Спокойно девойки, за мен този форум бе един социален експеримент. Интересно ми бе защо някой хора звучат толкова "миличко" и "духовничко", но всъщност все лоши неща им се случват в живота. Последните два дни показват, че заключенията, които имам за "вселената" и неща, които съм чела са си верни на 100%. Злобата води до тежък живот.
За втори път използваш тази дума!
Злоба, като етимология съдържа в себе си изключителна доза агресия и негативизъм насочен конкретно към даден субект, чисто психологически разглеждано тя може да се таи дълго време на дълбоко вътрешно ниво у дадена личност или да се изхвърля навън периодично и систематично, възможно е да изригне и наведнъж, но с тежки последствия за отсрещната страна.
Досега по мои наблюдения в този форум злобен човек не съм срещала, имало е пикови моменти, спорни дискусии, много силен емоционален заряд, фрустрации, импулсивност, нападки личностни и безличности, на да говорим за злоба е много преувеличено.
Злобата може да бъде тиха и притаена, неизразена, но и да е движещ мотив за действия, тогава се формира кармата върху съдбата на личността, решила да върви против духовните закони. Колкото повече е натрупана дхарма, толкова повече е свободния избор на Душата, за посоката й на съдбата, но въпреки това пак има някакъв процент, който не зависи от избора на душата, съществуват така наречените Господари на кармата , които имат задачата да се разпореждат със съдбата на дадена душа в някаква степен. Не винаги тежкия и труден живот се дължи на проявена в действия злоба от минали инкарнации, т.е. човек сее това което е посял, просто има и много трудни уроци за усвояване, погрешни , понякога фатални избори, които за съжаление носят множество последици след себе си в настоящия живот, но това не е признак за злобен човек.
Това , че сме способни съвсем открито да заявим публично това с което не сме съгласни, мисля е явен признак за това че стоим зад принципите и идеалите си, искренността и смелостта са духовни принципи. Явно ти говориш за нещо странично, което няма връзка с дискусията, както мога да ти кажа обективно кое според е мен принципно правилно в изказванията ти , така мога и да споделя кое според мен е погрешно или изкривено, това не значи че звучим "миличко" и "духовничко", както си се изразила и пак казвам вероятно се отнася за нещо странично или някой друг в частност.