Здравей Гост

Има ли храна, която НЕ обичате

• 143 Отговора
  • 24560 Прегледи
Re:Има ли храна, която НЕ обичате
« Отговор #80 -: Май 16, 2009, 10:26:16 pm »
Ми той проблема дойде с хаоса в живота ми, който продължи /дано да съм права за миналото глаголно време/ 6-7 години. Да се надяваме, че вече овладях положението. А черния шоколад е полезен - дава чувство за ситост, доставя ти магнезий и...е вкусееен  :-[ и е за предпочитане пред сиропираните и тестените неща. И аз обичам баничка  :'( Може би никога вече няма да мога да съм 53-4 кг без това да ми коства каквито и да било усилия. Но и сега се харесвам и съм благодарна, за което  :).
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #81 -: Май 16, 2009, 10:36:59 pm »
Много обичам салатки,сирене,картофи приготвени по всякакъв начин.Любимо ядене ми е печени и след това пържени чушки със сиренце,пържен патладжан или тиквички.
Не обичам много сладко,също така и плодове/за съжаление/.Някои плодове тук там,други изобщо-като банани,ябълки,киви и др.
Риби и рибни продукти хапвам.Друго месо-също,но по-рядко.
Най-недолюбваното от мен ядене,което въобще не докосвам е грис-халва.Ашуре,малиби-тоже. :)
Не зная кое точно е определило вкуса ми.Имам асцендент Лъв,на върха на 2-ри дом също Лъв,Луна-в Риби.
« Последна редакция: Май 16, 2009, 10:55:21 pm от Мia21 »

*

Skarlet

« Отговор #82 -: Май 16, 2009, 10:38:38 pm »
Колежке - везничке, Покахонтас, аз на твоята възраст ядях пица и пържени картофи /едновременно/ и бях 52 кг. Само, че дойдоха едни други времена. Умната с яденето на воля.  ;)

Трябва да взема от баща ми снимките от преди години.Като се гледам,направо съм като извадена от Аушвиц. Но това вече е минало.  ;)

*

Nebesna

« Отговор #83 -: Май 16, 2009, 10:48:04 pm »
Фигурата не зависи само от режима на хранене, а и от нивото на стрес и от двигателния режим. Естествено е да дебелеем, когато сме подложени на стрес и щом приемът на храна превъзхожда енергоразхода. Но с течение на възрастта обмяната на веществата се променя, забавя се. Затова и нормите за телесно тегло за по-възрастните индивиди са с 5 кила отгоре. Движете се интензивно, избягвайте стресовите ситуации и си хапвайте с удоволствие и с благодарност към храната.

Имах един период в близкото минало, когато бях подложена на такъв невъобразим стрес, че бях изгубила усета си към храната - хапвах на бързо, на крак или пред компютъра и винаги под стрес. Нищо не ми беше вкусно, чувствах се подпухнала, натежала и подута. Откакто се махнах от тази проклета фирма, се наслаждавам на вкуса на храната и даже я задържам в устата си, за да усещам по-продължително време вкуса и. Едва сега осъзнах какво означава да изпитваш удоволствие от малките неща в живота....а въобще не съм чревоугодник.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #84 -: Май 17, 2009, 03:25:58 pm »
При мен пък проблемът с килограмите отиде в историята с началото на хаоса в живота. ми.. ;DС тая Луна теглото ми нон-стоп варира ,но винаги е под 53 кила.. Имам чуството,че най-вече мозъкът ми гори калориите.. ;DТолкова мисли се блъскат в тиквата ми,не мога да заспивам често от несекващи мисли,пък безсънието си е сигурна диета..Стресирана ли съм,отслабам,ако ще и все да дъвча нещо..Отделно повече от 30 мин. не се задържам седнала,а все цинкулирам наляво-надясно.. ;DХраня се предимно с тестени храни ,сирене и картофи,рядко пилешко,луд фен съм на подправките..Не понасям филета,ролета,пушени меса,морски дарове,гъби,хайвери и въобще всичко,дето за другите е деликатес,за мен е отврат.Ако ми трябва да си избера само една храна за дълъг период от време,това ще е пица.. ;D

« Отговор #85 -: Май 18, 2009, 10:00:56 am »
   Обичам фасула  ;D и покрай него люти чушки и най-традиционните ястия /мразя яхния или готвено зеле/, много ми харесва турската кухня - всякакви видове чорби. Падам си повече по зеленчуците отколкото плодовете. Цяло лято мога да изкарам с домат, филия и сирене, но вече и доматите нямат вкус.В последно време особено налитам на месо. Сладкиши, докато не ги опитам не ми се ядат. Когато съм в депресия - пълнея. И аз като Небесна в последно време се наслаждавам на храната, защото дълго време бях забравила какво е да имаш апетит. Забелязала съм че когато съм в някаква емоционална криза, стомахът ми реагира и по този начин не мога да асимилирам храната. И естествено в момента съм напълняла, но годинките си казват своето, явно промяна на хормоналния баланс. Но трябва да се радваме, когато усещаме вкуса на храната и да бъдем благодарни за това.

