Здравей Гост

Липсата и подчертаването на елементите в наталната карта

• 259 Отговора
  • 40131 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Недей забравя,че Сатурн не е Венера или Юпитер- дава лишения,ограничения,самота,изолация,страдания и особено такива от материално естество- това е едно от лицата му и то е доста често срещано,там където е замесен нещата са заслужени и трудно се отработват,особено от по -незрели или със земно съзнание хора.

Аз пък виждам логика,паралелно и с 4ти дом разбира се  ;)

даммм...съгласна съм , че другото лице на Сатурн са лишенията и самотата,
това е "лошото лице " на Сатурн   ;)
( в комплект със заслужени кармични уроци разбира се )
но, че са " незрели" и със " замно " съзнание - не мога да приема- само един
пример ще дам - поета Христо Фотев си отиде от този свят в голяма мизерия, самота и неразбран..... светла му памет  ???
( има и  много други интелектуалци - изпаднали от света на " материалното " )
« Последна редакция: Април 02, 2009, 01:09:48 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

Moonlady

• **
  • 1112

А съвпадът на Слънце с Кету в първи дом ми изглежда познат от друг клуб...  :) 

даммм....архетипа е един, не може да остане незабелязан  :)
« Последна редакция: Април 02, 2009, 01:35:31 pm от Moonlady »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

По въпроса за клошарите съм много склонна да подкрепя Марая.Тя се е аргументирала добре и няма нужда да повтарям.Все пак беше изключително забавно, че въобще ги вмъкна в наблюдението. ;D Замислям се колко наранен трябва да е 4 дом на тези хора?

с най -добри чуства към д-р Балтова.....   :)

( ако има цитат на д-р Балтова - ще е съвсем друго, защото
останалото може да бъде личен прочит и тълкуване, затова ,
ако имате точния цитат, моля да го постнете , за да го прочетем)

по въпроса за клошарите беше изразено мнение, че имат много земя и Сатурн, с което няма как да се съглася, защото силен Сатурн и много земя дават хора практични и прагматични, които не биха изпаднали до " просешка тояга " земните хора се справят със " земните неща "  ;)

не,няма цитат , аз разсъждавайки в/у темата реших ,че вероятно сатурн е виновника.повтарям се , ама е факт-старите неща ,ограниченията,многото земя освен ,че дава и взема ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Така е, Лунна фейо...
Изгряващо Слънце в нищо не можеш да убедиш, защото то просто си Е. И това е напълно достатъчно - да бъде себе си, да изразява себе си (съвпад с Меркурий). Дори, ако трябва, и да говори само за себе си.

??? ???, и какво?с кого ме сравнявате ;D? нам ,че ич не е убаво,дето рекъл шопа , ама какво да се прави?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
а ти лунна приятелко,незабавно да се извиниш на моя и без това наранен и утрепан юпитер ;D,че не бил аспектиран,ха-ха.аспектирал се е той по кеплер към сатурн и от 80-те си градуса гледа уран ,та и плутон. ;D е ,да не са тригони,явни квадрати и опозиций,няма секстили,ама кеплеровия аспект хич не е лош.много креативно подхождам там ,когато се случи да са аспектирани по транзити........ :)

*

Moonlady

• **
  • 1112
Така е, Лунна фейо...
Изгряващо Слънце в нищо не можеш да убедиш, защото то просто си Е. И това е напълно достатъчно - да бъде себе си, да изразява себе си (съвпад с Меркурий). Дори, ако трябва, и да говори само за себе си.

??? ???, и какво?с кого ме сравнявате ;D? нам ,че ич не е убаво,дето рекъл шопа , ама какво да се прави?

Не го приемай лично ( ако можеш да се абстрахираш от себе си )   ;D
Коментираме начина на проявление - нали затова е астрологията,
за да виждаме архетипа  ;)

*

Марая

• 28287
Така е, Лунна фейо...

Не го приемай лично ( ако можеш да се абстрахираш от себе си )   ;D
Коментираме начина на проявление - нали затова е астрологията,
за да виждаме архетипа  ;)
;D ,абе то коментари,коментари , амаааа на моя гръб :( ,че я ме светнете,кой друг и от кой форум,че да видя колко си  ;D ;D,мязаме с него ,и по какво?

