Здравей Гост

Фиксирани звезди +/-

• 114 Отговора
  • 26342 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Фиксирани звезди +/-
« -: Март 09, 2009, 05:48:44 pm »
Чела съм подобни теми из форума, по специално Регул бе обсъждана доста. Аз имам съвпад на Регул с Луна, но друга звезда ми е по интересна - Algol

При мен е в съвпад ми е с ЮЛВ, на К7, точен. И мисля,че много ми влияе. Предлагам всеки да каже, за някоя Фиксирана звезда, за която има лични наблюдения. Аз имам една теория за тях и бих желала да проверя да ли е вярна. Но ми трябва помощ от други астролози.

За algol - една от 4 царски звезди, окото на Горгона,  счита се за най-големия злосторник - "the evil one".

Мои наблюдения - дава страхотна енергия, и невероятни изблици на гняв (до припадък), обаче придружени с много точни обиди (казвам много лични неща на противниковата страна все едно му чета в подсъзнанието кое наистина би го обидило). Търсения духовни много и много силна дисциплина, до саморазрушение. И понеже е в съвпад с ЮЛВ, наистина мисля, че е царска звезда, защото в миналия си живот съм била мъж, съветник/управляващ в царски двор, Египет, обаче мисля, такова усещане имам, че ....... вече арабите бяха дошли (това си го спомням, но вече с възрастта забравям все повече) и насилствена смърт. Странното е, че аз много си я харесвам тази звезда, за мен тя дава невероятни възможности.

*

Jd_K

• *
  • 435
Re: Фиксирани звезди +/-
« Отговор #1 -: Март 09, 2009, 06:06:26 pm »
Ох :) и най-важното за Алгол, понеже е на К7 - наистина съм срещала учители през живота си и невероятни хора, съм имала за партньори (не интимни), затова твърдя, че е звезда изключително свързана  с духовното развитие.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Март 09, 2009, 06:28:10 pm »
Ох :) и най-важното за Алгол, понеже е на К7 - наистина съм срещала учители през живота си и невероятни хора, съм имала за партньори (не интимни), затова твърдя, че е звезда изключително свързана  с духовното развитие.
имам съвпад на вега с марс 2-ри дом в козирог,бетелгейзе в съвпад с юпитер в 7-ми дом близнаци,денебола в съвпад с мс,плутон и уран в дева...,чела съм за тях в единственната книжка излязла на българския пазар за неподвижните звезди.обръщам внимание ,но не отдавам голямо значение на тях.след планетите,поставям астероидите и чак след това звездите.може и да греша,но смятам ,че те действат при прогресий и дирекций на други планети в съвпад с тях.като действието им е слабо ,просто придават онзи оттенък на планетата,която ги два.а някой планети са мили и нежни,други сурови и агресивни.имат значение ,като всичко в космоса,малко знам за тях.ще се радвам да чуя впечатления! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3 -: Март 09, 2009, 06:40:12 pm »
Аз скоро мислех да питам като разглеждаме фиксирани звезди нали ги наслагваме върху сидерален натал?

Ето тук е писано за Алгол. При мен е в съвпад с нат. Луна с 2 гр. орбиса. Интерпретацията на този аспект не ми харесва, затова ще я пропусна  ;D.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Skarlet

« Отговор #4 -: Март 09, 2009, 07:01:52 pm »
Търсения духовни много и много силна дисциплина, до саморазрушение.
Това не го разбирам.За мен дисциплината и саморазрушението са две абсолютни противополжности и са несъвместими/поне за мен/.Или си дисциплиниран и притежаваш самоконтрол или си саморазрушител.

*

mamma_mia

« Отговор #5 -: Март 09, 2009, 07:02:52 pm »
Аз имам съвпад на алгол с луна и марс :( Точен съвпад.

*

Uran

• 6041
« Отговор #6 -: Март 09, 2009, 07:06:07 pm »
Чела съм подобни теми из форума, по специално Регул бе обсъждана доста. Аз имам съвпад на Регул с Луна, но друга звезда ми е по интересна - Algol

При мен е в съвпад ми е с ЮЛВ, на К7, точен. И мисля,че много ми влияе. Предлагам всеки да каже, за някоя Фиксирана звезда, за която има лични наблюдения. Аз имам една теория за тях и бих желала да проверя да ли е вярна. Но ми трябва помощ от други астролози.

За algol - една от 4 царски звезди, окото на Горгона,  счита се за най-големия злосторник - "the evil one".

