Здравей Гост

Има ли храна, която НЕ обичате

• 143 Отговора
  • 24541 Прегледи
Re: Има ли храна, която НЕ обичате
« Отговор #60 -: Март 06, 2009, 07:12:31 pm »
Да кажа и за себе си-асц.- рак,К2-рак,К5-везни,Луна-в овен  10 дом,Слънце-стрелец.Не ям тлъсти ,мазни храни,дреболии(освен шкембе ),луци,белтъка на яйцето .От дете мразя прясно мляко и филия с масло и сирене.Обичам сметаново-плодови торти,китайска храна,но не толкова ориза.Картофите са ми фаворит.И сочните цитрусови плодове,може и ягодки.ЕЕЕЕХ,чак огладнях докато пиша! ;D 

Ти сигурна ли си за часа си на раждане  ;D

« Отговор #61 -: Март 06, 2009, 07:26:23 pm »
Цитат
Ти сигурна ли си за часа си на раждане  Ухилен
Да,19ч-плюс,минус 10 мин.,но винаги асц. е Рак.Защо?Какво нетипично видя?А К2 е в последните градуси на Рак-малък 1-ви дом.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Март 06, 2009, 07:29:05 pm »

от всичко ,което си написал не съм съгласна с консервичките и киселите подправки!

[/quote]За консервите отговаря Сатурн и понеже Козирог ти е на върха на втори дом съм ти писал ,че си падаш по тях .Ако ти звучи пресилено консерва ,то тогава полуфабрикати как ти звучат.
[/quote]

това последното го забрави въобще завинаги!полуфабрикат-не влиза въобще в къщи.умирам за компот от праскови ,всъщност това е и единствения компот който обичам.обичам лютеница и печени чушки ,който сама приготвям и консервирам ,но всичко домашно.не купувам такива неща.и аз не знам-страх от консерванти или....
живея в центъра на софия и при нас има един голям пазар ,там около 14 часа отиват стари жени от близките софийски села и носят домашно приготвени неща,виж тях ги пазарувам.домати , чушки.но много обичам пъщарнак.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #63 -: Март 06, 2009, 07:29:46 pm »
Цитат
Ти сигурна ли си за часа си на раждане  Ухилен
Да,19ч-плюс,минус 10 мин.,но винаги асц. е Рак.Защо?Какво нетипично видя?А К2 е в последните градуси на Рак-малък 1-ви дом.
Ами бих решил ,че на върха на втори ти е кацнал Лъв

« Отговор #64 -: Март 06, 2009, 07:32:59 pm »
Правилно си решил-все пак К2 е в 28 градус,не може да не се усеща влиянието на лъва.А пък знам ли,минутките може да се повече от 10?! :(

« Отговор #65 -: Март 06, 2009, 07:38:25 pm »
Правилно си решил-все пак К2 е в 28 градус,не може да не се усеща влиянието на лъва.А пък знам ли,минутките може да се повече от 10?! :(
Ами Лъвчетата си падат по цитрусови плодове ,капризни са по отношение на храната ,а Раците обичат млякото и млечните изделия .

« Отговор #66 -: Март 06, 2009, 07:48:36 pm »
А Водолеите,или тези с К2-водолей,те какво обичат?Кои имат най-изразен афинитет към морска храна?
Относно Лъвовете си абсолютно прав,имам наблюдения за тяхната капризност.

« Отговор #67 -: Март 06, 2009, 07:54:57 pm »
А Водолеите,или тези с К2-водолей,те какво обичат?Кои имат най-изразен афинитет към морска храна?
Относно Лъвовете си абсолютно прав,имам наблюдения за тяхната капризност.
Тези които имат Риби на върха на втори дом ,си падат към едни от най големите почитатели и ценители на рибните дарове,С дева на върха на втори също могат да си падат по рибата ,защото е лека храна . Водолеите обичат соленичките храни ,разнообразна храна и често променят вкусовете си.

*

Ivanco

• *
  • 148
Re: За храната, която Недолюбваме...
« Отговор #68 -: Март 07, 2009, 11:39:29 am »
И като съм почнал да пиша, да споделя и аз нещо по темата......Понеже Aurora, започна темата с първите думи за Луна в Рак /аз също имам такава, а и съм си Рак/. Та по въпорса за храната, която недолюбваме, аз съм почти всеяден с изключение на супа топчета и броколи, брюкселско зеле и всичко от типа - блюдкаво /освен ако не е обилно залято със зехтин, сол и оцет, т.е овкусено/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Март 07, 2009, 11:45:01 am »
Много рачешки Луници станахме тук...  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #70 -: Март 07, 2009, 12:13:21 pm »
Ами да Lillie - като ще е Рак, да е Лунен...