*

porto_kalka

Отиваш в дир-а и се оглеждаш за розови никове. Не можеш да сбъркаш ;D

*

Марая

• 28287
много благодарим порто , я прати линк , да не взема да сбъркам розовото със цикламка ;D ;D!молим те! и да тъ светна , подлагала съм се на ректификация многократно ;D , ама пусто не са сбъркали в родилния дом и правилно са ми записали часа за граото.....

*

Moonlady

• **
  • 1112
" абе то коментари,коментари , амаааа на моя гръб "
----------------------------------------------------
има за всеки гръб - никой не е съвършен  ;)
а в астрологията нали знаеш, че едно + едно не е равно на 2  :)
няма еднакви хора:

" че да видя колко си   ,мязаме с него ,и по какво?"
---------------------------------------------------

*

Марая

• 28287
рекох да не ме сравнявате с някой изкукуригал астропсихолог , че направо ставахме на кълбета ;D ;D , 1+1 си е равно на две!не може да се сбърка.астрологията е висша математика.друг е въпроса , че докато го осъзнаеме ще мине много време.само в живота ,1+1 е равно на 3,понякога и на 4.зависи от 5-ти и 8-ми дом и редица други фактори ;D
държа да се извиниш публично на юпито ми ;D ;D ;D :-*

*

porto_kalka

много благодарим порто , я прати линк , да не взема да сбъркам розовото със цикламка ;D ;D!молим те! и да тъ светна , подлагала съм се на ректификация многократно ;D , ама пусто не са сбъркали в родилния дом и правилно са ми записали часа за граото.....
Ами не знам при какви астролози си ходила, но има някои очевАдни аспекти от картата ти, които явно са им убягнали - за многото бракове /близнаци на върха на 7-ми, ретро Меркурий, неаспектиран Юпитер в 7-ми/ и многото деца /Луна в телец в 5 дом/.
Недей да залагаш на това, че Юпитер ти е аспектиран с Уран/Плутон. Толкова широка орбиса се допуска за аспекти със светилата или личните планети.

*

Lillie

• 30532
За многото бракове изобщо не знаех... Или, ако преди го е споменяла, не съм обърнала внимание. Зная само за многото деца, но покрай споделянките за предстоящия развод все си мислех, че всичките са на този татко...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287

[/quote]
 Недей да залагаш на това, че Юпитер ти е аспектиран с Уран/Плутон. Толкова широка орбиса се допуска за аспекти със светилата или личните планети.
[/quote]
порто , сатурн е на 10гр.51 мин. в риби -юпитер е на 27гр.58 мин. това са ,чисти 108гр.
плутон и уран са 18 и 19 в дева ,както и да го смятам са 80гр.молим ти се ,1000 пъти съм го смятала.
асц-скорпион ,както и венера в козирог дава вдовство.познавам няколко хчовека с асц скорпион и са разведени и разделени.
иначе знам за какво става дума,когато дсц е телец - така пише в дебелите книги,ноо...всичко еволюира.

*

Moonlady

• **
  • 1112

[/quote]
порто , сатурн е на 10гр.51 мин. в риби -юпитер е на 27гр.58 мин. това са ,чисти 108гр.
плутон и уран са 18 и 19 в дева ,както и да го смятам са 80гр.молим ти се ,1000 пъти съм го смятала.
асц-скорпион ,както и венера в козирог дава вдовство.познавам няколко хчовека с асц скорпион и са разведени и разделени.
[/quote]

Имам предвид само мажорните аспекти.

*

porto_kalka

иначе знам за какво става дума,когато дсц е телец - така пише в дебелите книги,ноо...всичко еволюира.
Ако разгледаш 9 дом ще разбереш какво подсказва за фаталния изход при втория ти съпруг. И то отново, ако асц. е стрелец. Тогава Плутон/Уран ще са в 9 дом, като се прибави включването им в тау-квадрат с управителя на 9 дом /слънце/ и Сатурн от 3 дом, доста се избистрят нещата. За катастрофа ли става въпрос?

От минорните аспекти вземам под внимание само квадрат и половина и куинкокс. Аспекти с толкова голяма орбиса, която даваш просто не действат. А при теб Юпитер се изявява точно като неаспектирана планета.

