Здравей Гост

Затворът

• 157 Отговора
  • 23309 Прегледи
Re: Затворът
« Отговор #80 -: Март 04, 2009, 12:57:05 pm »
Я да видим какво може да се каже за ограничението на свободата.Давам обобщени показатели .

Марс ,сатурн,Уран ,Плутон в 12дом +възлите
Поразени ,Слънце,Луна,Меркурий,Юпитер ,Нептун в дванадесети дом
Управителя на АСЦ в напрегнат аспект с планета в 12 или с управителя на дванадесети дом
Управителя на осми в напрегнат аспект с планета в 12д или с управителя на 12 дом
Сатурн на АСЦ
Управителя на 12 в 8 дом
Управителя на 12 в 1дом или на АСЦ
Управителя на първи дом в 12 дом

« Отговор #81 -: Март 04, 2009, 01:10:06 pm »
Марс в осми владетел на 12 с опозиция на Юпитер, Сатур и останалото стадо там.
Па Венера като управител на седми в широка опозиция с Уран и квадратура с Нептун в 12, управител на 4.
Сигурна съм, че ако не дай боже и пу пу пу, да не чуе дявол, попадна в затвора, ще се намерят достатъчно аспекти да потвърдят що съм аджеба вътре. :'(
Па на всичко отгоре и Плутон на МС може да се изяви като лидер на престъпна групировка :P ;D ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #82 -: Март 04, 2009, 01:13:00 pm »
Хитлер също е бил творец - художник. Оценяващите го го определят като безнадежден. Но той е творец в собствените си очи. След като всичките му напъни да го приемат в художествената академия във Виена пропадат той се заканва да я изравни със земята. Какъв ли щеше да бъде света сега, ако този бездарник го бяха приели в академията?!

Поуката - трябда да бъдем снизходителни към хората без талант, но с амбиция и необуздано въображение.

Не бъркайте творчеството с изкуството-това че едно нещо е грозно и неприемливо,не означава че не е творение само по себе си!

« Отговор #83 -: Март 04, 2009, 01:16:08 pm »
Хитлер също е бил творец - художник. Оценяващите го го определят като безнадежден. Но той е творец в собствените си очи. След като всичките му напъни да го приемат в художествената академия във Виена пропадат той се заканва да я изравни със земята. Какъв ли щеше да бъде света сега, ако този бездарник го бяха приели в академията?!

Поуката - трябда да бъдем снизходителни към хората без талант, но с амбиция и необуздано въображение.

Не бъркайте творчеството с изкуството-това че едно нещо е грозно и неприемливо,не означава че не е творение само по себе си!

И да го напишеш с още по-болднати и уголемени букви, пак примера ми оборва всички глупости, които свързват влизането в затвора с творческия процес на замисъа на престъплението.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #84 -: Март 04, 2009, 01:17:46 pm »
Марс в осми владетел на 12 с опозиция на Юпитер, Сатур и останалото стадо там.
Па Венера като управител на седми в широка опозиция с Уран и квадратура с Нептун в 12, управител на 4.
Сигурна съм, че ако не дай боже и пу пу пу, да не чуе дявол, попадна в затвора, ще се намерят достатъчно аспекти да потвърдят що съм аджеба вътре. :'(
Па на всичко отгоре и Плутон на МС може да се изяви като лидер на престъпна групировка :P ;D ;D

Ми, ето на! Нали онази астроложка й е казала, че трябва да стане духовен водач. Само областта на призвание не й е казала.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #85 -: Март 04, 2009, 01:22:41 pm »

И да го напишеш с още по-болднати и уголемени букви, пак примера ми оборва всички глупости, които свързват влизането в затвора с творческия процес на замисъа на престъплението.

Примера ти не оборва нищо.

Отделно от това творческия процес не се наблюдава само в замисъла ,а и в изпълнението.

Иначе си права -да удебелявам няма смисъл след като веднъж вече човек си е показал виждането,грешката е моя- признавам си.Няма как да очаквам за 5 секунди промяна,не всички имат този талант...

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #86 -: Март 04, 2009, 02:19:37 pm »

Академик Светлин Русев (може би най-зивестният БГ жив художник) не е приет в академията 3 години подред, обявен е за некадърник и влиза на 4 година. Пикасо изобщо не завършва академия....

Хитлер е обявен за един от най-добрите политици в света (лош военачалник) и се узичава във всеки курс по политология. Това, че не става за художник, не означава,чене става за политик.

