Здравей Гост

Помощ за избор на професия

• 84 Отговора
  • 13386 Прегледи
Re:Помощ за избор на професия
« Отговор #40 -: Май 04, 2009, 01:10:22 pm »
Виждам, че темата ви се е сторила интересна, за което се радвам :).
И ето че се появявам пак аз - с въпрос. Не става дума точно за професионална насоченост. Питам по-скоро в кои области ще се изявява с лекота тази личност (все още дете :) ) ? Този въпрос е породен от множество спорове и детето реално не е оставено да се "самонасочи". Има ли бъдеще в математическите науки, ще му доставят ли удоволствие те? И друг малко по-страничен въпрос - къде в картата може да се "разчете", че детето не е отгледано от своите родители (въпреки че се вижда с тях доста често)? (Моето предположение е Нептун в 4 дом.)
Благодаря предварително :).
А ето и картата:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Май 04, 2009, 01:47:49 pm »
Според мен Нептун е много по-близо до куспидата на 5 дом, макар и да се намира в последните градуси на четвърти.
Обикновено информация за ранната семейна среда дава 4 дом, 3 дом - за училищните години, връстниците, а също близките, от които е заобиколено детето.
От по-възрастни хора ли е гледано, извън родителския дом? От родителите на майката?
Има Козирог на Имум Цели, Сатурн е в 9 дом.

Детето е родено с Луна в накшатра Ардра в съвпад с Раху и Юпитер. По-неспокойно е, любознателно, търсещо и може да се окаже разпиляно. Моят съвет е да бъдете по-толерантни с него, да не се опитвате да му се налагате трърде много. Животът му, още от детството, ще бъде белязан от промени. Възможни са пътувания и престой в чужбина по-нататък. Вероятно чуждите езици ще му се удават лесно, може да има афинитет към чужди култури и страни.
За семейната среда се разглежда картата Dwadasamsa, която дава информация за произхода и родителите, както и за остоятелствата в родителския дом. Но без да имам данни няма как да проверя, а не ми се налучкват датата и часът. А пък и не е толкова необходимо.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #42 -: Май 04, 2009, 01:56:51 pm »
Отгледано е от родителите на бащата. :)
Детето е насочено (може би по-скоро на сила) към точните науки, а именно математиката. То самото е доста разпиляно, вярно е. Има добра памет (даже много добра), познава всички държави със столиците им. Интересува се от различното и географията. Може би с тази памет, ще бъде по-добре да е записано на школа по език и на някакъв спорт (все пак всичката тази енергия, трябва да отиде някъде).
Данните са: 15 Август 2001, Варна; часът е около 10 сутринта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Май 04, 2009, 02:23:14 pm »
Да се коригирам, сега му погледнах картата в програмата.
Луната е в накшатра Мригашира, Юпитер и Раху са в Ардра.

Кратко описание на лунната накшатра:

Притежавате остър интелект, силна любознателност, фино чувство за хумор. Много ученолюбиви и с афинитет към водене на интелектуални дискусии. Креативни, особено в сферата на приложните изкуства. Може да имате добри ораторски способности. Понякога ставате твърде критичен и саркастичен, нервен, раздразнителен. Енергичност, предприемчивост, популярност.

Препоръчителна сфера на реализация:

Спорт, реклама, комуникации; индустрия, свързана с пътувания, туризъм. Ще се чувствате добре и ще постигнете напредък в кариерата, ако разполагате със свобода да действате, да творите и да следвате посоката, която сами сте избрали.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #44 -: Май 04, 2009, 02:43:17 pm »
познава всички държави със столиците им. Интересува се от различното и географията. Може би с тази памет, ще бъде по-добре да е записано на школа по език и на някакъв спорт (все пак всичката тази енергия, трябва да отиде някъде).