*

nerealna

« Отговор #86 -: Ноември 11, 2010, 04:01:02 pm »
силното желанието за сладки храни издава липсата на любов в живота на човек

пикантни храни обичат авантюристите

солено, кисело, лютиво- интелектуалците

кашести храни - прекалено чуствителните хора

от месо имат нужда хора, които не се справят лесно с трудностите  в живота и си потискат агресията

« Отговор #87 -: Ноември 11, 2010, 04:01:24 pm »
Много готина тема Аурорке  :blink:

Не обичам целина, дроб и артишок.  :-X :-X

« Отговор #88 -: Ноември 11, 2010, 04:03:19 pm »

от месо имат нужда хора, които трудно се справят в живота и си потискат агресията

За сладките храни не съм съгласна. Това,че ти осигуряват повечко от хормона на щастието,не значи,че си нещастен. Аз съм с ниско кръвно и трябва да ям сладко.
За месото също не съм сигурна - то дава много протеини и съответно сила, която остава дълготрайно,защото се разграждат по-бавно. Най-големите фенове са земните знаци.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #89 -: Ноември 11, 2010, 04:05:33 pm »

от месо имат нужда хора, които не се справят лесно с трудностите  в живота и си потискат агресията

А тези които си падат по Риба и морски дарове? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

nerealna

« Отговор #90 -: Ноември 11, 2010, 04:06:35 pm »

от месо имат нужда хора, които трудно се справят в живота и си потискат агресията

За сладките храни не съм съгласна. Това,че ти осигуряват повечко от хормона на щастието,не значи,че си нещастен. Аз съм с ниско кръвно и трябва да ям сладко.
За месото също не съм сигурна - то дава много протеини и съответно сила, която остава дълготрайно,защото се разграждат по-бавно. Най-големите фенове са земните знаци.

не съм казала, че сладко обичат нещасните хора , има разлика  ;)

а ти казваш "трябва да ям сладко" . едно е да трябва, друго е да искаш

и за местот, да - то дава сила на слабите хора да се справят с живота

« Отговор #91 -: Ноември 11, 2010, 04:09:41 pm »

Не си падат бре, ОБОЖАВАТ ГИ !!!!!

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #92 -: Ноември 11, 2010, 04:19:30 pm »
аз си падам по солено и кисело...и сладко...
иначе не обичам дробчета и горчиви и люти храни....
 :blink:

*

nerealna

« Отговор #93 -: Ноември 11, 2010, 04:25:20 pm »

от месо имат нужда хора, които не се справят лесно с трудностите  в живота и си потискат агресията

А какво би казала за тези, които са пристрастени към кашестите, тип бебешки храни, каквато съм аз, а и доста мои познати оттатък? Че им се иска да се върнат в утробата? :mellow:

кашестите храни се гълтат по-лесно. предпочиташ такива храни, които се гълтат по лесно, защото в живота ти има други неща, които не можеш или не искаш да преглътнеш ;)

« Отговор #94 -: Ноември 11, 2010, 04:29:08 pm »
Значи аз съм мазохистка...обичам най-вече храни към които трябва да се положат усилия - сушито например, което трябва да го топнеш в соса, после да го хванеш с клечките. В чинията винаги трябва да си нареждам храната и си правя фигурки  ;D Иначе не ми е интересно...

*

nerealna

« Отговор #95 -: Ноември 11, 2010, 04:39:48 pm »

от месо имат нужда хора, които не се справят лесно с трудностите  в живота и си потискат агресията

сами си търсят проблемите в живота  ;)
... или може да се каже че не се страхуват от нищо  ;)

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #96 -: Ноември 11, 2010, 04:40:21 pm »
аз имам ред като ям ябълка.. :blink: ;D

*

nerealna

« Отговор #97 -: Ноември 11, 2010, 04:43:18 pm »
аз имам ред като ям ябълка.. :blink: ;D

като си харесаш някой - нямаш спиране - действаш настъпателно и без задръжки  ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #98 -: Ноември 11, 2010, 04:44:34 pm »

сами си търсят проблемите в живота  ;)

:72: :clap: Истина е!
Не обичам сладко....Обожавам подправките и билките....
Мразя кашите.....Обожавам пикантните сосове и леко кисели храни....
Скариди , Калмари ,Октоподи , Миди присъстват 5 дни от седмицата ми.....
Харесвам грах , леща , чушки и домати...И..иии...екзотични сочни плодове....
Дай характеристика :P ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

nerealna

« Отговор #99 -: Ноември 11, 2010, 04:56:33 pm »

:72: :clap: Истина е!
Не обичам сладко....Обожавам подправките и билките....
Мразя кашите.....Обожавам пикантните сосове и леко кисели храни....
Скариди , Калмари ,Октоподи , Миди присъстват 5 дни от седмицата ми.....
Харесвам грах , леща , чушки и домати...И..иии...екзотични сочни плодове....
Дай характеристика :P ;D

много си енергична. обичаш предизвикателствата. дружелюбна си, лесно се сприятелваш. подхожда ти професия, в която трябва да проявиш творчество. създаваш впечетление у другите на безгрижен човек ..
жадна си за знания , обичаш да си информирана за всичко  ;)