Здравей Гост

нивата на космическо просветление-еволюцията на индивида

• 263 Отговора
  • 44595 Прегледи
*

porto_kalka

Е-е-е, жалко че се включих толкова късно в този форум ., за мен щеше да бъде чест да бъда употребена в един социален експеримент ..  ;D 

Едно пиле било роден експериментатор. Не било обикновено пиле, различно било. Един ден при изгрев слънце към него се приближила огромна сянка, навела се, пуснала нещо и си отишла. Пилето потреперило, потреперило, но нали било учен, излязло да види какво е оставила сянката. И, о, чудо-имало зрънца!
Накълвало се пилето до насита, напълнило коремчето.
На другият ден ситуацията се повторила, пилето като истински учен хукнало да си достави бележник и молив и започнало редовно да си води записки. Радвало се, че може би е открило нов закон.
Наблюдавало, кълвяло зрънцата и прилежно си водило записки. Тефтерът набъбнал, решило пилето, че повтаряемостта е научен факт и решило да изчака само още един ден, да затвърди опитите и да изведе новия закон, който може би щял да му донесе нобеловата пилешка награда.
На другия ден огромната сянка се приближила както обикновено, протегнала ръка към пилето, повдигнала го и му откъснала главата.

*

Lillie

• 30532
И аз обичам притчи.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

malina

Ето още една мъдрост, която много харесвам:

'Гледай на онзи, който ти сочи недостатъците, тъй сякаш ти показва съкровище. Привържи се към мъдрец, който осъжда грешките ти. Истината е, че е добро , а не зло е да общуваш с такъв човек.'   

:)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Тук не си права, Джей Ди.
Не само злобата води до тежък живот. Тежкият живот е избор на Душата още преди да се роди.

а ,как става избора? :D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Това го оставям на Синухе да обясни, него по го бива. Моето ще е твърде лаконично, в телеграфен стил. Могат да се включат Инти, Вещичка, а и всеки, който пожелае. По принципни въпроси като този мненията ни се застъпват. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Това го оставям на Синухе да обясни, него по го бива. Моето ще е твърде лаконично, в телеграфен стил. Могат да се включат Инти, Вещичка, а и всеки, който пожелае. По принципни въпроси като този мненията ни се застъпват. :)

дай го телеграфно , мисля ,че ще го разбера :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Нямам толкова време постоянно до пиша във форума.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Нямам толкова време постоянно до пиша във форума.

;D ;D ;D-разбирам..... ;D ;D ;D ::)

*

veshti4ka

хъммм то и аз обяснявам телеграфно като пиша /сигурно щото ме мързи - абе тоя Сатурн откак се обърна ретро голям мързел ме е налегнал  ;D ;D ;D /

когато една душа се подготвя да се прероди на Земята - тя си набелязва план - какви и какви черти трябва да възпита у себе си през текущото прераждане, през какво трябва да премине за да успее да съхрани определени черти и все от сорта. тогава се набелязва евентуалната рождена карта, а после евентуалните родители, които чакат дете и така. но душата е напълно свободна да избира как, какво, къде и защо. там ГОРЕ няма налагане на мнение и всички се стремят към съвършенство... за разлика от тук ДОЛУ  ;) 

между другото в книгите на Майкъл Нютън е много интересно обяснено точно това за прераждането - като приказка е  ;D ;D ;D
интересно е много, но на втората му книга вече нещата се повтарят и аз не успях за се заставя да я прочета  ;D ;D ;D

*

Инти

• 2068
Спокойно девойки, за мен този форум бе един социален експеримент. Интересно ми бе защо някой хора звучат толкова "миличко" и "духовничко", но всъщност все лоши неща им се случват в живота. Последните два дни показват, че заключенията, които имам за "вселената" и неща, които съм чела са си верни на 100%. Злобата води до тежък живот.

За втори път използваш тази дума!

