Здравей Гост

Загадката Никола Тесла

• 76 Отговора
  • 19209 Прегледи
Загадката Никола Тесла
« -: Март 20, 2009, 10:48:26 pm »
От няколко дена съм вперил поглед в неговата личност и ми се иска да споделя нещата ,които ме впечатлиха в този загадъчен човек.Исках да го пусна в някоя от темите за феноменит,магове и т.н. ,но той определено не се вписва в нито една от тези категории .

Нико̀ла Тѐсла (на сръбски: Никола Тесла, на английски: Nikola Tesla) (10 юли 1856 – 7 януари 1943) е сръбско-американски изобретател и електро-машинен инженер. Роден в Смилян, Австро-Унгария (днешна Хърватия), Тесла е етнически сърбин по произход, който впоследствие приема американско гражданство. Тесла често е описван като най-значимия учен и изобретател на модерната епоха, човекът, който "разпростря светлина върху лицето на Земята". Той е известен с много революционни приноси в областта на електричеството и магнетизма в края на XIX и началото на XX век. Патентите на Тесла и теоретичните му трудове се превръщат в основата на съвременните електрически системи за променлив ток, включително полифазните системи за електроразпределение и електрическия мотор за променлив ток. Работи в Унгария, Германия и Франция. Привлича вниманието на обществото с доусъвършенстване на динамото и най-вече с откриване на променливия ток. Открива електромагнитните вълни преди Хайнрих Херц и независимо от него, но поради интереса му към свободната енергия, за име на мерната единица е дадено името на Херц.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0_%D0%A2%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0

http://goreshto.net/?p=773

Много Ви моля, да изгледате филмчетата и едва тогава да се направят коментари върху картата му.

*

Skarlet

Re: Загадката Никола Тесла
« Отговор #1 -: Март 20, 2009, 11:03:09 pm »
Изумителна карта-та той е една от най-мразените и оплювани по форумите зодии!!!???? Че и квадрат на Меркурий с Нептун!!!  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Март 20, 2009, 11:09:31 pm »
Изумителна карта-та той е една от най-мразените и оплювани по форумите зодии!!!???? Че и квадрат на Меркурий с Нептун!!!  ;D

Ха ха, мислех, че Близнаците са на върха на класацията.  :-[
Меркурий в квадрат с Нептун - лъжец и измамник!?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Март 20, 2009, 11:09:52 pm »
Невероятен гений и определено най-прикриваната в световен мащаб личност с чиито творения сме заобиколени в нашето ежедневие ,а и се срещаме всеки ден във виртуалното пространство.

« Отговор #4 -: Март 20, 2009, 11:15:07 pm »
Изумителните изобретения на Никола Тесла

Сръбският изобретател с американско гражданство Никола Тесла е един от най- ярките и ексцентрични умове, родени на нашата планета. Учените са категорични за него в оценките си, че е допринесъл безкрайно много за развитието на технологиите и на човечеството като цяло. Обвиняван понякога за луд, неговите странни изобретения и идеи били като магнит за учените от водещи университети в цели 13 страни. Никола Тесла днес е синоним на технологията на безпроводното предаване на електроенергията и спомен за опита за управление на времето с двата уникални проекта “Дъга” и “Филаделфийския експеримент”. Някои от опитите на Тесла като този с електромобила и мълниите и до ден днешен продължават да поразяват въображението на хората.

