Здравей Гост

нивата на космическо просветление-еволюцията на индивида

• 263 Отговора
  • 44513 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
здравейте!
провокирана от разговор в говорилнята и като един ревностен защитник на астрологията ,без значение сферата и на ориентация ми се иска да си поговорим за еволюцията на картата8астрологична/ и затова,защо едни аспекти работят по един начин при един индивид и защо по друг при другия?каква е астрологията и къде и как би следвало да бъде прилагана?защо държавни глави и цели правителства имат отдели и служби ,които се занимават с науката и каква е причината да не използваме нейните познания , а да търсим оправданията?!
виждам ,че всяка практическа тема търпи свойте метаморфози и отива към философските ни прозрения! защо много от потенциалните и клиенти/на астрологията/си мислят ,че иде реч за гадание,врачуване и нещо тайнственно!
и всички тези фактори с каква и до къде зависимост определят нивото на космическото просвещение у индивида?
присъства ли и как и защо астрологията в ежеднението?
до колко и как помага за духовното израстване не само на индивида , а и на човечеството?!следва ли да се използват нейните течения,влияния и възможности в ежедневието?

все въпроси ,които си задаваме всеки ден!
и хайде АДМИН,ВКЛЮЧИ СЕ!ДАЙ ТОН ЗА ПЕСЕН! :)
хубава вечер на всички от сърце! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
кво стана,много философи,много нещо сме , ама това май ни е трудно да го осмислиме и поговорим за него ;D ;D ;D ,това пусто ниво на развитие......... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

jinom

• **
  • 1753

В какъв смисъл да давам тон, като не разбирам от астрология? Със или без астрология хората ще се усъвършенстват духовно, защото никой не ги пита.  8)

*

Марая

• 28287

В какъв смисъл да давам тон, като не разбирам от астрология? Със или без астрология хората ще се усъвършенстват духовно, защото никой не ги пита.  8)
ти не разбираш от астрология ;D ;D ;D , тогава не сме ли ти чужди с тези си изказвания за тран.,прогресий ,та дори и депресий ;D ;D ;D ;D
мислех си ,че ще помогнеш да разчоплим кой, и как ,и защо някой,а не всички достигат до 3-то и 4-то просветление... :) 8)

*

123

Re: нивата на космическо просветление-еволю&#
« Отговор #4 -: Април 05, 2009, 12:37:42 am »
АН е създаделят на този сайт :)
Админа е друга работа
« Последна редакция: Април 05, 2009, 12:42:11 am от 123 »

*

jinom

• **
  • 1753
мислех си ,че ще помогнеш да разчоплим кой, и как ,и защо някой,а не всички достигат до 3-то и 4-то просветление... :) 8)

Аз пак мога да помогна, обаче не ми е ясно какво значи 3-то и 4-то просветление.

*

Марая

• 28287
АН е създаделят на този сайт :)
нямала съм щастието да я срещна и съжалявам ,но от стила й на писане тук във форума преди време,знам ,че е астролог с главно А. :)
а админа се бъзика сигурно ,ама той е шеф ,щом така е решил ;D

*

jinom

• **
  • 1753
Какъв шеф? Аз съм роб на социалните нужди на обществото.

*

Марая

• 28287

Аз пак мога да помогна, обаче не ми е ясно какво значи 3-то и 4-то просветление.
говоря за така наречените нива на еволюционно развитие или просветление...както искаш така ги наричай.
в една и съща минута ,на една и съща географска ширина могат да се родят богат,беден,гений ,светия,урод,лидер ,но те ще имат различни съдби.за да се направи точен анализ и синтез на такива хороскопи е нужен опит от много инкарнаций.
в този случай астрологът е този,които следва да отгатне еволюционното ниво на индивида.а за целта той следва да има в картата си планетите уран,меркурий,сатурн и хирон аспектно свързани или да има подсилени домове /ъглови/.всеки хороскоп дава определена картина от събития в човешкия живот.и при различните индивиди един и същи аспект в един и същи дом,знак носи различни събития.
има четири нива ,както споменах.
при първото,действат слънце и луна.
при второто меркурий,марс и венера.
при третото сатурн и юпитер.
при четвъртото уран,нептун и плутон.
всичкото това е доста свързано с въпросите в поста на темата....
та , ако знаеш нещо повече топката е в твойте ръце , а ако не знаеш попитай АН, сигурна съм ,че тя знае много повече.... :)
хубава вечер!