Злоба, като етимология съдържа в себе си изключителна доза агресия и негативизъм насочен конкретно към даден субект, чисто психологически разглеждано тя може да се таи дълго време на дълбоко вътрешно ниво у дадена личност или да се изхвърля навън периодично и систематично, възможно е да изригне и наведнъж, но с тежки последствия за отсрещната страна.

Досега по мои наблюдения в този форум злобен човек не съм срещала, имало е пикови моменти, спорни дискусии, много силен емоционален заряд, фрустрации, импулсивност, нападки личностни и безличности, на да говорим за злоба е много преувеличено.

Злобата може да бъде тиха и притаена, неизразена, но и да е движещ мотив за действия, тогава се формира кармата върху съдбата на личността, решила да върви против духовните закони. Колкото повече е натрупана дхарма, толкова повече е свободния избор на Душата, за посоката й на съдбата, но въпреки това пак има някакъв процент, който не зависи от избора на душата, съществуват така наречените Господари на кармата , които имат задачата да се разпореждат със съдбата на дадена душа в някаква степен. Не винаги тежкия и труден живот се дължи на проявена в действия злоба от минали инкарнации, т.е. човек сее това което е посял, просто има и много трудни уроци за усвояване, погрешни , понякога фатални избори, които за съжаление носят множество последици след себе си в настоящия живот, но това не е признак за злобен човек.

Това , че сме способни съвсем открито да заявим публично това с което не сме съгласни, мисля е явен признак за това че стоим зад принципите и идеалите си, искренността и смелостта са духовни принципи. Явно ти говориш за нещо странично, което няма връзка с дискусията, както мога да ти кажа обективно кое според е мен принципно правилно в изказванията ти , така мога и да споделя кое според мен е погрешно или изкривено, това не значи че звучим "миличко" и "духовничко", както си се изразила и пак казвам вероятно се отнася за нещо странично или някой друг в частност.

« Последна редакция: Април 08, 2009, 03:13:34 pm от Инти »

*

Марая

• 28287
хъммм то и аз обяснявам телеграфно като пиша /сигурно щото ме мързи - абе тоя Сатурн откак се обърна ретро голям мързел ме е налегнал  ;D ;D ;D /

когато една душа се подготвя да се прероди на Земята - тя си набелязва план - какви и какви черти трябва да възпита у себе си през текущото прераждане, през какво трябва да премине за да успее да съхрани определени черти и все от сорта. тогава се набелязва евентуалната рождена карта, а после евентуалните родители, които чакат дете и така. но душата е напълно свободна да избира как, какво, къде и защо. там ГОРЕ няма налагане на мнение и всички се стремят към съвършенство... за разлика от тук ДОЛУ  ;) 

между другото в книгите на Майкъл Нютън е много интересно обяснено точно това за прераждането - като приказка е  ;D ;D ;D
интересно е много, но на втората му книга вече нещата се повтарят и аз не успях за се заставя да я прочета  ;D ;D ;D

;D ;D ;D,добре де това е ясно....,само ,че има един проблем как става избора-ти говориш за евентуален,а истинския кога става? ;D ;D ;D

*

veshti4ka

не беееее  ;D ;D ;D  той истинският става така - нещата се преценят спрямо нивото на душата и пак по гореописания начин си става - мен поне това обяснение ме удовлетворява щото си е логично ...

