Здравей Гост

За старите и младите души на земята...

• 249 Отговора
  • 49762 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Здравейте, четох тука някъде във форума / но не помня точно къде /, че ретроградните планети в натала са знак, че притежателя му е  стара душа, прераждала се много пъти на Земята. Някой знае ли нещо по въпроса и до колко може да се вярва на това ?
 :) :) :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

Re: За старите и младите души на земята...
« Отговор #1 -: Март 24, 2009, 09:48:04 pm »
Здравейте, четох тука някъде във форума / но не помня точно къде /, че ретроградните планети в натала са знак, че притежателя му е  стара душа, прераждала се много пъти на Земята. Някой знае ли нещо по въпроса и до колко може да се вярва на това ?

Аз не вярвам, че ретроградността на планетите има връзка с възрастта на душата. Много рядко се среща хороскоп без нито една ретроградна планета. Плутон, например, е ретрограден приблизително половината време от годината, което означава, че 1/2 от населението на земята ще има поне ретрограден Плутон в хороскопа си.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #2 -: Март 24, 2009, 10:07:45 pm »
Да и аз съм на мнението на Небесна

има едно нещо, което според мен показва наистина старите души - интуицията. Бях чела някъде, че интуицията предполага натрупана информация от предишни животи като хора тук на Земята, затова те имат "знание"/интуиция за събитията...позната им е на интуитивно ниво логиката на протичане на живота.

Но аз си имам теория, че Земните зодии са стари души...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Март 24, 2009, 10:10:21 pm »

Аз не вярвам, че ретроградността на планетите има връзка с възрастта на душата. Много рядко се среща хороскоп без нито една ретроградна планета. Плутон, например, е ретрограден приблизително половината време от годината, което означава, че 1/2 от населението на земята ще има поне ретрограден Плутон в хороскопа си.

Незнам, но аз имам само един ретро Хирон  ??? ??? ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Март 24, 2009, 10:59:36 pm »
И аз нямам една ретроградна планетка,не знам със сигурност "стара" душа ли съм - с много прераждания-за мен бройката не е важна,а качеството,но поне съм зрял и опитен Дух  :P ;D 

За мен наличието на ретроградни планети в повече не са единствения фактор за "възрастта" на душата-някои може кармично да се натоварят силно за 2-3 живота и хоп в следващия 4-5 ретроградни,при това обръщам особено внимание на вътрешните планети.Някои имат просто да довършват започнато от преди,което не означава непременно старост.Много прераждания не гарантират зрялост в духовно отношение,това често се показва със силен знак Риби и особено Южен възел там,ако и там има ретроградни планети(или стелиум без да са ретро) има основно 2 положения- или зряла в духовно отношение "стара" от гледна точка на времето за света душа или тотално объркана и впримчена в неясни пътища и положения .Особено важни са възлите и техните управители,за зрялост-застъпен последен квадрант в зодиака. Гледат се и градусите,желателно е да има застъпени последни градуси от ключови планети-те показват завършване на опита по планетата.Но усета за душата определено изисква и интуиция,а и самата личност често го излъчва- JD_K е права за това за интуицията,аз ще допълня че такива души ако са зрели не се учат в този живот за много принципи и отделно имат много развити и проявени от рано качества и често имат ясно изразен индивидуален път  ;)

Примерно на мен УПР на Южен възел ми е в последен градус,в знак на екзалтация-от там на къде вече  ::) А и това предполага постигната зрялост или голям опит по отношение на качествата и опитностите описани от възела и отделно дават допълнителни характеристики за душата  ::) За мен основен изходен фактор в кармичната астрология е Южния възел и неговият УПР и какви аспекти сключват като цяло.След това включвам останалите фактори.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Март 25, 2009, 02:28:06 am »

Примерно на мен УПР на Южен възел ми е в последен градус,в знак на екзалтация-от там на къде вече  ::) А и това предполага постигната зрялост или голям опит по отношение на качествата и опитностите описани от възела и отделно дават допълнителни характеристики за душата  ::) За мен основен изходен фактор в кармичната астрология е Южния възел и неговият УПР и какви аспекти сключват като цяло.След това включвам останалите фактори.

Въй, сега погледнах, че първия управител на моя ЮЛВ (Марс /Скорпион) е на 29 Везни под господството на управителя на противоположния възел-Венера (Телец). А Венерка е  в тригон/секстил с възлите.

