Здравей Гост

Астрологията и астролозите

• 115 Отговора
  • 19462 Прегледи
Астрологията и астролозите
« -: Март 09, 2009, 09:51:28 am »
Вчера както си се бяхме събрали на сладка приказка по женски след безбройните одумвания на мъже  ;D една от приятелките ми сподели,че е ходила на астроложка и тя в рамките на 40-50мин и предсказала събития,които щели да се случат 5-6 години напред и то за доста солидна сума!Незнам аз съм начинаеща постоянно чета книги и се интересувам,но не мисля,че за толкова кратко време можеш да предскажат събития,които могат да му се случат и то в рамките на 5-6 години!
Докато дишаш...надявай се!

*

Jd_K

• *
  • 435
Re: Астрологията и астролозите
« Отговор #1 -: Март 09, 2009, 10:00:09 am »
Има ли е данните и предварително?

« Отговор #2 -: Март 09, 2009, 10:43:30 am »
Не,тя отива сяда дава си данните и астроложката почва да говори! >:( Наистина е възмутително,защото тук във форума доста често се обсъжда темата за астрологията и несериозното отношение към нея и как 1 хороскоп не се изготвя за толкова кратко време!Мисля,че именно за това хората са така скептично настроени към астрологията!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Март 09, 2009, 12:13:52 pm »
Не искам да давам оценка на твоята астроложка без да я познавам и без да съм присъствала лично на консултация при нея, но според мен точна прогноза в дългосрочен план не може да се направи. Разбира се, могат да се скицират по-обобщено някои тенденции, но нека не забравяме за свободната воля и отношението ни към всяка ситуация, която ни се случва. Предиктивната астрология работи с тенденции, но тя не предсказва какъв избор ще направи даден човек в дадена ситуация! Затова подобни дългосрочни "прогнози" на прима виста, при това правени от професионален астролог, не ми изглеждат много адекватни, меко казано.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Март 09, 2009, 12:45:39 pm »
Задълбочена интерпретация на целия хороскоп за 30-40 мин. не може да се направи. Ако, обаче астроложката е имала компютърна програма пред себе, възможно е да е наблегнала на по-важните транзити и върху това да е построила своята прогноза, без да претендира за изчерпателност. Аз съм имала случаи, в които мои познати идват при мен без конкретизиран въпрос и ми казват: "Кажи ми по-важните неща". Когато няма целенасочено питане, обръщам внимание на аспектите на тежките планети към наталните планети. Да вземем само цикъла на Сатурн, който на всеки 2,5 години сменя позицията си по знак. За приблизително 5 години Сатурн ще смени 2 знака. Плутон, Нептун и Уран се движат много бавно и ако за предстоящите 5 години напуснат дом или знак, или сключат някакъв аспект, това веднага се набива на очи. При своите интерпретации, аз винаги започвам от далечните планети, а аспектите на близките разглеждам в техния контекст. Аспектите на близките планети са бързопреходни и не бележат продължителни изпитания, но се  оказват важни в краткосрочен план.

« Отговор #5 -: Март 09, 2009, 12:50:42 pm »
Лили,аз не съм ходила при нея,а мойта приятелка.Аз също съм на мнение,че е несериозно отношението на тази астроложка,защото първо трябвало да вземе данните и и оттам вече да прецени кои транзититиращи планети ще оказват по-голямо влияние при аспекта си с нейните натални планети,дали са добре или зле поставени планетите в хороскопа и иоще и още............. Не аз се ядосах много на това,че заради подобни "астролози" хората като цяло не вярват в астрологията,който за мен е много точна наука,но изискава четене,усет и най-вече сериозно отношение!

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #6 -: Март 09, 2009, 12:56:43 pm »
И аз съм съгласна, че точна прогноза за 1 час е невъзможна. Аз мисля, че освен натал по час, тя трябва да направи и мунданна и Слънчева карта (Слънце на асцендент), да не говорим за солар, транзити и Ведическите карти, а аз винаги гледам и средните точки. И ми трябват поне 2-3 часа, да го осмисля и видя всичко...минимум.

И това при конкретни въпроси, ако ми иска прогноза за целия живот.... ми трябват дни и аз не правя за точни събития прогнози, а говоря за  характер и съдба....какво ти е заложено в картата да изживееш и какви възможности има.

