Здравей Гост

вашата снимка-нашият коментар!асц-мц

• 2339 Отговора
  • 361335 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:вашата снимка-нашият коментар!асц-мц
« Отговор #800 -: Ноември 05, 2009, 02:36:44 pm »

Имам два брака, вторият с чужденец.  
Везни на К7 и У7 в 9 дом в съвпад с Юпитер- класическо положение за 2 брака и връзки с чужбина. :)

« Отговор #801 -: Ноември 05, 2009, 04:31:25 pm »
   Дааам, имаш Лилит в ІV дом, съвпад със звездата Полукс и по-широк съвпад с Марс...За Лилит в това положение пише, че има стремеж към бягство от дома или да се чувстваш не на място в собствения си дом...

« Отговор #802 -: Ноември 05, 2009, 04:44:03 pm »

Имам два брака, вторият с чужденец.  
Везни на К7 и У7 в 9 дом в съвпад с Юпитер- класическо положение за 2 брака и връзки с чужбина. :)

Според астроложката, която ми прави ректификация, това показвало че Венера е в девети дом. Обаче аз пак се съмнявам.
Така и не съм сигурна дали Венера е в девети или десети дом. И да е в десети пак е в съвпад с Юпитер, който е управител на на девети дом (Стрелец) което пак си го тълкувам като възможен брак с чужденец. Дали съм права?

Дааам, имаш Лилит в ІV дом, съвпад със звездата Полукс и по-широк съвпад с Марс...За Лилит в това положение пише, че има стремеж към бягство от дома или да се чувстваш не на място в собствения си дом..

Това е много вярно за мен.

*

Asol

• 4140
« Отговор #803 -: Ноември 05, 2009, 05:31:29 pm »
Може ли да попитам - къде и как си се запознала със съпруга си? В смисъл тук в БГ или в чужбина? По време на пътуване по работа или за удоволствие, екскурзия в чужбина или във връзка с работата ти, която примерно е свързана с чужденци ? Освен че е чужденец, има ли някои други юпитерови характеристики или засилено влияние на Юпитер в хороскопа си? Как е поставена Венера при него? 

« Отговор #804 -: Ноември 06, 2009, 06:28:40 am »
Всъщност запознахме се в интернет случайно (не в сайт за запознанства). Просто си чатехме и след време той дойде да се видим.  Интернетът  от трети дом ли е?

Той има асцендент Стрелец, Венера е в Риби, точен тригон с моя Марс. Защо точно питаш?

*

Asol

• 4140
« Отговор #805 -: Ноември 06, 2009, 07:12:41 am »
Заради разположението на Венера - дали е в десети или в девети дом. Ако реалното й положение е във девети, може да е показател че ще го срещнеш в чужбина. А интернета е по Уран и 11 дом. 3 дом е дом на комуникацията, но се разглежда паралелно  с девети т.е  с някого от чужбина. За другото: Значи можем да интерпретираме положението на  сигнификатора на седми дом - Венера по следния начин: Ако аспектите на Венера определят типа партньор, то съвпада й с Юпитер, освен за чужденец говори в твоя случай че има изгряващ знак Стрелец. Би трябвало акцентът на Юпитер да е по-застъпен в картата на партньора, дали като слънчев знак или асцендент. Водният Марс го привличат и такива Венери и при вас е точно така. Като ти гледам снимките ми изглеждаш огън момиче - Овен на асцендента, сигурно си много отговорна с този стелиум в Козирог, но и чувствителна с Марс в Рак.  :)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #806 -: Ноември 06, 2009, 07:56:37 am »
Всъщност запознахме се в интернет случайно (не в сайт за запознанства). Просто си чатехме и след време той дойде да се видим.  Интернетът  от трети дом ли е?

Той има асцендент Стрелец, Венера е в Риби, точен тригон с моя Марс. Защо точно питаш?
Много интересно,и аз миналата седмица питах дали интернетът е по 3ти дом :)
Минава ми сатурн оттам сега и е в съвпад плутон и уран по-късно.
В момента не е писане,не е комуникиране по тоя нет ;D Колко хора срещнах от миналото,скъпи за мен.Пък и роднини и приятели.Познати и непознати.както и чужденци :)

« Отговор #807 -: Ноември 06, 2009, 08:16:23 am »
Заради разположението на Венера - дали е в десети или в девети дом. Ако реалното й положение е във девети, може да е показател че ще го срещнеш в чужбина. А интернета е по Уран и 11 дом. 3 дом е дом на комуникацията, но се разглежда паралелно  с девети т.е  с някого от чужбина. За другото: Значи можем да интерпретираме положението на  сигнификатора на седми дом - Венера по следния начин: Ако аспектите на Венера определят типа партньор, то съвпада й с Юпитер, освен за чужденец говори в твоя случай че има изгряващ знак Стрелец. Би трябвало акцентът на Юпитер да е по-застъпен в картата на партньора, дали като слънчев знак или асцендент. Водният Марс го привличат и такива Венери и при вас е точно така. Като ти гледам снимките ми изглеждаш огън момиче - Овен на асцендента, сигурно си много отговорна с този стелиум в Козирог, но и чувствителна с Марс в Рак.  :)

Аз имам два брака. И двата са довели при мен до промени в социалния статус  ( затова се питам дали Венера не е в десети дом).

