Здравей Гост

За Раците!

• 295 Отговора
  • 40764 Прегледи
*

sovata

Re: За Раците!
« Отговор #40 -: Март 07, 2009, 07:17:14 pm »
Аз също съм Рак с АСЦ Козирог. Луната ми е в Овен, Марс - също в Овен. Разказва ми се играта!  :'(Няма нито един рак който да понасям, а най-малко се разбирам със себе си ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Март 07, 2009, 07:37:46 pm »
още нещо ретро марса е онази агресия насочена към самите нас ,която дори понякога е много разрушителна...

За овладяването й се препоръчва повече физическа активност, а специално за ретроградни Марсове в 9ти и 12ти дом - някои йога практики...
много си права ,само ,че си мислех и за спорт ,ама той дали не е по пети и втори дом? :D
има обаче нещо адски интересно ,което ме впечатли особенно: уран и черна луна в съвпад във везни.
връзката на черната луна и уран в съвпад е особенно силна. хората с такъв аспект са интелектуалци,хладни и доста пресметливи.такива хора се опитват да реализират всяка идея на всяка цена.нетрадиционното мислене е присъщо за този съвпад.тъй като черната луна действа най-вече на подсъзнателно ниво , а уран е висшият ум :D ,така мисля.по тази причина ми се струва ,че тук липсва топлина и взаймно разбиране.
тук присъстват също драстични и непредвидими събития по отношение на 5-ти 11-ти ,както и към аспектираните други планети и домове.смятам , че внезапните влюбвания ,както и нестандартния подход към дома на сърцето и онази любов която отдаваме има огромно значение.
марс е в 9-ти дом ,във въздушен знак при това водолей ;D , този човек би следвало да се привлича от интелигентни жени ,дори друговерки.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Март 07, 2009, 08:21:14 pm »
само ,че си мислех и за спорт ,ама той дали не е по пети и втори дом? :D
има обаче нещо адски интересно ,което ме впечатли особенно: уран и черна луна в съвпад във везни.

Не говорех конкретно за някоя карта, а принципно.
Спортът и състезанията са по 5ти + 9ти, доколкото знам.
В хороскопа на Ivanco Марс стои най-високо и е близо до нодалната ос. Квадратът му с Юпитер също не е за подценяване, а самият Юпитер отправя красиви тригончета към Слънцето, Луната и Венера. Опозицията Марс-Меркурий се намира в гокленовата зона и определено слага отпечатък върху целия му живот, при това Меркурий управлява изгряващия знак. А що се отнася до Уран, той е планетата с най-малко аспекти в картата и няма особени достойнства.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #43 -: Март 07, 2009, 08:41:48 pm »
Е, добре де, разконспирирахте ме. Признавам, добри сте. Но внимавайте, че не се давам лесно и имам Плутон секстил Слънце. Е, няма да се обидя ако видите още нещо интересно и го споделите, нали тълкуването на хороскопи все пак е субективно и се пречурва през нашата собствена призма. А що се касае до Гокленовите зони, не съм работил много с тях и не знам от опит дали действат. Дано да е така, защото горкия Мишел Гоклен е прежалил целия си живот за да събира статистика за тях.  И, да Maraj - наистина ме привличат интелигентни жени, ние /т.е аз/ да не сме глупави я. Но на моменти се замислям, дали пък се нуждая от чак толкова интелигентна жена. Същия въпрос би трябвало да стои и пред вас, но с обратен знак.

« Отговор #44 -: Март 07, 2009, 09:13:32 pm »
Привет на Рачко-Осмокрачко! Аз лично харесвам Раците,даже в много случаи ги надушвам от километри как се вика.Надушвам ги че имат нещо рачешко дори да са Водолей, Лъвове и т .н. Имах 7 годишна връзка с Рак,която аз прекъснах поради ред други причини,но все още съжалявам,че той не се съгласи да останем приятели.Имахме невероятна комуникация, и мисля,че до момента на окончателната ни раздяла аз бях единствения човек,който умееше да го разбира.Е.. може би помагаха едни синастрични тригончета на Меркурий -Нептун и Венера-Нептун . ;D ;D Но наистина могад да бъдат много прилепчиви като обичат, но ако нещата не вървят на добре са склонни към изневери, въпреки,че обикновенно не се развеждат и държат на семейството си... Това е лично мнение ,което се базира и на няколко приятели Рачета :)
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #45 -: Март 07, 2009, 09:19:39 pm »

марс е в 9-ти дом ,във въздушен знак при това водолей ;D , този човек би следвало да се привлича от интелигентни жени ,дори друговерки.

