Здравей Гост

Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)

• 385 Отговора
  • 85290 Прегледи
*

Nebesna

Водните домове винаги са ми били забулени в тайна. Това са домовете на КРАЯ. Аз нямам нито една планета във воден дом и по тази причина тези области от моя живот не са толкова акцентирани. Това не означава, че не действат. Тези домове се асоциират с водата, поради което се наричат "Психическата троица" или "Троица на Душата". Всички те имат връзка с миналото, с обусловените реакции, които са инстинктивни и се проявяват, чрез емоциите. Планетите в тях показват какво се случва на подсъзнателно равнище и сочат процеса на получаване на познание, чрез асимилиране на миналото. Тук се освобождаваме от безполезните страхове, които ни пречат да вървим напред. водните домове са свързани с постигането на емоционално спокойствие, като се освобождаваме от схватката на миналото. Следователно водните домове символизират ОПИТА НА РАВНИЩЕТО НА ЕМОЦИЯТА И ДУШАТА.

Четвърти дом е воден дом. Асоциира се с нашия родов произход. Неговият господар показва в каква област от живота действаме на базата на навика и емоцията, така както го правим с членовете на нашето семейство. Господарят на дома ще пренася в дома и знака, в който се намира унаследени модели на поведение, ще се проектират ранни комплекси от детството и ще се възпроизвежда родителския модел на поведение. Но ние имаме два пътя на действие - да се идентифицираме със своя произход и с родителския модел на взаимоотношения, или да ги отхвърлим, за да си извоюваме своята собствена индивидуалност.

На друг план, четвърти дом показва нашата нужда от среда, в която да се почувстваме удобно и спокойно - това са нашите "четири стени", сред които можем да се оттеглим и усамотим от житейските битки; да размишляваме без да чувстваме натиск от външния свят.

КАК ОБЗАВЕЖДАТЕ СВОЯ ДОМ, СПОРЕД ЗНАКА НА КУСПИДАТА НА 4-ТИ ДОМ ?

« Последна редакция: Април 04, 2009, 11:11:22 pm от Nebesna »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Падащите домове винаги са ми били забулени в тайна. Това са домовете на КРАЯ. Аз нямам нито една планета в падащ дом и по тази причина тези области от моя живот не са толкова акцентирани. Това не означава, че не действат. Тези домове се асоциират с водата, поради което се наричат "Психическата троица" или "Троица на Душата". Всички те имат връзка с миналото, с обусловените реакции, които са инстинктивни и се проявяват, чрез емоциите. Планетите в тях показват какво се случва на подсъзнателно равнище и сочат процеса на получаване на познание, чрез асимилиране на миналото. Тук се освобождаваме от безполезните страхове, които ни пречат да вървим напред. водните домове са свързани с постигането на емоционално спокойствие, като се освобождаваме от схватката на миналото. Следователно водните домове символизират ОПИТА НА РАВНИЩЕТО НА ЕМОЦИЯТА И ДУШАТА.

Четвърти дом е воден дом. Асоциира се с нашия родов произход. Неговият господар показва в каква област от живота действаме на базата на навика и емоцията, така както го правим с членовете на нашето семейство. Господарят на дома ще пренася в дома и знака, в който се намира унаследени модели на поведение, ще се проектират ранни комплекси от детството и ще се възпроизвежда родителския модел на поведение. Но ние имаме два пътя на действие - да се идентифицираме със своя произход и с родителския модел на взаимоотношения, или да ги отхвърлим, за да си извоюваме своята собствена индивидуалност.

На друг план, четвърти дом показва нашата нужда от среда, в която да се почувстваме удобно и спокойно - това са нашите "четири стени", сред които можем да се оттеглим и усамотим от житейските битки; да размишляваме без да чувстваме натиск от външния свят.

повече от интересна тема ,защото четвърти дом е и началото и края!от тук започва и свършва всичко.
аз имам иц в риби и искам да ти споделя ,че във всяка една от къщите ми всичко е много различно!смесвам стилове и материали ,но винаги има нещо ЕДНАКВО в тях- от водата.-ЕМОЦИЯ!
по същия начин почиствам и "авгиевите обори"с много емоция,защото точно тук в този дом тя има своето място.....
във водния знак иц носи индикация за проява на окултни възможности,тайни знания,задълбочено изследване на мистични и родови тайни,емоционална връзка с родители и зависимост от тях,привързаност към семейството и дори към дребните неща у дома,към бита и уюта.силната връзка с родината идва от тук. :) ;)
« Последна редакция: Април 04, 2009, 10:36:20 pm от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

Аз имам Овен на върха на 4-ти дом. Овенът няма нужда от голям дом, но той трябва да бъде достатъчно удобен, за да не се ограничават неговите импулсивни действия, да може да снове напред-назад. За предпочитане са топлите цветове- жълто и оранжево (огън), предметите с металически блясък (Марс).

