Здравей Гост

плутон и козирог -да почерпим опит от стрелците!

• 212 Отговора
  • 29690 Прегледи
*

porto_kalka

Re: плутон и козирог -да почерпим опит от стрелците!
« Отговор #120 -: Март 10, 2009, 10:41:09 pm »
Сега се сетих, че вчера нещо за прогресивен Юпитер беше писала.
Сега Сатурн - ами добре. Провери колко години тоя прогресивен Сатурн ще бъде в същия градус върху евентуалната планета. Може би почти десет - за десет години колко знака ще смени транзитния Сатурн и колко други планети ще ти аспектира?

*

Nebesna

« Отговор #121 -: Март 10, 2009, 11:11:11 pm »
Искам отново да уточня, че аз свързвам прогресиите с промяна в нагласата. Самият факт, че една прогресивна планета сменя знака и влиза в допустимата орбиса с натална планета е сам по себе си достатъчен, за да предизвика някаква промяна в нагласата. А външната промяна понякога отнема години. На мен ми се е случвало да усетя подтик за нещо, но да изчакам подходящия момент, за да реализирам желанията си.

Аз отчитам смяната на посоката на движение на всички планети в прогресиите, особено ако управляват Асц, Десц., МЦ или ИЦ. За мен това е някакъв преломен момент.

Юпитер ми управлява Асцендента и скоро стана директен, което се изразява в по-голяма лекота в общуването и др. качества, които започнах да изразявам по-непосредствено.  Скоро и Меркурий - господарят на Десц. възвърна директното си движение, което се отрази като по-голяма активност от моя страна в партньорските взаимоотношения.

*

porto_kalka

« Отговор #122 -: Март 11, 2009, 07:01:17 am »
Юпитер ми управлява Асцендента и скоро стана директен, което се изразява в по-голяма лекота в общуването и др. качества, които започнах да изразявам по-непосредствено. 
Аз пък смятам, че това се дължи на някакъв транзит. Примерно транзитен Юпитер върху Слънце и Луна. Ще ти мине догодина, не се притеснявай. ;D
Прогресивния Юпитер обаче ще е директен вероятно, до края на живота ти.

*

Nebesna

« Отговор #123 -: Март 11, 2009, 06:43:49 pm »
Юпитер ми управлява Асцендента и скоро стана директен, което се изразява в по-голяма лекота в общуването и др. качества, които започнах да изразявам по-непосредствено. 
Аз пък смятам, че това се дължи на някакъв транзит. Примерно транзитен Юпитер върху Слънце и Луна. Ще ти мине догодина, не се притеснявай. ;D
Прогресивния Юпитер обаче ще е директен вероятно, до края на живота ти.

Визирам промяна, отпреди съвпада на Юпитер с наталната Луна. О, Да, радвам се, че ще бъде така до края на живота ми.

*

porto_kalka

« Отговор #124 -: Март 11, 2009, 07:48:16 pm »
Визирам промяна, отпреди съвпада на Юпитер с наталната Луна.
А дали пък случайно точно тогава транзитен Юпитер не ти е  бил в съвпад с асцендента ? Ефекта е точно такъв какъвто описваш - ставаш по-самоуверен, с по-добро самочувствие, по-открит, жизнен ...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:плутон и козирог -да почерпим опит от стрелците!
« Отговор #125 -: Април 06, 2009, 02:49:19 am »
тук има много инфо,ако иска някой може да чете и черпи ....
в помощ на другата тема! ;) :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #126 -: Април 09, 2009, 04:47:57 pm »
Въпросният господинчо, Плутон, ми транзитира през първи Дом от доста време. В последните градуси на 1-ви Дом имам съвпад на Нептун и Юпитер с орбис 4 гр. От както Плутон попадна в съвпад с наталния Нептун живота ми почна да се клати...От както е в точен съвпад на Юпитер сякаш нещата започнаха да се поуспокояват и да придобиват малко по-ясна форма...Сега е все още в съвпад с нат. Юпитер и с върха на 2-ри Дом, ще влизаме в него и изобщо не знам какво може да се очаква...Ама да става каквото ще  ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Марая

• 28287
« Отговор #127 -: Април 09, 2009, 11:31:16 pm »
Въпросният господинчо, Плутон, ми транзитира през първи Дом от доста време. В последните градуси на 1-ви Дом имам съвпад на Нептун и Юпитер с орбис 4 гр. От както Плутон попадна в съвпад с наталния Нептун живота ми почна да се клати...От както е в точен съвпад на Юпитер сякаш нещата започнаха да се поуспокояват и да придобиват малко по-ясна форма...Сега е все още в съвпад с нат. Юпитер и с върха на 2-ри Дом, ще влизаме в него и изобщо не знам какво може да се очаква...Ама да става каквото ще  ;D

и при мен е на куспидата на 2-ри :) :)радвай се ,положително е това транзитче ;D,какво казах?транзитче!!!по отношение на плуто ,това е транзитище!пари ,пари и пак пари!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Април 10, 2009, 11:11:30 am »
по отношение на плуто ,това е транзитище!пари ,пари и пак пари!

Тук ми звучиш като г-н Апостолофф  ;D.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #129 -: Април 10, 2009, 11:16:25 am »
по отношение на плуто ,това е транзитище!пари ,пари и пак пари!

