Здравей Гост

Помощ за избор на професия

• 84 Отговора
  • 13398 Прегледи
Помощ за избор на професия
« -: Март 15, 2009, 06:50:55 pm »
Здравейте!
Чета доста често темите тук под прикритието на "гост", опитвайки се да изясня въпросите си относно астрологията. Интересувам се по-точно от факторите, които определят заложбите на личността в дадена област или професия. Скоро ще ми се наложи да избера с какво ще се занимавам занапред и искам да се допитам до странично и по-компетентно мнение. :)
Благодаря предварително!
( Ето и картата. )

*

Moonlady

• **
  • 1112
Re: Помощ за избор на професия
« Отговор #1 -: Март 15, 2009, 07:36:49 pm »
Привет на всички, тъй като за първи път пиша в
този форум, но чета интересните неща   :)

Росмари, напиши по-конкретно какво искаш или
между какво се колебаеш, защото в хороскопа има
много потенциал.
С какво човек ще се препитава или каква професия
го влече може да са две различни неща
( при някой се припокриват )
Разглеждат се МЦ, 2-ри, 6-ти и 10-ти домове, които са във
въздушния триплицитет Везни/Водолей/Близнаци, планетите
в тях и положението на управителите.
При теб подходяща професия може да бъде преподавател ,
но и много други възможности има.
Естествени минерали и амулети

« Отговор #2 -: Март 15, 2009, 07:41:30 pm »
Ти имаш потенциал да се реализираш в професия, която изисква бърза мисъл, добра аргументираност, защото ти ги притежаваш и ще ги развиеш. Имаш потенциял да се изяваваш пред аудитория, да работиш в интерес на обществото. Мисля, че можеш за избираш от професии свързани с правото до професии свързани с "говорящите" медии. Твоята работа би трябвало да е близко до семейството, дома на хората. Можеш да вдъхваш оптимизъм и да се радваш на популярност.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Март 15, 2009, 08:26:22 pm »
Господарят на Асцендента - Юпитер е във Везни (Везни и Стрелец се свързват с правните професии и с прилагането на закона. Юпитер е в 10-ти дом - това го свързвам с институциите на изпълнителната власт. Имаш потенциал за началническа позиция. Близнаци на върха на 6-ти дом означава, че ще имаш повече от една професия, с която да си изкарваш хляба. Там, където са Близнаците нещата идват най-малко по 2.

Меркурий - господарят на 6-ти дом е в 11-ти - домът на организациите с нестопанска цел, сдруженията, организациите в обществена полза. Това е и домът на парламента (общински съветници, народни представители), но също така и на професионалните сдружения, на хора, за които работата е и хоби.

С Близнаци на върха на 6-ти дом и Марс в 10-ти работата ти ще изисква постоянно движение, нови връзки и публични контакти. Няма могат да те вържат за компютъра. Просто няма да издържиш постоянно да седиш в един офис. Грешка ще бъде, ако приемеш такава работа. Тя не отговаря на твоята същност, повярвай ми. Близнаците са с изострена нервна система и имат нужда от чист въздух, постоянно движение и нови контакти. Ако това ти липсва, здравето ти може да пострада (6-ти дом е домът на здравето)

