Здравей Гост

За Раците!

• 295 Отговора
  • 40747 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: За Раците!
« Отговор #80 -: Март 07, 2009, 11:27:01 pm »
А какво стана с водопада и прическата?

Алтернативните варианти станаха толкова много, че сега се колебая кой да избера...  :-[

Ето ви още една метафора, която успях да измъдря:
Цитат
Представете си цвят, който променя своя оттенък, докато светлината флиртува с косите Ви, докосвайки ги с нежна целувка и минавайки през тях в завладяващ танц.

Да сме малко по-романтични.  :)
не е лошо ,ама е много тежко в смисъл съкрати го малко и акцентувай точно...
аз мисля ,че превода на това изречение е за стилизиращт продукт от серията.
ето ти моето предложение:косите ви са небесен водопад ,докоснат от въздушната целувка на....../името на продукта/.препоръка ,може и да не ти хареса.но посланието трябва да е конкретно и насочено... :-*

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Март 07, 2009, 11:30:19 pm »
Повечето астролози, които познавам, си имат други професии. Ние тук също. Астрологията е "луксът", който си позволяваме през малкото свободно време. Е, понякога се случва да крадем по малко и от работното, ама на мен работата и без това ми е свързана постоянно с търсене в интернет. Така че няма как да не се изкушиш да надникнеш във форума. Друг е въпросът, че време за малко по-задълбочени анализи почти не остава...  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #82 -: Март 07, 2009, 11:30:53 pm »
А какво стана с водопада и прическата?

Алтернативните варианти станаха толкова много, че сега се колебая кой да избера...  :-[

Ето ви още една метафора, която успях да измъдря:
Цитат
Представете си цвят, който променя своя оттенък, докато светлината флиртува с косите Ви, докосвайки ги с нежна целувка и минавайки през тях в завладяващ танц.

Танца на светлината ,променя отенъка на косите ви .
Така ми се вижда по-сбито и може по-лесно да накара някой да си купи боя за коса .
Колкото по-разкрасено  звучи една реклама на даден продукт ,толкова по-малки са шансовете да накараш някой да го купи. Спри се на кратки изречения ,които да звучат силно.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #83 -: Март 07, 2009, 11:31:35 pm »
Добре Kali, приемам ти доводите, а и ти си жена, най-добре познаваш психологията и мисленето на вашия пол - няма да споря. Плюс това имаш подкрепата сигурно на близо ....... 2950 жени. :-\  А що се касае до състезаването, бих се състезавал по улов на риба или бързо сглобяване на компютър, но за пари - не, благодаря. Искам да живея спокойно и да не мисля за това необходимо зло.

« Отговор #84 -: Март 07, 2009, 11:32:23 pm »
И това ли ти е другото амплоа Lillie? Ако си така добра като в астрологията, равна нямаш!  ;D
Аз пък се занимавам с Маркетинг и проучвания. Че и агенция си имам даже. Симпатяга...
Всъщност, сигурно повечето от вас си имат и друга основна работа, не знам. То Астролог и музикант къща не храни. Пък не съм пробвал де.
Е, тая реплика ,че имаш собствена фирма чаках цяла вечер ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Март 07, 2009, 11:34:39 pm »

Колкото по-разкрасено  звучи една реклама на даден продукт ,толкова по-малки са шансовете да накараш някой да го купи. Спри се на кратки изречения ,които да звучат силно.
ура!единомислие по въпроса за СИЛНИТЕ  и кратки изречения!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #86 -: Март 07, 2009, 11:37:07 pm »
Ванко, то не е на живот и смърт, състезанието де, пък и ти много сериозно го приемаш.  :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #87 -: Март 07, 2009, 11:38:37 pm »
Че защо колега ЗЪБОЛЕКАР, то вече почти всеки си има фирма, въпорсът е дали тя работи както трябва.
Е, хубаво е все пак да има човек финансова свобода, което му дава свободата да се отдава понякога на хобитата си, точно така  - хобита, от които не се изкарват пари. Предполагам ти си зъболекар?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Март 07, 2009, 11:39:27 pm »

Така е, прави сте.
Преди това се допитах до един колега, преводач с английски и той ми каза същото, че рекламните послания трябва да са по-лаконични.
Интересното е обаче, че така са го превели руснаците - има вариант на английски и на руски, сега го правя на български от руски, сравнявайки с английския. Има цели изречения, така засукани, че почти нищо общо нямат с изходния текст на английски език.
А каталогът всъщност не е за крайния потребител, а за "посредника" - фризьори и фризьорски студиа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Март 07, 2009, 11:41:27 pm »
Предполагам ти си зъболекар?

