Здравей Гост

нивата на космическо просветление-еволюцията на индивида

• 263 Отговора
  • 44651 Прегледи
*

Nebesna

Всеки има право на своето място под Слънцето. На разнообразието се крепи света. Като говорим за нива на проработка кои точно нива имаме предвид - интелектуално, психично, духовно или някакво друго ниво. Призовавам Марая да ни обясни какво точно се разбира под "космическо просветление". Аз такъв термин не бях чувала досега. Дай дефиниция.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Марая, добрата карма се нарича дхарма!
вечичке ,DHARMA
ДХАРМА (от корена дхар/дхри, "поддържам, задържам" или "сдържам, обуздавам, контролирам") е първоначално използвана в *класическата Йога в техническия смисъл на "форма" или "качество, качествена определеност", което се противопоставя на понятието "носител" или "субстанция" (дхармин). В *Йога-сутра (3.13 и сл.) *Патанджали се присъединява към *саткаря-вада, т. е. към възгледа, че промяната засяга само формата на дадено нещо, но не и неговата субстанция. Така той разграничава три форми или състояния на дадено нещо: неговият "умиротворен" (шанта) или отминал аспект; неговият "възникнал" (удита) или настоящ аспект; и неговият "непредсказуем" (авяпадешя) или бъдещ аспект. Думата дхарма може да означава и просто "качество" изобщо.
        В сферата на етиката дхарма означава "справедливост" или "добродетел", т. е. моралният ред, противопоставен на *адхарма. Индуизмът разглежда моралният дълг като самата основа на света. Затова той е смятан за една от четирите "човешки цели" (*пуруша-артха). В *Таттва-вайшаради (2.12) дхарма е обяснена като това, което води към рая (*сварга) – а не към освобождение, – и се казва, че тя израства от наклонността да се изпълняват желателни (камя) *действия. *Вачаспати Мишра, авторът на този учен коментар върху *Йога-сутра, дори допуска, че дхарма може да възникне от праведен гняв (*кродха) и се позовава на легендарния случай на Дхрува, който приел бащината си обида като подтик за самоналожени аскетични лишения, които накрая го въздигат над всички други.
        Исторически погледнато, съществува напрежение между идеала на дхарма и идеала на *освобождението, тъй като за последния се смята, че е над добро и зло, добродетел и порок. В *Махабхарата (12.316.40) има такава строфа: "Изостави дхарма и адхарма; изостави истина и лъжа. Изоставил и истина, и лъжа, изостави [принципа, т. е. ума], чрез който си изоставил [всичко]."
        Че йогинът трябва да отбягва не само порока (*адхарма), но също и добродетелта (дхарма), е видно например от *Йога-сутра (4.7), която прави разлика между *карма, която е черна, карма, която е бяла, карма, която е бяло-черна, и кармата на йогина, която е нито черна, нито бяла. Основанието *йогинът да има подобен извънреден кармичен статут е неговото постоянно преодоляване на егото (*ахамкара, *асмита), което се изживява като изпълнител на добри или лоши действия. Вж. също рита.

това съм прочела за дхармата и не я тълкувам като добра карма думата ДХАРМА.
за мен в превод  това е закон и висша истина! :P :-* така го разбирам ,може и да греша! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Така, а сега да видим кой от кого крадне?
Гита от Авесалом или Авесалом от Гита?
Книга на Гита ще ми потрябва само да сравня доколко съвпадат едните с другите писания.
Ако ще се басираме кой е първоизточника и кой крадеца, залагам 50 лева на Подводни за първоизточник.

*

Марая

• 28287
Всеки има право на своето място под Слънцето. На разнообразието се крепи света. Като говорим за нива на проработка кои точно нива имаме предвид - интелектуално, психично, духовно или някакво друго ниво. Призовавам Марая да ни обясни какво точно се разбира под "космическо просветление". Аз такъв термин не бях чувала досега. Дай дефиниция.