ни моа фана кво точно питаш ся  :o  днес съм руса от сутринта  ;D ;D ;D ;D ;D

Във втората книга на Майкъл Нютън има много интересно разяснение как точно става избора на житейския урок в предстояща инкарнация и какво всъщност представлява душата на човека- енергийна единица, сходна с енергията на източника(Бог), говори за духовните уроци, които получаваме там , на ОНОВА място, преди да се преродим отново. Права е Вещичка, някои неща наистина се повтарят. Душата  се свързва с други души, с които образува" духовен грозд".В него всички са с еднаква енергийна характеристика. Когато решим да се преродим, всички предстоящи изпитания се обсъждат с духовния водач, който е индивидуален за всеки(това не е Бог).Значи основните трудности ние сме си ги избрали предварително. Нещо като темата на Урока. Свободният избор е в начина , по който ще решим ситуацията, когато вече сме въвлечени в нея. Говоря за съдбовните събития в живота ни, не за нещо мимолетно. Изборът пък вече може да те вкара в друга схема, в която да ти се струпат изпитания, непредвидени първоначално, те са следствието от твоите решения. А никой не решава предварително как ще постъпи- става въпрос там, горе.
   В този смисъл няма защо да роптаем срещу изпитанията и нещастията, които ни сполитат. Съгласили сме се на тях. Ще кажете, че не е възможно да се съгласите с такова нещо? Да, и аз така си помислих първоначално, но сега вече знам, че може!!!

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Щото гледам си ги мерите пак, аз пък държа да вметна, че гореизложените притчи са мои лични преводи, събрани в моя лична тема в моя личен клуб, нарече Процесинг. :P

...и много се гордея, че подбраното и обработено от купищата информация  е харесвано.  ::)

*

kaily

• 5145
А по повод свободния избор - такъв нема.
Сори за което.
Да, уж всеки има право и свобода да прави, каквото си ще, ама всеки пък има задължение да си носи последствията от направеното.
Свободен избор при прераждането имат много високите майстори, останалите живеем което ни е наложено.
Все едно при химична реакция с определени зададени параметри да имаш свободен избор вместо вода да сътвориш злато...е, става...ма само висшите майстори го правят, останалите алхимици само се занимават, ама не правят.

*

malina

Щото гледам си ги мерите пак, аз пък държа да вметна, че гореизложените притчи са мои лични преводи, събрани в моя лична тема в моя личен клуб, нарече Процесинг. :P

...и много се гордея, че подбраното и обработено от купищата информация  е харесвано.  ::)

Ами аз копирах от kaldata и от truden.   ???

Но  все пак благодаря за превода и за уточнението! Ще прегледам и темата в клуба ти, че да не пропусна нещо ..   :)

*

Uran

• 6041
Е-е-е, жалко че се включих толкова късно в този форум ., за мен щеше да бъде чест да бъда употребена в един социален експеримент ..  ;D 

Едно пиле било роден експериментатор. Не било обикновено пиле, различно било. Един ден при изгрев слънце към него се приближила огромна сянка, навела се, пуснала нещо и си отишла. Пилето потреперило, потреперило, но нали било учен, излязло да види какво е оставила сянката. И, о, чудо-имало зрънца!
Накълвало се пилето до насита, напълнило коремчето.
На другият ден ситуацията се повторила, пилето като истински учен хукнало да си достави бележник и молив и започнало редовно да си води записки. Радвало се, че може би е открило нов закон.
Наблюдавало, кълвяло зрънцата и прилежно си водило записки. Тефтерът набъбнал, решило пилето, че повтаряемостта е научен факт и решило да изчака само още един ден, да затвърди опитите и да изведе новия закон, който може би щял да му донесе нобеловата пилешка награда.
На другия ден огромната сянка се приближила както обикновено, протегнала ръка към пилето, повдигнала го и му откъснала главата.

Това е нещо като перифраза на "Черният лебед" на Талеб.(Книга, показваща ограничеността на знанието придобито от минал опит)

*

kaily

• 5145
Ами аз копирах от kaldata и от truden.   ???

Ми нищо лошо де, те са ги постнали с моето любезно съгласие.  ;)

*

kaily

• 5145
Уран, това горе за пилето е от Ошо притча. Само че съм я чела много отдавна из хартиените книги, и понеже много ми харесва, после си я пресътворих.
Това е притча - силна ирония, да "силата на науката". Щото нали науката борави с доказателства - повтаряеми събития при повтаряеми условия.
Още като я прочетох, ме удари като гръм.

А иначе Източните притчи са тук.

*

Uran

• 6041
"Черният лебед" на Насим Талеб е икономическа теория.

http://ikonomika.org/?p=1338