Аз продължавам да си твърдя, че за да съществува физическа изолация на индивида (1-12 дом) трябва да има противоречие по оста индивидуални действия-колективни норми (5-11 дом) иначе може човекът да е просто много духовен, артист и тн. И щом имам време да проанализирам картите ще си постна мнението. Нали идеята беше, като се види картата да е ясно ще се влизали в затвора, ще имали процес и тн. Защото наистина има много видове изолоцаии (някой невидими за обществото - личен избор). Но си мисля, че трябва да има аспекти на Светилата с малефакторите, за да се разкрие престъплението....още не ми се е изяснило.

Юпитер по осите дава известност - всички посочени карти са на известни личности, но си мисля, че Юпитер дава свобода и разширение, което също е нужно..на една личност,за да е достатъчно уверена,за да извърши престъпление. Да е оптимист, че всичко ще е наред.

*

porto_kalka

« Отговор #87 -: Март 04, 2009, 02:30:13 pm »
Винаги съм се възхищавала от хора, притежаващи таланта да употребяват много думи, с които всъщност  нищо да не казват !
Синихе, пробвай да се занимаваш с политика. Това съвсем искрено и сериозно ти го казвам :).

Все още чакаме да видим какви взаимовръзки ще откриете относно пети дом и възможността за вкарване в затвор по горните карти.  В които общото е не, че са на творци, а че са на хора попадали в затвор по една или друга причина, виновни или набедени.
Всичко друго е преливане от пусто в празно, съвсем по нептуниански - мъгляви и безсмислени фрази и определения.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #88 -: Март 04, 2009, 02:58:23 pm »
Винаги съм се възхищавала от хора, притежаващи таланта да употребяват много думи, с които всъщност  нищо да не казват !
Синихе, пробвай да се занимаваш с политика. Това съвсем искрено и сериозно ти го казвам :).

Все още чакаме да видим какви взаимовръзки ще откриете относно пети дом и възможността за вкарване в затвор по горните карти.  В които общото е не, че са на творци, а че са на хора попадали в затвор по една или друга причина, виновни или набедени.
Всичко друго е преливане от пусто в празно, съвсем по нептуниански - мъгляви и безсмислени фрази и определения.

Странно е защо вместо да пишеш по темата обсъждаш хората. Целта е да споделим опит и знание, а не да се коментираме. Това вече на няколко пъти го правиш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Март 04, 2009, 02:59:56 pm »
„Ръководство по Ведическа астрология – предсказателна астрология” – Д. Фройли, Лира принт, София 2006

Традиционно 5 дом е сфера на децата – „путха бхава”. Той представлява способността ни да имаме потомък и показва какъв вид взаимоотношения ще имаме с тях.
   Това е сферата на съзидетелността изобщо.  На по-висше ниво 5 дом показва творчески ум, способност да мислим оригинално. ....В общи линии 5 дом е най-важен за преценяване на нивото ни на интелигентност (будхи). Наранен,  той дава погрешна преценка и емоционални разстройства намислещото съзнание. На духовно ниво това е домът на Ишта Девата – формата на Бога, който сме избрали да подчитаме в живота си. Той показва нашата отдаденост, истина, която е пътеводната ни звезда. ....

Без претенции за намеса в дискусията само да добавя към горецитираното, че във Ведическата астрология се разглежда седма варга или тъй наречената Saptamsa, ако искаме да видим с какъв креативен (съзидателен) потенциал разполага роденият. По тази карта се гледа и поколението, което ще оставим след себе си, но нима децата ни са единственото ни "творение"?
Ако едно престъпление може да бъде отъждествено с "творчество", съгласна съм, че това по-скоро ще е злотворчество що се отнася до въплъщаването на идеята в реалността, защото повечето престъпления имат за цел не да градят, а да рушат (говоря за убийства, изнасилвания, тежки телесни повреди и, глобало, за геноцид). От тази гледна точка съм съгласна, че атомната бомба също е гениално творение на човешкия ум, но създадено с цел да унищожава, не да гради, т.е. от една страна тя е забележително научно откритие, а от друга - престъпление срещу живота. И това е само една от множеството манифестациии на принципа на относителността, стоящ в основата на дуалния свят, в който всички ние живеем.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #90 -: Март 04, 2009, 03:03:02 pm »
важни са сингнификаторите на 3-ти и 5-ти дом.както и 11-ти дом или планетата в 11-ти дом.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #91 -: Март 04, 2009, 03:07:47 pm »
пропуснах 5-ти дом , деловите начинания /ЛИЧНИ/ 11-дом параламент!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

porto_kalka

« Отговор #92 -: Март 04, 2009, 03:14:25 pm »
Странно е защо вместо да пишеш по темата обсъждаш хората. Целта е да споделим опит и знание, а не да се коментираме. Това вече на няколко пъти го правиш.
Какъв опит и знание да споделям с тебе, бе  >:(! Зачеркна с лека ръка един от класиците в астрологията, на чийто трудове стъпват всички съвременни автори :o! То бива-бива невежество, ама това минава всички граници  :-\!!!!!!!

