Здравей Гост

За старите и младите души на земята...

• 249 Отговора
  • 49894 Прегледи
*

Dora

• 32
Re: За старите и младите души на земята...
« Отговор #80 -: Март 28, 2009, 08:55:16 pm »
  http://i720.photobucket.com/albums/ww207/dotchi13/Dessii.jpg               

Поставям /ако съм успяла /   карта,  където   Хирон от 12 дом е в точна опозиция със съвпада  Уран -Сатурн за да я разгледаме заедно.           

*

Nebesna

« Отговор #81 -: Март 28, 2009, 09:08:24 pm »

Ако те са свръхчувствителни, значи им влияят "обекти" (не само физически проявени като планетите),които не влияят на нас и които ги няма изследвани изобщо....

Точно това си помислих преди малко. вероятно им влияят обекти, които не са открити още и чието въздействие още не е описано.

*

veshti4ka

« Отговор #82 -: Март 28, 2009, 09:17:53 pm »
ООО, Вещичке ти я дълбаеш темата все повече...очаквам скоро книга/статия от теб на тема наталните хороскопи на индиговите деца :)

Една подсказка - лунните възли не са реално съществуващи обекти, те са имагинерни точки, показващи пресечните точки на двете от най-важните неща в астрологията.Но ние знаем, че те действат и са много важни. Ами ако при индиговите деца, при които 6 чакра ще е най-активна и ще са част от 6 раса - мислещата.... действаща с абстракции и духовно ориентирана, не материално...не е ли логично в техните хороскопи точно такива имагинерни обекти (не само лунните възли) да са всъщност ключа. Да се намират на важни позиции, да попадат в/у важни материални обекти (ака планетки)....и това как ще го видим в обикновенните карти, които ползваме сега?

Ако те са свръхчувствителни, значи им влияят "обекти" (не само физически проявени като планетите),които не влияят на нас и които ги няма изследвани изобщо....

Джей ди, аз може и да твърдя, че не съм астролог, но това не означава, че хабер си нямам от астрология! Между другото съм писала статии относно някои астрологични показатели!!!  >:(  и два романа, тъй че не е редно да се бъзикаш с неща, които не познаваш!  :-\

ако си чела по-внимателно, писала съм, че ще карам нещата по ред /такъв какъвто аз искам, защото освен Синухе друг никой не прави опити да се включи с размисли/ и ще мина през всичко, което реша че си заслужава! не е важно дали индиговите съществуват /АЗ ПРОСТО ЗНАМ, ЧЕ ГИ ИМА!!!/ въпросът е да се открият приликите между наталните им карти и да покажем, че астрологията си работи и точка!  защото астрологията е част от ЕЗОТЕРИКАТА и не може да се изключва от нея, защото това е кощунство!

и ако някои "обекти" не са изследвани изобщо, това не означава че не трябва да се изследват!!! не ми и пука изобщо дали са изследвани. лично мен не ме задоволява онзи доклад от астрологичната асоциация за новата раса и затова искам сама или сами /ако е възможно да не се драчим, а да работим рамо до рамо/ да стигнем до някои изводи!

виждането на нещата идва ОТВЪТРЕ, а не отвън и затова ако искаш да ВИДИШ нещо, то наистина ще го видиш и няма да те спре "обикновената" натална карта. а дълбая нещата много защото нивото което търся не е на повърхността а дълбоко вътре.

това е! надявам се, че ме разбра! не търся конфликти, а помощ в търсенето и разбиране!  :)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #83 -: Март 28, 2009, 09:21:53 pm »
АЗ абсолютно сериозно казах, че чакам статия/синтез от теб. Изобщо не се майтапя, шегувам или нещо подобно. Иначе нямаше да ти казвам това за лунните възли. Дори се  радвам на ентусиазма ти.
Немога да се включа с разсъждения, защото нямам мнение по въпроса...не виждам смисъл да пиша понещо, което не разбирам и не съм проучила.

*

veshti4ka

« Отговор #84 -: Март 28, 2009, 09:22:25 pm »
Точно това си помислих преди малко. вероятно им влияят обекти, които не са открити още и чието въздействие още не е описано.

Небесна, при условие, че масовият дух на нашата планета се намира в тази точка на открития /имай в предвид днешната/, значи предполагам, че е възможно да се открие и със сегашните ни знания иначе не би имало смисъл от нищо  :)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #85 -: Март 28, 2009, 09:22:57 pm »
И виждашли добра интуиция имам, знаех си, че имаш отношение към писането :)
Ще видиш, че някой ден,наистина ще пишеш за индиговите деца :) можеш пък ти първа да откриеш някой друг нематериален обект,който е страшно важен за новата раса...аз само подсказвам. :)
a и ние с Небесна не ти казваме, че е невъзможно тези неща да се видят, а че трябва и за тях да се гледа.
« Последна редакция: Март 28, 2009, 09:39:19 pm от Jd_K »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #86 -: Март 28, 2009, 09:32:34 pm »
Вещичке, а ти погледна ли първо твоята карта ?

