Здравей Гост

Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)

• 385 Отговора
  • 85200 Прегледи
*

Emma

• *
  • 321
Re: Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #40 -: Април 05, 2009, 12:30:44 am »
Аз явно по рождение съм все в годината на Марс.  :-[ От невръстно детство съм проявявала желание за червени дрешки, обувки, шапчици и съм се сърдела, ако ми се предлага нещо, което е различно от любимите ми в червено.  :-[
Сигурно всеки човек си има един цвят, който му е някак много личен. Предполагам, че за мен е червеното и има резон в обяснението на Марая за наваксването.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Април 05, 2009, 12:38:55 am »
В годината на Марс сме все пак. Червеното е на мода.
категорична забрана в годината на бика да се носи червено! :)

И аз се съобразявам, ама като гледам на гаджетата във Варна хич не им пука. Явно Марс надделява.
ще бъде модерен кораловия цвят,през тази година.акцент ще има моряшката фанелка с лека намеса тук -там на корал.но аз корала не го приемам за червен!специфичен цвят е.не коментирам оцветените,които продават вече на кило по сергийките.
бяло и тъмно синьо , е не знам ,но аз много го харесвам този цвят!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #42 -: Април 05, 2009, 12:00:41 pm »
Просто страхотна тема.
За червеното - с две ръце. Това е най-въздействащия цвят според мен. 5 дом ми е в Овен, вероятно от там идва страстта ми към червеното.

А сега по истинската тема - за 4 дом.
Моят е в Риби и наистина обичам вкъщи да се уединявам, да блуждая, да има тишина, приятна музика, да е красиво и да е пълно със свещи, аромати иии ... любов.  :-*
Това за различните приспособления за свещи и масла и у нас е склад. За всеки сезон и празник си имам различни видове и цветове, според обстановката, която искам да създам. Всеки детайл е от значение. Дали ще е сувенир, арома лампа или покривка - просто всичко трябва да е в синхрон. 
За Риби/4 дом знам, че изпадат в периоди на хаос и неподреденост, при мен рядко се забелязват подобни, прекалено съм педантична .. а само Меркурий ми е в Дева/10 дом. Но и да не забравяме и позицията на Сатурн при мен, който все ред иска и той.  :)

Точно в момента аз съм на тема жилища, тъй като се надявам до няколко месеца да се сдобием с ново и вече си мечтая как ще бъде обзаведено, с какви цветове, по Фън Шуй, чета и се образовам по въпроса. Винаги съм си представяла как обзавеждам и подреждам, с какво желание правя такива неща, май съм си объркала професията.  :P 

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #43 -: Април 05, 2009, 12:39:01 pm »
Овен
Не си падате по нещата, които са прекалено лигави. Овен предпочита ярки цветове и изчистени линии пред деликатни дантелки и воланчета. Ярко червено, слънчево-жълто, оранжево – това са цветовете, които ви изкушават, за да създадете в своя дом пролетно настроение, какъвто и да е сезона навън. Дървени мебели в червеникав цвят топлят огнената ви душа.
Аз също съм с Овен на върха и моя дом изглежда точно така както го е описала Небесна червено,прасковено,много малко сиво,за да не стане много крещящо и дървени мебели в червеникав цвят!Марс ми е на последния градус на Рак в 8-ми дом и съм голяма маниачка на тема чистота и подреденост!Не съм кой знае колко голяма готвачка може би,защото все още нямам семейство за което да се грижа(Рак),но много обичам да си спретна една хубава и подредена трапеза (имам огромна тратезна маса),на която естествено ще има запалена свещ!
Докато дишаш...надявай се!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #44 -: Април 05, 2009, 02:11:05 pm »
По това,което написа Nebesna,за всеки знак поотделно,се разпознах в Близнака и Скорпиона.Близнакът-ясно Слънцето ми е там,а изглежда,че ИЦ ми е в Скорпион и без това имам сериозен проблем с изготвянето на наталната ми карта...Сега малко се поориентирах.... :)Обичам скъпите и оригиналните предмети,гоблените,свещите,въобще всичко свързано с лукса,както в обзавеждането така и в дрехите,с които се обличам...Може да идва и от Венерата ми в Телец,знам ли...
« Последна редакция: Април 05, 2009, 02:31:16 pm от mia21 »

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Април 05, 2009, 02:31:25 pm »
По това,което написа Nebesna,за всеки знак по отделно,се разпознах в Близнака и Скорпиона.Близнакът-ясно Слънцето ми е там,а изглежда,че ИЦ ми е в Скорпион и без това имам сериозен проблем с изготвянето на наталната ми карта...Сега малко се поориентирах.... :)Обичам скъпите и оригиналните предмети,гоблените,свещите,въобще всичко свързано с лукса,както в обзавеждането така и в дрехите,с които се обличам...Може да идва и от Венерата ми в Телец,знам ли...
скъпите вещи и лукса са приоритет на лъва!да нямаш нещо лъвско? :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #46 -: Април 05, 2009, 02:44:22 pm »
Да... :)Асцендент и Марс в Лъв... :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Април 05, 2009, 02:53:59 pm »
Да... :)Асцендент и Марс в Лъв... :)
и вероятно много обичаш обувките?