Безжичната мрежа на Wardenclyffe

През 1900 г. живеещият в САЩ Тесла се заел със строителството на Световната станция за безжично предаване на енергия в Ню Йорк. Предвиждало се в проекта, който бил наречен Wardenclyffe, да участват около 2000 души. За неговите цели било построено научно градче на остров Лонг Айлънд. Издигната била грандиозна кула с височина 57 метра със стоманена шахта, поставена на 36 метра в земята. На върха на кулата бил монтиран 55-тонен металически купол с диаметър 20 метра. Пробният пуск на съоражението се състоял през 1905 г. Ефектът от него бил наистина потресаващ и събитието останало в историята както със своята грандиозност, така и с риска, които носело. Височината на кулата с която десетки метра надвишавала монтираната там голяма медна полусфера, която изобретателят наричал “гигантски усилващ предавател”. При включването на устройството започнали да бушуват мълнии с дължина до 40 метра, като гръмотевиците се чували от разстояние от 15 мили. Междувременно около кулата горяло огромно светлинно кълбо. Идващите по улицата хора се отдръпвали, наблюдавайки с ужас как между техните нозе и земята преминават искри. В резултат на създаденото поле пък конете получили електрошокови удари заради железните си подкови. Въпреки потресаващият за околните ефект в крайна сметка главната цел на опита била достигната. Доказано било, че на разстояние 25 мили от кулата едновременно светнали 200 електрически лампи. Уникално е, че електрическият заряд бил предаден не с проводници, а чрез йоносферата и земята.

Загубеният завинаги вечен двигател

Уникалните открития и изобретения на Тесла биха могли да предизвикат истинска революция, ако на учения не му бяха попречили човешкият скептицизъм и черногледство. Поне така твърдят изследователите на Тесла, които смятат, че той е бил на път да изобрети прословутия вечен двигател. Това се случило през 1931 г. , когато Никола Тесла направил демонстрация пред публика на загадъчен автомобил. За експеримента стандартният двигател с вътрешно горене на един автомобил бил отстранен и вместо него бил поставен електродвигател с мощност 80 конски сили и 1800 оборота в минута. И до ден-днешен обаче не е ясно откъде идвалата енергията, която осигурявала на двигателя променлив ток. Известно е, че преди определения за експеримента момент Тесла купил от местен магазин 12 електронни лампи, малко проводници, шепа различни по цвят резистори и събрал всичко това в кутийка с дължина 60 ст., широчина 30 см и височина 15 см. От нея стърчал и някакъв странен лост с дължина 7.5 см. След това Тесла поставил кутийката отзад на седалката на водача, след което хванал лоста и обявил на изненаданата публика : “Сега вече имаме енергия”. Резултатът бил потресаващ: ученият карал машината цяла седмица без друг двигател или източник на захранване, при това развивайки скорост до 150 км/час. Освен това транспортното средство притежавало по- добри характеристики от останалите автомобили с мотори с вътрешно горене. Ако този експеримент беше приет радушно, навярно днес щяхме да се возим в автомобили с вечни двигатели. За съжаление нямаме този късмет. Смаяни от това, което видели при опита на Тесла, хората започнали да говорят за “нечиста сила” и магия, което много обидило изобретателя. Сърдит от реакцията на народа, той извадил тайнствената кутийка от автомобила и се върнал обратно в своята лаборатория в Ню Йорк. Огромна загуба е, че тайната на тази кутийка не е разгадана и досега.

Телепортираният кораб

Във времето от 1936 до 1942 г., непосредствено след Първата световна война, Тесла станал директор на проекта “Дъга”, в рамките на който се състоял печално известният “Филаделфийски експеримент”. Още тогава работейки по този проект, Тесла предвидил възможността за човешки жертви в него и забавил осъществяването му. Основно настоявал за преработване на оборудването, което обаче в условията на войната не можело да се реализира- нямало нито време, нито средства за това. Докато течал “Дъга”, Тесла починал. Само 10 месеца след смъртта му американският военен флот провел експеримент относно невидимостта на корабите за радарите, базиран на работата на изобретателя. Използван бил и специален генератор, създаден от Тесла. В хода на експеримента се явил съвършено непредвиден странен ефект, който бил наистина поразителен. Експерименталният кораб станал невидим не само за радара, но и за човешките очи! Но това далеч не било всичко. Свидетели от онова време уверяват, че неочаквано видели кораба в Норфок, който е отдалечен на стотици мили от Филаделфия. За пътуващите на плавателното средство извършената телепортация се превърнала в катастрофа и драма. Докато траел опитът и съответно вероятното преместване на кораба от Филаделфия в Норфолк и обратно, членовете на екипажа напълно загубили ориентация за времето и пространството. При появата си в базата много от тях не били способни дори да се движат и търсели опора в стените, като същевременно били обхванати от пълен ужас. По- късно всички от екипажа били освободени от работа с мотив, че са психически неустойчиви. С това приключил и самият проект “Дъга”, като всички резултати от проведените експерименти по него били засекретени и човечеството и до днес не знае какво точно се е случило тогава на кораба.
http://www.kakvo.org/statia/6/izumitelnite-izobreteniia-na-nikola-tesla