нарича се http://www.shamballa-bg.net/shamballa-legacy.html
приятно четене! :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

М-дааааа! Дано дай, Боже повече просветени човеци на тая Земя! И по-малко гладни, бедни и бездомни.

*

Марая

• 28287
  у нас бъка от такива дето ги четат ;D ;D ;D ;D,ама нещо все не ги разчитат!много си права за картата и за това ,че в нея пише ли пише , ама не можем да четем.ние нея не можем да прочетем ,та кво остава за акашовите записи?

то леля Ванга ( вечна и памет ) нали от бучка кристална захар
получаваше информацията ( чиста холограма е това ) и пак на
някой познаваше, а на други - не... и често говореше неразбираеми неща

аз бях много близка с нея ,/вечна и памет/, познаваше , но понякога говореше с притчи.именно ,защото така получаваше информацията.  :)някой неща нямат обяснение.......просто нямат,как ли не съм питала ,какви ли циркове не съм правила за да разбера- еее,не и не.
но знаеш ли какво си спомням?!
ще се родят много пророци и лъжепророци!и у библията е пишано!
 ;Dтова последното е цитат-нали се сещаш?! ;D :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
мдааа  :)

*

Марая

• 28287

М-дааааа! Дано дай, Боже повече просветени човеци на тая Земя! И по-малко гладни, бедни и бездомни.

дай боже! ама за това се иска много много ЛЮБОВ И ВОЛЯ!

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MTk5NzszMw==

*

Марая

• 28287
прочетете това ,писала съм го за новинар преди години!
не можах да го кача ,опитах се , ама не!
http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MTk5NzszMw==

най-известни българи. Това добре, но другото...
Студ и самота сковават душата ми, когато от време на време се връщам в Рупите, защото тя не обичаше помпозните неща, тя обичаше реда и чистотата, тя мразеше прахта - онази прах, в която потънаха не само домът й в Петрич и къщичката в Рупите, а и душите ни. Може би за някои ще бъда наивна, но пишейки, усещам една топлина много неистово, дори ме е страх - вярвам, че това е душата й, защото тя знаеше и усещаше кой с какви чувства прави всичко. Тя прощаваше на всички, но кой от нас научи да прощава? (Да простиш означава да простиш на себе си).
Защо заради лични интереси и докога домът й, съхранил съдбите човешки, домът й - онзи олтар, пред който България и Балканите коленичеха, ще стоят заключени. Никой няма право да иска този дом, защото това е домът на всички ни, на цяла България. Тя искаше свят без война, социална справедливост. Да няма глад, да има мир, да се раждат повече деца, така всяка сутрин и всяка вечер са молеше за всички българи по света и за България.
Тя предаде посланието на космическата сила и ни каза, че България тръгва напред. Толкова чудеса - много сме свидетелите!

лека нощ! :)
« Последна редакция: Април 06, 2009, 12:41:32 am от maraj »

*

Nebesna

Ванга е имала дарба и е посветила целият си живот на това. А какво да кажем за обикновените хора?

Всеки от нас живее на няколко нива едновременно - съпруги, майки, труженички, началнички, астроложки, е само ясновидски способности нямаме още. На мен ми стига да усещам в себе си предимно ДОБЪР ЧОВЕК. Хич не се кахаря на кое ниво съм.

*

Марая

• 28287
Ванга е имала дарба и е посветила целият си живот на това. А какво да кажем за обикновените хора?

Всеки от нас живее на няколко нива едновременно - съпруги, майки, труженички, началнички, астроложки, е само ясновидски способности нямаме още. На мен ми стига да усещам в себе си предимно ДОБЪР ЧОВЕК. Хич не се кахаря на кое ниво съм.

не са много ,защо гледаш на тях като различни,това си ТИ И ТВОЯ СВЯТ! частица от висшия космически....
не дърпай дявола за опашката и внимавай какво си пожелаваш ;D ,вселената чува всичко!трябва само да знаеш кога и как да го поискаш!
лека нощ небесна ми приятелко!

