Здравей Гост

За старите и младите души на земята...

• 249 Отговора
  • 49949 Прегледи
*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
Re:За старите и младите души на земята...
« Отговор #160 -: Май 19, 2009, 11:50:22 am »
Скарлет, нито едно от трите. Тази жена се занимава с терапия на речта, май главно при деца, но като че ли и при възрастни (не съм сигурна за второто). Но много хора й споделят спонтанно.

*

veshti4ka

« Отговор #161 -: Май 19, 2009, 11:50:46 am »
По принцип питам за градусите, но досега не стана въпрос за тях, явно не сте стигнали до тяхното "нищене" в темата. Според вас примерно 7-ми градус от знак какво точно означава - от 6-ти градус до 7-ми, или от 7-ми до 8-ми? Според мен е от 6-ти до 7-ми.
Май не му е мястото тук, но не виждам къде другаде да напиша и опасните градуси според същия този астролог:

Опасни градуси
Овен        5º   18º  19º   20º  23º
Телец                7º   13º  18º   27º  29º
Близнаци    1º    22º  23º  29º  30º
Рак       4º    8º    22º
Лъв       5º   13º  20º   29º
Дева        1º    8º   16º   18º
Везни        1º    5º   12º  13º   14º  19º 30º
Скорпион        6º  12º  19º   22º   28º
Стрелец     8º   10º  13º   21º   27º   28º
Козирог           6º    8º   15º   19º    26º  28º    
Водолей    6º   18º   23º   24º   29º
Риби       9º   11º  13º   16º   23º  

Ако има планета в лош градус при раждането, човек е предупреден да бъде по-внимателен, по-въздържан. Периодично през 3-4 години се усъвършенстваме в тези познания и знаем в коя еволюция сме.

градусите в даден знак са свързани с декадите /всеки знак има 3 декади по 10*/ и дуодите /всеки знак има 12 дуоди по 2,5*/. не съм чела обстоятелствено по тези въпроси, защото си имам таблиците, но ми се струва, че тези опасни градуси са онези в които попада дадена планета в дуода, в която тази планета е в заточение в дадения знак /дано ме разбереш правилно/. може и да се лъжа, но това ми идва на ума сега  ???

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #162 -: Май 19, 2009, 11:53:42 am »
Да, Вещичка, но тогава каква е логиката при Рака да са само 3, а при други - 6 такива опасни градуси? Охоо,а при Везните - даже 7!

*

Skarlet

« Отговор #163 -: Май 19, 2009, 11:54:57 am »
Да, Вещичка, но тогава каква е логиката при Рака да са само 3, а при други - 6 такива опасни градуси?

Ние сме с привилегии.  ;D ;)

*

veshti4ka

« Отговор #164 -: Май 19, 2009, 11:56:50 am »
не зная  :(  въобще идея си нямам на какъв принцип са избрани така наречените критични градуси в астрологията...  аз просто си размислях пишейки.... защото все пак дори и критичните градуси трябва да следват някаква логика.

алоууууууууууу астролозите, що спите още бре  ;D ;D ;D ;D ;D  вече е обед....

*

veshti4ka

« Отговор #165 -: Май 19, 2009, 12:01:16 pm »
Да, Вещичка, но тогава каква е логиката при Рака да са само 3, а при други - 6 такива опасни градуси?

Ние сме с привилегии.  ;D ;)

хъммм мислех да го пускам като отделна тема, но понеже това е доста интересно ще го споделя тук  :P

в книгата "Диалози с Гея" става въпрос, че самата планета твърди, че тя е управителя на Рака, а не Луната. Рака се свързва с водата и другите там неща /вие си ги знаете/, а точно на планетата Земя тези принципи са в хармония. това, че Луната управлява приливите не е достатъчно да е управител.

вай как прозвуча само - като кощунство към астрологията  ;D  но аз си споделям какво четох. че ако изходим от тази позиция и критичните градуси - ми нормално в Рака да са само три, щото все пак ние си обитаваме планетата  ;D

айде ся вече можете да ме линчувате  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #166 -: Май 19, 2009, 12:06:59 pm »
Щом иска да е управител, какво пък - да управлява, стига да може  ;D макар че съм попадала на материали, че управлява Телеца. Лично аз смятам, че не може да управлява определен знак, просто всички сме повлияни от пустата му Гея. А Раците защо са с връзки... хм, това тепърва ще го нищя... подкупи ли са давали, какво ли...

*

Skarlet

« Отговор #167 -: Май 19, 2009, 12:11:29 pm »
А Раците защо са с връзки... хм, това тепърва ще го нищя... подкупи ли са давали, какво ли...