С Марс във Везни - домът трябва да е красиво обзаведен - обикновено с картини по стените и изящни предмети-произведение на изкуството.

Ето една малка част от един Овенски дом с Марс във Везни. 

http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/IMGP0087.jpg
http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/IMGP0008.jpg
http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/IMGP0089.jpg
http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/IMGP0088.jpg
http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/IMGP0090.jpg

Супер тема!

Моя четвърти дом е фрашкан с планети. Куспидата е в Скорпион, в него Меркурий и Венера съвпад с Нептун, но в Стрелец.

За мен пердетата са задължителни. Като отида някъде и няма пердета ми е някак голо. Хубави щори също. В дневната, където прекарвам деня държа да имам телевизор, компютър, СD. Много ми е важно всичката техника да е близо до мен  ;D. Другото, на което държа е разпределението на жилището да е практично и функционално. Преди година имах причина да оглеждам жилища /от новите/. Е, не можах да се примиря със съчетанието кухнята в хола! Обичам меките, пастелни тонове /за разлика от цветните дрехи, които нося  ;)/ За кухненското обзавеждане предпочитам дърво. Модерните кухни, които приличат на космически кораб по-скоро им се радвам, но не бих си купила такава. Кухненските уреди ги харесвам бели, а не иноксови.

Много обичам да си стоя в къщи /Луна в Рак/. За щастие имах щастливо детство. За мен най-добрата почивка е в къщи с наспиване; хапване, когато и каквото съм планирала да е в хладилника и разбира се срещи с приятели.

Израстнах в двустаен апартамент. От както преди 10-тина години се преместих в 4-ри стайния не мога да му се нарадвам. Сякаш има повече въздух за мен. Не мога да живея къде да е и затова хора,които ми казват, че се чувстват добре по тавани знам, че аз не бих се чувствала като в свой дом. Може би и затова от мен не става емигрант, защото съм си мислила, че не бих искала да правя компромис със жилището си и да живея мизерно някъде, та дори и временно...5-10 години  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
Аз имам Овен на върха на 4-ти дом. Овенът няма нужда от голям дом, но той трябва да бъде достатъчно удобен, за да не се ограничават неговите импулсивни действия, да може да снове напред-назад. За предпочитане са топлите цветове- жълто и оранжево (огън), предметите с металически блясък (Марс).

С Марс във Везни - домът трябва да е красиво обзаведен - обикновено с картини по стените и изящни предмети-произведение на изкуството.

сама си устройла дома си-нали?без чужда намеса-присъщо за овена.той има активно отношение не само към своите предци , а и към проблемите на родината си.но винаги спазва някакви традиций.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
Темата е страхотна и аз обещавам, че доседмица ще пусна доста неща (Васту шастра- се казва Ведическата наука са свещенна архитектура/и вътрешна и външна), но засега давайте примери :) ще е интересно.

*

Марая

• 28287
като сподели аурора за новите жилища ,да не остна и аз по-назад ;D ;D,та да си кажа.дали е от асц или от четвърти дом и рибите,ама все искам нещо старо дето има дух и история.кухнята и къщата/те/са пълни с нови техники и всичко нужно ,но задължително има някоя и друга стара реликва....а и от цял свят съм събирала и продължавам да го правя вещи с нумизматична стойност.имам много сребърни съдове ??? ???,сега се питам защо?

*

Moonlady

• **
  • 1112
Падащите домове винаги са ми били забулени в тайна. Това са домовете на КРАЯ. ...............
Следователно водните домове символизират ОПИТА НА РАВНИЩЕТО НА ЕМОЦИЯТА И ДУШАТА.

Четвърти дом е воден дом.

Много хубава тема, но Четвърти дом винаги съм си мислила, че е Ъглов дом,
по коя система е " падащ " ?
 а другите домове на края се сещам, че са един следващ ( 8 -дом) 
и един падащ ( 12 -дом) или може би аз не съм разбрала нещо ?

Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
Падащите домове винаги са ми били забулени в тайна. Това са домовете на КРАЯ. ...............
Следователно водните домове символизират ОПИТА НА РАВНИЩЕТО НА ЕМОЦИЯТА И ДУШАТА.