*

Skarlet

« Отговор #5 -: Март 20, 2009, 11:20:57 pm »
Невероятен гений и определено най-прикриваната в световен мащаб личност с чиито творения сме заобиколени в нашето ежедневие ,а и се срещаме всеки ден във виртуалното пространство.

Ми,как да излезе от прикритието,като почти всичките му планети са под хоризонта.Има един Юпитер и Нептун и то в тайния 12 дом.Но пък Меркурий е на трон и по знак,и по дом.И е в съвпад с управителя на МЦ.  ;D Горкия човек,както беше споменал някой във форумите-от толкова много Рак,сигурно е страдал от запек. ;D
Извинявай Док,спирам с офтопика,ама понякога се заливам от смях на подобни високо интелигентни астрологични мнения.Не мога да му се нарадвам на картата,толкова ме изненада. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Март 20, 2009, 11:31:38 pm »
А сигурни ли сте, че часът на раждане е известен?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #7 -: Март 20, 2009, 11:31:43 pm »
Но пък Меркурий е на трон и по знак,и по дом.И е в съвпад с управителя на МЦ.  ;D Горкия човек,както беше споменал някой във форумите-от толкова много Рак,сигурно е страдал от запек. ;D

Скарлет, как така управителя на МЦ е в съвпад с Меркурий, това са 7.26 гр орбис, при това в различни знаци. Мисля , че тук не можем да говорим изобщо за съвпад между тези светила, дори и да бяха в един знак!

Меркурий е управител на шести дом, а Девата също се свързва с електротехниката, тъй като това е финна технология, и съдържа безброй елементи и детайли.

Не кой да е, а самата Линда Гундман говори в книгата си "Слънчеви знаци", за гения на Никола Тесла.

« Отговор #8 -: Март 20, 2009, 11:38:40 pm »
А сигурни ли сте, че часът на раждане е известен?
Поне от това ,което съм открил до този момент за него това е часът на раждане.

*

veshti4ka

« Отговор #9 -: Март 20, 2009, 11:41:22 pm »
проверих данните му в моята програма - същите са  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #10 -: Март 21, 2009, 12:07:43 am »
Първо човек си извежда закономерности, после ги издига в догма, после се появява пробив в тия закономерности и човекът вика, че станало чудо.  ;D

На Тесла зависи какви са му проработките на Меркурий,  Нептун и всичко останало, щото високите нива на проработка обръщат минусите в плюсове.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #11 -: Март 21, 2009, 12:57:44 am »
Браво тъкмо изгледах "The city of Ember" и си мислех за ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО и Цивилизацията и хоп тема за Тесла. Аз мисля, че това е точния час, той е с такива сини очи, че Уран в 1 дом, не му мърда.
Аз него го причислявам към просветените, още като малък сънува турбините, които в последствие създава на Ниагарския водоппад - не е рационална интелектуална дейност, а свише му е пусната идеята :)...
Обаче не мога да повярвам, че е тук тази тема, ....за Тесла напоследък всеми говори някой около мен, или за Филаделфия, експеримента или за електр.-време.....
Обаче вярно е бил инат - Телец асц.
И всички планети в 4 дом, в опозиция на 10 дом, въпреки извесността си,той си е бил самотник, особено на края на живота си само с гълъбите е говорил....въпреки, че още приживе е признат крупния му гений, може би затова има толкова планети в 4 дом - като край на живота, той до края работи и има идеи... точно тогава е и Филаделфия, експеримента... 6-12 дом, остта май все е свързна с общо-човешка полезна дейност...на различни нива де...
но за мен Тесла е на ниво на съзнанието поне 4 (ако средностатистическия човек днес е на 2, силните личности, т.е. собственици на корпорации, тип Бил Гейтс, крупни, реално променящи нещата са 3 ниво...)и планетите там действат по друг начин -именно Меркурий/Нептун....и аз го имам като съвпад и нито съм разсеяна, нито отнесена, нито лъжа..... а концентрация имам достатъчно и вдъхновение и Меркурий - Нептун дава на човек способност да черпи именно от колективното подсъзнание. Обаче Тесла има тригон Слънце/Нептун и Слънце Рак и Нептун на трон в 12 дом....има си заложби за силни психически качества и Плутон в 1 дом. Аз бих очела и тригон Луна- Меркурий, доста широк, но са във въздушни знаци. Луната според Ведическата астрология е душата и съзнанието на човек (пак връзката с другите, масовката, колективно подсъзнание) а Мерк- Будхи предметен, практически разум, ако между двете има връзка, човекът лесно може да разбере усещанията си, да ги рационализира и използва практически...точно това което прави Тесла - хваща гениалната идея и я прилага.