Аз не съм от най-бързо реагиращите, но съм от по-бързите....обаче има вариант тази жена, да е нещо като ясновидец и картата да и служи само за помощно средство. Но кажи на твоята приятелка много-много да не се впечатлява от такива хора,....не е сериозно просто.

« Отговор #7 -: Март 09, 2009, 12:59:30 pm »
Да,съгласна съм с теб Небесна,че когато трябва да се отговори на конкретен въпрос може да се даде някакъв отговор дори тук във форума хората са много отзивчиви особенно като се обсъждат сериозни теми,но тя е искала хороскоп и наистина си е платила добре!

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Март 09, 2009, 01:01:38 pm »
И аз съм съгласна, че точна прогноза за 1 час е невъзможна. Аз мисля, че освен натал по час, тя трябва да направи и мунданна и Слънчева карта (Слънце на асцендент), да не говорим за солар, транзити и Ведическите карти, а аз винаги гледам и средните точки. И ми трябват поне 2-3 часа, да го осмисля и видя всичко...минимум.

И това при конкретни въпроси, ако ми иска прогноза за целия живот.... ми трябват дни и аз не правя за точни събития прогнози, а говоря за  характер и съдба....какво ти е заложено в картата да изживееш и какви възможности има.

Аз не съм от най-бързо реагиращите, но съм от по-бързите....обаче има вариант тази жена, да е нещо като ясновидец и картата да и служи само за помощно средство. Но кажи на твоята приятелка много-много да не се впечатлява от такива хора,....не е сериозно просто.

Всеки астролог сам избира прогностичната техника, по която да работи. Един ползва прогресии, дирекции и транзити, друг ползва Ведическата астрология., мунданни и Слънчеви карти. Но аз лично имам един принцип. Трябва да засека нещата и да получа потвърждение поне по два независими метода.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #9 -: Март 09, 2009, 01:08:40 pm »
Да така е, поне 2 карти трябва да показват общ модел, нещо заложено :)
и 30 мин само за основен натал не стигат, поне на мен не ми стигат.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Март 09, 2009, 01:10:35 pm »
Разбирам, мила. Ти поставяш въпроса от етична гледна точка. Във всяка професия си има хора, които сриват авторитета на професията. Има ги сред адвокатите, сред политиците и навсякъде около нас. Принципно съм съгласна с тебе. Всичко е въпрос на мяра. Алена взема по 4000 лв. за кармичен хороскоп, например. На приятелката ти може да и се струват много парите, които е дала, но на самата астроложка да и се струват напълно оправдани за труда, който е положила.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Март 09, 2009, 01:11:14 pm »
Да така е, поне 2 карти трябва да показват общ модел, нещо заложено :)
и 30 мин само за основен натал не стигат, поне на мен не ми стигат.

Да не говорим, че преди да пристъпиш към прогнозата, трябва добре да разгледаш самия натал.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Март 09, 2009, 01:13:58 pm »
А тази астроложка дала ли е хороскоп на хартиен носител на твоята приятелка? Или просто ей така си е говорила. Не им прави чест на такива астролози. Аз винаги давам на човека писмено свидетелство...Че то иначе, всичко се забравя...

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Март 09, 2009, 01:16:58 pm »
Във всяка професия си има изисквания за професионализъм и т.нар. етичен кодекс. Не можеш да станеш козметичка, например, ако не си член на "Задругата на майсторите" и ако не си покрил изискванията за "Майстор", не можеш да работиш самостоятелно. Оттам нататък, трябва да имаш частна фирма, да си плащаш данъците. Без всичките тези неща никой не може да нарече себе си професионалист, независимо колко е вещ в материята.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #14 -: Март 09, 2009, 01:21:00 pm »
Проблемът е там, че ако някой повярва на такива псевдо-астролози може целия си живот да провали.
Аз Алена не искам да я коментирам, моето мнение е, че прекалява, особено с кармичните забрани. Аз такова нещо като кармична забрана отричам да има и Ванга и Едгар Кейси казват, че при промяна на съзнанието се променя и кармата....особено Едгар Кейси има страхотни неща по въпроса....а на Ванга и бях чела предсказанията за БГ известна народна певица, на която в прав текст и казва, че може да избира между 3 мъже и и предсказва и с тримата какъв живот ще има, следователно избор има.....няма такова нещо като забрана.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Март 09, 2009, 01:31:56 pm »
Проблемът е там, че ако някой повярва на такива псевдо-астролози може целия си живот да провали.
Аз Алена не искам да я коментирам, моето мнение е, че прекалява, особено с кармичните забрани. Аз такова нещо като кармична забрана отричам да има и Ванга и Едгар Кейси казват, че при промяна на съзнанието се променя и кармата....особено Едгар Кейси има страхотни неща по въпроса....а на Ванга и бях чела предсказанията за БГ известна народна певица, на която в прав текст и казва, че може да избира между 3 мъже и и предсказва и с тримата какъв живот ще има, следователно избор има.....няма такова нещо като забрана.