Аз съм с Асцендент в Стрелец, Везни на МЦ и Близнаци на върха на 6-ти дом. На нас ни трабвя работа при която да имаме относителна свобода на движение. Работя в изпълнителната власт -екологичен и здравен  инспектор съм и имам повече от една професия/препитание, включително и в неправителствени организации.
« Последна редакция: Март 15, 2009, 08:30:33 pm от Nebesna »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #4 -: Март 15, 2009, 08:47:37 pm »
:)
Аз малко по друга интерпретация ще дам.... всичко което другите са казали е на 100% вярно, но според мен, ще се ожениш за доста богат и властен мъж - или баща ти е такъв, с този съвпадна упр 4 дом и упр 7 дом, и то в 11 и тригон на Сатурн към Слънце в съвпад с Юпитер....и то на купсида 10 дом. От там ще дойдат и професионалните изяви - покрай мъжът ти. :) Луна в Дева в съвпад с Венера, ще си на едно и любовница и съпруга и то доста организирана и и всяка жена Везни има нужда от партньор, няма как :)
Иначе не съм сигурна, че става за шеф....с Уран и Нептун в 1 домиВезни Слънце ще е изключително толерантна към другите и нерешетилна на моменти и нерационална, въпреки Луната в Дева.
Аз тука голяма любов усещам, че ще има - и упр 5 дом- Венера е в съвпад с Луна (съ-упр. 7 дом) и Меркурий (упр 6 дом) е в съвпад с Марс - динамична професия, свързана с повече агресия и работа в екип с мъже :), затова някак реших, че по мъж ще е професията или там ще се запознаете, но в последствие в живота си той ще е ръководния :) Но ти си много силна личност и всички решения в живота си ти ще ги взимаш. Но си рационална в любовта, 100% ще се ожениш за перспективен партньор. :) Това е моята интерпретация.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #5 -: Март 15, 2009, 08:50:27 pm »
По моята теория Уран в 1 дом си доста магнетична и красива, и козирог и водолей тук и Нептун - светли очи и хубави :):):) крака :) - костна система като цяло. Затова реших да те женим, и луд късмет имаш...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Март 15, 2009, 08:50:57 pm »
Здравейте!
Чета доста често темите тук под прикритието на "гост", опитвайки се да изясня въпросите си относно астрологията. Интересувам се по-точно от факторите, които определят заложбите на личността в дадена област или професия. Скоро ще ми се наложи да избера с какво ще се занимавам занапред и искам да се допитам до странично и по-компетентно мнение. :)
Благодаря предварително!
( Ето и картата. )
аз пък си мисля ,като гледам картата ,че имаш бъдеще в политиката и възможност за кариера в държавната администрация.в това число и парламент ,парламентарен секретар като начало звучи окуражаващо... :)успех ,мисли за парламента

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #7 -: Март 15, 2009, 08:57:57 pm »
Да има :), обаче как се случват тези успехи в БГ, по мъж :) :):), ако беше американка и аз щях да и кажа, давай, след 4 год. те виждам в белия дом, обаче в БГ само ако е любовница на Паси, ще е министър (сори...БГ действителност), затова гледайки и Луната и Венера в дева в съвпад, няма да е развей прах,сериозна ще е значи по съпруг :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8 -: Март 15, 2009, 09:13:21 pm »
Да има :), обаче как се случват тези успехи в БГ, по мъж :) :):), ако беше американка и аз щях да и кажа, давай, след 4 год. те виждам в белия дом, обаче в БГ само ако е любовница на Паси, ще е министър (сори...БГ действителност), затова гледайки и Луната и Венера в дева в съвпад, няма да е развей прах,сериозна ще е значи по съпруг :)
миии,хич не съм съгласна с теб!ама изобщо!само грънчарова ли е в политиката?има много мъже,които са мъже на жените си -дано ме разбираш правилно.с това високопоставено слънце ,защо си мислиш,че ще бъде жена на мъжа си , а няма да е обратното?
понеже и двете явно доста използваме този израз btw ,мъжете търсят същото ,някоя богата пък и ако има власт.май си сменихме позицийте с тях. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #9 -: Март 15, 2009, 09:21:16 pm »
Не знам.... така ми дойде още щом видях картата, може би, защото е Везни, все пак Везните е зодията на генералите - те на са на фронта, а командват отзад :) дърпат конците. Тя няма да е жена на мъжа си, всичките и планети са в лявата полусфера, тя ще взима решенията, но той ще ги изпълнява. :) Защото за съжаление в БГ все още мъжете държат важните позиции и са по-добре платени и поне начален старт трябва да и дадат. Да каже тя как ги усеща нещата.

