Здравей Гост

Конкурс за най-добра въображаема астро-еротична фантазия

• 68 Отговора
  • 9578 Прегледи
*

Инти

• 2068
И аз взех , че надникнах днес в старите архиви, изрових каквото ми хареса, и като почна едно преправяне, един шев, една кройка, да видим какво ще стъкмим накрая. ;D

*

Инти

• 2068
Журито тук ли е днес?

*

Nebesna

Снощи сънувах еротичен сън с двама мъже поотделно (не секс, само еротика). И га поглеждам, Той Марс - първи управител на Скорпиона влязъл у Риби (обител на Нептун).

*

Инти

• 2068
При мен пък вчера тр. Луна направи квадрат към натален Марс в осми дом , и  като нахлуха едни еротични фантазии.

*

Инти

• 2068
Небесна ще се включиш ли към журито, моля !

*

Nebesna

Ще се включа с удоволствие, обаче не трябва да участвам със своя фантазия.

*

Инти

• 2068
Благодаря ти. Ако си част от журито не можеш да участваш със свое есе, такова е правилото. ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Ама и аз мога да бъда жури,ние Козирозите със синтетична Везна ни дай да отсъждаме  ;D,пък и все пак в журито трябва да има и мъж  ;)

*

Инти

• 2068
Разбира се, заповядай, ти с твойта критарска Дево-Козирожка натура си само за жури :P

Пък може в следващия кръг да се проявиш и като участник ;D

*

Nebesna

Все пак трябва да има регламент. Кога ще ни запознаеш с него. Или заедно ще го измислим?

*

Инти

• 2068
Аз го написах още в началото, след това го повторих още веднъж. Прочети го в началото на темата е, теб те нямаше във форума същия ден.

*

Синухе

• 4978
Разбира се, заповядай, ти с твойта критарска Дево-Козирожка натура си само за жури :P

Пък може в следващия кръг да се проявиш и като участник ;D

Вече влизам в ролята си на жури-освен художествената стойност на произведението,ще се смъкват точки и при сериозни правописни грешки  ;D  Критикарската ми натура обаче няма да засяга само правописа  ;) 8) :P

*

Инти

• 2068
На финалната права съм, като се върна ще си довърша творбата. Днес съм в Нептунова неделя, и плюс това съм родена в неделя, новия ми Лунар започва в 15:25 където съм с изгряващо Слънце и Меркирий в седми дом ( ще показвам творчеството си пред публиката ).

Синухе, много си земен , аз пък съм Нептунианка и Юпитерианка, и гледам мащабно, какво е това правописни грешки, да не сме в първи клас, аз лично имам Меркурий в Козирог и пиша стилистично и граматично правилно, би трябвало да си забелязал, ако имам грешки то е от бързане,не от незнаене.

Виждам,че доста станаха желаещите за жури,но бих искала скромно да предложа своята кандидатура,като в своя "защита" ще изтъкна факта,че съм филолог по образование и много ми се отдава литературната критика.Освен впечатляваща идея и ,естествено,поносим правопис,бих обърнала внимание и на стилистичните умения,те също се оценяват сами по себе си.Нали сте срещали изключително красиво изказани мисли,в които мисълта не винаги е кой знае колко сложна и оригинална?!Но пък добрият творец си личи по това,има идеи,но и жонглира със словото.Как ми се иска есетата да са повече.... ::) Сега,като се замисля-колко типично за нашата народопсихология!Малко са истински творящите,но пък всеки умее (а и иска ,и мисли ,че може) да критикува. ;D

*

Nebesna

Добре е журито да бъде "пъстроцветно".

Три планети доминират в моя хороскоп: Уран - управител на светилата (оригиналност), Юпитер - господар на Асцендента (абстрактно мислене) и Нептун - въображение (с Риби на върха на 3-ти дом) управляващ Меркурий, Венера и Сатурн. Това, че имам Луна и Слънце във Водолей и Асцендент в Стрелец да не ви заблуждава. С пет планети във водни знаци и голям воден тригон, мога да оценя фантазията и въображението по достойнство. Обаче Уран ми е в Дева - държа на оригиналността, но и обръщам внимание на правописа и много се дразня от елементарната липса на грамотност.

*

Синухе

• 4978
Нали сте срещали изключително красиво изказани мисли,в които мисълта не винаги е кой знае колко сложна и оригинална?!

Едно от нещата които не изнасям е използване на шаренийки за овкусяване на творбата, най-дразнещо това ми изглежда когато не се връзват с основната линия и творба на произведението,ако творбата няма живот колкото и красиви думички да се слагат не може да го вдъхнат  ;) ...и с извинение ми идва сравнението цигания  :-\

*

Синухе

• 4978

Синухе, много си земен , аз пък съм Нептунианка и Юпитерианка, и гледам мащабно, какво е това правописни грешки, да не сме в първи клас, аз лично имам Меркурий в Козирог и пиша стилистично и граматично правилно, би трябвало да си забелязал, ако имам грешки то е от бързане,не от незнаене.

Не съм чак толкова земен  ??? ,но е добре на съдържанието да съответства и подобаваща форма иначе му се губи блясъка  ;)

Знаенето не е извинение,за това си има и можене,в което човек се усъвършенства  8)
Ако така я караш Нептунианската за всичко е нормално качеството да ти куца ,сама го каза -не сме в 1ви клас...

*

Nebesna

А, също искам да добавя, че много високо оценявам фино поднесеното чувство за хумор (без пошлотии) - Хирон в 3-ти дом в тригон с Нептун и Юпитер, нооооо и в съвпад със Сатурн.

*

veshti4ka

а правили ли сте секс с вампир на сън  ;D  страааааааашно е ... само, че няма да го пиша щото е многооооо... неприлично, пък с тоя моя изказ съм направо за убиване  ;D ;D ;D

ама кво ли се чудя я - Нептуна ми е вече на 1* от АС-то та е крайно време да си покаже рогата  ;D ;D ;D

Цитат
Едно от нещата които не изнасям е използване на шаренийки за овкусяване на творбата

Не ме разбра,а и няма как ,след като не съм дала конкретен пример.Да се възползваме от класиката...-Радичков.Елементарна случка,естествени действия, в които няма нищо изключително...,но по какъв неестествено красив и метафоричен начин изказани!!!Въображението се използва, не само за да родиш идея,а и как да я облечеш във форма.За това си има терминология-единство между форма и съдържание.