Здравей Гост

Липсата и подчертаването на елементите в наталната карта

• 259 Отговора
  • 40094 Прегледи
*

porto_kalka

това :   " Имам предвид само мажорните аспекти."  - е моя реплика,
и Юпитер според мен няма такива  , както си написала   :)
( нещо с цитатите не излиза както трябва, ако цитирам частично)
Да де, видях по-късно и не исках да влизам отново за да се редактирам, в крайна сметка сме на едно мнение по отношение на Юпитер ;)

*

porto_kalka

Не знам дали е правена ректификация,но Марая има скорпионско излъчване/все пак се познаваме/.Да не забравяме,че Юпитер е диспозитор на Слънцето й.
И какво като е диспозитор на слънцето й? В никакъв случай не мога да си представя асц. скорпион за тази толкова жизнена и усмихната жена от снимката :-[. Марс като управител на 5-ти /с овен на куспидата/ просто няма как да се свързва с многото деца, а напротив - обратното. Затова тук явно е силен друг фактор, а именно Луната й в този дом.

*

holanda

колкото до добиване на огън от синастрияте-има нещо вярно.Марса на приятеля ми лежи на асцендента ми и затова винаги се ядосвам на толкова повърхностното му мислене,викам,крещя ,изпадам в дива ярост направо >:((само той така ме е провокирал ;)).Сега се уча да се боря с огъня си,които ми дойде изневиделица от този съюз,но като двойна Везна ще намеря баланса.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
порто , сатурн е на 10гр.51 мин. в риби -юпитер е на 27гр.58 мин. това са ,чисти 108гр.
плутон и уран са 18 и 19 в дева ,както и да го смятам са 80гр.молим ти се ,1000 пъти съм го смятала.
асц-скорпион ,както и венера в козирог дава вдовство.познавам няколко хчовека с асц скорпион и са разведени и разделени.
иначе знам за какво става дума,когато дсц е телец - така пише в дебелите книги,ноо...всичко еволюира.
Ако разгледаш 9 дом ще разбереш какво подсказва за фаталния изход при втория ти съпруг. И то отново, ако асц. е стрелец. Тогава Плутон/Уран ще са в 9 дом, като се прибави включването им в тау-квадрат с управителя на 9 дом /слънце/ и Сатурн от 3 дом, доста се избистрят нещата. За катастрофа ли става въпрос?

От минорните аспекти вземам под внимание само квадрат и половина и куинкокс. Аспекти с толкова голяма орбиса, която даваш просто не действат. А при теб Юпитер се изявява точно като неаспектирана планета.

никаква катастрофа.инфарк мила.масиран заден инфаркт

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
но в случая просто виждам истинската причина за поведението им и чак се ядосвам как може да хабят толкова енергия и време за глупави прояви.

Скоро казах точно това за земята и ти го потвърждаваш с 5 планети в земя- тя ти е водещ елемент. А защо се чувстваш повече въздух-вода-вероятно повече се идентифицираш с някои от планетите в тези елементи  ??? Както виждаш доста добре си проявяваш земята,мен винаги ако има нещо което много да ме учудва много на огнените е именно тези глупави постъпки,излишният драматизъм и неспособността в повечето пъти да се владеят особено или да си канализират някъде градивно енергията- освен при творческите личности  ;)

*

Skarlet

И какво като е диспозитор на слънцето й? В никакъв случай не мога да си представя асц. скорпион за тази толкова жизнена и усмихната жена от снимката :-[. Марс като управител на 5-ти /с овен на куспидата/ просто няма как да се свързва с многото деца, а напротив - обратното. Затова тук явно е силен друг фактор, а именно Луната й в този дом.

Не споря,Порто,просто изказвам предположения,защото я познавам.И всеки,дори хората с асцендент Скорпион,за снимка се усмихват.Пък и да не забравяме все пак,че е Стрелец.Такъв час е дала,на базата на него е разглеждана картата до сега.

*

porto_kalka

никаква катастрофа.инфарк мила.масиран заден инфаркт
Неслучайно попитах - все пак едно от значенията на съвпад Уран/Плутон е внезапна /Уран/ смърт /Плутон/.
А сърцето като орган /щом става въпрос за инфаркт/ е под влиянието на Слънцето. Което пък в случая е и управител на 2-я брак /9 дом/ и е поразено от Сатурн и Уран/Плутон.

*

Марая

• 28287
Не знам дали е правена ректификация,но Марая има скорпионско излъчване/все пак се познаваме/.Да не забравяме,че Юпитер е диспозитор на Слънцето й.