Първия си мъж срещнах в родния си град ( в един ресторант ха- ха). Мисля, че някъде четох, че за да се види брачният партньор се гледа първият аспект, който Венера или управителят на 7 дом сключва, (ама дали пък не беше на Слънцето и Марс в женски хороскоп). Не съм сигурна какво се има предвид под "първият аспект" . Ако гледаме по посока въртенето на картата първият аспект на Венера при мен е с Марс от четвърти дом. Тогава ,за втория брак, кой аспект се гледа?

А пък по въпроса дали съм чувствителна,  даже свръх понякога, но по един вреден за себе си начин. Има обаче моменти, когато съм чувствителна колкото тухла.  Ще дам един пример за развеселяване:

Тези дни гаджето на един наш приятел го напусна и я приютихме за ден-два вкъщи, след което тя си замина. Когато после срещнахме приятеля си ,той попита "Замина ли си кучката от ада?" Аз приех думите буквално и реших, че е грозно, че е живял с нея, пък я смята за боклук. Освен това знаех, че тя имаше чувства към него и ми стана мъчно за нея, че е била лъгана. Наложи си се мъжът ми да ми обясни, че приятелят ни говори така само защото всъщност е наранен, че го е изоставила.  След няколко дни тя му се обади  по телефона,  нашият човек подскочи до небето от радост и хукна при нея, "кучката от ада". Та на мен понякога някои неща около човешките отношения трябва да ми се обясняват.

п. п. забравих да кажа, че в същото време имам изненадващи проблясъци по отношение на преценката за хора и събития, които са в десетката.

« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 08:30:17 am от ropotamo »

*

Asol

• 4140
« Отговор #808 -: Ноември 06, 2009, 08:56:14 am »
Нормално зад агресивния, нараняващ другите човек, стои някаква болка, липса на нещо, наранено его най-вече или чисто и просто фрустрация от това че другите не реагират според замисленият от този човек сценарий. Общо взето всеки сам си казва какво му е на душата - несъзнателно, чрез всичките начини по които се изразява.

За брачния партньор ти знаеш гледа се управител на седми дом, планети в него, техните аспекти и местоположение. Също и Марс и Слънцето.  На теб управител на седми ти е Венера. Съвпадът й с Юпитер и разположението й добре описват вторият ти брак и партньор. Предполагам си човек тип екстроверт, което е видно от снимката и оптимист. А социалният статут се променя и без човек да има планета на куспидата на МЦ. Това по-скоро дава предпоставки за по-забележима и успешна кариера.

*

Инти

• 2068
« Отговор #809 -: Ноември 06, 2009, 11:31:50 am »
Много ме ласкаете, обаче асцендентът е Овен.  Знам, че нямам червени коси и румени бузки, ама това е положението.

Пускам картата, както аз съм я смятала.

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_01_ropotamo_hp.31214.3746.gif&res=63&va=&cid=gmqfileE92N64-u985899642

И според сметките на една астроложка, която ми прави ректификация.

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_20_ropotamo_rectif_hp.31432.8084.gif&res=63&va=&cid=gmqfileE92N64-u985899642

Разликата е в няколки минути, тъй като си знам часа на раждане само приблизитлно.

Ропотамо, Уран ти е издухал картите от интернет пространството.
Моля те , качи ги в някой фото-албум и ги постни отново.
Принципно има тема "Колекции от натални карти", там складираме картите на членовете от форума ;)

« Отговор #810 -: Ноември 06, 2009, 11:41:21 am »
Ако се съди по положението на Венера и планетите в 7 дом, браковете ми трябва да са само цветя и рози. Планетите в седми дом Меркурий и Нептун са в съвпад и получават само добри аспекти.

Истината е обаче, че първият ми брак ( сключен след влюбване от пръв поглед) беше тежък и направо вреден за здравето ми.  Вторият също си има достатъчо предизвикателства и битки, но има и любов.

Та не знам..

« Отговор #811 -: Ноември 06, 2009, 01:59:00 pm »
Аз не мисля че положението на Нептун в 7 дом е добро,много възможно е да даде неясноти,илюзии,измами и изневери в брака ,така че не се учудвам .Но нека някой от по знаещите да даде мнение.

*

Uran

• 6041
« Отговор #812 -: Ноември 06, 2009, 02:07:33 pm »
Противно на общоприетото, мисля че не е толкова лошо положение Нептун в 7 дом.  Може да даде всеотдайност, която не непремонно да е с "розови очила", урболешка и незнам си каква. Просто по- духовни, а защо не и поетични отношения м/у двамата, които околните не винаги могат да разберат, но не са непременно "заслепение" или "липса на здрава почва под краката".

« Отговор #813 -: Ноември 06, 2009, 04:33:13 pm »
Меркурий в съвпад с Нептун не би ли могло да даде лъжи,изневери?

