мислех си ,че ще помогнеш да разчоплим кой, и как ,и защо някой,а не всички достигат до 3-то и 4-то просветление...

Аз пак мога да помогна, обаче не ми е ясно какво значи 3-то и 4-то просветление.
говоря за така наречените нива на еволюционно развитие или просветление...както искаш така ги наричай.
в една и съща минута ,на една и съща географска ширина могат да се родят богат,беден,гений ,светия,урод,лидер ,но те ще имат различни съдби.за да се направи точен анализ и синтез на такива хороскопи е нужен опит от много инкарнаций.
в този случай астрологът е този,които следва да отгатне еволюционното ниво на индивида.а за целта той следва да има в картата си планетите уран,меркурий,сатурн и хирон аспектно свързани или да има подсилени домове /ъглови/.всеки хороскоп дава определена картина от събития в човешкия живот.и при различните индивиди един и същи аспект в един и същи дом,знак носи различни събития.
има четири нива ,както споменах.
при първото,действат слънце и луна.
при второто меркурий,марс и венера.
при третото сатурн и юпитер.
при четвъртото уран,нептун и плутон.
всичкото това е доста свързано с въпросите в поста на темата....
та , ако знаеш нещо повече топката е в твойте ръце , а ако не знаеш попитай АН, сигурна съм ,че тя знае много повече....

хубава вечер!