А и този Мерк и Марс в Скорпион, Марс в Скорпион е много хитър, такива ги измисля манипулативни, нищо че асц е Стрелец, Козирог има там :). а асц в съвпад със Слънце - пак може да означава много хубава връзка със съпругът и.
« Последна редакция: Март 15, 2009, 09:26:34 pm от Jd_K »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #10 -: Март 15, 2009, 09:28:53 pm »
Rossmary я кажи, майка ти да е чужденка с тази Луна в 9 дом или нещо доцент,:) . И кажи познаваме ли и дай малко обратна инфо :)

« Отговор #11 -: Март 15, 2009, 10:10:09 pm »
Колко много отговори за толкова кратко време. Мерси на всички отговорили, наистина оценявам вашето внимание. :) Не, баща ми не е влиятелен и богат, а майка ми не е чужденка, но работата и' е тясно свързана с чужденци. :) Иначе познавате, няма спор. По едно време се бях насочила твърдо към психология, но баща ми и майка ми "се размрънкаха" да завършвам нещо с финанси и ме разубедиха (не че чувствам влечение точно в тази сфера). Колкото до началническата позиция - мисля, че би ме натоварила прекалено. Усещам че ми трябва нещо разнообразно и по-гъвкаво (Близнаци). Колкото до Козирозите, честно казано винаги съм се чувствала повече Козирог, отколкото Стрелец. За "богат и влиятелен" съпруг няма изгледи все още.  :)
Какво ще кажете за обучение в чужбина (ако ми излезе късмета)? Ще оцелея ли на чужда територия без никакви познати и въобще имам ли благоприятни аспекти за заминаване зад граница (до 2 години)?
(Чак за любовница на Паси (за политика) не се глася!  ;D )

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #12 -: Март 15, 2009, 10:15:06 pm »
За чужбина, покрай висшето може - Луна в 9, обаче тук във форума има по -добри специалисти от мен по прогресии и транзити :) те да говорят, аз обичам натала.

След като баща ти не е влиятелен, мъжът ти ще е. :)

Трябваше да си продължиш с психологията, с Уран и Нептун в 1 дом, щеше да си муцинка психолог :).

Да... и аз мисля, че не си за шеф, а за зад-шеф, не си много за фронтови действия.

« Отговор #13 -: Март 15, 2009, 10:31:39 pm »
Jd_K, а какво мислиш за финансов консултант или въобще консултант в някаква област? Хем говори с доста хора, хем не е шеф, хем пак трябва да се справя с психологията. (Тая психология ще я завърша задочно, решена съм  :-[ ) Но само за психолог, може би трябва повече гъвкавост (променливи или въздушни знаци). Но нали асцендентът се изявява все по-силно и по-силно с годините, чакам  8) ...

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Март 15, 2009, 11:14:34 pm »
Тя ще стане началник, волю или неволю. И ще стане, задари това, че е дисциплинирана и има тригон на Юпитер със Сатурн - "аспекта на благосклонната съдба". Юпитер -господарят на Асцендента е издигнат високо на МЦ, а медиум цели показва призванието - най-високото положение, до което можем да достигнем в този живот, независимо дали го желаем или не. Но първо нека си открие подходящата за нея професия. Аз мисля, че тя ще си "падне" на мястото. С Юпитер и Слънце в съвпад във Везни и на МЦ - журналистика, връзки с обществеността, публична администрация също не са лош избор.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #15 -: Март 15, 2009, 11:26:55 pm »
Много добро решение , да си завършиш психологията,
съвпада на Марс/ Меркурий с Плутон дава добри
психоаналитици  ;)
и за чужбина перспективата е добра
Естествени минерали и амулети

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #16 -: Март 15, 2009, 11:27:01 pm »
Ще видим за началник, аз наистина повече виждам мъжа и като началник, но може и тя. Ставаш и за консултант - Везните са по комуникациите. И за психологията не се отказвай.

Един от най-големите началници, до чиято карта имам достъп има асц близнак с Мерк в 4 дом, съвпад Венера и нищо в 10 дом. И упр. 10 дом е в 5,никакви класически показатели за началник, освен Юпитер в 1 дом, но не на купсида и в Близнаци - изгнание. А има 400 подчинени в БГ, това не е налко, и сам е създал всичко...и Нептун в 6 дом.

Моят дипломен ръководител обаче има карта подобна на Rossmary - Слънце и Юпитер на купсида на 10, доцент е, но никога не е бил началник. Има качествата, но е Овен...

