, 2011, 06:56:51 pm »
Така,че Лили-специално към теб,защото имаше претенции към изказването ми да се свали летвата-мисля,че приятелката на Наталия не харесва положението си на сама жена-тя търси решение!

МисКаприз, къде си видяла ПРЕТЕНЦИИ към изказването ТИ?
Поста си написах въобще без да знам на кого принадлежи изказването за летвата. Просто разговорът тръгна в тази наска и го продължих. И въобще откъде накъде ще се оправдавам пред някой за думите си? Така че нямам нужда от чак толкова специално отношение.

Нито коментирах случая с приятелката на Наталия, а се включих по картите, предложени от Дейзи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #275 -: Януари 09, 2011, 07:03:19 pm »
   Пускам карта, на близък човек, дълго време беше ерген - зажени се късно на 42 години, но беше пълен провал - разделиха се набързо със момата /тя беше на 43 години/ и сега отново е при мама. Много ми е близък, но констатирам, че е пълен егоцентрик...Дете, коте - няма....няма и братя или сестри.
   Мога да пусна още една карта на мъж /мир на духа му/, едно на майка и тати - и те починали /мир и на техния дух/ - едно цяло семейство си е отишло без да остави своя ген...затрита брънка. Той също се жени много късно, без да остави поколение - почива. Но и двамата дълго време ергени, еднички на мама и тате - СУДБИНА, не искам да коментирам повече, щото темата ще се разводни.....Макар, че са били женени, за мен си остават вечните ергени....
« Последна редакция: Февруари 20, 2011, 06:38:48 pm от daisyline »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #276 -: Януари 09, 2011, 07:06:21 pm »

Когато омъжените видят, че семейният им живот се състои в пране на мръсни чорапи на мъжете им, в няколкочасово готвене вечер, след работа, в правенето на салата, докато мъжа им си е опънал краката пред телевизора, в писане на домашните с децата, в чистене с прахосмукачката, в пазаруване за цялото семейство, в чистене на кочината, която другите правят вкъщи и всичките им сили са изцедени и не могат да си починат след работа, щото имат още работа вкъщи, в недоволния и критикуващ ги мъж, се чудят с къф акъл са се оженили. И за да не се чувстват съвсем прецакани, се озлобяват и си казват: "Може и да съм се прецакала, обаче поне следвам това, което обществото изисква от мен и съм си изпълнила дълга като съм се омъжила и съм родила досадните деца, пък онея ми ти неомъжени нехранимайки, които по цял ден си развяват байряка, почиват си след работа, вместо да готвят, чистят и перат на мъжа си и да се разправят с децата, само се чудят как да се забавляват и имат толкова свобода. Я да им омъстя, като им свия малко сърмите и им натяквам за това, че са стари моми, пък аз, видиш ли, съм омъжена щастливо."

През целия си съзнателен живот не съм прала мъжки чорапи и каквото се сетиш! Никога!!!
Правила съм манджи и салати , но всеки един от мъжете ми е бил плътно до мен в кухнята.... ;D
Както си го научиш.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #277 -: Януари 09, 2011, 07:12:47 pm »
daisyline не съм се засегнала.Живях с мъж доста време макар и без подписан брак.Накрая той ме ограби и емоционално и материално,явно това е била целта.След него нямам никакво желание повече да създавам такъв.Не искам това да ми се случи отново.Провокира ме начинът по който винаги се започва тази тема-  с летви,егоизъм,самочувствие.А истината може да е съвсем различна.И предположих,че това би могло да се вижда чрез астрологията.Че не всеки трябва да създава семейство.

*

holanda

« Отговор #278 -: Януари 09, 2011, 07:14:44 pm »
каквото и да си говорим,добре е един ден да имаш някого,да си споделен.То и сам можеш,но пак..по-добре е да бъдеш с човек,който те допълва , обогатява и развива,както и ти него (визирам по-ефирен аспект)

Тъjно е,наистина,когато дали от високи претенции,дали от нещо друго,останеш сам.Мисля,че ако и на мен се случи един ден,ще трябва да си измисля причини,с които да се самозалъja ,за да приема по-леко действителността.
Тъjно е и когато избереш някого,но не подтикнат от чувство за силна любов,а неосмислени симпатии . Дори не осъзнаваш,че човека е неподходящ за теб .Толкова хора го правят,а това е толкова нередно...просто си закърняваш..А идеята на партньорството е да се съберат две души,близки по нива  ;D,които заедно,чрез любовта един към друг,да минат през различни изпитания и емоционални опитности...

Обясних го простичко,защото темата си е достатъ4но сложна,а и днес мисълта ми е леко спечена ( :lol:).

« Отговор #279 -: Януари 09, 2011, 07:16:13 pm »
   Тогава Нула, с теб сме горе-долу от една група....Ти си живяла с мъж - не минаваш към "момите", аз не съм живяла - но си имам дете, пак не съм от тази група  ;D.