*

Nebesna

« Отговор #48 -: Април 05, 2009, 02:56:54 pm »
Ако Скорпион ти е в 4-ти дом - Марс в Лъв като съуправител на Скорпион обяснява влечението ти към лукса и скъпите вещи.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #49 -: Април 05, 2009, 03:05:02 pm »
И не само обувки...,въобще дрехи,чанти,бижута-обичам да създавам впечатление :)Не съм много сигурна как и в кой дом стоят планетите ми,защото не съм родена в България.Мога с удоволствие да ви покажа картата,но не ми е удобно да ви занимавам със себе си.Освен това,толкова различна ми излиза навсякъде,че не съм сигурна вече,коя е най-точната... :)
Много вероятно е да имам Плутон или Уран в 4-ти,според усещането ми е по-скоро Плутонче... :)Въобще теория на вероятностите е при мен.Така ми е много трудно,а доста книги имам и се вълнувам от астрология... :(
« Последна редакция: Април 05, 2009, 03:13:39 pm от mia21 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Април 05, 2009, 03:12:12 pm »

Фен съм на обувки и аксесоари. Всичко ми е на висок ток. Мога да дам половин заплата за поредния чифт.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #51 -: Април 05, 2009, 03:17:35 pm »

Фен съм на обувки и аксесоари. Всичко ми е на висок ток. Мога да дам половин заплата за поредния чифт.  :-[
Кари Брадшоу :P ;D

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #52 -: Април 05, 2009, 03:26:50 pm »
Брех,че вярно описанието за 4-ти в Дева!!! :o
Чистота и ред,просторни и светли стаи,чамови мебели,пастелни тонове-особено ванилия и прасковено,възможно най-малко дрънкулки,събиращи прах..При предстоящия ремонт ще махам пердета и килими,наситих се на дантелки и шарении.Обожавам обаче гоблени,картини и мнооооооооооого цветя.
Плутон в 4-ти явно носи страстта ми към дамаски с леопардови или зеброви шарки,хола ми е с черна нестандартна секция и много детайли с африкански привкус-маски,статуетки и  свещници...

*

Uran

• 6041
« Отговор #53 -: Април 05, 2009, 03:32:10 pm »
Аз имам везни на върха на 4 дом и Марс в скорпион.
Изобщо не обичам финтифлюшки.
Имам голямо и просторно жилище, в което особено място заемат книгите, музиката (над 1000 cd-та, филмите (пак някъде толкова).
Мебелите са производство на талантливия овен до мен и са издържани в строга, хладна линия.

*

Jd_K

• *
  • 435
Re:Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #54 -: Април 06, 2009, 02:27:41 am »
Eто ме и мен, мислих, мислих какво да кача и най-накрая реших да направя разбор на стихиите с картинки. Не за всяка зодия съм намерила подходящ интериор, защото нямам усещане за всяка зодия, но за по-близките ми зодии съм намерила. Насладете се и с удоволствие очаквам коментари и мнения,за да видим познала ли съм.

ВЪЗДУХ

отворени пространства, светли, ненатрапчиви цветове, стъкло, рационални елементи изразяващи се в прави ъгли, прави линии, лесна ориентация, нищо мистично, но присъствие на интелектуално-закачливи елементи.

ОГЪН

агресия, ярки, живи, интензивни, цветове, наситено пространство с живот, много ярка светлина, метални предмети, пищност, кожа.

ОВЕН

ЛЪВ

ЛЪВ - СТРЕЛЕЦ

ЗЕМЯ

уют, комфорт за сметка на лукса, практичност, спокойни, пастелни цветве, топлина-стабилност-сигурност, мекота, при Девата и ахроматичност, а при Козирогът се появяват елементи типични и за водата.

ТЕЛЕЦ

ДЕВА

КОЗИРОГ

ВОДА

водата е поглъщаща,на моменти задушаваща, топли интензивни цветове, заоблени линии, ирационална подредба, която се починява само на усещания, а не на логика, при Рак склонност към натрупване, Скорпион - минимализъм, изключване на всичко ненужно, Риби - усещане за движение, нещо изплъзващо се.

РАК

СКОРПИОН

РИБИ

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #55 -: Април 06, 2009, 02:32:44 am »

Мoят избор - универсална композиция има и земя и въздух и огън и вода... ако трябва да съм по-точна има повече въздух и земя и мъничко огън (метал се мярка тук-таме) и вода в 1-2 керамични, заоблени съда :) .

« Отговор #56 -: Април 06, 2009, 11:11:08 pm »
Джей Ди,аз си избрах по нещичко и от 3-те Земни зодии,но ми харесаха някои детайли от огъня и въздуха :P
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #57 -: Април 06, 2009, 11:14:59 pm »
Джей Ди,аз си избрах по нещичко и от 3-те Земни зодии,но ми харесаха някои детайли от огъня и въздуха :P
това е добре, значи съм поуцелила :) всепак имаш изгряващ Сатурн в Дева :)

« Отговор #58 -: Април 06, 2009, 11:28:34 pm »
На мен най-много ми допаднаха тоновете и интериора на "Лъв-стралец" и "Телец" . В Лъв ми е АС-то, в СТрелец ми е Венера, а Марс в Телец. Въпреки, че съм Везна, от снимката "въздух" по-скоро ми се вие свят  ;D. Аз обичам стени и врати, но просторни стаи.

Да допълня, че като дете имах едни повтарящ се кошмар, че балкона на 4-тия етаж /където живеех/ пада и аз съм на ръба. Продългжавам да имам кошмари, че перваза се откъсва.  ???
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Април 06, 2009, 11:36:20 pm »
От постнатите тук картинки с интериорни решения почти никоя не ми допадна, но ако все пак трябва да избираме, най-вероятно ще са тези:

Въздух

Дева

За справки: Имам Риби на Имум Цели, в точен съвпад с Марс. Управител на ИЦ в тригон с Меркурий/Венера.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.