Не. Обаче това му е мечта още от детството, доколкото разбрах.
Не че няма и астролози - стоматолози...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #90 -: Март 07, 2009, 11:43:25 pm »
Не се състезавам Кали, правих го преди. Сега се занимавам основно с работа, която ми отнема голям ресурс от времето. Просто заемам леко отбранителна позиция - нали раците сме царе на пасивната защита.
 И между другото ми харесва обръщението ти към мен - Ванко. Как гали ухото само  :)

« Отговор #91 -: Март 07, 2009, 11:44:34 pm »
А каталогът всъщност не е за крайния потребител, а за "посредника" - фризьори и фризьорски студиа.

Значи, да сложат към каталога ваучер за 10 посещения в спа център и обясненията за водопада остават на заден план. ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #92 -: Март 07, 2009, 11:45:34 pm »
еее,права бях , няма рак ,който да не обича финансовата сигурност и стабилност и да не обича да командари! абе обичате съревнованието вие раците, и не се чувствате добре , ако някой може и знае повече от тях. :P :P :P
не е с лошо чувство , ама рачешка му работа!

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #93 -: Март 07, 2009, 11:46:18 pm »
Док нахлу във форума с въпроса "Кажете ми защо не станах зъболекар?"  ;D

И той като теб е с вроден талант да привлича внимание.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #94 -: Март 07, 2009, 11:47:10 pm »
Ха-ха, ще ме побъркате от смях....за Астролози-зъболекари не знам, но аз познавам единствения адвокат-зъболекар в България и ми е клиент. Кажи колега кандидат зъболекар, истина ли е?  :o

« Отговор #95 -: Март 07, 2009, 11:48:01 pm »
Че защо колега ЗЪБОЛЕКАР, то вече почти всеки си има фирма, въпорсът е дали тя работи както трябва.
Е, хубаво е все пак да има човек финансова свобода, което му дава свободата да се отдава понякога на хобитата си, точно така  - хобита, от които не се изкарват пари. Предполагам ти си зъболекар?
Колегата ЗЪБОЛЕКАР ,не е зъболекар ,но си прав ,че не работя като астролог.
А при Слънце във втори дом ,меркурий в Лъв просто нямаше как да не се похвалиш с финансови преимущества.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #96 -: Март 07, 2009, 11:50:02 pm »
И между другото ми харесва обръщението ти към мен - Ванко. Как гали ухото само  :)

Мислех да те кръстя Ванко 1, като рап певеца, че и да те питам дали нямате нещо общо /шегувам се  ;D/. :)

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #97 -: Март 07, 2009, 11:53:35 pm »
Е, Maraj, недей така. Съгласен съм само с първата част на твърдението ти, а именно, че обичаме финансовата сигурност, но не защото сме алчни или пинтии, а защото това осигурява на нас и семействата ни спокойствие от постоянното мислене за пари: дали, колко, кога, как....Нищо друго не е вярно. Е, все пак хората и Раците се различават, но съревнованието не ни е присъщо, освен с някоя друга мида или скарида  ;D     Мир, мир!

*

Марая

• 28287
« Отговор #98 -: Март 07, 2009, 11:53:59 pm »

това улуснява нещата!крайния потребител е по-капризен и следва да бъде по-ухажван.пазара не изобилства от внос на едро , а и при наличието на световноводещи марки в коафиорството....,
нещата са ясни-по-ниски цени ,не е въпрос на метафорични изречения продажбата.така,че споко...
луната е в лъв ,така ,че превода е изключително в подходящото време.аз ходя на фризьор само когато луната е в лъв и имам страхотна коса-била съм модел на френски коафиор тук у нас.знам и отношението им към продуктите.
тук ще да е по-важен маркетинга-колегата ванко да се включи ;D ;D ;D,да не бройка само ,отколкото превода.

« Отговор #99 -: Март 07, 2009, 11:54:25 pm »
Ха-ха, ще ме побъркате от смях....за Астролози-зъболекари не знам, но аз познавам единствения адвокат-зъболекар в България и ми е клиент. Кажи колега кандидат зъболекар, истина ли е?  :o
Малка подробност; не съм искал да ставам зъболекар и изпитвам отвръщение от техните столове . Преди време исках да стана хирург ,но по стечения на обстоятелствата учих за духовно лице ,а сега се подвизавам като инспектор към градски транспорт в община Пловдив. ;D