Мен не ме интересува колко стар Дух съм. Искам да си открия пробойните в кармата и нещата, които мога да променя в себе си, за да развържа кармичните възли. Интересуват ме аспектите, които ми помагат да разреша натрупаните кармични негативи и тези, които биха ме тласнали към завързването на нови кармични възли.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #6 -: Март 25, 2009, 08:24:46 am »
Но всяко действие и желание води до нова карма. Не мисля, че дадени аспекти го показват...всички аспекти го показват като възможност. Изборът е твой.

*

veshti4ka

« Отговор #7 -: Март 25, 2009, 08:34:00 am »
хъммм упр. на ЮЛВ и СЛВ са ми в съвпад и отделно в съвпад с АС-то и то в най-крайните градуси - на ЮЛВ Мерка е на  29,40* - няма на къде повече от това. тая троица пък е в тригон от ЮЛВ и секстил от СЛВ. винаги съм се усещала стар дух - поради каква причина не зная. отделно имам Сатурн в съвпад с ЮЛВ което пък ме спира да се връщам назад и да повтарям стара карма и Мерка упр на ЮЛВ е ретро - все пак имам някои несъзнателни спомени от минали животи - има неща които просто зная, че не трябва да ги правя, но поради каква причина - не знам  ;)

Jd_K, права си за това, но не забравяй че има хора които си повтарят и си носят кармата от доста минали животи поради факта, че всички грешки си ги повтарят отново и отново...

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #8 -: Март 25, 2009, 08:42:26 am »

Jd_K, права си за това, но не забравяй че има хора които си повтарят и си носят кармата от доста минали животи поради факта, че всички грешки си ги повтарят отново и отново...

защото са неосъзнати като хора, не могат да се наблюдават от страни и да анализират ситуацията. Ако ключът към "прекъсване" на кармата е да е осъзнато всичко (и личните действия и решения и обективната ситуация), то кои
аспекти ще дават такива качества на личността, освен силни Сатурн + транс-сатурнови планети в аспекти с асцендент.

Аз сега се замислих, за мои познати "родени възрастни" - изключително зрели и самостоятелни още от малки и имат Уран/Нептун/Сатурн на асцендент и повечето им лични планети са Стрелец/Козирог/Водолей/Риби. Или силни стелиуми в тези знаци.

При Плутон желанието за власт наистина е мн. силно, като видя Плутон на асц.....това по бих го квалифицирала като аспект даващ "бъдеща карма" - силни желания поражда.

*

veshti4ka

« Отговор #9 -: Март 25, 2009, 08:52:52 am »

При Плутон желанието за власт наистина е мн. силно, като видя Плутон на асц.....това по бих го квалифицирала като аспект даващ "бъдеща карма" - силни желания поражда.

малииии не ми говори за  това  ;D  сина ми има Плутон в 1 дом скорпион, а дъщерята Плутон съвпад с МС откъм 10 дом в скорпион ... че Плутоните им са в съвпад на двамцата - разлика около 3-4*.... това за Плутона дето го разказваш - си го гледам в къщи като безплатно кино, обаче се искат здрави нерви  ;D ;D ;D

аз пък се замислих кое в даден карта индикира първо-второ-трето прераждане... има вече много нови души на тая планета... според мен липсата на ретро планета и СЛВ във везни е може би едната индикация... вие как мислите
дайте на съберем характеристиките за старите души и после респективното за новите... на мен ми е много интересна тая тема...  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #10 -: Март 25, 2009, 09:32:15 am »

Но аз си имам теория, че Земните зодии са стари души...

и аз съм стигала до подобни заключения, които по настоящем смятам за недоразвити- справянето и усещането за "земните" неща са ми давали подобни поводи за размисли; всъщност съм забелязала, че  водолеите (слънце, ац) са стари духове и тук може да се направи паралел към всяка "Завършваща" зодия от различните видове (въздух, вода и т.н.) -обаче такова твърдение е несъстоятелно и доста наивно;
общият поглед върху картата може да създаде "старо" впечатление..съвпадите на планети със СВ и ЮВ се твърди, че се "налагат" след някоко прераждания- може това да е вярно за тежките планети, за вътрешните  не съм съгласна
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #11 -: Март 25, 2009, 11:05:27 am »
Виждам , че има две мнения за земните и въздушните знаци, но сега като се замисля, наистина има една тромавост в земните. Наистина е така. Въпросът тук обаче е какво поражда тази тромавост ? Дали липсата на опит / млад дух / в Земните дела или прекаленото заземяване на духа, поради дългото му пребиваване на земята. Нека сега ви кажа на мен какво ми идва на ума в този момент. Ние сме тук за да се учим и ако се оплетем здраво в кармични задачки, има да си се прераждаме тук, отново и отново. Така, че къде отива ползата от това, да се прераждаме многократно?

