Здравей Гост

За Раците!

• 295 Отговора
  • 40760 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: За Раците!
« Отговор #160 -: Март 08, 2009, 12:47:03 pm »
Така е, Ivanco. Повечето Раци имат силна нужда от приобщеност. Същото важи и за Луни в Рак, макар че разбира се винаги могат да се намерят и изключения. Една типична Луна в Рак има нужда да се грижи и да бъде обгрижвана или най-малкото да усеща внимание от отсрещната страна. Много силно ги нараняват егоизмът, дистанцираността и потребителското отношение. Но, както вече казах в един от постовете, могат да "преглътнат" и това в името на запазването на отношенията.
Едно Слънце или Луна в Рак дори ако не испеят да създат семейство или семейството, за което са мечтали, намират за кого да се грижат - кученце, котенце, папагалчета, рибки или поемат "родителска" роля в колектива, в който работят. Дори на работното си място, без да полагат съзнателни усилия, създават топла, задушевна, почти домашна атмосфера. За Луна в Рак, ако не е силно ранена, често важи изразът "колективът е моето семейство". За мен лично този форум също е като едно голямо, задружно семейство. Много силно се привързвам към колективите, в които работя, дори ако микроклиматът там не е от най-добрите. Винаги ми е мъчно да се разделям.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #161 -: Март 08, 2009, 12:49:20 pm »
Всички хора с Марс в съвпад с Плутон са много сексуални и почти не подбират. Един мой познат казваше:" Мога да изчукам всичко, което има дупка и мърда".

За това и не могат да се отърват от венерически болести,имам такъв познат  ;D

А почти същата сентенция ,дори и малко по-гнусна съм чувал къде на майтап къде не от Марс и Плутон в Скорпион (но не бяха в съвпад) .

да да да Синухе, много си прав  ;D  откакто изритах бившия от вкъщи му е отървал края съвсем  ;D ;D ;D  все пие някви хапове за "несъществуващи" заболявания  ;D  а най-добрият му приятел е .... гинеколог  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #162 -: Март 08, 2009, 12:51:56 pm »
Всички хора с Марс в съвпад с Плутон са много сексуални и почти не подбират. Един мой познат казваше:" Мога да изчукам всичко, което има дупка и мърда".

Имах такъв екземпляр насреща. Преди дооооста години беше.
Тогава още не се занимавах с астрология, не му знам часа на раждане. Но запомних датата и ето какво беше: Слънце в Дева, Луна в Телец, съвпад на Венера, Марс и Меркурий с Плутон във Везни. Тоя просто бие всички рекорди...  :-[ :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #163 -: Март 08, 2009, 12:52:19 pm »
Така е, Ivanco. Повечето Раци имат силна нужда от приобщеност. Същото важи и за Луни в Рак, макар че разбира се винаги могат да се намерят и изключения. Една типична Луна в Рак има нужда да се грижи и да бъде обгрижвана или най-малкото да усеща внимание от отсрещната страна. Много силно ги нараняват егоизмът, дистанцираността и потребителското отношение. Но, както вече казах в един от постовете, могат да "преглътнат" и това в името на запазването на отношенията.
Едно Слънце или Луна в Рак дори ако не испеят да създат семейство или семейството, за което са мечтали, намират за кого да се грижат - кученце, котенце, папагалчета, рибки или поемат "родителска" роля в колектива, в който работят. Дори на работното си място, без да полагат съзнателни усилия, създават топла, задушевна, почти домашна атмосфера. За Луна в Рак, ако не е силно ранена, често важи изразът "колективът е моето семейство". За мен лично този форум също е като едно голямо, задружно семейство. Много силно се привързвам към колективите, в които работя, дори ако микроклиматът там не е от най-добрите. Винаги ми е мъчно да се разделям.

Лили, има един филм "моите, твоите и нашите" - ТЯ има 10 деца /4 нейни и 6 осиновени/ + куче, прасе и хамстер, а ТОЙ има 8 деца /негови/. и двамата са вдовци и са взеха  ;D ;D ;D ;D ;D  това е любимият ми филм и винаги съм си мечтала за такова семейство + още едно куче, папагал и рибки  ;D ;D ;D ;D  много е весело и хубаво, пък на кой му пука за реда и правилата  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

123

« Отговор #164 -: Март 08, 2009, 01:03:36 pm »
За Луна в Рак, ако не е силно ранена, често важи изразът "колективът е моето семейство". За мен лично този форум също е като едно голямо, задружно семейство. Много силно се привързвам към колективите, в които работя, дори ако микроклиматът там не е от най-добрите. Винаги ми е мъчно да се разделям.

Много точно. Моята, пък и доста ранена Луна се проявява по същия начин. Ако ми харесва колектива дори мога да жертвам амбициите на Слънцето за израстване в кариерата, само и само да го запазя по-дълго време

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #165 -: Март 08, 2009, 01:07:05 pm »
Този филм съм го гледал-голяма лудница е  ;D ;D ;D 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Март 08, 2009, 01:10:25 pm »
В интерес на истината, и моята е ранена. И  винаги ми е било трудно, да не казвам невъзможно, да подхождам с безразличие. От години се опитвам да възпитавам в себе си повече емоционална отстраненост, което е и условие за по-обективна оценка във всяка ситуация, вкл. и в консултирането на клиенти. Но винаги реагирам емоционално, особено в реално време, във виртуала не чак толкова...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #167 -: Март 08, 2009, 01:10:39 pm »
Ами, моята въпреки, че не е ранена - напротив, също обичам колективите /друг е въпроса, че трудно се прави колектив - на гърба си съм го изпитал/, обичам колективните спортове - успях във футбола, не успях в атлетиката и спортната гимнастика, обичам и искам да помагат на хората и животните /особено обичам кучета, защото показвят ясно, че са ти предани и те разбират/. И да се надяваме, че няма да приключа своя житейски път, грижейки се само за някое кученце...:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #168 -: Март 08, 2009, 01:13:43 pm »
И да се надяваме, че няма да приключа своя житейски път, грижейки се само за някое кученце...:)