Забраната сама по себе си спира развитието, а смисълът на думата карма е "действие". така, че думите "кармичен" и "забрана" се изключват взаимно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #16 -: Март 09, 2009, 01:42:26 pm »
господ си знае работата!-често казваше тя.
не искайте повече отколкото можете да носите!
нищо не остава безнаказано,ако не вие ,то най-милото ви плаща за грешките ви ,за да ви боли повече....
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 04:00:40 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Март 09, 2009, 01:54:36 pm »
аз много пъти съм казвала ,че ванга-мир на праха й ,ми беше кума и кръсница на едно от децата....запомнила съм от многоброините си срещи с нея няколко неща:
господ си знае работата!-често казваше тя.
не искайте повече отколкото можете да носите!
нищо не остава безнаказано,ако не вие ,то най-милото ви плаща за грешките ви ,за да ви боли повече....

Всичко си има един-единствен смисъл да ни научи на СМИРЕНИЕ пред силата на кармичните закони.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Март 09, 2009, 02:01:19 pm »
по въпроса за цените и консултацийте моето мнение е много противоречиво.
всеки оценява труда си и знае какво и колко е вложил.нима времето не струва пари?
не вярвам тази астроложка да не е обявила предварително цената на консултацията си.
друг е въпроса ,че аз съм страшно против устните консултаций.не ги приемам за сериозно нещо.истинския астролог пише и казва кое и защо!другото е само вземане на пари!не може да ми диктуват и да си записвам , пише се това е редното.
hhhh  ми направи хороскоп за 000лв.-изписа 15 страници.да не съм съгласна с много неща,защото тя реши , че съм родена в 6 часа.но това няма значение в случая , а подхода и.
тя прави една среща на която взема данните,иска личния контакт.казва няколко изречения и след това не я търсиш един месец.тя звъни и ти казва отиди в книжарница....... и ще си го получиш.плащането се извършва при срещата-преди да е започнала работата. според мен труда на астролога е не само труден но и ОТГОВОРЕН, така ,че цената е въпрос на спор....
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 03:54:10 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #19 -: Март 09, 2009, 02:56:16 pm »
А тази астроложка дала ли е хороскоп на хартиен носител на твоята приятелка? Или просто ей така си е говорила. Не им прави чест на такива астролози. Аз винаги давам на човека писмено свидетелство...Че то иначе, всичко се забравя...
по въпроса за цените и консултацийте моето мнение е много противоречиво.
всеки оценява труда си и знае какво и колко е вложил.нима времето не струва пари?
не вярвам тази астроложка да не е обявила предварително цената на консултацията си.
друг е въпроса ,че аз съм страшно против устните консултаций.не ги приемам за сериозно нещо.истинския астролог пише и казва кое и защо!другото е само вземане на пари!не може да ми диктуват и да си записвам , пише се това е редното.
гита ми направи хороскоп за 120лв.-изписа 15 страници.да не съм съгласна с много неща,защото тя реши , че съм родена в 6 часа.но това няма значение в случая , а подхода и.
тя прави една среща на която взема данните,иска личния контакт.казва няколко изречения и след това не я търсиш един месец.тя звъни и ти казва отиди в книжарница....... и ще си го получиш.плащането се извършва при срещата-преди да е започнала работата. според мен труда на астролога е не само труден но и ОТГОВОРЕН, така ,че цената е въпрос на спор....

Няма хартиено копие през цялото време с влизането е започнала да и говори  дори и е взела  100лв!Незнам може да се е смятала за ясновидка,но официално е астроложка!