« Отговор #814 -: Ноември 06, 2009, 07:01:40 pm »
Не мисля. Никога това не е било проблем в моя живот. Пък и в моята карта Нептун/Меркурий получават само добри аспекти.

В книгата на Люмиер за съвпада на Меркурий и Нептун пише, че много влияе на ума, човекът е склонен вътрешно към мистични вярвания и необикновени мисли. Дава ясен естетичен вкус, стремеж към парадоксален начин за изказване на истината. Хора с този аспект трябва да внимават да не изпадат под влиянието на по-силни умове като тренират отстояване на независимостта на мисълта си в противен случай интуицията и поетичните наклонности остават неизползвани.

Никъде не пише за склонност към измами  и изневери при съвпад. Има такава вероятност при ранен Нептун( квадрат и опозиция).
« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 07:13:13 pm от ropotamo »

*

Helo

« Отговор #815 -: Ноември 06, 2009, 07:03:10 pm »
Не мисля. Никога това не е било проблем в моя живот. Пък и в моята карта Нептун/Меркурий получават само добри аспекти.

В книгата на Люмиер за съвпада на Меркурий и Нептун пише, че много влияе на ума, човекът е склонен вътрешно към мистични вярвания и необикновени мисли. Дава ясен естетичен вкус, стремеж към парадоксален начин за изказване на истината. Хора с този аспект трябва да внимават да не изпадат под влиянието на по-силни умове като тренират отстояване на независимостта на мисълта си в противен случай интуицията и поетичните наклонности остават неизползвани.

Никъде не пише за склонност към измами при съвпад. Има такава вероятност при ранен Нептун( квадрат и опозиция).

А какво пише там за съвпада на Луната с Нептун?

::)

« Отговор #816 -: Ноември 06, 2009, 07:21:28 pm »
Луна съвпад с Нептун:

Понеже планетата Нептун е мистична, трябва да се очакват странни и особени изживявания, най-вече когато някоя друга планета дойде в аспект с Нептун. Нужно е личността да различава усещанията от импулса, мисълта от съзнателното желание, иначе ще изпадне в положение да върши прибързани действия за които да съжалява. Това положение е интересно и личността би трябвало да изучи добре своятта природа, ако иска да използва всичките си сили. Не трябва да очаква обикновените хора да я разбират или съчувстват напълно. Тя има известни артистични дарби, понеже изкуството и въздейства много силно. Психическата и природа е много чувствителна.

Това е по Люмиер без някоя и друга заптая.

Тъй като картите ми били отвени от Уран,  пускам линковете наново :

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&cid=qs6fileELL9nB-u1257530103&nhor=1&go.x=21&go.y=9&go=Go

и втори вариант според ректификацията

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?go.x=21&rs=3&btyp=w2gw&cid=qs6fileELL9nB-u1257530103&go.y=9&go=Go&nhor=2&go.x=13&go.y=9&go=Go

*

Helo

« Отговор #817 -: Ноември 06, 2009, 07:25:08 pm »
Луна съвпад с Нептун:

Понеже планетата Нептун е мистична, трябва да се очакват странни и особени изживявания, най-вече когато някоя друга планета дойде в аспект с Нептун. Нужно е личността да различава усещанията от импулса, мисълта от съзнателното желание, иначе ще изпадне в положение да върши прибързани действия за които да съжалява. Това положение е интересно и личността би трябвало да изучи добре своятта природа, ако иска да използва всичките си сили. Не трябва да очаква обикновените хора да я разбират или съчувстват напълно. Тя има известни артистични дарби, понеже изкуството и въздейства много силно. Психическата и природа е много чувствителна.

Това е по Люмиер без някоя и друга заптая.

Благодаря!

Обаче сега транзитният Плутон вече една година ми е в съвпад с наталния Нептун, ама не съм имала странни изживявания... слава богу! Не искам да виждам извънземни.  ;D

*

missKapriz

« Отговор #818 -: Ноември 06, 2009, 07:25:29 pm »
Хело,каква е орбисата на съвпада ти Луна/Нептун.Намираш ли написаното за вярно спрямо теб?

Цитат
Обаче сега транзитният Плутон вече една година ми е в съвпад с наталния Нептун, ама не съм имала странни изживявания... слава богу! Не искам да виждам извънземни.  Ухилен
на мен ми се е случило преди 21 години и тогава съм родила ;D :PВнимавах,хело ::)
« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 07:29:41 pm от missKapriz »

« Отговор #819 -: Ноември 06, 2009, 07:28:52 pm »
Ето какво Люмиер дава за Нептун в седми дом:

Не може нищо с абсолютна сигурност да се каже за брачните дела, тъй като те са белязани с една от най-мистичните планети с недокрай изучено влияние. Изглежда тя се свързва с най-възвишените духовни трептения повече от всяка друга планета и в това отношение е благоприятна. Но същевременно е свързана и с най-низшите състояния на духа и може да доведе до много странни и необикновени връзки, означавайки женитба с лица, които са болни умствено, физически или морално.