Здравей Гост

нивата на космическо просветление-еволюцията на индивида

• 263 Отговора
  • 44452 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Сърчо, молим не се подавай на провокациите и не ни обяснявай онова там за орлите.  :-X :P

И защо да не обясни? Искаме и ние да се доберем до скритото зрънце истина.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
етапи на развитието:
1 етап:-субектът се учи чрез дела,страдания,трудности,успехи,събития,резултати.

2 етап:-ученик,събуждане на душата,разширение и чистене на съзнанието.

3 етап:-посвещение,високо самосъзнание,прояви на висшето "ЕГО" и "Божествения промисъл".

на първо ниво са деканите: 1-10гр.-материален ,физически свят 10-20 гр.-душевно развитие  20-30гр. духовна трансформация.

на второ ниво-увеличена способност за възприемане на определени житейски истини,духовност,целенасочени действия,осъзнаване.

на трето ниво-човек преминал през първа и втора степен,осъществява разумна връзка с "Акаши"-информационната сфера и висшите учители,като с воля, управлява съдбата си.

на четвърто ниво той вече е "Адепт",възприемайки чиста космическа енергия и действайки чрез интуиция и телепатичен контакт.това е 4-то ниво на завършване на еволюционното развитие.
за домовете изчисленията са по-сложни и отразяват движението на Възрастова Точка съгласно теорията на Бруно Хуберт.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
И защо да не обясни? Искаме и ние да се доберем до скритото зрънце истина.  :-[

Айдеее, доде дона, карлитко и целата свита...  :-[

*

Nebesna

Съгласно написаното за декадите: в моята карта, Меркурий е на първо ниво; Венера, Слънце и Луна - на второ, а Марс и всички останали планети - на трето ниво

но вероятно повредата е в моя телевизор и не мога да разбера защо хора ,родени в една и съща минута на едно и също географско място имат толкова различни съдби и участ?
Аз на тоя провокативен въпрос, когато ми се задава, отговарям, че раждайки се в различна социална среда имат различен старт в живота и различен мотив за прогрес. Не им обяснявам за избора на родители и т.н. дето и аз трудно го приемам.  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
Айдеее, доде дона, карлитко и целата свита...  :-[

Ох, моля ти се, само да не се прехвърли тук дирския клуб Кастанеда.
Да ти кажа на ушенце, там понякога чета за сеир, като нямам какво да правя...  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
В моята карта, Меркурий е на първо ниво; Венера, Слънце и Луна - на второ, а Марс и всички останали планети - на трето ниво

меркурий на първо ниво-формите на всички събития и действия са многопластови.острота на логичната мисъл,съобразителност.ако се преодолее навикът , за повърхностно мислене относно личните интереси и хора,и нежеланието за по продължително съсредоточаване,може да се постигне много в живота.
вродена ителектуалност,способност за дедукция им позволява да ръководят дръзко и уверено ,вземайки бързи решения.дипломатичност и ентусиазъм осигуряват висок професионализъм , но "изгаряйки" нервната енергия,те могат да изтощят жизнените сили.

венера-успява във всички сфери където е необходими труд ,ентусиазъм,организация и красноречие....

това за сега,че е много , а имам и работа. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
Изобщо няма нищо общо между нивата на проработка и декадите.
Нали вече ви казах, че картата, такава каквато я познаваме, изобщо не е в състояние да отчита нивата на проработка. Картата е хоризонтална, нивата са вертикални.
Все едно в квадрата да дирите куб.

*

Марая

• 28287
Изобщо няма нищо общо между нивата на проработка и декадите.
Нали вече ви казах, че картата, такава каквато я познаваме, изобщо не е в състояние да отчита нивата на проработка. Картата е хоризонтална, нивата са вертикални.
Все едно в квадрата да дирите куб.

не уважавам твоето мнение,но живота си давам ,да можеш свободно да го изразиш! :)

*

kaily

• 5145
Мила, пет пари не давам уважаваш ли или не моето мнение.
Единственото важно е вярно ли е или не е, останалото е суета.  :)

*

Марая

• 28287
Мила, пет пари не давам уважаваш ли или не моето мнение.
Единственото важно е вярно ли е или не е, останалото е суета.  :)

повече от вярно! :) всяка истина има минимум две лица , аз казвам ,че е като монета , но има едно име-истина! :)другото е суета.....,но и тя е човещинка

*

kaily

• 5145
Ученикът попитал Учителя си каква е истината за реката. Учителят му отвърнал:
-Коя истина? Моята, твоята или Истината?

Истината е различна на всички нива на разбиране и понякога е противоречива от ниво в ниво.
Обаче тук говорим за т.н. научна истина.
Може ли картата, която познаваме, да отрази нивата на проработка на планетите.

Аз казвам, че не може. Ти казваш, че може.
Някой спомена, че планети в нам си коя декада били нам си кое ниво.
А сега ме убеди като Тома Неверни, че си права.
Вземи нечия карта и посочи коя планета на кое ниво е, защо е там, и какво изобщо значи ниво на проработка.

Както виждаш, аз не уважавам нито твоето, нито моето мнение, в случая уважавам доказателствата.

*

veshti4ka

рождената карта може да отрази духовното ниво на човек, но само и единствено духовното ниво на което ЗАПОЧВАМЕ ЖИВОТА СИ!!!! радикса е непроменяем а нивото се мени! човек еволюира през текущият си живот и нищо чудно да започне като образован дух, а да завърши като духовен учител... а точно тази еволюция не може за се види в радикса, защото еволюцията е движение, а радикса е стационарен - може би прогресиите и дирекциите да покажат нещо по въпроса, но не и рождената карта  ;)

*

Марая

• 28287
казваме,че се раждаме със задача ,че сме програмирани,че всеки трябва да извърви своя път!за да има път ,следва да има трасе което е маркирано.
 :)

*

veshti4ka

радикса ти е края на миналото и началото на новото трасе... докъде ще стигнеш си зависи от теб...

*

veshti4ka

и какво значи програмиран!?!?!?! във Вселената няма насилствени неща, а програмирането е насилие спрямо личността. духът решава като какъв да се прероди, за да изпълни определена мисия, но това не е програмиране, а личен избор!

*

Марая

• 28287
и какво значи програмиран!?!?!?! във Вселената няма насилствени неща, а програмирането е насилие спрямо личността. духът решава като какъв да се прероди, за да изпълни определена мисия, но това не е програмиране, а личен избор!

не споделям мнението,че програмата е насилие!програмата в моите представи е задача,която следва да бъде довършена! личен избор във вселената няма , защото във вселената всичко е зависимост.

*

veshti4ka

не споделям мнението,че програмата е насилие!програмата в моите представи е задача,която следва да бъде довършена! личен избор във вселената няма , защото във вселената всичко е зависимост.

напротив, точно във Вселената личният избор е най-силно застъпен! а всеки тип програма /освен ако ти самият не си я изработил за себе си - и пак не съм много сигурна/ е насилие спрямо личността! духовното развитие не следва програми, а е въпрос отново на личен избор - как да израстваш, как да действаш, как да се проявяваш!

*

Марая

• 28287
вечичка,каквото и да правиш ,откъдето и да минеш ,все стигаш до там ,докъдето ти е позволено и трябва да стигнеш!
предполагам си чула , а и ти я употребяваш клишираната фраза,че всеки си носи кръста! ;)

*

veshti4ka

хъммм права си за кръста  ;)  кръста е символа на земното прераждане и от теб зависи докъде ще я докараш и как и колко ще го носиш  :P