Тук ми звучиш като г-н Апостолофф  ;D.

;D ;D ;D , молим ти се сърце!не ме обиждай така ;D ;D ;D , с тоя господин! ;D
ама по отношение на плуто си е така,знаеш ли колко време го чакам да спре да квадратира и опозира.... :( и сега му се радвам...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Април 10, 2009, 11:28:16 am »
Да бях забогатяла, откакто ми минава през втори дом и то все хубави тригони към пети  :-[, ама йок. Кой пък знае, сега като подкара една дълга опозиция към осмодомната ми Луна, може и да се случи.  Мечти, мечти... ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #131 -: Април 10, 2009, 11:41:31 am »
Да бях забогатяла, откакто ми минава през втори дом и то все хубави тригони към пети  :-[, ама йок. Кой пък знае, сега като подкара една дълга опозиция към осмодомната ми Луна, може и да се случи.  Мечти, мечти... ::)

а съвпади с някоя планетка във втори правеше ли ти плутон или само тригони към пети? :)
а с какво ще запомниш транзита му?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Април 10, 2009, 11:53:44 am »
Транзитът продължаваше много, много години... 
По едно време направи съвпад само с Нептун и това е, но той ми е в края на първи дом. 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #133 -: Април 10, 2009, 12:00:56 pm »
и при мен е на куспидата на 2-ри :) :)радвай се ,положително е това транзитче ;D,какво казах?транзитче!!!по отношение на плуто ,това е транзитище!пари ,пари и пак пари!
Мой познат с Венера в стрелец във 2 дом едновременно „забогатя” /за период около 2 години/ и се разори, при транзита на Плутон през 2-ри дом. „Забогатяването” беше свързано с два големи кредита от международен фонд  и от банка. Става въпрос за няколко милиона евро за проект свързан с недвижими имоти. Наталната Венера е в последния градус на стрелец и в края на 2-ри дом, само с един твърд аспект - квадрат с луната. Точно когато миналата година Плутон транзитираше върху нея, той  бе свален от поста си на изпълнителен директор и едноличен акционер. Всичките акции от дружеството преминаха в кредиторите. Цялото му имущество е обявено за продажба.
Това  го бях прогнозирала още в самото начало на проекта и му бях разкрила опасенията си от фалит.

« Отговор #134 -: Април 10, 2009, 05:10:39 pm »
В момента Плутон започва да транзитира през наталния ми 7 дом, в който нямам никаква планетка.Марая е написала , че този транзит не води до трайни изменения. Споделете,моля, впечатленията си от такава позиция! Да знам как да се настройвам. Имам подозрението, че ще ми умре желанието за всякакво партньорство и ще си я карам сама.

*

Марая

• 28287
« Отговор #135 -: Април 17, 2009, 11:12:11 pm »
напротив!няма да ти умре желанието , а ще се роди ново такова още по-силно и стойностно. :)

*

Skarlet

« Отговор #136 -: Април 18, 2009, 09:50:27 am »
Абе,момичета,какви са тия изказвания?  ??? Как може само по един транзитиращ през 7 дом да вадите изводи,че връзките ще имат или нямат трайни изменения?Че ще я караш сама?Че ще ти умре желанието за партньорство? Направо ме хвърляте в оркестъра предвеликденски.Никога не тълкувайте отделни аспекти и транзити.Има си управител на 7 дом,като няма планети там,има си други предсказателни техники.Като се самонавиваш,не желанието,ами и коня ще ти умре.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #137 -: Април 18, 2009, 12:55:38 pm »
Абе,момичета,какви са тия изказвания?  ??? Как може само по един транзитиращ през 7 дом да вадите изводи,че връзките ще имат или нямат трайни изменения?Че ще я караш сама?Че ще ти умре желанието за партньорство? Направо ме хвърляте в оркестъра предвеликденски.Никога не тълкувайте отделни аспекти и транзити.Има си управител на 7 дом,като няма планети там,има си други предсказателни техники.Като се самонавиваш,не желанието,ами и коня ще ти умре.  ;D

;D ;D ;D , права си , но транзита на плутон през 7-ми и през всички останали си е транзит.все пак там той ще престои достатъчно дълго , много по-дълго от всеки друг.
познавам астролози ,които работят само по прогресивната луна в предсказателните техники и бих казала ,че са много точни.
не отричам казаното от скарлет , но смятам ,че въобще не е за подценяване факта-плутон в 7-ми ,като задължително трябва да гледаме и първият дом в този случай. :)

« Отговор #138 -: Април 18, 2009, 08:02:46 pm »
Скарлет, ти направо ме разсмя! ;D ;D ;D Права си за самонавиването, но управинеля на 7д ми е Сатурн и е в натален 8д. в квадрат на Нептун- 5д. Цял живот не мога да създам трайна форма в тези отношения по 5-7 дом. Момичета, създадохте ми ведро настроение!

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #139 -: Април 18, 2009, 08:49:28 pm »
И аз очаквам Плутон да влезе в седмия ми дом.
Понеже съм привърженик на съжителството без брак,транзита може пък да промени възгледите ми по въпроса.. :P
Защо непременно трябва да очакваш нещо лошо,Рослин?То и  Сатурновото завръщане  има лоща слава,ама не при всеки си "показва рогата" Сатурна...