*

Марая

• 28287
Какъв шеф? Аз съм роб на социалните нужди на обществото.
е ,значи си от четвъртото ниво ;D ,давай тогава просветли ни! :)

*

jinom

• **
  • 1753
Аз мислех, че човек или е просветлен, или не е.  8)

Просто моята теза е, че не е нужно да гледам хороскопи или звездни карти, за да разбера дали някой ще стане просветлен или не. Достатъчно е да видя каква е неговата насоченост, а неговата насоченост може да си проличи по неговото отношение към най-елементарни неща от живота. С една дума отношението към малките неща е като карта на съдбата, защото очертава недвусмислено и отношението към големите неща. СЪДБА = ОТНОШЕНИЕ.

Лека вечер.  :)

*

Moonlady

• **
  • 1112
Както казваше една астроложка и просветлените си копат
градинката  ( или с други думи просветлението не отменя копането )  :P   :(
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
Както казваше една астроложка и просветлените си копат
градинката  ( или с други думи просветлението не отменя копането )  :P   :(
;D ;D явно не ви се копа у тая градинка :(,а така ми се искаше да покопаме тук ,да поразчоплим плевелите дето се гнездят в душата.....в живота ,ама нейсе щом нещете ще орете ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
Никой не се е родил просветлен, Марая, ако това имаш предвид. Но всички сме от светлина, защото всичко е светлина и светлината е всичко.
Пътят към тъй нареченото просветление е дълъг и трънлив, изпълнен с малки капанчета и големи капани.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Сърчо, молим не се подавай на провокациите и не ни обяснявай онова там за орлите.  :-X :P

*

Марая

• 28287
Никой не се е родил просветлен, Марая, ако това имаш предвид. Но всички сме от светлина, защото всичко е светлина и светлината е всичко.
Пътят към тъй нареченото просветление е дълъг и трънлив, изпълнен с малки капанчета и големи капани.  :)
лили ,съгласна съм абсолютно с това ,което казваш!
но вероятно повредата е в моя телевизор и не мога да разбера защо хора ,родени в една и съща минута на едно и също географско място имат толкова различни съдби и участ?
според мен кармичната задача с която идваме в този живот е написана в картата..... и от тук следва да вадим извод за нивото на еволюционно развитие! :)

*

kaily

• 5145
Е не е написана в картата, там ти е грешката. Пораждаш отколешния спор какво е написано и какво не е в картата.
Особено имайки предвид, че западната карта дава хоризонтално едномерно положение на планетите и няма как да отчете вертикалното им развитие (проработка).
То затова в зета в интепретациите дават примерно за даден транзит така:
При индивид с ниска проработка тоя транзит ще направи това и онова, а при индивид високо развит тоя транзит ще мине незабелязано или ще направи онова и това...

*

Марая

• 28287
Е не е написана в картата, там ти е грешката. Пораждаш отколешния спор какво е написано и какво не е в картата.
Особено имайки предвид, че западната карта дава хоризонтално едномерно положение на планетите и няма как да отчете вертикалното им развитие (проработка).
То затова в зета в интепретациите дават примерно за даден транзит така:
При индивид с ниска проработка тоя транзит ще направи това и онова, а при индивид високо развит тоя транзит ще мине незабелязано или ще направи онова и това...
кайли,много е дълъг материала в/у който се обосновавам.това го чета в книгата на гита мерджанова и съм абсолютно съгласна с нея , че всеки има своята кармична задача и идва с нея.
ще направя всичко възможно утре да постна този материал.....
според нея трябват много познания ,за да се намери в картата и да го направи един астролог ,достъпен до индивида.

а по въпроса за спора -в спора се ражда истината!една конструктивна критика е по-полезна от лицемерно съгласие! ;) :)

*

kaily

• 5145
Че като го е казала някоя си Гита и има силата на Бхват Гита ли?  :D

*

Марая

• 28287
Че като го е казала някоя си Гита и има силата на Бхват Гита ли?  :D
мисля ,че не е някоя си ,има издадени много книги на пазара и е бакалавър по астрология.интересни са и книгите.вероятно голяма част от тях са преведени ,не твърдя и не съм сигурна ,но си заслужава да се обърне внимание и на друго мнение.... :)