Това да не е момиченцето, което се яви в шоуто на Слави с познания
които смаяха всички - " познава всички държави със столиците им"  ::)
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Май 04, 2009, 02:53:49 pm »
Момченце.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #46 -: Май 04, 2009, 07:54:23 pm »
познава всички държави със столиците им. Интересува се от различното и географията. Може би с тази памет, ще бъде по-добре да е записано на школа по език и на някакъв спорт (все пак всичката тази енергия, трябва да отиде някъде).

Това да не е момиченцето, което се яви в шоуто на Слави с познания
които смаяха всички - " познава всички държави със столиците им"  ::)

Не е то, но не гарантирано не му отстъпва. Благодаря на Лили за отделеното време :).

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #47 -: Май 04, 2009, 08:14:14 pm »
rossmary :
" Детето е насочено (може би по-скоро на сила) към точните науки, а именно математиката. "
------------------------------------------------------------

Може би математиката не е най-доброто за него - Лили е права ,
погледни МЦ - в Рак и Юпитер / Венера в съвпад с МЦ - туризъм,
чуждите езици  ( 3/9 - Стрелец/Близнаци ) езикови училища !  :)

Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Май 04, 2009, 08:46:20 pm »
За математика не съм анализирала картата, но като че ли на пръв поглед няма много такива показатели. Евентуално с финанси и икономика би могъл да пробва, но не гарантирам. Трябва по-обстойно да се разгледат показателите в радикса, а в момента бързам да излизам...  :)

Моят съвет е да не му налагате нещо, което не му допада. Мен навремето също двама математици се опитваха да ме правят математик при все това, че съм с хуманитарна насоченост и афинитет към изкуствата. Е, икономист накрая станах, но не съм работила нито един ден по специалността си!  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #49 -: Май 04, 2009, 09:54:06 pm »
Детето сега го насочват към математическите гимназии, но се сещам че и аз направих подобна стъпка преди време и притъпих възможността да се занимавам с изкуство (за което съжалявам). Искам да съм убедена, че ги насочвам правилно, а именно да го мъчат с езици и спорт, а не с таблицата на умножение ;) .

*

Uran

• 6041
« Отговор #50 -: Май 11, 2009, 10:39:49 pm »
Предстои ми да взема решение относно дъщеря си, а именно дали да продължи с хуманитарни науки и езици или с математика.
Това е картата и:

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_01_lia.44845.5900.gif&res=100&va=&cid=bhofileei8bhT-u1242069092

Благодаря предварително.
« Последна редакция: Май 12, 2009, 03:52:21 pm от Uran »

« Отговор #51 -: Май 11, 2009, 10:48:02 pm »
По-подходящо ми се струва да се ориентира към точните науки, с тези земни знаци на к2, к6 и к10. Нищо че Ац е Стрелец, който винаги е философски търсещ. Управителят на к10 е Мерк в Лъв, добра способност за публична изява. Работа с хора, или в екип- упр. на 6дом в 7. Но това и при двата избора може да се проработи.
« Последна редакция: Май 11, 2009, 11:07:37 pm от Rosslyn »

*

Uran

• 6041
« Отговор #52 -: Май 12, 2009, 02:07:33 pm »
По-подходящо ми се струва да се ориентира към точните науки, с тези земни знаци на к2, к6 и к10. Нищо че Ац е Стрелец, който винаги е философски търсещ. Управителят на к10 е Мерк в Лъв, добра способност за публична изява. Работа с хора, или в екип- упр. на 6дом в 7. Но това и при двата избора може да се проработи.
Благодаря Рослин! :)
Майките тук ще ме разберат :). защото хем не искам да "направлявам" съдбата и, хем искам да взема възможно "най-доброто решение" за нея.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Май 14, 2009, 11:07:15 pm »
А за мен нещо може ли да кажете? В момента уча специалност, която не ми се вижда много перспективна (филология), преподавам на деца и това много ми харесва, но все пак ми се иска някой ден да имам по-престижна и добре платена работа. Дали имам шанс за това?