п. с. Аз също не се майтапя ,и макар да нямам много за казване по въпроса, следя и чета всичко писано за индиговите деца.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

veshti4ka

« Отговор #87 -: Март 28, 2009, 09:40:56 pm »
Елфи, след дълъг размисъл реших да включа и моята карта под номер 3, нищо че хабер си нямам къде съм и какво съм  ;D ;D ;D 
в моята карта има доста интересни индикации по този въпрос. и при условие, че нещо вътрешно ме кара да я включа - просто го правя ... току виж съм разбрала що за говедо съм  ;D ;D ;D

пък и вие ви се свиди да ми пратите данни за индигови деца - а моя Марс в близнаци винаги трябва да прави нещо и си търся материал за чепкане  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #88 -: Март 28, 2009, 09:44:53 pm »
a и ние с Небесна не ти казваме, че е невъзможно тези неща да се видят, а че трябва и за тях да се гледа.

ами аз ги гледам, но не мога, а и не искам всичко накуп - предпочитам по малко, като това малко е достатъчно добре премислено и предъвкано. нямам толкова време денонощно да дъвча една тема - предпочитам дето се вика на ден по лъжичка  ;D  пък и като гледам ничий живот не зависи от моите изследвания, така че съм спокойна като пън  ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #89 -: Март 28, 2009, 09:49:16 pm »
Вещичке, аз първа се опитах да ти пратя една, за която се разбра че не е актуална....друга нямам.....На същия линк може да намериш баяа други карти, разгледай ги пък може да откриеш нещо, там има поне 15 , човек никога не знае.
А иначе щом те човърка от вътре, значи има защо, то беше ясно.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

veshti4ka

« Отговор #90 -: Март 28, 2009, 09:53:32 pm »
абе мен ме зачовъркват много неща, но за някои и до ден днешен хабер си нямам защо, затуй много не се връзвам  ;D ;D ;D

но лично за 2012 година имам особени чувства към нея, а съм 100% сигурна, че новите деца имат главно отношение към нея и затова си ровя  ;D  луд фен съм на езотериката и мистериите, а какво са индиго, кристалните и старите души, освен дълбока и тъмна мистерия  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #91 -: Март 28, 2009, 09:55:46 pm »
  http://i720.photobucket.com/albums/ww207/dotchi13/Dessii.jpg               

Поставям /ако съм успяла /   карта,  където   Хирон от 12 дом е в точна опозиция със съвпада  Уран -Сатурн за да я разгледаме заедно.           

Дора, не можеш ли да я пуснеш тая карта в астрокома  ???  тези карти дето са по-различни искам да ги изям, а не да ги гледам щото ми омотават понятията  ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #92 -: Март 28, 2009, 09:57:55 pm »
И аз съм на същото мнение  ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #93 -: Март 28, 2009, 10:04:18 pm »
Вещичке, не знам какво ти е предчувствието за 2012, но забелязала ли си че 2010 предстоят квадратури м/у Плутон с Сатурн  и Уран с Плутон, кто Уран е опозиция на Сатурн ?
« Последна редакция: Март 28, 2009, 10:28:33 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

veshti4ka

« Отговор #94 -: Март 28, 2009, 10:07:57 pm »
мииииииииииииии не съм гледала, щото ми е достатъчно напечено, че тая година на мен ми предстои квадратура на Сатурна към наталния, а в момента май вече започна да ме тресе квадратурата на Плутона към наталния  ;D ;D ;D

за мунданната Небесна и Скарлетата са на ти с тематиката, аз там съм пълна уфтса  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #95 -: Март 28, 2009, 10:29:20 pm »
Вещичке, не знам какво ти е предчувствието за 2012, но забелязала ли си че 2010 предстоят квадратури м/у Плутон с Сатурн  и Уран с Плутон, кто Уран е опозиция на Сатурн ?

А това не беше ли Тао квадратура ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

veshti4ka

« Отговор #96 -: Март 28, 2009, 10:32:55 pm »
така както си го описала на това ми прилича, но по-добре да не го обсъждаме в тази тема  ;)  или пусни нова тема или в говорилнята  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #97 -: Март 28, 2009, 11:31:41 pm »
"Аз мисля, че трябва да се види и как е обвързан Сатурн в техните карти, понеже те нали са бунтари, не търпят правилата." -Небесна

Както и да ви прозвучи,не само че отговарям на характеристиките на индиго (от статиите и писаното за тях),но знам че съм такъв представител.И го знам отдавна и покрай разни преживявания и сънища,не само заради способностите ми и това,че съм ги използвал и че отделно пътят ми е бил такъв че да ги използвам.При това влияя и върху съзнанието на хората влезли в контакт с мен.

Картата си няма да слагам,дал съм я на Вещичка да се занимава с нея.

