чела съм книгата на Балтова и не бих се съгласила с твърдението и,че хората с липса на огън са най-ощетени и трудно компенсират липсата му-нямат стимул за живот ,ВЯРА,сърдечност ,оптимизъм и т.н.Определено ми хареса маниера и,с които е поднесла информацията и си проличава,че не е от астролозите със сухи,чисто теоретични,безчувствени познания,но все пак не съм съгласна за някои неща.Аз си нямам нищичко огнено в натала,ама Ni6ti4ko-3 планети във въздух,5 в земя и 4 във вода(странното е,че се чувствам като комбинация въздух-вода/нищо,че имам 5 земни планети).Като гледам огнените си домове-имам само Северен възел в 5 и Юпитер/Хирон в 9/което не е достатъчно.Единствения плам идва от факта,че повечето ми планети сключват съвпад и това им придава огнения акцент,но нищо повече.Сега да обясня и как се проявява при мен огнената недостатъчност-липсата на интерес,студенина и откъсленост,изолация,липса на тонус...Още от малка ми лепнаха етикета на безчувствена,студена и себична.Мога да изреждам безброй случаи ,в които съм реагирала не по очаквания начин.Пример-майка ми(проектирала цялата си агресия и недоволство от живота върху мен,заради което винаги съм я приемала като образ на черната майка) негодува,че не проявявам любов към нея,интерес,не ме вълнува случващото се в живота и и не реагирам на кризисните и периоди.Или приятел си нарязва цялата ръка в знак на протест срещу по-добрия от него в любовен триъгълник.Съ6тия ми е приятел,но аз не показвам съчувствието ,което се иска от мен.Има и още много подобни примери,но не ми се губи време,знам,че сте схванали мисълта ми.Цялата апатия и безчувствие,за които винаги съм била порицавана е израз на безинтерес към типично огнените постъпки,поднесени по типично огнен начин.Такива хора са твърде първосигнални.Може би ако и аз бях на толкова ниско еволюционно ниво щях да се сблъсквам с безброй трудности(за които Балтова казва),но в случая просто виждам истинската причина за поведението им и чак се ядосвам как може да хабят толкова енергия и време за глупави прояви.Изглежда огъня дава его,което такива като мен не проявяват по съ6тия начин.Може би бъркам стихите и в момента говоря за твърде материалните земни хора,но се надявам да съм в правилната посока.Обратно на очакванията,мога да се разплача при вида на толкова обсъжданите от вас клошари.Всъщност само тогава може да видите съчувствие от мен.Вие си мислите,че бездомните са лишени от духовност и т.н,за което се ядосах чак в червата.Никoй от заобикалящите ме не ме е разчувствал до такава степен,както ме разчувства момиче с акордеон на улицата и бабичка ,продаваща рози.Когато усетя мъдрост и духовност в очите на някои,съм готова на най-голямата жертвоготовност.Затова и не съм съгласна с Балтова,че хората без огън са студени,и по специално нямат Вяра.Точно вярата в способностите ми и вътрешната убеденост,че всяка ситуация работи за мен ,ме научиха да проектирам живота си както си реша и винаги получавам това,за което съм си мислела.Един вид-видях ползата от менталната защита.