Има и нещо друго, обикновено началниците имат СЛВ в 1 дом или обвързан с него, а тя има СЛВв 12 дом, което освен духовно развитие, вещае чужбина, но не много началничество... говори за личност, която ще обича от времена време да е самаи да размишлява, за универсалните неща....А упр на 4 дом (семейство) - Марс е изнесен в 11 дом (получаванена любов от други, колективни цели ...)в съвпад с упр 7 дом - брак. И следкато баща и не е социална бизнес личност, предполагам, че съпругът и ще е.
« Последна редакция: Март 15, 2009, 11:34:17 pm от Jd_K »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #17 -: Март 15, 2009, 11:49:04 pm »
Има и още едно интересно нещо в картата, Птолемей казва, че ако човек има предходни планети, западни пред Слънце ще стане цар, ако са 4, ясно, че Rossmary няма да стане царица, няма как, но ще има висок социален ранг (Венера и Луна са пред-ходни) и Слънце е в сходящ съвпад с Юпитер, но Луната.... последната планета от която се отделя е Венера, би трябвало да има емоционална необходимост много голяма от партньор в живота си, а и е Везни. Трябва да се види и навамшата и средните точки, за да се каже със сигурност.

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Март 16, 2009, 01:18:33 am »
....А упр на 4 дом (семейство) - Марс е изнесен в 11 дом (получаванена любов от други, колективни цели ...)в съвпад с упр 7 дом - брак. И следкато баща и не е социална бизнес личност, предполагам, че съпругът и ще е.

Управителят на 4-ти дом е в 10-ти дом (не е в 11-ти). Тя ще се чувства сигурна в административните структури (не в частна фирма) и ще гради кариера, вероятно с партньор и може да срещне брачния си партньор по работа или той да има сходна професия (Меркурий управлява едновременно 6-ти и 7-ми дом и е в съвпад с Марс в 10-ти).

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #19 -: Март 16, 2009, 10:49:34 am »
управител 4 дом на края на 10-начало на 11, по-силно ще се проявява в области отговарящи за 11, защото е и в сходящ съвпад с Меркурий, който е в 11. И това са детайли, основното беше, че планетата отговаряща за дома, семейството, и ще бъде на показ, социално обвързана (и 10 дом и 11 отговарят за колективните нща - кариера,няма кариера без социални структури, неправителствени организации, политика....и тн.). За да се случи това трябва и тя и съпругът и да са напоказ - социални личности, тя е Везни, значи бракът е мн важен за нея и същевременно има Слънце на купсида на 10 дом в съвпад с Юпитер - което значи, че или тя или съпругът и ще имат страхотна кариера, ще са добре материално и ще са известни, поне в тяхната си общност. Но тя няма север лунен възел в 1 дом, а в 12, и Нептун в 1 дом и Уран там - те са най-външните планети, (с Плутон), тя ще предпочита да е извън вниманието, извън центъра, да е нещо като контра-пункт, като шеф няма да се чувства добре, Уран е реформатор, задава въпроси, поставя под съмнение авторитетите и СЛЪНЦЕТО и е във Везни, Везните също обичат да работят в екип, не сами. Затова като отчитам цялата и карта, считам, че съпругът ще е с висок социален статус и тя ще е облагодетелствана от това. Аз наистина мисля, че тя с Уран в 1 дом е красива... и магнетична и Нептун дава подобни качества. А и има тригон на Венера Уран и Нептун. И още нещо - последната планета, с която Луната прави съвпад около 14 дни преди тя да се роди е Сатурн, значи Луната и в Дева носи много качества от Сатурн - скромна е, Козирожки качества. Няма да се юрне да става шеф....Козирогът обича да контролира, амакато режисьор, не като главен актьор на сцената.... Тя ще контролира живота си и преди го казах, но непряко и марс в Скорпион го доказва това....Нощният знак на марс е това, силен е там, но по женски....жените не водят преки, буквални битки...
« Последна редакция: Март 17, 2009, 07:54:41 am от Jd_K »