Без да съм ти видяла хороскопа все още, ще те питам:
Защо не пробваш да запишеш втора специалност (или да се прехвърлиш) лингвистика?
Мисля, че там възможностите са повече от това, което предлага преподавателското поприще в България.

Знаеш ли, навремето мечтата ми беше да уча филология, но по стечение на обстоятелствата завърших икономика. Е, така се случи, че сегашната ми работа изисква завършена филология или друг, равностоен ценз. :)

Какво разбираш под "престижна" работа?
Повечето престижни професии в България са все още твърде ниско платени...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Май 15, 2009, 12:00:12 am »
Например обожавам химията, но тя никак не се връзва с филологията. По математика бях добра, но не съм я поддържала и сега ми се струва трудно да я развия (донякъде я използвам, защото помагам на някои деца по математика в училище и ми плащат за това). Интересна ми е психологията, но не знам и там какво бъдеще имам... Педагогиката определено ми се отдава, но не искам това да правя цял живот.

Все "непрестижни" професии...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #55 -: Май 15, 2009, 12:04:03 am »
Какво означава непрестижна пофесия?!  >:(  Никога, ама никога, карерата не ми е била цел. Е случи се така, че имам доста добра реализация. А си мислех, че съм най-щастливия човек, че преди сума ти години бях асистент на някого си. Хората нямат правилна самооценка и затова са постоянно разочаровани от постигнатото! Това ми е извода.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Май 15, 2009, 12:10:47 am »
А под престижна работа разбирам например работа в посолство или в престижна преводаческа агенция... Но това не е задължително, всъщност искам работа, която да ме кара да се чувствам щастлива (засега е така с преподаването), но и да мога да си позволя нормален живот, без да трябва да се ограничавам поради липса на пари. То всъщност всеки май това иска...

Е, в посолство или представителство на крупна чуждестранна компания наистина е трудно да се уредиш.
А що се отнася до "престижните" преводачески агенции, аз самата наскоро избягах от такава и въобще не съжалявам. В интерес на истината и преводаческата професия не е от най-престижните, макар че много зависи какъв преводач си и къде си преводач... Но пътят да се докажеш и наложиш като търсен/предпочитан преводач е доста дълъг, имай готовност няколко години да чиракуваш, докато не натрупаш достатъчно опит и не събереш кураж да минеш на свободна практика. Конкуренцията е жестока. Но дотогава трябва да си осигуриш стабилни възложители, а не да разчиташ на благоволението на агенциите. Зная доста пикантни моменти от "кухнята" на престижните преводачески агенции, въпросът доколко са "престижни" е... хм, доста спорен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Май 15, 2009, 12:12:38 am »
Какво означава непрестижна пофесия?!  >:( 

Затова и "престижен", и "непрестижен" го пиша в кавички, Аурора.
Но не може да се отрече, че такъв стереотип съществува, и не само у нас...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sindi

• *
  • 64
« Отговор #58 -: Май 22, 2009, 12:10:30 pm »
 ;)
« Последна редакция: Май 24, 2009, 06:08:25 pm от sindi »

*

iris_n

• *
  • 208
« Отговор #59 -: Май 26, 2009, 10:26:03 pm »
Чувствам се ужасно, защото не мога да си намеря никаква подходяща работа, в малък град съм, изборът не е много голям и където се опитам, удрям на камък, опитвам се да разбера защо така се получава, какъв е този период, в който съм изпаднала и докога ще е така???
да не говорим че и една приятелка ме излъга, че ще се местим в софия, мота ме 2 месеца докато накрая ми каза че нямало да идва. не знам до кога все така ще се получава...

ама това е, всяка заблуда при мен идва от гадния ми асцендент риби, толкова да си мразя асцендента, само ако знаете... до сега нищо хубаво не ми е донесъл!!!

а много си харесвам слънцето в стрелец :)

явно в момента имам много неблагоприятни аспекти...