Чакайте сега малко .Как така Марс ще взимаш за показател към какви жени се привлича,при условие че в мъжка карта сигнификаторите за това са Луна,Венера и Юнона.Марс в мъжка карта показва как мъжа впечатлява жените които са обект на желанието му (или ги впечатлява с тези си качества и без да са му обект на желание-от личен опит го казвам това  ::)),как постига целите си.Неговите Луна и Венера експонирани в образа на жената изискват тя да е грижовна,сърдечна,предана,емоционална ( в никакъв случай суха и студена) и т.н.,вероятно и материално обезпечена или стабилна.Юнончето лежи на Южния възел-някоя по драматична и ефектна личност също става,най-важното е да е топла.Сега много на кратко това,всеки знае какво означават позициите.

Не вярвам човек занимаващ се с астрология сериозно или друга наука,да иска за партньор някой прост човек( в смисъл с нисък интелектуален капацитет,а не като устройство на психиката). Не е необходимо да е върха на сладоледа в интелектуално отношение,но все пак има си минимуми.С Асц Близнаци ако няма общуване  извън сферата на емоцията,просто забрави ,а и Меркурий е в 3 дом (макар че Меркурий в Лъв е по принцип субективен и често емоционално оцветен,но това е друг въпрос...).  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Март 07, 2009, 09:32:27 pm »

Не разбрах обаче защо Марс и жените?
Луната и Венера не са ли по-показателни в мъжка карта?
В случая Марс дори няма връзка с ДС, обаче е в квадрат с управителя му.

Разгледан през призмата на Ведическата астрология, хороскопът добива малко по-различни акценти, като започнем от това, че Венера е в знака на Асцендента.
Марс е планетата атмакарака, ретрограден е и се намира с градуса на екзалтация (28* Козирог след отчетена прецесия), което несъмненно го прави много силен! Намира се в съвпад с Раху в знака на Сатурн, в 8 дом; хвърля аспект към Слънцето и Луната (в един знак с Кету) и към господаря на изгряващия знак, Меркурий. Светилата също така получават аспект от Сатурн, разположен в 12 дом. Възможно е наличие на по-слабо зрение (като едно от възможните проявления на аспекта във физически план), но същевременно силно развита интуиция и дори spiritual insight, ако роденият не се привързва силно към плодовете на действията си. Възможни са проблеми с бащата, с бащиния авторитет или неговото физическо/емоционално отсъствие. Луната е даракарака, т.е. сигнификатор на партньора в картата и е комбуста, освен това формира куджа доша - бракът или закъснява или е по-труден, ако се сключи преди първото сатурново завръщане, т.е. възрастта между 28 и 30 години. Афинитет към по-зрели, интелектуални, самовглъбени партньорки. В картата Навамша Луната и Юпитер са изключително силно /и добре/ поставени - Луната е в собствен знак и варготтама, а Юпитер е в екзалтация; и двете планети са в един знак с Раху и се намират в ъглов, много силен дом - десети, влиянието им не е за подценяване.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #47 -: Март 07, 2009, 09:44:32 pm »
Sinyhe, съгласен съм с теб с малко изключение, че не бих разчитал за нищо на света жена ми или приятелката да е :" вероятно и материално обезпечена или стабилна " Какъв мъж ще съм тогава - под чехъл. А и мога да си позволя все още да издържам повече от един човек, т.е мен.

Maraj, с друговерките приключих, останаха интелектуалките....:)
А към теб Lillie, аз не съм се занимавал с Ведическа астрология, но писаното от теб важи почти изцяло за мен. А това Сатурново зъвръщане/криза какво поразии може да направи ако знаеш...мани мани.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Март 07, 2009, 09:48:40 pm »
А това Сатурново зъвръщане/криза какво поразии може да направи ако знаеш...мани мани.

Доколкото виждам, вече отдавна си го минал...  :)
Предполагам, че при теб престоят на Сатурн в знака Рак не е бил от най-лесните.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Март 07, 2009, 09:56:54 pm »

Чакайте сега малко .Как така Марс ще взимаш за показател към какви жени се привлича,при условие че в мъжка карта сигнификаторите за това са Луна,Венера и Юнона.Марс в мъжка карта показва как мъжа впечатлява жените които са обект на желанието му (или ги впечатлява с тези си качества и без да са му обект на желание-от личен опит го казвам това  ::)),как постига целите си.Неговите Луна и Венера експонирани в образа на жената изискват тя да е грижовна,сърдечна,предана,емоционална ( в никакъв случай суха и студена) и т.н.,вероятно и материално обезпечена или стабилна.Юнончето лежи на Южния възел-някоя по драматична и ефектна личност също става,най-важното е да е топла.Сега много на кратко това,всеки знае какво означават позициите.