Мои наблюдения - дава страхотна енергия, и невероятни изблици на гняв (до припадък), обаче придружени с много точни обиди (казвам много лични неща на противниковата страна все едно му чета в подсъзнанието кое наистина би го обидило). Търсения духовни много и много силна дисциплина, до саморазрушение. И понеже е в съвпад с ЮЛВ, наистина мисля, че е царска звезда, защото в миналия си живот съм била мъж, съветник/управляващ в царски двор, Египет, обаче мисля, такова усещане имам, че ....... вече арабите бяха дошли (това си го спомням, но вече с възрастта забравям все повече) и насилствена смърт. Странното е, че аз много си я харесвам тази звезда, за мен тя дава невероятни възможности.
Имам близък с точен съвпад на Алгол със СЛВ в 1 дом и като видях интерпретациите се отказах да чета. :(
Дано да сте права.

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Март 09, 2009, 07:10:20 pm »
Както и такъв с точен съвпад на асц-десц с Алдебаран-Антей и там не ми харесаха интерпретациите, още повече, че и Плутон е на Асц.
Единствено за съвпада на Регулус с Юпитер мога да кажа, че човекът, който го има, успява чрез контакти с високопоставени хора лесно да печели пари (наистина лесно), но там Юпито прави и хубав тригон със Сатурн.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #8 -: Март 09, 2009, 07:14:21 pm »
Търсения духовни много и много силна дисциплина, до саморазрушение.
Това не го разбирам.За мен дисциплината и саморазрушението са две абсолютни противополжности и са несъвместими/поне за мен/.Или си дисциплиниран и притежаваш самоконтрол или си саморазрушител.

в смисъл - решавамдане ям 30 дни и го правя, глупав пример, но нещо в духа.

идеята беше да обсъдим Фиксираните звезди, нещо много тягостни постове се появиха.

Ето вижте колко хора в този форум имат Алгол, аз този форум от всичките астрологични, които съм чела най го харесвам и в други не пиша, значи Алгол има отношение към духовните търсения и то задълбочените. И хората тук много ги харесвам и атмосферата си я харесвам дори цветовете му харесвам...
Нали знаете "Няма трансценденция без егзистенция." - Сартр, не може да осъзнаваме важни неща, без да сме изживяли "разнищващи" събития, в повечето случаи тежки, естествено, за да мислим.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Март 09, 2009, 07:15:20 pm »
Аз скоро мислех да питам като разглеждаме фиксирани звезди нали ги наслагваме върху сидерален натал?

Ето тук е писано за Алгол. При мен е в съвпад с нат. Луна с 2 гр. орбиса. Интерпретацията на този аспект не ми харесва, затова ще я пропусна  ;D.

Два градуса е много голяма орбиса.Не се отчита. Допуска се до 1 градус.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #10 -: Март 09, 2009, 07:16:23 pm »
Както и такъв с точен съвпад на асц-десц с Алдебаран-Антей и там не ми харесаха интерпретациите, още повече, че и Плутон е на Асц.
Единствено за съвпада на Регулус с Юпитер мога да кажа, че човекът, който го има, успява чрез контакти с високопоставени хора лесно да печели пари (наистина лесно), но там Юпито прави и хубав тригон със Сатурн.

аз също не съм срещала описания на аспекти със Фиксирани звезди (по Сидерален натал), които да ми харесват, затова моляда ги обсъдим :), кой каквото е наблюдавал.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #11 -: Март 09, 2009, 07:17:31 pm »
Мога да кажа,за 2 случая на съвпад на Алгол със светило( в смисъл от много близки и продължителни наблюдения)- при мъжа е със Слънцето,при жената е с Луната. Наричат звездата Демон,Дявол.

От традиционната астрология,аспекта на лудостта или нестабилността на психиката се проявява и при двамата,при жената имаше и диагноза циклична шизофреничност (или нещо такова),при това много интелигентна жена.При мъжа самата психика често е затормозена,но това става в случаите когато се свързва с тъмните си страни или има досег с външен източник на тъмна сила.И при двамата изкушенията от сексуален характер имат нестабилно влияние върху психиката (да го направя ли ,да не го ли направя,да се отдам на низш инстинкт или не,а като го направи усещането след това е по-лошо).Имам виждането,че такива хора често са изкушавани от тъмната сила или са много чувствителни спрямо нея,което може да създаде параноя или друга реакция,мисля че осъзнават че има възможност да се подхлъзнат еволюционно,което засилва страха им на моменти. Някои личности могат и в определени моменти да станат проводници на нея-било на нисшия Аз,било реално на чужда сила.Споделяли са ми че усещат често неясно неудовлетворение,нещо вътре в тях играе ролята на черна дупка.Вече клоня към научна-фантастика,но може и това да е една от индикациите за това,че тази душа някога не е била само в човешка форма,а и в извънземна (или демонична).

