Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101758 Прегледи
Re: Символични дирекции
« Отговор #380 -: Февруари 29, 2012, 07:06:41 pm »
Има ли значение когато дирекционен Асцендент/Десцендент сменят знак? За ингреса на планетите разбрах, но същото отнася ли се и за ъглите?

Дир.Асц е на 29 градуса в Скорпион и след около 8 месеца ще влезе в Стрелец, съответно Десц от Телец в Близнаци.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #381 -: Февруари 29, 2012, 07:26:49 pm »
Има ли значение когато дирекционен Асцендент/Десцендент сменят знак? За ингреса на планетите разбрах, но същото отнася ли се и за ъглите?

Дир.Асц е на 29 градуса в Скорпион и след около 8 месеца ще влезе в Стрелец, съответно Десц от Телец в Близнаци.

Да...Има. Особено когато аспектира планети в натала и /или/ куспиди... :blink:
Ъглите са изключително чувствителни...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #382 -: Февруари 29, 2012, 07:47:10 pm »
Mirabella , пак съм ги объркала, извинявай. :o Ще докладвам ако се заомъжвам повторно в толкова кратки срокове. Платониюна дано не е, по-добре без хич, отколкото с илюзии.  :-\ За чужбината винаги е опция, то аз съм все насам-натам. Но много й се надявам на тази конфигурация да отпуши малко нещата в положителна посока.  :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #383 -: Февруари 29, 2012, 07:57:04 pm »
Благодаря Марая! ;)

Да, когато направи ингрес в Стрелец, дир.Асц ще аспектира куспидите на няколко от домовете в радикса, но поне през следващите няколко години няма да аспектира натални планети, орбиса ще е все още доста широк за са се усети. Може би смяната на самият знак ще се прояви по съотвтетните му присъщи качества.

За нищо!
Символичната дирекция няма паметта на прогресията. Тя изявява потенциала , маркира период и събитие и изчезва...Аз приемам 3 г...или 3 градуса...Апликация до 1гр. , конюкция - или точен аспект и сепарация /разходящ/...отново 1 гр. Това важи с особена сила за светилата и силно аспектираните планети в натала...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #384 -: Февруари 29, 2012, 08:29:27 pm »
Благодаря Марая! ;)

Да, когато направи ингрес в Стрелец, дир.Асц ще аспектира куспидите на няколко от домовете в радикса, но поне през следващите няколко години няма да аспектира натални планети, орбиса ще е все още доста широк за са се усети. Може би смяната на самият знак ще се прояви по съотвтетните му присъщи качества.

За нищо!
Символичната дирекция няма паметта на прогресията. Тя изявява потенциала , маркира период и събитие и изчезва...Аз приемам 3 г...или 3 градуса...Апликация до 1гр. , конюкция - или точен аспект и сепарация /разходящ/...отново 1 гр. Това важи с особена сила за светилата и силно аспектираните планети в натала...

Мерси още веднъж! Това е много полезно инфо за мен!
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Марая

• 28287
« Отговор #385 -: Март 01, 2012, 02:46:40 am »
Благодаря Марая! ;)

За нищо!

Мерси още веднъж! Това е много полезно инфо за мен!

За нищо! ;)
Пак заповядай!

*

Марая

• 28287
Re:Символични дирекции
« Отговор #386 -: Април 02, 2012, 10:09:03 am »
Примарни дирекции не бих използвала при ректификация на карта с ориентировъчен час на раждане, те са по-скоро за доизпипване на часа, след като вече е известен. В противен случай не дават задоволителен резултат.
Правена ми е ректификация с примарни, макар че часът ми на раждане е много точен, и сега имам чувството, че "новият" час не работи, а става въпрос за 3-4 минутки разлика (=1 година). Ще призная тази ректификация едва тогава, след като видя кога ще проработи съвпадът на дир. МС с нат. Плутон. По принцип трябва да е след две години, но с новия час се измества година по-рано. Ако има осезаема промяна в живота ми след края на 2011 година или в началото на 2012, ще приема ректификацията по примарни за точна. Но дотогава имам право да се съмнявам. :blink:

Лили...
Моля те, прочети поста и коментирай....Много ми е важно...пипам един час... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #387 -: Април 02, 2012, 10:21:53 am »
Марая, обърни внимание на датата 25 март 2012г  :blink:
но после не забравяй да споделиш тук във форума какво е събитието, ок?  ;)

ЗАЩО? :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #388 -: Април 02, 2012, 10:44:41 am »
не си спомням вече. трябва пак да погледна. поне има ли защо?