П.С. Това май беше типичен въпрос на човек със стелиум в 2 дом  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

veshti4ka

« Отговор #12 -: Март 25, 2009, 11:30:17 am »
прекаленото заземяване на духа, поради дългото му пребиваване на земята.

сега ще ви изложа моята теория относно възражението ми за преобладаването на земните знаци в натала. трудно ще ми бъде да цитирам точно източниците на знанията си, защото чета много, но всъщност изхождам от дълбокото си вътрешно разбиране.

значи преобладаването на земя в даден натал е признак на млад дух защото:
 когато една душа се прероди на тая планета, тя започва да живее в материалният план /Земята/. учи се да се съобразява със материализма и материалните нужди. ще премине през доста прераждания през които ще държи на материалното /респективно земното/. ще се учи през дългите векове на съществуване /чрез прераждането/ и когато най-накрая достигне някаква висота на духа смятам, че вече в натала на тази душа земята ще присъства все по-малко и по-малко. целта на всяка една душа преродена на Земята е да научи уроците за които е дошла, а в крайна сметка най-последните уроци са любовта към Бог и ближния, себеотдаването в името на другите и безвъзмездната помощ към другите - това са качества на другите знаци, но не и на земните  ;)  когато една личност достигне висше духовно призвание, най-малко пък я интересува какво притежава като материално в личен план - вижте великите духовни водачи все пак... 

та така - в този ред на мисли мога да продължавам да разтягам локуми до десето пришествие, но оставям и на вас малко. ще стане хубава дискусия ако се включите всички  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #13 -: Март 25, 2009, 11:43:29 am »
аааааааааа и още нещо... според мен колкото повече един дух пребивава на Земята, толкова той повече се отделя от нея в духовен план, защото Земята е само спирка в прераждането на духа и е на доста ниско ниво погледнато от гледната точка на Вселената. старите духове обичат и уважават планетата си, но техните стремления не са свързани с твърдия материализъм, който спътства младите духове преродени тук  ;)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #14 -: Март 25, 2009, 11:46:11 am »
Има логика в това което казваш, аз от скоро чета в тази насока, за това нямам кой знае колко да споделя, освен предположения...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

veshti4ka

« Отговор #15 -: Март 25, 2009, 11:52:27 am »

Бях чела някъде, че интуицията предполага натрупана информация от предишни животи като хора тук на Земята, затова те имат "знание"/интуиция за събитията...позната им е на интуитивно ниво логиката на протичане на живота.

интуицията е част от божествената искрица вътре в теб. ако се научиш да я слушаш - тя няма да те подведе никога, защото това ти е връзката с висшият ти Аз  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #16 -: Март 25, 2009, 12:49:35 pm »
 :o Небесна и Вещичка да вземат и те да са с УПР на ЮЛВ на последен градус- няма "случайни" работи! 8)

значи преобладаването на земя в даден натал е признак на млад дух защото:
 когато една душа се прероди на тая планета, тя започва да живее в материалният план /Земята/. учи се да се съобразява със материализма и материалните нужди. ще премине през доста прераждания през които ще държи на материалното /респективно земното/. ще се учи през дългите векове на съществуване /чрез прераждането/ и когато най-накрая достигне някаква висота на духа смятам, че вече в натала на тази душа земята ще присъства все по-малко и по-малко. целта на всяка една душа преродена на Земята е да научи уроците за които е дошла, а в крайна сметка най-последните уроци са любовта към Бог и ближния, себеотдаването в името на другите и безвъзмездната помощ към другите - това са качества на другите знаци, но не и на земните  ;)  когато една личност достигне висше духовно призвание, най-малко пък я интересува какво притежава като материално в личен план - вижте великите духовни водачи все пак... 