Мен питаш ли ме!
Понастоящем имам 2 котки и 7 (!) кучета, всички ми се чудят как издържам...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #169 -: Март 08, 2009, 01:15:01 pm »
А от стихията си не можеш избяга, Lillie, не се и опитвай - загубена кауза е това.
Просто трябва да се опитваме да мислим, общуваме и дори интерпретираме хороскопите на познати хора по-непредубедено и по-малко емоционално, а по-скоро рационално. Това винаги ни е дърпало назад, ако не пречило.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #170 -: Март 08, 2009, 01:17:41 pm »
Лили /така мисля да се обръщам към теб, по-земно ми се струва някак и дано си съгласна/, караш ме да се усмихвам с тия животинки. Бас ловя, че първо си придобила котките, а после кучетата. И, че вторите ти се нравят повече по характер :)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #171 -: Март 08, 2009, 01:47:06 pm »
Ivanco,в кръга на шегата зодия Рак е известна и като "Мерак"  ;D Може да сте много милички,ама сте такива мераклии... ;D   ;)  8)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #172 -: Март 08, 2009, 01:48:58 pm »
Позна само отчасти.  :)
Първо взехме мъжкото куче и не беше по мое желание.
После дойде и мъжкия котарак като "компенсация" за мен. Винаги съм обичала котките, кучетата са ми безразлични.
Впоследствие се взема женско куче за мъжкия.
Една година по-късно - котка за моя котарак. Да не остана по-назад.  ;D
А през изминалата година наесен се родиха 5 малки кученца, мопсчета. И досега не успяхме да ги продадем, не беше и моя грижа това. Да не казвам какъв ад е с толкова кучета в апартамент и болен човек на хемодиализа.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

« Отговор #173 -: Март 08, 2009, 01:53:03 pm »
В интерес на истината, и моята е ранена. И  винаги ми е било трудно, да не казвам невъзможно, да подхождам с безразличие. От години се опитвам да възпитавам в себе си повече емоционална отстраненост, което е и условие за по-обективна оценка във всяка ситуация, вкл. и в консултирането на клиенти. Но винаги реагирам емоционално, особено в реално време, във виртуала не чак толкова...

За съжаление аз също подхождам емоционално, но сэм по-прикрита пред не дотам познати ;D, Луната ми е в 8ми дом

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Март 08, 2009, 01:55:37 pm »
За съжаление аз също подхождам емоционално, но сэм по-прикрита пред не дотам познати ;D, Луната ми е в 8ми дом

И аз съм така, и също с осмодомна Луница.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #175 -: Март 08, 2009, 02:01:49 pm »
Но, всъщност нормално е жена да харесва повече котки, а мъж - кучетата. От тая гледна точка съм съгласен. Но мисля, че трябва много условия за това занимание - по-голям дом или къща, време, търпение и любов естествено. Предполагам тези всичките ги имаш?

*

Nebesna

« Отговор #176 -: Март 08, 2009, 02:08:41 pm »
Но, всъщност нормално е жена да харесва повече котки, а мъж - кучетата. От тая гледна точка съм съгласен. Но мисля, че трябва много условия за това занимание - по-голям дом или къща, време, търпение и любов естествено. Предполагам тези всичките ги имаш?

Ти правиш много странни умозаключения. Аз съм жена и харесвам повече кучета.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #177 -: Март 08, 2009, 02:10:14 pm »
Там е въпросът, че в около 100 квадрата апартамент такъв кучкарник не се гледа. Особено, ако се ходи и на работа, а в момета работя на три /засега/ работи - една основна на съкратено работно време и две допълнителни на свободна практика. Според теб лесно ли е да имаш търпение към това, което ти е натрапено? Както и да е, да не разводнявам повече темата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #178 -: Март 08, 2009, 02:19:27 pm »

Ти правиш много странни умозаключения. Аз съм жена и харесвам повече кучета.

И аз така си помисли, но го отдадох на квадрата на Мерковете ни.

Имаше един филм с Дрю Баримор Riding in Cars with Boys  и там бяха хванали цаката на жените с извода, че една жена би направила всичко за теб, ако й кажеш "помогни ми". Мисля, че животните и в частност котките, като по-гальовни и изглеждащи по-уязвими, подклаждат тази представа.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #179 -: Март 08, 2009, 02:54:20 pm »
До колкото е известно предпочитанията към котки или кучета се обуславя от това дали главно искаш да получаваш или да даваш любов: котките се избират от тези които искат да дават любов,а кучетата тези които искат да получават- защото първите животни са устроени да получават,а вторите да дават ,дори често много безрезервно ( на английски dog = god крие смисъла на безрезервната любов на бог ),и така се получава равновесие между човека и животното.Разбира се това е краен модел,но често в човек надделява едното или другото.

Може да се направи и паралел с домовете- 5 и 11 отдадена/получена любов; както и 2 и 8 дом (получавам/давам) евентуално.

Аз имам силен 5 дом и Марс точно на К6,а това ще рече че имам нужда повече да давам любов ,отколкото да получавам,а Марс в 6 дом дава афинитет към животни хищници-а котките спадат към тях (кучетата не).В цялото животинско царство най-много харесвам семейство котки. :)