Не си ли чувала,че сме манипулаторки,що пък и да не подкупваме?  ;D

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #168 -: Май 19, 2009, 12:20:11 pm »
За мен по-важният въпрос е: НА КОГО сте давали подкупи. Ако отговорим на този въпрос, ще си отговорим и на много други ;) Най-вече дали ТОЙ съществува.... И сигурно ще се докаже, че Господ е българин - щом може да бъде подкупен!
Сега сериозно - стана ми интересно написаното от теб, Скарлет, за професиите на моята позната. Това, че не е избрана професия, подходяща според картата, какво означава - че е имало поне 3 по-подходящи професии; че не може да достигне кой знае какво ниво в работата си щом не е тя най-подходящата? Питам, защото не съм си отговорила на тези въпроси по принцип и е важен моментът на осъзнаване каква искаш да ти е професията. Май много често при Хироновото възвръщане лъсва истината за най-подходящата професия и тогава някои рязко променят посоката в живота си. Но това май става и при квадратурата на Уран към 37-мата година?
Във връзка с децата-индиго - дали те отрано са ориентирани каква трябва да им е професията, като не говоря за тези най-изявени представители, които от малки лекуват, имат ясновидски способности и т.н.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #169 -: Май 19, 2009, 12:32:55 pm »
Критични са следните градуси:

Кардиналния кръст :00.00 -12.51 - 25.42 
Фиксирания кръст са: 08.34 - 21.25.
Подвижния кръст : 04.17 - 17.08

Обикновено се закръглят.Повече ТУК

Онези са явно от практиката му изведени,просто като застъпени в картите на индиго.

И Вещичке защо така бързо отписа жената за кандидат индиго?  ;D Много от нещата които се повтарят като модели за индиго ги има и в нейната карта,няма да ги изброявам.

А за жената-професиите могат да бъдат няколко естествено.Тази която упражнява обаче в момента е свързана с възлите и (те често влияят върху попрището,пътя като цяло),особено с ЮЛВ Близнаци във 2 дом:упр Меркурий е в добър аспект и с Юпитер упр на СЛВ -посоката в този живот,както и с добър аспект към Луната в 6 дом,на който той е втори управител.Възможно е това да е наложено от съдбата и,както и чрез тази работа да осъществява важни връзки и влияния върху другите.Въобще работа в която е силно ангажирана с личности,със взаимодействие и с пренасяне на влияние върху другите е подходяща за нея.

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #170 -: Май 19, 2009, 12:41:19 pm »
Синухе, аз качих картата именно защото след ровене в базата ми данни с карти открих, че много от показателите, които се споменават в темата, ги има, а и личността отговаря на доста индиго характеристики.
Това за критичните градуси... абе, още не съм убедена, че има такива по принцип. Може би ако има съвпад с някоя неподвижна звезда с не особено окуражаващо влияние, се превръща в критичен градус. За градусите на децата индиго също не съм убедена, мисля че може би има някои общи неща, но те са по-скоро като планети/точки-домове-аспекти.

*

veshti4ka

« Отговор #171 -: Май 19, 2009, 12:44:39 pm »

И Вещичке защо така бързо отписа жената за кандидат индиго?  ;D Много от нещата които се повтарят като модели за индиго ги има и в нейната карта,няма да ги изброявам.

миииииии нали знаеш, че действам по интуиция. пък и вече коментирахме факта, че старите души имат и показатели на индиго. просто за мен е по-скоро стар дух, отколкото индиго  8)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #172 -: Май 19, 2009, 12:52:56 pm »
Това за критичните градуси... абе, още не съм убедена, че има такива по принцип. Може би ако има съвпад с някоя неподвижна звезда с не особено окуражаващо влияние, се превръща в критичен градус.

Критичните градуси не се тълкуват като отрицателни,а като места в които планетите имат по-изразено,силно влияние.
Вече статуса на планетата може да покаже тенденциозно какъв ще е ефекта,знака + или - .

А за онази извадка за застъпени градуси,просто нямам такъв подход и нещо не го и приемам и на онзи-какво от това,че градуси се повтарят,то които и 100-на карти да вземеш,без значение на базата на нещо общо по между им,ще има градуси които често може да се повтарят.Ключа както се казва,не е там.В планетните връзки и застъпени знаци се съдържа главното. ;)

« Отговор #173 -: Май 19, 2009, 12:59:54 pm »
   Чисто статистически ще ви поднеса данни, направени със зет8, където съм заложила дроби според Авесалом Подводни на ІV и V космическо посвещение. Просто исках да изследвам колко често се появявт тези дроби в наталните карти на хората. Така и проверих тези данни от тук на кристалите :
1. Роберто - 30.4.90г. - 12ч /предполагам че това не е точния час/ - 1/16 седецил ІV косм.посв., но в случая между Слънце и МС, но поради неточния час се подлага на съмнение;
2. Даниел 1.11.91г. - 12 ч.? - тук вече има аспект от V косм.посвещение и то между планети, което се среща изключително рядко 1/21 между Слънце и Меркурий, както и 1/21 между Луна и Вертекс, но пак поради часа, Вертекса е под въпрос, в повечето карти тези аспекти се повяват между планета и фиктивна точка;
3.дъщерята на Мараж - V косм.посв. 1/21 между Нептун и МС, няма да й е лесно, има точни аспекти между възлите с Юпитер и Марс - 80гр. и 100 гр., явно има натоварена кармична програма;
4.Кристал 3.04.03 - Бургас - V косм.посв. 1/19 между Луна и Бяла Луна;
5. На жената родена на 12.10.74 - прави впечатление многото съвпади със звезди.
    Е въпрос е вече колко може да се вярва на тези програми, които автоматично изчисляват всичко. Заключенията оставям на вас.