Малко странно за мъж, но защо пък не, има си и предимства. А ти коя храна не долюбваш, ще кажеш ли или вече си писала?

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #71 -: Март 07, 2009, 01:15:34 pm »
И още нещо - аз себеподобните си не обичам да ги ям, а и всички морски дарове. Но пък обичам да ловя, чистя, пържа и...ям речна риба.

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #72 -: Март 07, 2009, 01:27:07 pm »
Цитат на: Lillie lijavascript:void(0);
Ухиленnk=topic=2959.msg33148#msg33148 date=1236422701
Много рачешки Луници станахме тук...  :P
Хайде и аз да се разпиша с рачешка Луна ;D
За хапването - има малко неща, които не обичам - шкембе, сирене, кашкавалът също ми се струва някаква безсмислена ??? храна, мразя от дете боб и леща.
Обичам, когато нещата са приготвени поотделно - примерно зелена салатка и към нея някакво месце. Без месо ако седна да се храня, все едно не съм яла изобщо ::) Любимо - свинска вратна 8)
Ако ям готвено - в смисъл - традиционните български манджи - обичам да не плуват в много сос и да се вижда кое какво е вътре.
Обожавам морските дарове, както и рибата. Но не и сладководната.
В хладилника винаги има някакви сурови зеленчуци. Не знам дали не е защото се опитвам да се храня правилно. Но си ги обичам.
Преди поглъщах огромни количества сладки неща под всякаква форма. Особено пък шоколади. Бях много слаба и хората не вярваха на очите си, когато седнех да ям сладко. Обаче като минах 30те усетих, че нещата вече не са същите и опитвам да го ограничавам. Получава се малко на периоди. В момента съм доволна от себе си, че се справям :)
You only see what your eyes want to see

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #73 -: Март 08, 2009, 12:21:00 pm »
И да допълня по темата, че вчера забравих - друго храна, която недолюбвам освен вече изброената  няма, но си умирам за печено пиле с картофи, таратор и риване...мляс!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #74 -: Март 08, 2009, 04:28:36 pm »
овапцах я!почвам да готвя дивеч-прасе!мале ,мале,като приключа ще ви напиша какво съм сътворила!стискайте палци.чакам гости,да не се изложа ;D,чееее лошо

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #75 -: Март 08, 2009, 05:21:17 pm »
Да не е с глиги? А имаш ли винце...?  ;)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #76 -: Март 09, 2009, 10:23:05 am »
Четох, четох..... и все рачета пишат за храната ми аз да се включа като козирог :)
почти нищо не обичам, освен ориз, хляб и картофи, но чисти без подправки, само сварени.
Месо не ям от 9 години и преди не ядях друго освен риба и пилешко.
Но естествено с ацсендент Скорпион пълнея от всичко (забелязвам, че при воден асцендент много лесно се качва).

Като цяло знам, че е много важно да се медитира върху храната докато се яде и че човек е това, което яде, но изобщо не обичам да ям, губи ми времето (но ям, като съм в депресии, самонаказвам се....., естествено Козирог и Скорпион на едно).

Обичам да пия ментов чай с мед.
Мед, маслини и хляб и малко кисело мляко (само Българско) и баничка обичам (но на баба ми, други не обичам). И соев сос обичам.

От плодовете - грозде, бяло-кехлибарено много обичам (обаче ако може пак на баба и дядо). Не мога да ям неща приготвени от други хора освен от най-близките ми кръвни родини. Просто усещам, че ме облъчват с енергията си. Ресторантите се преживяват, но гоститата не.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #77 -: Март 09, 2009, 10:27:33 am »
И още 1 нещо много обичам - сварено жито с орехи и лимонена кора. За маслините и житото знаех, че ги обичам още преди да ги бях яла....абе много странно...но си спомням първият път когато ядох жито - на задушница естествено, бях на 8-9 год, беше ужасно приготвено, но си знаех, колко много съм обичала някога жито (явно в друг живот) и след няколко опита си намерих точната рецепта за перфектното жито за мен.
И с маслини подобна ситуация.