А какво ще кажете за упр 7 дом на асц при него Плутон? Забелязвали ли сте го преди (или съвпад асц с упр. десцендент)
« Последна редакция: Март 21, 2009, 07:09:07 pm от Jd_K »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #12 -: Март 21, 2009, 01:04:38 am »
И многото планети под хоризонта означават, че ще е съсредоточен в себе си, "да бъде", над хоризонта "да прави" - Холивудските звезди са пълни там, но те са тип хора еднодневки, не може една задълбочена (рови на дълбоко към 4 дом :):) ) личност да няма силни планети под хоризонта.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #13 -: Март 21, 2009, 01:33:56 am »
За Тесла това което ми е останало като впечатление освен гениалните изобретения е,че е имал освен самотен и странен живот,много от събитията в живота му остават тайна,доколкото знам е имал и много врагове по разбираеми причини.Картата е показателна за затворения му характер и за това че е бил тайнствена личност-Слънце на ИЦ в Рак, Плутон на АСЦ,възел в 12 дом ( в пионерския Овен),Нептун на двоен трон.

В картата технически способности и изобретателност показват-Марс в съвпад с Южен възел в 6 дом,Меркурий в Близнаци,Уран в 1 дом.

Чак сега видях по тази постнатата карта,че има изобретателският/творчески аспект секстил на Слънце/Уран  ::)
В картата аспекта не е отбелязан.

Упр на СЛВ-Марс в съвпад с ЮЛВ в заточение го връща към служене на обществото,задача която активно е развивал в минали животи.Квадрата на УПР на възлите Венера и Марс освен "нещастни любови и разминавания",показва че и пътя на възлите се интегрира трудно от съзнанието.Възела му в Овен в 12 дом е изисквал тотално обособяване и самоизследване,живот в разкриване на божественото и предаване във властта му, само че УПР го е връщал към другите.Вероятно и в един момент след като е приключил старият си кармичен път е осъзнал личното си желание на душата към освобождение.Упр на ЮЛВ Венера в съвпад с ИЦ и Слънце го е дърпала неимоверно силно назад към не напълно изразената в кармичното минало същност,което е и създавало някакъв вътрешен дисбаланс с настоящият му личен жизнен път,още повече и знака Рак го засилва.

Смятам,че Меркурий е неаспектиран и за това е още по-силен.
Единствено с условност мога да приема квадрата му с Нептун от 8 градуса и то само защото и двете планети са на трон и пак няма гаранция,че е бил действащ.

В картата има специфични положения:
3 заточения- Марс,Сатурн и Плутон
2 трона-Меркурий и Нептун
1 падение- Уран

Заточенията са ограничавали външната изява на твърдите му страни като воля и т.н. или не са били прилагани адекватно.Възможно е и да е имал вътрешни съмнения доколко тези качества са били силни в него.
Меркурий и Нептун му дават силно мислене и въображение,желание да отдаде творенията си на широкият свят(Нептун премахва границите и желае да се слее с това което е изразено -с цялото)
Падението на Уран ми е най-интересно,защото мисля че е било проработено и това май е станало по-лесно покрай АСЦ-заради знака Телец водещи са били чисто материалните изобретения,тези които ще бутнат в нова посока прогреса на човечеството (Уран),именно чрез материята и справянето с бита (което е тема на Телец и Рак, както и Дева).Сигурно знаете,че паденията когато се проработят (тъй като човек постоянно си мисли,че трябва да усъвършенства качествата на планетата и никога не е доволен),могат да дадат най-ярките резултати по принципа на планетата.

