А можеш ли по външността ми да кажеш какво мислиш за асценднета ми - Везни или Скорпион?
Ами, всъщност не! Не мога. И най-вече защото тук всеки си избира снимката, с която иска де се представи. Ако са го щракнали в по-интимна, непринудена атмосфера, може и да се е снимала Луната му, примерно, а не Асц.-то му. Асц. е начинът на реакция с външния свят, според мен, мимиката, жестовете, походката и всичко, което оформя първото впечатление, нали. Как се вижда това на статично кадро. И още нещо има. Това първо впечатление зависи изцяло от възприятията на оценяващия.
Освен това, колкото човека с асц. Везни познавам, все са различни. И не винаги зависи от планетата, съвпад с Асц. или господар или в аспект с него. Понякога много ясно проличава във външността на някой планетата, краен диспозитор на човека, без да има каквато и да е връзка с господаря на Асц.
Синът ми е с Асц. Везни, и Венера му е там, в съвпад с асц., но няма нищо от обичайните - трапчинки, зъбки, светли очи, красив овал, заоблена брадичка и вълнисти коси, и т.н. Само усмивчицата топи ледници.
За асц. Скорпион и силен Плутон съм чела, че дава по-скоро невзрачен, незабележим и семпъл вид, дребничък ръст, но стоманен поглед и необяснимо обаяние, от типа, абе не знаеш какво толкова му има, ама ти подкосява краката. Но сред познатите ми с този асц. има такива красиви екземпляри, че не е за разказване. Както и абсолютно смотани чичковци и лелки, дето ще ги забележиш, чак като те сритат по кокалчето.