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #174 -: Май 19, 2009, 01:14:42 pm »
   На жената родена на 12.10.74 - прави впечатление многото съвпади със звезди.
Понеже я нямам тази програма Зет, с какво съвпадат тези звезди? Те нямат пряко отношение към степента на посвещение, нали? По-скоро ги разглеждам като вторични показатели, които конкретизират вече зададени от планетите тенденции.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #175 -: Май 19, 2009, 01:19:59 pm »
Daisy696

Ти хубаво си си играла,но защо мислиш,че тези нива на космическо посвещение извлечени от дробите ,колкото и логика да има в това,работят по принцип? Защото аз не съм срещнал практически примери за това,с личности,които да са изследвани така и дадени им качества и мисии да са били показани по този начин.И после,не разбирам също защо приравняваш тези нива към индиго? Защото едва ли е задължително условие,индиго все пак не са висши духовни учители,а просто следващото еволюционно стъпало на човечеството,съвсем естествен процес,вдигане на едно ниво нагоре,като обикновено бъдещето е на 6тата раса,а я си представи раса в която водещият процент да са висши същества-тогава няма да има кой да учат даже,освен себе си явно  ;D Е това е прекалено раздуто,но все пак...

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #176 -: Май 19, 2009, 01:24:09 pm »
И може би през човешката история много пъти са се появявали по-напреднали души в сравнение с масата, така че появата на индиго не е нещо извънредно, а е логично. Във всеки случай смятам, че наистина минорните аспекти при индигото би трябвало да са доста и да дадат информация, която е по-различна от картите на хора с подобни позиции на планетите по дом и знак, които не са индиго. И именно от тази гледна точка точните градуси могат да помогнат.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #177 -: Май 19, 2009, 01:32:51 pm »
Да така е,права си  :)

Минорните аспекти работят при съзнание,което е по-фино, аспектите са инструменти и не всички може да използват всички тях,дори и да присъстват.Което в никакъв случай не ги прави по-слаби,защото за всяка задача и работа си има подходящ инструмент.Просто повечето са свикнали да се борят (квадрат),опонират и разделят(опозиция), да чакат да стане нещо от само себе си (тригон) и т.н. подходи,които в по-духовните области са просто недостатъчни, да не кажа и неефективни.Разбира се ако човек има много минорни аспекти това не е случайно,но отключването на потенциала и задачите му все пак ще изискват съзнателно отваряне към тях.

ТУК съм писал за това,пост 7.

« Отговор #178 -: Май 19, 2009, 02:34:54 pm »
   Синухе,  :) забелязала съм че имаш академични познания и начин на изразяване. Играх си и както съм писала, чисто статистически направих проверка, пък тълкуванията съм ги оставила...Пък дали работят или не тези аспекти, само чрез проверка може да се разбере. В случая точно това исках да разбера...и естествено очаквам и реакция. Защото тълкувания много на добре известни аспекти...и повторения много, но как измежду многото натални карти - можеш да прозреш кой е индиго, кой кристал, кой стара душа....ако не познаваш притежателите им.
« Последна редакция: Май 19, 2009, 02:39:28 pm от daisy696 »

« Отговор #179 -: Май 19, 2009, 03:04:19 pm »
   На жената родена на 12.10.74 - прави впечатление многото съвпади със звезди.
Понеже я нямам тази програма Зет, с какво съвпадат тези звезди? Те нямат пряко отношение към степента на посвещение, нали? По-скоро ги разглеждам като вторични показатели, които конкретизират вече зададени от планетите тенденции.
1.Съвпад на Слънцето със звездата Муфрид /тълкувание няма, но някъде по руските сайтове сигурно ще се намери/
2.Съвпад Уран с Изар /тълкувание няма/
3.Съвпад Нептун с Алният /няма/
4.Съвпад на СЛВ с Растабан /звездата стимулира към клептомания, добиване на пари по нетрудов път - не ми се превежда целия текст.../
5.ЮЛВ съвпад с Табит /няма/
6.Лилит в съвпад със Суалокин /съкровения смисъл на тази звезда е "спасител"/
7.Церера съвпад с Ениф /няма тълкувание/
8.Юнона съвпад с Денеб - /дава лекота при постигане на целите, независимост, моменти на озарение/
9.МС съвпад с Каус Аустралис /няма тълкувание/. За конкретни тълкувания трябва да се види по руските сайтове, те са доста добри в това отношение.