Сигурно по някои въпроси можеш и да си добър събеседник и да ми е приятно да си говорим, но астрологията не е едно от тях!

*

porto_kalka

« Отговор #93 -: Март 04, 2009, 03:21:38 pm »
Юпитер по осите дава известност - всички посочени карти са на известни личности..
И аз съм с ъглов Юпитер, в първи дом - що не съм известна? Поредното ти грешно обобщение!

*

Skarlet

« Отговор #94 -: Март 04, 2009, 04:07:54 pm »

Абсолютно!!!!  ;D Аз имам картата на такъв човек,та и на един от "групата" му,който е лежал в затвора.Но за съжаление не мога да ги пусна тук.Плутон-а на лидера е в 10 дом.При този,който е лежал в затвора управителя на асц. е в 12 дом,както и управителя на 9 дом е в 12.Отделно в 9 дом има Луна и Сатурн,чийто диспозитор е в 12 дом.Класика в жанра.  ;)

*

Nebesna

« Отговор #95 -: Март 04, 2009, 04:25:50 pm »
Цитат
По 5-ти дом се отнасят и спекулациите и хазарта.

Това е моят цитат. Исках само да подчертая това, което съм казала, че по пети дом, освен творчеството се отнасят и спекулациите и хазарта. Нямаше нужда да си губиш времето да ми даваш цитати. От 10 години се занимавам с астрология и знам значението на домовете. Просто изтъкнах онова значение на 5-ти дом, което в най-голяма степен би могло да се отнесе към вероятните причини за влизане в затвор. При един ранен 5-ти дом. тук можем да търсим и педофилите, например. Имаше такава тема за серийните убийци и там беше изтъкнато значението на 5-ти дом. Много добра интерпретацияна Синухе. Препоръчвам ти я.

« Отговор #96 -: Март 04, 2009, 04:50:31 pm »
Няма как да очаквам за 5 секунди промяна,не всички имат този талант...

Може би трябва да се променяме на всеки пет секунди, за да ти докажем колко се адаптивни ли?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #97 -: Март 04, 2009, 05:51:52 pm »

Няма как да очаквам за 5 секунди промяна,не всички имат този талант...

Може би трябва да се променяме на всеки пет секунди, за да ти докажем колко се адаптивни ли?

Не искам нищо да ми доказвате.Вие сами доказвате много без някой да го иска.

В един форум просто очаквам  след като някой е написал нещо да се опитате да вникнете в него,а не да бързате да изказвате отношение по въпроса,което вече сте показали преди това без оглед на другото мнение,сякаш ви минава през ушите.Аз все още не си виждам грешката в това мое изказване и чакам да ми кажеш къде е тя,че да се поправя
/макар че става смешно за съжаление/  >:(

То е ясно кой отива в 7ма глуха по Нептуниански-сега и политика ми изкарваш и никаква разумна реакция спрямо това което написах.Все още не разбирам как можеш да посочваш тези карти като единствен критерий,след като аз говорих по принцип какво е творчеството и изрично вметнах,че не всички престъпници са творци или деянието им е творчески процес,което не изключва творческия процес като престъпно деяние (и го нарекох злотворчество) със или без отиване в затвора,като и също така те препратих към темата за серийните убийци.Поне аз не съм твърдял, че по 5 дом човек отива в затвора,че да ми го казваш това-така че не намесвай неща за които не съм твърдял, когато се обръщаш директно към мен!Ограничения си поглед и разбирания си ги запази за себе си и своите тълкувания!От тук нататък по тази тема няма да пиша и то е защото не виждам адекватна реакция.

« Отговор #98 -: Март 04, 2009, 06:15:55 pm »
Аз все още не си виждам грешката в това мое изказване и чакам да ми кажеш къде е тя,че да се поправя
/макар че става смешно за съжаление/  >:(

Грешката е, че не тълкуваме нито мотива за престъплението, нито предумишлено ли е или не; не търсим механизма на престъплението, не питаме виновен ли е или не, а питам простичкия въпрос - виждали ли сте карта на затвроник и кое в хороскопа индикира попадането в затвор?
Но аз съм ...как да кажа ..не така извисена като теб. Не ги разбирам изреченията по 10 реда всяко, в които се изказват всички за и против. А отчаятните червени надписи си ги запази за себе си.

*

Nebesna

« Отговор #99 -: Март 04, 2009, 06:57:10 pm »
Мир, мир, мир! Моля ви! Какво се случи, че така се изкриви темата.