« Отговор #78 -: Март 09, 2009, 08:49:32 pm »
И още 1 нещо много обичам - сварено жито с орехи и лимонена кора.

Щом харесваш жито, ето рецепти за приготвяне на Ашуре -арменски специалитет. Страхотно вкусно е!

Намерих ги в нета.

Ашуре

Необходими продукти:
500гр. жито (грухана пшеница)
300гр. захар
100гр. орехи
100гр. стафиди
40гр. нишесте
1ч.л. канела
2-3 капки розова вода
5л. вода за житото
100мл. вода за нишестето
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Измитото и почистено жито се сварява до пълно омекване,2/3 от него се претриват през цедка след което се смесват с останлото жито ,разтвореното нишесте,захарта и стафидите.Сместа се вари 2-3 мин сваля се от огъня и се ароматизира с подправките.Разпределя се в предварително намокрени с вода купички и се охлажда.При сервиране се обръща в/у чиния ,поръсва се със смлени или натрошени печени орехови ядки и пудра захар.Към него може да се предложи и топка сладолед.

Втори вариант-Той е от първата ми кулинарна книга -"В света на кулинарното изкуство" с автор Асен Чаушев

Ашуре

Необходими продукти:
250гр. жито
300гр. захар
50 гр. нишесте
200гр. орехи
стафиди
розова вода за ароматиозиране

Начин на приготвяне:
Житото се сврява до омекване добавя се захарта.1/3 от житото се оставя настрана без вода,останалата част се претрива през цедка,към получената каша прибавяме житото (което сме запазили),нишестео (предварително разтворено) и сафидите.Кипваме ,сваляме от огъня добавяме 1/2 от орехите ,изсипваме в купички и поръсваме с другата половина от орехите.При поднасяне се поръсва с розова вода.

Трети вариант-Копнала съм го от един друг форум (на Мечо Пух е рецептата).

Ашуре

За 10 порции: 2 ч.ч. жито, 12 ч.ч. вода, 2 с.л. нишесте, 2 кафени чашки вода за разбиване на нишестето, 4 кафени чаши кристална захар, 1 кафяна чаша счукани орехови ядки, 1 кафяна чаша стафиди (или сушени плодове), 1 с.л. розова вода или 1 ванилия, 1 ч.л. сол, 1 с.л. пудра захар, 1 с.л. канела

Почистенето и измито жито се поставя в съд с вода и се вари около 40 минути, след което се прибавя солта. Съдът се отстранява от огъня и се оставя 2-3 часа на топло място, завит с нещо плътно до пълно размекване на зърната. От житото се отделят чаена чаша и половина. Останалото заедно с течността се смила с миксер, разбърква се с кристалната захар, почистените стафиди,житото и половината от ореховите ядки и се кипва. Прибавя се и размитото в студена вода нишесте. След като поври няколко минути, сместта се отстранява от огъня, ароматизира се с розовата вода и се изсипва в намокрени с вода купички.
След като изстине напълно, ашурето се обръща вурху десертни чинийки и се поръсва с останалата част от ореховите ядки, предварително запечени и размесени с канелата и пудрата захар.
Вкъщи върху тази прелест се поставя и една топка сладолед!

И последния четвърти варинат е от книгата "Нашата и световната кухня и разионалното хранене"-Чортанова,Джелепеов

Ашуре

Необходими продукти:
250гр. жито
2 1/2л. вода
250гр. захар
60гр.нишесте
80гр. орехи
50гр.стафиди
20мл. розова вода

Начин на приготвяне:
Сварява се житото до омекване,ако се наложи да се долее вода слага се кипяща.Отделят се от уврелите зърна другите се претриват през гевгир.Получената каша се прибавя в житната течност.Нишестео се разваря в студена вода и се добавя към сместа.Кипва,вдига се от огъня и се поставят житните зърна,нарязаните ядки и сфидите.поднася се в купички гарнирано със орехи стафиди и розова вода.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

Re:Има ли храна, която НЕ обичате
« Отговор #79 -: Май 16, 2009, 09:04:42 pm »
Колежке - везничке, Покахонтас, аз на твоята възраст ядях пица и пържени картофи /едновременно/ и бях 52 кг. Само, че дойдоха едни други времена. Умната с яденето на воля.  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.