та така - в този ред на мисли мога да продължавам да разтягам локуми до десето пришествие, но оставям и на вас малко. ще стане хубава дискусия ако се включите всички  ;)

Виж сега-донякъде е така,но не точно.Елемента земя не дава задължително материализъм,а практичност, управляване на енергията на огъня-което успешно се прилага и за решаване на духовни задачи.Човек със или без земен елемент ще има материални нужди.Уроците за които говориш и качествата на развитите души не виждам как земният елемент може да им пречи-обикновено развитите души са стабилни и установени,нещо което се свързва с елемента земя.Този елемент има и други свойства и това си проличава в личностите,които са духовни водачи ( всъщност всички елементи вкл и огъня са средство на Духа)-елемента земя в крайната си цел се свързва с прилагането на духовната власт в материята или т.нар. въздигане на нейните вибрации до първоизточника. Безсмъртие и други се постигат именно чрез процеса на въздигане на материята,доколкото е част от проекцията на Духа.Пълното овладяване на всичко е задача на Духа по принцип-за това и го има това Творение,Духа сам на себе си доказва колко е велик като овладява всичко,не просто като го създава (огън).Да не бъркаме елемента земя с нивото на съзнание.Защо си мислите,че именно Буда е Телец,Дева Мария- Дева,а Христос -Козирог (тук не е важно дали е бил реално,важна е задачата на знака)-защото са дошли да овладеят материята,да покажат величието на Духа именно когато се "обожестви" материята,да покажат че това е главна задача за всеки развит Дух.

Давам ви за пример Ошо-още преди да му видите картата се замислете,дали е "стара" или зряла душа пък после я погледнете  ::)

Bhagwan Shree Osho RAJNEESH,
born December 11, 1931 at 5:13 PM in Kutchwada (Inde)

Съжалявам,че картата е от тези гадните,но тук я има картата в по-добър вид за разглеждане обаче.
http://www.astrozoom.com/celebrity/Osho.html

Какъв силен Козирог си има-това е много важно тъй като Козирог е знака на старостта и зрелостта. Съвпада на Луна със Сатурн в Козирог говори твърдо за стара душа (душа с много опит в материята,което в случая се пренася като мъдрост).В знак Телец е Хирон, в Дева- Нептун.
Възлите са във Овен/Везни което ако винаги показва млада душа значи не е вярно. В случая са по-важни Управителите Венера и Марс които са в един знак-в Козирог пак.Отделно двата управителя са в съвпад с ретрограден Меркурий.Позициите на възлите са интересни-на 1,22 на излизане от знаците  ::)
Всички висши планети с в аспект с вътрешните и светилата.
Така че както винаги картата се разглежда цялостно и така тя говори за душата.Разбира се е много важно коя личност се разглежда.Помня че транзитите и прогресиите при смъртта на Ошо освен,че показваха това събитие криеха и доста богат символизъм за големи духовни процеси и преминаване на по-високи нива  ;)
« Последна редакция: Март 25, 2009, 01:32:08 pm от Sinyhe »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #17 -: Март 25, 2009, 02:38:49 pm »
Аз за стихията Земя имах предвид Слънце в Земя (Слънце - същност). Лично аз не познавам хора с по-добри усещания/сензитивност за природата и планетата от земните. Тук не говоря за уникати като Ванга, които са извън класациите, а за стари духове. Не мога да си обясня тази интуиция и вродено "знание", усещането за градинарство примерно на човек, който е израснал в град, но е Телец (пример реален) или Козирог, който през живота си не стъпвал в планина, веднага се ориентира (в града не може.....поне в градове тип "след-индустриална революция"...съществуващи от 120 години). Просто има я връзката с планетата...
А и най-последния случай около мен....Дева, жена вижда златен медалион пипа го и веднага усети, че е "иманярски", че е древен....абе дълга история, но просто са безпогрешни, нищо че не могат да се оправят с плащането на данъците примерно :) Въздушните са по това мислене.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #18 -: Март 25, 2009, 03:01:16 pm »
Tочно за това си мислех, че всъщност на земните знаци нещо не има се отдава боравенето с пари.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #19 -: Март 25, 2009, 03:06:55 pm »
Tочно за това си мислех, че всъщност на земните знаци нещо не има се отдава боравенето с пари.
ми не ни се отдава :)
те парите са абстракция, не са за нас :) :) то и обществото е под ваша егида като абстрактна структура... вие най-добре знаете как да печелите от нея.
около мен най-печеливши са под Слънчев знак -  Близнаци Везни Водолей, а един приятел Близнаци а асц Везни, на 23 год. имаше компютърна фирма, сега (ненавършил 30)  има над 200 подчинени...
никой земен знак не го може това... ние обичамеда сме бавни, да си изживяваме нещата, не ни е интересно да живеемна такива обороти (което според мен пак показва мъдрост - знаеш, че няма смисъл :) )