Здравей Гост

Загадката Никола Тесла

• 76 Отговора
  • 19158 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Загадката Никола Тесла
« Отговор #60 -: Март 23, 2009, 10:39:16 pm »
Много Хърватски са тия имена ,бе  ;D  Гергана-Джука и брат Петър.

Георгина Дюка, макар че си се опитал да ги побългариш.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #61 -: Март 23, 2009, 10:40:45 pm »
Едисон го е изиграл с пари ,от труда му са се възползвали толкова много люде и са се издигнали на негов гръб. На това му казвам каръщина ;D.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Март 23, 2009, 10:41:11 pm »

Това е мн. лошо, значи много сериозно на нацията и трябват хора, в които да вярва, защото явно такива налични вътре в нея няма...войнстващ национализъм.... ама виж Док дава друг отговор. :)

Не мисля, че на българския народ му липсват личности, с които да се гордее, та да се търсят такива някъде навън...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #63 -: Март 23, 2009, 10:46:19 pm »
Много Хърватски са тия имена ,бе  ;D  Гергана-Джука и брат Петър.

Георгина Дюка, макар че си се опитал да ги побългариш.  :)
Всъщност правилно е да се прочете Джурджина и Джука, а името Петър се пише и чете като Петар.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #64 -: Март 23, 2009, 10:48:10 pm »
Едисон го е изиграл с пари ,от труда му са се възползвали толкова много люде и са се издигнали на негов гръб. На това му казвам каръщина ;D.

зависи той какво е искал...може пък да е бил гениален манипулатор и да е знаел какво прави с този Плутон в 1 дом, мисия си е имал човека :), ако е човек, а не просветен :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Март 23, 2009, 10:50:16 pm »
Док, къде си учил сърбо-хърватски?  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #66 -: Март 23, 2009, 10:53:38 pm »
защо ти е майка му да е БГ?

Не разбра ли защо? Аз се сдържах да не питам.
Изглежда, че всяка велика, прочула се с нещо личност трябва да има българско потекло.
Мисля ,че обясних ,че това беше шега по повод каръщината , а до ден днешен нямах никаква информация за майка му освен ,че е направила някакъв патент за домакински съдове.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #67 -: Март 23, 2009, 10:58:24 pm »
Тесла си е загадка, обаче още по-загадъчно ми е какъв е този небивал интерес към него последните години. 100% нещо се готви на планетарно ниво, щом толкова хора почват да мислят за едно и също нещо :)
въпросът е какво?

*

Nebesna

« Отговор #68 -: Март 23, 2009, 10:59:34 pm »

Материалните домове са празни. Няма нито една лична планета в земен знак. Тежките малефици в Телец са благоприятно аспектирани- липсва му хъс за материално обогатяване. Господарят на 2-ри и 6-ти дом е Меркурий. Близнаци на върха на 2-ри дом дава различни възможности за печелене на пари, но Меркурий е най-слабо интергрираната планета в хороскопа. Господарят на МЦ - Сатурн е детрониран и в квадратура с Юпитер - съдбата не е била благосклонна към него - не е бил добър стратег в кариерата или обстоятелствата не са били на негова страна. Страстта му да колекционира "патенти" вероятно идва от Рачешката доминанта- господарката на Асцендента - Венера в Рак. Но Венера е в тригон с Нептун - човекът е идеалист: продава голяма част от скиците си, за да осигури средства за основаването на университет. Тези скици попадат в други хора, които си присвояват първоотривателството за много негови открития. Много малко хора знаят, че патента за радиото, например е на Тесла.

« Отговор #69 -: Март 23, 2009, 11:22:18 pm »
Чела съм, че хороскопите на вече починали хора се активират в дадени периоди, когато започне да се шуми около тяхната съдба. Ако е така, може пък навлизането на Плутон в Козирог и преминаването му през наталния МС на Тесла, да му донесе заслужена реабилитация и най-сетне човечеството да е озряло за изобретенията му. А може и да стигне до прилагане на изобретенията му от не май къде, защото ресурсите на Земята са на изчерпване. А и Нептун ще влезене в Риби, където е наталният му Нептун.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Март 23, 2009, 11:54:32 pm »
Чела съм, че хороскопите на вече починали хора се активират в дадени периоди

И аз съм чела, че хорскопите на починали хора се активират от планетни транзити и тогава живите ги споменават...Художници добиват известност посмъртно, картините им се продават за милиони долари и т.н.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #71 -: Март 24, 2009, 12:31:50 am »
Особено и покрай някои ретро периоди,като и този не е изключение  ::)

Докато ретро Меркурий преосмисля, ретро Венера преоценява, въздига стари ценности от миналото.Овен отделно се свързва с пионерското-в случая това което е било пионерско в миналото  ;)  (Той нали Тесла си има и СЛВ там )

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #72 -: Март 24, 2009, 11:02:26 am »
Чела съм, че хороскопите на вече починали хора се активират в дадени периоди, когато започне да се шуми около тяхната съдба. Ако е така, може пък навлизането на Плутон в Козирог и преминаването му през наталния МС на Тесла, да му донесе заслужена реабилитация и най-сетне човечеството да е озряло за изобретенията му. А може и да стигне до прилагане на изобретенията му от не май къде, защото ресурсите на Земята са на изчерпване. А и Нептун ще влезене в Риби, където е наталният му Нептун.
Да доста логика има в това.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #73 -: Септември 02, 2010, 06:58:12 am »
Всъщност е бил човек с мисия, пратен с висше.

:57:

Не ми се верва, най-много със средно. :tongue2:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
Re:Загадката Никола Тесла
« Отговор #74 -: Септември 02, 2010, 02:13:55 pm »
Така и така беше изровена темата... ;D

Да предположим, че часа е точен. "Никола Тесла е роден точно в полунощ по време на гръмотевична буря". Уран в 1 дом описва ситуацията, макар че и наоколо да беше пак вероятно ще бъде така.

Обаче аз много се впрегнах за тоя негов Уран и му изнамерих още един аспект, минорен разбира се, освен тези които сте посочили. Мисля, че се вписва в допустимата орбиса за децил между Меркурий и Уран, който е творчески. 36 градуса или 1/10.  

Въобще тук сякаш повече творчески заложби в тази карта, отколкото за гениални открития и то от такова естество.

И какво излиза при построяването на десети хармоник, който отговаря за постиженията и мястото в обществото? Излиза, че там този Уран е вече в опозиция на Слънцето, в един знак с Меркурий и връх на таоквадрат с участието на Юпитер и Нептун.
Всъщност Слънцето :soe: Плутон образува и друг таоквадрат с Юпитер и Нептун.  

В момента нямам възможност да кача карта, че се налага да изляза, просто, за да я видите и да си кажете мнението, би ми било интересно. По-късно се надявам да успея да се включа отново, че така ме загриза вътрешно този ми ти Уран на Тесла и не се примирих, докато не намеря под вола теле - това относно скептиците и действието на астрологията.  ;D
Много обичам да се закачам с тях.  :P        
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
Re:Загадката Никола Тесла
« Отговор #75 -: Април 26, 2011, 06:44:20 pm »
Интересна статия за Никола Тесла, роден по времето на Нептун  в Риби (на сайта на Муси Дачева):  http://www.temura.net/нептун-в-риби-и-никола-тесла/
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #76 -: Октомври 01, 2011, 10:40:31 pm »
Никола Тесла. Разумный Мир
http://rutube.ru/tracks/2694476.html?v=8efdcafe2af4c3a6db34ff053a23be14

Властелин мира. Никола Тесла - смотреть онлайн
http://my-hit.ru/film/14831/online