Венера е планетата, която отговаря за социализацията, еротиката, приемането и привързаността, етическите и естетическите категории, ценностната система и оценъчната функция - харесва ми /не ми харесва. В картата на мъжа символизира как си представя младата жена /любовницата. В твоя рожден хороскоп Венера е неаспектирана. Не се интегрира добре в хороскопа. Освен това Венера е в квадратура с лунните възли (т.нар. нодална ос). Възлите ти са разположени в 1/7 дом. Първи дом - личност, персоналност, индивидуализъм; 7-ми дом - партньорство, брак, конвенционални взаимоотношения. Северният лунен възел в 7-ми дом показва посоката, в която се движи душата, за да постигне духовно усъвършенстване, а Южният възел в 1-ви дом- отработените модели на поведение, които ти дават сигурност и защита. Когато се движиш по посока на СЛВ, ти израстваш. Когато си под стрес и се чувстваш застрашен, ти се отдръпваш в посоката, указана от ЮЛВ, където се чувстваш сигурен и започваш да прекспонираш своя индивидуализъм - 1 дом). Венера в квадрат с възлите е показател за това, че има уроци за научаване в социалната област, преди да можеш да израстнеш в този живот.