Въпросът на Небесна за Сатурн не е толкова простичък.Защото явно има значение нивото на изява на Сатурновия принцип.Погледнато реално индиго не се бунтуват срещу всеки ред,а само срещу този който е изкуствен и върви срещу естестественият и вселенските закони.А истинските закони са пак по Сатурн (един такъв е кармичния). Трябва да се прави разлика между социалните закони и също така всеки знае,че в различни общества и самите закони/ценности са различни.Според мен тези представители просто имат способността да отиват "напред" и идват тук за да заземят това което следва в еволюцията.Иначе нямаше да има нова 6та раса-за което се изисква и земни структурни промени .За това и Хирон е този неразрушим и нужен мост-тъй като е мост в съзнанието между миналото и бъдещето,на вида.А и както казах Земята има нужда да се лекува,а 6тата раса освен като представител на еволюция в съзнанието идва и за да я излекува на всички нива.

Макар че може да сте прави-че индиго могат да бъдат по-чувствителни към други обекти и т.н.,че хороскопа не трябва да се разглежда просто,само се замислете първо до каква степен повечето хора въобще могат да интегрират енергиите на Уран,Нептун и Плутон ...Мисля,че просто индиго успешно ги изявяват и следват техните колективни принципи.Така че е много вероятно всичките или някои от тях заедно с Хирон да са застъпени.

Лично аз имам много силен Сатурн-УПР на Слънце в екзалтация във Везни в съвпад с Юпитер и част от голям въздушен тригон,стационарен.Тъй като ми е във 2 дом се проявява като талант/способност да усещам времето ( и да го изменям-сега няма да се обяснявам) и кармичните процеси и отделно за мен законът-говоря за кармичния и по принцип вселенските закони са едно от най-ценните неща.Имам такъв тънък и дълбок усет за събития и процеси,че просто само дори и заради това се чувствам тотално различен от съзнанието на 5та раса.Защото и не мога да реагирам "нормално" след като знам последствията ...Често извършвам действия,които са ми в личен ущърб-в смисъл за личността,но изпълнявам част от програмите на Духа и така Душата ми е удовлетворена.

За Хирон- прави ми квадрат с възлите -за тези,които питаха за тях.Възлите ми са в Лъв 11 дом- Водолей 5 дом.
Хирон ми прави квадрат с Марс,тригон с Венера и АСЦ, куинконси към Юпитер,Сатурн,полусекстил с Луната.
Напоследък много неща допълнително разгърнах за това какво означават съвсем лично позициите и аспектите на Хирон в картата ми(отговори които не идват от книги или мислене,а от преживявания,които не съм си представял),едно от които често се застъпва-инкарнации в други светове,дори още съм във връзка с някои тяхни представители (на астрално равнище основно).Вещичка спомена ,че може да са главно прераждали се и развивали се другаде,е за мен мога да споделя,че не знам все още дали е главно,а че го има този момент. :)

« Отговор #98 -: Март 28, 2009, 11:49:52 pm »
Индиговите деца са наречени така заради цвета на аурата, а ние тук знаем, че той се определя от степетнта на извисеност на духовната енергия. Най- ниската вибрация на душата дава много светла аура, преминава се през розова, пурпур и т.н. докато се достигне до тъмновиолетовия(индигов) цвят.Такава аура имат духовните водачи, мъдреци, преживели много прераждания и извисили максимално енергийните си вибрации.Те са тук, защото се нуждаем от помощ, промяната не може да бъде извършена от посрадствено ниво на енергия.Затова са толкова надарени тези представители -  способностите им са проработени в не един и два живота, те си идват с познанието и усещане за мисия, те са духовните водачи(учители, а не лидери). Но винаги е било така, когато трябва да изкачим следващото стъпало в еволюцията. Убедена съм, че нещо подобно се е случило и през Ренесанса.Как иначе се появяват такива ярки личности сред столетния средновековен мрак - ей така от нищото ли идват?

« Отговор #99 -: Март 28, 2009, 11:53:25 pm »
Това малко ми прилича на вица за индианците и синоптиците.

Вероятно е дошло времето на децата-инидго, но моето мнение е , че днешните деца растат бездухови и апатични. Не са по-различни от тези преди. А, ако ни се струват по-умни, то е защото са си нашите  ;D /бележка -аз нямам/. От малки са таритактчета, защото си гонят интереса. Ще идват поколения, които ще са по едно дете в семейство и егоизмът няма да им е чужд.

В моя хороскоп Хирон е в 9-ти опозиция на Слънце/Уран, квадрат на Луна, тригон към АС. Нямам специални таланти, отношението ми към преражданията е нееднозначно и казано честно до скоро не обръщах внимание на Хирон. Може би в хороскопа трябва да има и други индикации относно индиго-децата, защото някакси само Хирон не ми е достатъчен за сламка  :D
« Последна редакция: Март 28, 2009, 11:59:19 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.