В езотеричната астрология има и други тълкувания,там звездите се разглеждат в по-друг аспект,но точно в момента не помня какво беше за Алгол,а сега не ми се рови  ;)

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Март 09, 2009, 07:25:00 pm »
Ето вижте колко хора в този форум имат Алгол
  Всички имаме в хороскопите си Алгол,както и останалите звезди.Но не всички имат точен съвпад/както написа Небесна до 1 градус/ с планета или ъглово положение. Аз например,имам Спика точно на асцендента. Много съм благодарна,че е там,защото винаги се "притичва" в много важни моменти на помощ.Много си я обичам.  :)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #13 -: Март 09, 2009, 07:32:43 pm »
Sinyhe мерси за изчерпателния отговор. Ти ме разби.... за демон може, ако приемем, че демон означава нестабилен (от там и демо-версия, от древногръцки) същество, което може да усеща много енергии, да си променя психичните настройки и подсъзнанието да си настройва...
при мен това, което описваш не се проявява, но съвпада не е със светило. Напротив аз само на влиянието на Алгол отдавам това, че системата не ме "смля" и сериозния интерес към окултизма и всички неща, които считам за ценни в живота си. Истина е, че и аз усещам някакви неща, но си мисля, че те се случват на всички, но само някой ги усещат (това как всеки черпи/смуче енергия от всеки и тн. неприятни, но реални събития, доста видими ако човекможе да вижда аурата....и т.н.).
Но пак мерси за инфо-то, явно Алгол дава друга чувствителност и "виждане", което не всеки има, естествено е някой да не го понесе....

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #14 -: Март 09, 2009, 07:35:57 pm »
Дайте първо да си изясним кой зодиак се гледа. Алгол на 26,10 градуса в сидералния или тропически Телец се намира? Лили ти би трябвало да знаеш  :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #15 -: Март 09, 2009, 07:47:48 pm »
Дайте първо да си изясним кой зодиак се гледа. Алгол на 26,10 градуса в сидералния или тропически Телец се намира? Лили ти би трябвало да знаеш  :)

В грешка съм, ако вярвам на Кеплер, програмата в Тропически (ака западно-европейски) Алгол е на 25.57 Телец, нека се изкаже най-разбиращия от двата типа карти.
« Последна редакция: Март 09, 2009, 07:52:08 pm от Jd_K »

*

Nebesna

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #17 -: Март 09, 2009, 07:55:12 pm »
Ама то не би трябвало да има разлика, в смисъл каквато и проекция да се използва, все Алгол (дали на 01 гр или 26) ще си се проектира върху квот си се проектира в Тропическия. Проверих го по сериозно в Кеплер и при Сидераленми е в съвпад, само че на 01 гр. Трябва една тема задълбочена за двата хороскопа. Така мисля, защото е най далече, "зад пояса на зодиите"

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #18 -: Март 09, 2009, 07:58:01 pm »
аз само на влиянието на Алгол отдавам това, че системата не ме "смля" и сериозния интерес към окултизма

явно Алгол дава друга чувствителност и "виждане", което не всеки има, естествено е някой да не го понесе....

Точно! И двамата които познавам са крайни индивидуалисти (разбира се има какво в хороскопа да го потвърди отделно от Алгол) и се влекат и занимават с езотерика,но го има това крайното в тях,способността да отхвърлят нормалното (разбирай разумното от социална гледна точка),което често може и да е деструктивно.Според мен демонското по отношение на психиката /не като тъмна сила/се изразява като Лилитката-нещо крайно индивидуално и егоцентрично, това което се бори да си живее по своите си закони,ако ще те да са и саморазрушителни.На всеки нивото е различно, някои го трансформират това или му дават някаква градивна посока,но все още оставам с впечатление,че тези хора (явно само при светилата е така) са доста сложни и крият неразрешени загадки по отношение на самоличността.

За Регул-един милионер клиент съм имал и той е със съвпад на Регуп с Венера  ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #19 -: Март 09, 2009, 08:02:10 pm »
ЕЕЕе този Регул, мен ми е в 1 гр орбис, ама явно още не се е проявил, Алгол ми е в точен съвпад 25.57 и 25.54 :) Може някой ден да се оженя за цар нейдеиз арабските пустини :):):):)