За сега толкова,че стана късно  ;)

*

Skarlet

« Отговор #14 -: Март 21, 2009, 08:55:15 am »

Скарлет, как така управителя на МЦ е в съвпад с Меркурий, това са 7.26 гр орбис, при това в различни знаци. Мисля , че тук не можем да говорим изобщо за съвпад между тези светила, дори и да бяха в един знак!

Нямам нищо против да имаш различно мнение.Аз го приемам за съвпад,защото са в един дом.И при съвпад на лична с външна планета приемам орбис до 8 градуса.Аз също имам подобно положение в моя 3 дом,та знам как работи.Пък ти,ако искаш го приемай.  ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #15 -: Март 21, 2009, 11:10:44 am »
Скарлет, това не е различно мнение, тук не говорим за астропсихология, има си правила за орбисите, не може просто така си стъкмим един съвпад, само защото ние смятаме, че може и да влияе.

Докажи ми, че при Тесла  има точно проявено влияние на този съвпад ! Не, да изхождаш от други планетни влияния и знаци, а да ми кажеш как се проявява фиктивния съвпад на Меркурий в Близнаци и Сатурн в Рак?

Тук имаме налице една лична и една планета от септернера, ако този съвпад включваше Луна и Слънце, в един знак, щях да приема орбисата на съвпад, но в два различни знака, и толкова широка орбиса, просто е абсурдно.

« Отговор #16 -: Март 21, 2009, 11:31:21 am »
А какво ще кажете за упр 7 дом на асц при него Плутон? Забелязвали ли сте го преди (или съвпад асц с упр. десцендент)

Като изгледах първото филмче за Тесла, от линка на ДОк, си помислих точно за този съвпад. За това как врагове са му станали хората, които е трябвало да финансират дейността му. Колкото и да е бил гениален, индустриалците са искали конкретни изобретения, които да улесняват дейността им, а той е вървял след собствените си идеи. Останал е без съмишленици и в резултат без финансиране. Ключов момент в историята е била самата индустиална революция и създаването на големите компании Устингхаус и Дженерал Електрик.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Март 21, 2009, 01:33:31 pm »

Имаш предвид определен форум, предполагам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Март 21, 2009, 01:48:01 pm »
Управителят на МЦ е Сатурн, Меркурий се намира в собствена обител. Орбисите за съвпад са по-широки само за светилата. Бих отчела наличието на слаб съвпад, ако двете планети бяха разположени в един знак, но те са в два съседни знаци и разстоянието е повече от 7 градуса еклиптична дължина.
Ако разгледаме картата през призмата на Сидерална астрология, тогава да - Меркурий и Сатурн са в знака Близнаци заедно със Слънцето и Венера. 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Март 21, 2009, 01:57:12 pm »

Като изгледах първото филмче за Тесла, от линка на ДОк, си помислих точно за този съвпад. За това как врагове са му станали хората, които е трябвало да финансират дейността му. Колкото и да е бил гениален, индустриалците са искали конкретни изобретения, които да улесняват дейността им, а той е вървял след собствените си идеи. Останал е без съмишленици и в резултат без финансиране. Ключов момент в историята е била самата индустиална революция и създаването на големите компании Устингхаус и Дженерал Електрик.
Останал е без финансиране  по  една причина  ;D. В основата си идеята у е била да създаде безплатно електричество , а спонсорите му са нямали никаква изгода от това . Едисон,който тогава е бил на върха е правел всичко възможно да спъва развитието му. Има разни предположения ,че самият Едисон е предизвикал пожара в лабораторията на Тесла .