ако трябва да бъда точна ,ще ви кажа,че имам по малко и от скорпио и от стрелец.магнетична и харизматична съм,наред с това съм много искренна и НЕ ПОНАСЯМ ЛЪЖАТА,много съм смела и луда глава.не мога да лъжа,дори и благородно все ,ако някъде скрия нещо си признавам.на това уча и децата си ,да знаят ,че лъжат само страхливците.пиша стихове и понякога и за някои вестници някоя и друга дописка,и никога не са ме редактирали.никога!така,че мерка е ретро и се е настанил под покрива на стрелеца.ама хич не е лошо. истината ,без значение каква ,но на всяка цена.много съм жена , но мога да бъда и много мъж.просто много от всичко по много.безумно обичам любовта,любовта във всичките и измерения.харесва ми ,да гледам звездите ,да пътувам ,да наблюдавам птици и цветя и всичко живо. от лимона умело правя лимонада. ;D абе голема откачалка съм.но винаги имам мнение и винаги преследвам нещо...... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
В никакъв случай не мога да си представя асц. скорпион за тази толкова жизнена и усмихната жена от снимката :-[.

Между другото, забелязах една особеност, когато на АЦ изгрява последният градус на знака и в 1 дом има планета/планети в следващия знак. Първоначалното впечатление често може да бъде по следващия знак, в зависимост от това коя планета се намира там. А при Марая това е Слънцето!

Имах подобен случай навремето. Мъж с АЦ в последния градус на Лъв, а изглеждаше по-скоро като Дева/Козирог. Имаше Сатурн в Дева в 1 дом. И това много силно се усети в излъчването му още в мига на първата среща... Лъвското се усети доста по-късно, след като го опознах по-добре... Непрекъснато хленчене (Дева) за специално внимание (Лъв).  ;D

С написаното не оспорвам възможността Асцендентът да се окаже в Стрелец, просто споделям личен опит и впечатления.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

Добре де. Марая може да бъде с асц скорпион, но тъй като е в последните градуси, 1-ия дом е зает от стрелец и логично да се проявяват характерни качества за стрелците. Например аз съм с асц дева на 25 гр. но имам и от качествата на везните.
Тоест да допуснем, че Марая е с асц скорпион и стрелец. Експресивна, екзалтирана, кипяща от енергия, с авантюристичен дух, очевидно за всички нас, но също хора които я познават казват, че има скорпионско излъчване. А какво е скорпионското излъчване? Перверзно ли е?  ;D
Чудно ми е, Марая, като изпаднеш в депресия или унилост, как ти се отразява, как преживяваш тези периоди? Затваряш се в себе си или напротив ставаш още по-буйна?
Майка ми като типичен представител на скорпион, харчи пари като луда в такива периоди.
А при теб как е?  :-[ :-*

*

Lillie

• 30532
Майка ми като типичен представител на скорпион, харчи пари като луда в такива периоди.

Това е като че ли по-характерно за огнените, особено за жената Овен.
Когато усещам, че изпадам в унило настроение и депресия, прилагам един лек. Наричам го "шопинг терапия" (сиреч безразборно харчене за удоволствия и предмети на лукса по Юпитер в Телец и Венера в Овен).  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Добре де. Марая може да бъде с асц скорпион, но тъй като е в последните градуси, 1-ия дом е зает от стрелец и логично да се проявяват характерни качества за стрелците. Например аз съм с асц дева на 25 гр. но имам и от качествата на везните.
Тоест да допуснем, че Марая е с асц скорпион и стрелец. Експресивна, екзалтирана, кипяща от енергия, с авантюристичен дух, очевидно за всички нас, но също хора които я познават казват, че има скорпионско излъчване. А какво е скорпионското излъчване? Перверзно ли е?  ;D
Чудно ми е, Марая, като изпаднеш в депресия или унилост, как ти се отразява, как преживяваш тези периоди? Затваряш се в себе си или напротив ставаш още по-буйна?

веднага ти казвам ,ХАРЧА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО!КАТО ЛУДА,ПАЗАРУВАМ И СТРАШНО НЕНУЖНИ НЕЩА,КОИТО ПОСЛЕ ПОДАРЯВАМ. не оставам незабелязана ,умея много да съблазнявам ,поставя ли си цел ,гледай ми сейра ,няма спиране,бе ,няма.
затварям се в себе си за няколко часа , а после....малеее целия свят разбира какво ми е ,абе написано ми е на лицето...

п.п. но за книги давам и последната стотинка.може хляб да няма в къщи , но по-добре да храни душата , а тялото да почака....

*

aiia

А за темата - за липси и подчертване на елементи.
Аз имам юпитер и нептун в огнени знаци. - Лъв, стрелец.
Уран и марс във водни знаци. - Скорпион и рак.
Луна и плутон във въздушни знаци. - Водолей и везни.
Венера, сатурн, слънце и меркурий в земни. - Дева.
Това което мога да кажа за себе си, че ненавиждам крайностите. Винаги си намирам златна среда, нещата да са там някъде посредата. Мании и честоповтарящи се неща не са ми по вкуса, както и зависимостите. Вълшебните думи са ''такт'' и ''мяра''. Всъщност не знам дали това има нещо общо със зодиакалните знаци и природата им, но просто споделям. Опитвам се да си обеснявам сама на себе си.  ;D  Чудя се просто как някои хора прекаляват с едно или друго нещо, до степен ''мания'', а при мен не е така. Не го позволявам. 8)

Например аз харесвам злато и златни изделия и всичко що блести. Полудявам като видя злато. Като циганките съм. Може би това ми е единствената мания. Имам ''златни'' обувки, блестящо спално бельо, ''златни'' лунички.
И не си слагам на всеки пръст по един златен пръстен и по 3-4 ланеца да висят. Достатъчно е един масивен пръстен и един синджир.