правилно,бързите стрелци ,все бързат!ми да ,той е ъглов дом!защо да е падащ? ???

Хм,и аз това се чудех тъкмо.С моите скромни познания знам,че 1,4,7 и 10-ти са ъглови и са най-важни,2,5,8 и 11-ти са следващи,а 3,6,9 и 12-ти са падащите.Възможно ли е да съм се заблудила и аз ??? ??? ???
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Nebesna

Re: Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #10 -: Април 04, 2009, 11:10:39 pm »

Права си  ъглов дом е...бързам да го поправя. Неволна грешка.

*

aiia

« Отговор #11 -: Април 04, 2009, 11:11:30 pm »
При мен стрелец е на ИЦ-то. Управителят му юпитер е в лъв 11 дом. Ами както съм казвала всичко златно ме привлича. Среброто ме отблъсква.
В дома ми преобладават правоъгълните форми, изчистени мебели, без натрупани предмети по секции , колкото и да са красиви предметите, включително и сувенири. Типично за девата, съм маниячка на тема чистота. Харесвам тъмните мебели, /венге, мока/ макар че не са за предпочитане, тъй като по цял ден хвърча и бърша прах. Харесвам да ми е широко, много широко. Съжалявам, че нямам снимки да прикача.
Цветовете, който преобладават по стените и пода са розово и златисто, разбира се златисто. :P
Килими, мокети, черги, завеси, пердета и тем подобни са изключени при мен. Всичко що събира прах е аут.  :-[

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Април 04, 2009, 11:16:47 pm »

Небесна,признай си без бой-колко чашки метна?  ;D Шегичка,да не се обидиш само.И на мен ми се случва от бързане да напиша нещо и после като го прочета,се смея на себе си.Това сме с акцент на огън,все бързаме.  ;D

« Отговор #13 -: Април 04, 2009, 11:21:22 pm »
Аийа и при мен ИЦ-то е в Стрелец и господаря Юпитер е в 11-ти дом Лъв.С всичко,което каза съм съгласна без едно.Аз не харесвам златото,но съм луда по среброто.Освен това се стремя да е максимално уютно(нали съм Телец) и да лъха топлина.Другото което е,обичам дизайнерските неща и се опитвам сама да си ги създавам.Това ми доставя най-голямо удоволствие

« Отговор #14 -: Април 04, 2009, 11:23:21 pm »
Само да добавя,че много обичам свещи,много и навсякъде.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Април 04, 2009, 11:24:52 pm »

Небесна,признай си без бой-колко чашки метна?  ;D Шегичка,да не се обидиш само.И на мен ми се случва от бързане да напиша нещо и после като го прочета,се смея на себе си.Това сме с акцент на огън,все бързаме.  ;D

Скарлет, аз хич нямам акцент на Огън, само асцендента ми е в Стрелец. Ама докато пишех във форума и дъщеря ми ме анкетираше - има задача по социология детето. А аз хем вълка да е сит, хем агнето-цяло и си раздвоих вниманието. Нали съм си в къщи, у дома (при Овена), а тя има Марс в Овен - в моя 4-ти дом в опозиция на Марса ми във Везни.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Април 04, 2009, 11:25:47 pm »
интересно , аз също не обичам мокети,килими,черги ,пътеки....в домовете ме има паркет ,гранит ,камък .и аз не ги обичам ,но спалнята задължително трябва да има пердета ;D,не за друго,заради слънцето,което ме буди , а обичам да си поспивам ;Dпросто сова!

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Април 04, 2009, 11:27:13 pm »

И аз, и аз , и аз. Овен в 4-ти дом обича огъня. Имам и арома-лампи.

*

aiia

« Отговор #18 -: Април 04, 2009, 11:27:57 pm »

Изобщо не съм романтична, голямо дърво съм. Чукундур направо. Мразя се понякога. Свещите за мен са лигави неща.  Като един момък преди години искаше да ме изненада, вечеря на свещи приготвил. Отивам аз, влизам, сядам и му викам ''айде казвай каквото имаш, че нещо тука ми е некомфортно''. Чувствам се сковано когато видя романтика или комфорт  :-[

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #19 -: Април 04, 2009, 11:28:53 pm »
Истината е , че в БГ,  повечето хора си
имат собствен дом и най-много веднъж
през живота си да го сменят с нов дом.
Питам се чужденците, които живеят обикновено
под наем и по-често сменят жилището си
как се вижда това в хороскопа , защото
обикновено наемат обзаведено готово жилище  ???  ::)   :-\  
Естествени минерали и амулети