*

porto_kalka

Ами явно имаш предвид не мажорни, а минорни аспекти, защото 80гр. е Бинонагон, а 108гр - Тридецил ;)

*

Moonlady

• **
  • 1112

Ами явно имаш предвид не мажорни, а минорни аспекти, защото 80гр. е Бинонагон, а 108гр - Тридецил ;)

това :   " Имам предвид само мажорните аспекти."  - е моя реплика,
и Юпитер според мен няма такива  , както си написала   :)
( нещо с цитатите не излиза както трябва, ако цитирам частично)

*

Skarlet

не залагам на нищо - само дето ретроградния и неаспектиран
заточен Юпитер в 7-дом е по-вероятния управител на АСЦ   ;)

Не знам дали е правена ректификация,но Марая има скорпионско излъчване/все пак се познаваме/.Да не забравяме,че Юпитер е диспозитор на Слънцето й.Колкото до втория брак,9 дом е управляван от Слънцето,което е включено в тауквадрат с Уран,Плуто и Сатурн.Съгласна съм с Порто,че Юпитер е неаспектиран по-скоро,пък е и на 28 градуса,в съвпад с Бетелгейзе.Децата и големият им брой също могат да се обяснят с големия тригон,в който е включен управителя на 5 дом-Марс/с Уран,Плутон и Луна/.Асцендента,десцендента и Венера-упр. на 7 дом са в критични градуси.Та е трудно доказуем вероятния асц. Стрелец.

*

holanda

чела съм книгата на Балтова и не бих се съгласила с твърдението и,че хората с липса на огън са най-ощетени и трудно компенсират липсата му-нямат стимул за живот ,ВЯРА,сърдечност ,оптимизъм и т.н.Определено ми хареса маниера и,с които е поднесла информацията и си проличава,че не е от астролозите със сухи,чисто теоретични,безчувствени познания,но все пак не съм съгласна за някои неща.Аз си нямам нищичко огнено в натала,ама Ni6ti4ko-3 планети във въздух,5 в земя и 4 във вода(странното е,че се чувствам като комбинация въздух-вода/нищо,че имам 5 земни планети).Като гледам огнените си домове-имам само Северен възел в 5 и Юпитер/Хирон в 9/което не е достатъчно.Единствения плам идва от факта,че повечето ми планети сключват съвпад и това им придава огнения акцент,но нищо повече.Сега да обясня и как се проявява при мен огнената недостатъчност-липсата на интерес,студенина и откъсленост,изолация,липса на тонус...Още от малка ми лепнаха етикета на безчувствена,студена и себична.Мога да изреждам безброй случаи ,в които съм реагирала не по очаквания начин.Пример-майка ми(проектирала цялата си агресия и недоволство от живота върху мен,заради което винаги съм я приемала като образ на черната майка) негодува,че не проявявам любов към нея,интерес,не ме вълнува случващото се в живота и и не реагирам на кризисните и периоди.Или приятел си нарязва цялата ръка в знак на протест срещу по-добрия от него в любовен триъгълник.Съ6тия ми е приятел,но аз не показвам съчувствието ,което се иска от мен.Има и още много подобни примери,но не ми се губи време,знам,че сте схванали мисълта ми.Цялата апатия и безчувствие,за които винаги съм била порицавана е израз на безинтерес към типично огнените постъпки,поднесени по типично огнен начин.Такива хора са твърде първосигнални.Може би ако и аз бях на толкова ниско еволюционно ниво щях да се сблъсквам с безброй трудности(за които Балтова казва),но в случая просто виждам истинската причина за поведението им и чак се ядосвам как може да хабят толкова енергия и време за глупави прояви.Изглежда огъня дава его,което такива като мен не проявяват по съ6тия начин.Може би бъркам стихите и в момента говоря за твърде материалните земни хора,но се надявам да съм в правилната посока.Обратно на очакванията,мога да се разплача при вида на толкова обсъжданите от вас клошари.Всъщност само тогава може да видите съчувствие от мен.Вие си мислите,че бездомните са лишени от духовност и т.н,за което се ядосах чак в червата.Никoй от заобикалящите ме не ме е разчувствал до такава степен,както ме разчувства момиче с акордеон на улицата и бабичка ,продаваща рози.Когато усетя мъдрост и духовност в очите на някои,съм готова на най-голямата жертвоготовност.Затова и не съм съгласна с Балтова,че хората без огън са студени,и по специално нямат Вяра.Точно вярата в способностите ми и вътрешната убеденост,че всяка ситуация работи за мен ,ме научиха да проектирам живота си както си реша и винаги получавам това,за което съм си мислела.Един вид-видях ползата от менталната защита.