« Последна редакция: Април 02, 2009, 06:46:01 pm от aiia »

*

porto_kalka

Скорпионското излъчване, ако говорим за асцендент, е по-меко, спокойно, тайнствено. В случая мисля, че не става въпрос за такова. Затова е добре да  се направи ректификация. Има предостатъчно „материал” за такава мисля ;).

*

Марая

• 28287
Скорпионското излъчване, ако говорим за асцендент, е по-меко, спокойно, тайнствено. В случая мисля, че не става въпрос за такова. Затова е добре да  се направи ректификация. Има предостатъчно „материал” за такава мисля ;).
добре,пращай въпросника ,готова съм за ентата ректификация.чакам я на лични........ :P

*

Kali

• **
  • 1411
А за темата - за липси и подчертване на елементи.
Аз имам юпитер и нептун в огнени знаци. - Лъв, стрелец.
Уран и марс във водни знаци. - Скорпион и рак.
Луна и плутон във въздушни знаци. - Водолей и везни.
Венера, сатурн, слънце и меркурий в земни. - Дева.
Това което мога да кажа за себе си, че ненавиждам крайностите. Винаги си намирам златна среда, нещата да са там някъде посредата. Мании и честоповтарящи се неща не са ми по вкуса, както и зависимостите. Вълшебните думи са ''такт'' и ''мяра''. Всъщност не знам дали това има нещо общо със зодиакалните знаци и природата им, но просто споделям. Опитвам се да си обеснявам сама на себе си.  ;D  Чудя се просто как някои хора прекаляват с едно или друго нещо, до степен ''мания'', а при мен не е така. Не го позволявам. 8)

Например аз харесвам злато и златни изделия и всичко що блести. Полудявам като видя злато. Като циганките съм. Може би това ми е единствената мания. Имам ''златни'' обувки, блестящо спално бельо, ''златни'' лунички.
И не си слагам на всеки пръст по един златен пръстен и по 3-4 ланеца да висят. Достатъчно е един масивен пръстен и един синджир.

Доста земно звучиш, определено има защо  ;D

Днес разглеждах картата на една колежка. За мен тя е човекът-емоция, неспособна да се владее, винаги в крайност, с ум изцяло зависим от чувства. В картата й няма никаква вода, дори водните домове са празни, но Плутон аспектира Меркурий, Луна и Венера. Явно нещата не опират просто до разпределяне на планетите по стихии, от друга страна възможно е картата да сочи посоката на еволюиране на душата. В една друга карта, където е предимно застъпена земята, не се проявява никакво приземяване.  ???
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
  Днес разглеждах картата на една колежка. За мен тя е човекът-емоция, неспособна да се владее, винаги в крайност, с ум изцяло зависим от чувства. В картата й няма никаква вода, дори водните домове са празни, но Плутон аспектира Меркурий, Луна и Венера. Явно нещата не опират просто до разпределяне на планетите по стихии, от друга страна възможно е картата да сочи посоката на еволюиране на душата. В една друга карта, където е предимно застъпена земята, не се проявява никакво приземяване.  ???

Как е с огъня?  ::)  Аз слагам чувствата по водата,а емоциите по огъня .

*

Kali

• **
  • 1411
Асц. Лъв, Марс, а Юпитер и Нептун в Стрелец.

А ти какво разбираш под емоции и какво при чувства?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

aiia

Аз лично мога да бъда едновременно, чувствена, емоционална, разсъдлива, огнена, земна, състрадателна, комуникативна - мога да заговоря всеки човек на улицата без изобщо да се замисля. С две думи нищо не ми е чуждо. Но най-добре за мен е да бъда ''сдържана'' и премерена. Като казвам ''добър ден'' не го казвам силно, звучно, а съвсем тихо, леко хладно, но в същото време с усмивка.
Днес се върна моя близка, беше на екскурзия за 5 дена. Да, стрелец е. Не спира да пътува, не се спира за миг. Спи по 2 часа на денонощието, ще изтърве нещо иначе. Толкова огън в нея ... на мен ми идва в повече. Такива дето крещят като говорят и ръкомахат направо ... и дето правят резки движения рапирайки ...  :-[
Та днес развълнувана, разказва какво е видяла какво е преживяла. Аз гледам като теле хаха и изобщо не ме блазни. Само се питах, как можа да даде последните си пари за тази екскурзия. 1500 лв струва. Караше и мен да ходя, но аз отказах. Казах си - ''1500 лв, че това ми е хладилника и прахосмукачката за новия апартамент''. Всичко обръщам в предмети. Ето това е практичността за мен. Екскурзията кво ми дава, гледки.  А хладилника има да го ползвам....  :P
 ;D
« Последна редакция: Април 02, 2009, 07:51:32 pm от aiia »