*

Марая

• 28287
« Отговор #389 -: Април 02, 2012, 10:46:02 am »
не си спомням вече. трябва пак да погледна. поне има ли защо?

Има... :blink:, подсети се... ;) и ще ти кажа.

*

Grace

• 2257
« Отговор #390 -: Април 02, 2012, 11:20:58 am »
нямам много време да се задълбоча, но,  :blink:
доколкото виждам:
дир Луна съвпад Юпитер в 7-и
прогр Луна /критичен 29-и градус, особено важен при теб / съвпад Венера и тригон/секстил Асц/Дсц
тр Меркурий е точен секстил към съвпада в този ден. отделно и тр Сатурн си е активен към тази точка./квадратура и ретро ! /
тр Луна и тр Юпитер съвпад натална Луна
натален Меркурий - засегнат на този ден - тр Слънце активира тригона на Уран към Мерк
тр Марс каре Мерк. / и двата са ретро ! / Нодална ос съвпад Мерк.

добре съм гледала, явно  :blink:
хайде казвай  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #391 -: Април 02, 2012, 12:15:04 pm »
нямам много време да се задълбоча, но,  :blink:
доколкото виждам:
дир Луна съвпад Юпитер в 7-и
прогр Луна /критичен 29-и градус, особено важен при теб / съвпад Венера и тригон/секстил Асц/Дсц
тр Меркурий е точен секстил към съвпада в този ден. отделно и тр Сатурн си е активен към тази точка./квадратура и ретро ! /
тр Луна и тр Юпитер съвпад натална Луна
натален Меркурий - засегнат на този ден - тр Слънце активира тригона на Уран към Мерк
тр Марс каре Мерк. / и двата са ретро ! / Нодална ос съвпад Мерк.

добре съм гледала, явно  :blink:
хайде казвай  ;D

Имах ужасно събитие...Щях да се бия с едни идиоти... :(

*

Grace

• 2257
« Отговор #392 -: Април 02, 2012, 01:09:37 pm »
Не е достатъчно; кажи нещо повече ..

*

Марая

• 28287
« Отговор #393 -: Април 02, 2012, 01:16:30 pm »
Не е достатъчно; кажи нещо повече ..

На лични... ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #394 -: Август 06, 2012, 08:00:05 pm »
Искам да попитам, стандартно положение е Слънцето да си е все на едно и също място и в прогресии, и в дирекции, или не? Венерата ми също е така.  :unsure:

*

Papy

• 4343
« Отговор #395 -: Септември 08, 2012, 10:11:45 am »
Някой ще се пробва ли да разтълкува съвпад на дир плутон с нат слв и дир слв съвпад луна?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #396 -: Септември 08, 2012, 10:13:29 am »
А какво управляват Плутон и Луна и къде са?

*

Papy

• 4343
« Отговор #397 -: Септември 08, 2012, 10:18:29 am »
Плутон-2-ри у на 2-ри и у на 3-ти, намира се в 1-ви, везни;
Луна-у на 10-ти, намира се в 3-ти-стрелец

*

Grace

• 2257
« Отговор #398 -: Септември 08, 2012, 10:18:44 am »
Искам да попитам, стандартно положение е Слънцето да си е все на едно и също място и в прогресии, и в дирекции, или не? Венерата ми също е така.  :unsure:

за Слънцето - да. за Венера - не.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #399 -: Септември 08, 2012, 10:27:46 am »
Защото моите Венери вървят в комплект, разлика от градус.

Papy, според мен съвпад в 3ти с У10 от страна на СЛВ би следвало да предостави нови възможности по 10ти дом посредством средствата на 3ти. Изключвам роднините, защото СЛВ е личният ни път напред и нагоре, поне аз така си мисля. Нови кариерни възможности покрай писане, комуникации, презентации, конференции, и т.н. Нещо такова. Не разбрах ЮЛВто къде е, с което ще съвпада Плутона.