*

Lillie

• 30532
Прояви търпение. Ей ся ще се появи Синухе и ще напише обяснение, което ще изпълни целия ти екран.  ;D

И ти ли като мен срещаш затруднения да четеш изречения с по 10 и повече реда всяко?  :-[
Вярно е, че понякога ми се налага да превеждам и такива (писани предимно от юристи), но са доста по-конкретни и някак си по успявяш да хванеш нишката... (тук се обади Юпитер в Телец).  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

не са много ,защо гледаш на тях като различни,това си ТИ И ТВОЯ СВЯТ! частица от висшия космически....
не дърпай дявола за опашката и внимавай какво си пожелаваш ;D ,вселената чува всичко!трябва само да знаеш кога и как да го поискаш!

Не казвам, че са много. Казвам, че са различни. И нищо не съм си пожелала,  освен това: "На мен ми стига да усещам в себе си предимно ДОБЪР ЧОВЕК.

*

Инти

• 2068
Прояви търпение. Ей ся ще се появи Синухе и ще напише обяснение, което ще изпълни целия ти екран.  ;D

И ти ли като мен срещаш затруднения да четеш изречения с по 10 и повече реда всяко?  :-[
Вярно е, че понякога ми се налага да превеждам и такива (писани предимно от юристи), но са доста по-конкретни и някак си по успявяш да хванеш нишката... (тук се обади Юпитер в Телец).  :)

Лили в такъв случай работи по Меркурия си, нищо сложно няма в това да четеш изречения от по 10 реда, и да вникнеш в тях, мисля че ти имаш потенциала за това и го изяваваш с твоя си речник, със свой личен изказ, имаш и езотеричния и астрологичния фундамент за да схванеш написаното от Синухе, просто не разбирам защо вече за 20 път го пишеш това в различните теми? Ни най-малко смятам че се губи нишката в дългите постове на Синухе, ако ти нямаш търпението да ги четеш, вече е друг въпрос.

*

Nebesna

И за мен не представлява трудност, въпреки, че съм с Нептуниански Меркурий. Просто хващам "нишката" и се движа по нея. По-трудно ми е да чета накъсани изречения, изразяващи хаотични мисли и емоции.

*

Lillie

• 30532
Да, обикновено като стигна по средата и ми се отщява да продължа нататък, пустия му овенски Меркурий, все бърза да премине към следващия постинг. А може би се дължи на слабоакцентирания въздух в картата ми.  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287

Не казвам, че са много. Казвам, че са различни. И нищо не съм си пожелала,  освен това: "На мен ми стига да усещам в себе си предимно ДОБЪР ЧОВЕК.
различните неща са част от теб и те правят именно или по точно създават цялостния завършек на ДОБРИЯТ ЧОВЕК! а ,ти си повече от добър! :)

*

Инти

• 2068

Мисля си колко сме мианитюрни спрямо божественото съзнание, но ако проявяваме вселенската любов постепенно ще се разгърне и мъдростта в нас, но за всичко се изисква упорит труд, това означа еволюционно ниво, стъпало към духовното извисяване на човека.

Опитвам се чрез астрологията да разбера това което е заложено в мен, да резонирам до колкото е възможно правилно спрямо вселенските принципи и закони, в това число на планетното им проявление , но е много трудно, тъй като не съм чак толкова мъдра че да се виждам ясно като холограма, както ме вижда вселената и Бог в това число.

*

Nebesna

Какво иска Бог от нас? Има 10 божии заповеди. Това е минималното което иска. Другото няма смисъл да го коментираме, щото еволюционното ниво с всяко следващо поколение се променя все повече и повече.

*

Марая

• 28287

а според мен ,повечето неща не ти е нужно да ги четеш!ти просто ги знаеш , още с прочинането на първите 10 ;).
стелиума в овен не е току-така даден!извоюван е от предишни инкарнаций.... ;)