Не вярвам човек занимаващ се с астрология сериозно или друга наука,да иска за партньор някой прост човек( в смисъл с нисък интелектуален капацитет,а не като устройство на психиката). Не е необходимо да е върха на сладоледа в интелектуално отношение,но все пак има си минимуми.С Асц Близнаци ако няма общуване  извън сферата на емоцията,просто забрави ,а и Меркурий е в 3 дом (макар че Меркурий в Лъв е по принцип субективен и често емоционално оцветен,но това е друг въпрос...).  ;)
защото уран в пети аспектира марса , от тук реших ,че е така.знам ,че луната ,венера и юнона са тези ,които отговарят за това ,към какви жени се привлича и какви търси.
сигурна съм ,че с дсц водолей и упр. уран в 5-ти дом мога да разглеждам уран като планета която определя жените в живота му , а и не само тях. партньорите му като цяло.
северния възел също е аспектиран от уран.тук е 9-ти дом.чужбина ,чужденци.....,духовното и др.неща разбира се ги търсим тук.информацията ,която дава слв в 9-ти е емиграция освен всичко друго ,което го знаем...та от тук.
може и да не разсъждавам правилно  :) :D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #50 -: Март 07, 2009, 10:01:09 pm »
Не съм го минал аз Lillie, някои други хора до мен - не си ме разбрала :) Или аз май така се изразих. Няма значение де. А и аз съм мъж, при нас трябва да е по-лесно не знам. А кога е бил транзита на Сатурн в Рак? Понеже не ги следя много в Zeta - няма време напоследък затова.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Март 07, 2009, 10:02:49 pm »
Десцендентът е в Стрелец. Юпитер го управлява, но има съвпад с Нептун, та така по се връзват нещата...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Март 07, 2009, 10:06:56 pm »
Не съм го минал аз Lillie, някои други хора до мен - не си ме разбрала :) Или аз май така се изразих. Няма значение де. А и аз съм мъж, при нас трябва да е по-лесно не знам. А кога е бил транзита на Сатурн в Рак? Понеже не ги следя много в Zeta - няма време напоследък затова.

Чакай малко...  ::)
Картата, която коментираме, нали е твоя?
Предвид биологичната възраст сатурновото завръщане би трябвало вече да е изминат етап за теб. Поне първото де, което е на около 29-годишна възраст, до второто имаш много време още...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Март 07, 2009, 10:10:53 pm »
А кога е бил транзита на Сатурн в Рак?

От юни 2003 до средата на юли 2005.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Март 07, 2009, 10:16:00 pm »
и още нещо венера управлява 5-ти ,тук е уран и черната луна.връзките по черната луна ,са тежки и кармични.с дсц стрелец  ,човека има достатъчно нестандартни партньорства и връзки.дори умее да експериментира отлично с тях. ::), ,те са свободни и могат да бъдат свързани с чужбина.
бих допълнила дори ,че е възможно да е имало или има отношения прераснали от работни в лични...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #55 -: Март 07, 2009, 10:17:09 pm »
Sinyhe, съгласен съм с теб с малко изключение, че не бих разчитал за нищо на света жена ми или приятелката да е :" вероятно и материално обезпечена или стабилна " Какъв мъж ще съм тогава - под чехъл. А и мога да си позволя все още да издържам повече от един човек, т.е мен.

Не е необходимо да бъдеш мъж под чехъл с жена която може да работи и да се издържа,нямах това предвид.Все пак живеем в 21 век.Иначе начина по който го казваш това последното добре кореспондира с класиката за Рака и как обгражда любимия в "златна клетка"-обикновено последната се получава с някаква форма на материална и/или емоционална зависимост. Дано не си пример за тази класика  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Март 07, 2009, 10:20:06 pm »
Ето я и моята карта, които е заинтересован да заповяда.
http://img156.imageshack.us/img156/9105/ivan.png

Maraj, тази карта ли коментираш?
При изгряващи Близнаци Десцендентът няма как да е Водолей. 

ПП. Сега видях, че вече си се саморедактирала.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #57 -: Март 07, 2009, 10:26:06 pm »
Да, Lillie, картата която коментирате е моя. Днес явно съм най-коментирания... :) Но аз имах впредвид така де, Сатурновото завръщане на друг човек - съпругата. Явно не сме се разбрали или пък аз така съм се изпразил неясно.
А Сатурна ми докато се завърне отново в Рак - я камилата, а камиларя, а и други неща ще ме вълнуват тогава..... :D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Март 07, 2009, 10:27:06 pm »
Иначе начина по който го казваш това последното добре кореспондира с класиката за Рака и как обгражда любимия в "златна клетка"-обикновено последната се получава с някаква форма на материална и/или емоционална зависимост.

За компенсация си има ДС в Стрелец, който няма афинитет към строго дефинирани рамки и зависимости в отношенията. Но според мен си търси половинка (освен ако все още не я е намерил), която да е емоционално и духовно богата, с фина душевност и морал, колкото и старомодно да звучи последното.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Март 07, 2009, 10:29:38 pm »
Днес явно съм най-коментирания... :)

Нали няма да повториш същото като един тукашен юзър наскоро? Да си изтриеш после всички постове барабар с акаунта и да ни се "плезиш".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.