Здравей Гост

Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)

• 385 Отговора
  • 85184 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Re:Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #60 -: Април 07, 2009, 12:26:28 am »
да има малък проблем, че повечето интериори са на корпорации, не домашни.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #61 -: Април 07, 2009, 01:30:44 am »
Ето и част от моя дом. Всъщност, не е толкова страшно червеното. За съжаление още се боря със "синия" си период и ми се налага да импровизирам с прикриването на основните цветове на някои мебели с подръчни средства, както не съм сменила цветовата гама на спалното бельо.  :-[
Не съм фенка на липсата на пердета, защото от съседните жилищни сгради надничат в дома ти и няма никакво чувство за уединеност, но съм в дилема дали избраните пердета в бордо, органза и кадифе, които наподобяват много орнаментите на тапетите да станат пердета, или да претапецирам този фотьойл с тях.  :-[ А и при варианта на този модел пердета в черна органза и органза в бордо, би се получило добра комбинация между двете за креслото+някоя възглавничка в контрастиращия цвят. В крайна сметка не е крайно зле и без пердета, има много светлина, което ми харесва. Само си размишлявам на клавиатура.

http://img9.imageshack.us/img9/2816/spa1921.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/9375/spa1923.jpg
http://img16.imageshack.us/img16/6792/spa1928.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/3039/spa1929.jpg

Какво е дом без "лично творчество" и някоя друга "картина" от опаковъчна хартия?!  :-[

http://img18.imageshack.us/img18/9669/spa1878.jpg

И без котка?!  :-[ Която много протестира от аранжировките на клонки, защото заемат неговата посуда за вода... Котка с характер.  :-[

http://img27.imageshack.us/img27/5954/spa1889.jpg

Не е толкова зловещо, въпреки червените елементи.

http://img9.imageshack.us/img9/5300/spa1918.jpg

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Април 07, 2009, 02:33:05 am »
Това не е огнено червеният цвят, който си представях. По-скоро пастелно бордо. Глинените съдове, сухите цветя, паркета, губерите - това са атрибути на елемента Земя. Не ми изглежда огнено, а много земно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #63 -: Април 07, 2009, 03:01:12 am »
според мен ,цветовете на жилището се променят...,а поне всяка година ги меня :) , но има неща ,които не мога да заменя:пластики,картини,графики,книги..не заменят и естествените материали-дърво и гранит.харесвам много витражните стъкла :)живите цветя също!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #64 -: Април 07, 2009, 11:11:08 am »
Ах, нямам сухи цветя, тези са истински, които сама съм си откъснала.  :-[ Глинените съдове намерих в таванското помещение на къщата, която родителите ми си купиха и ми носят усещането за открито съкровище, по-скоро душевна привързаност към емоцията, а не истинска любов към глинени съдове.  8) Както и всякакви други интересни антики открих, но са ми неприложими.  :-[ Глинените съдове използвам предимно за котешки съдове и имам от тях във всяка стая, защото съм забелязала, че котето ми изпитва афинитет към тях и водата в тях. След като така му харесва, аз ще му доставя това удоволствие, значи има смисъл, а и то също е живинка със своите избори. Коя съм аз, че да го ограничавам? :-[
Губер е взет на заем от родителите ми, защото оригиналния цвят на креслото грам не се връзва с обстановката и е от синия ми период.  :-[
Иначе наистина предпочитам по-топлото излъчване на жилищата.

И аз обичам промените в цветовете, което е хубаво от гледна точка на разнообразието, но при мен смяната на цвят означава и смяна на излъчване, дребни и едри елементи.

« Отговор #65 -: Април 07, 2009, 12:09:16 pm »
   Значи ми харесаха снимките за Лъв, Рак и Телец. По начало харесвам стила "Ампир". Имам навика да чета отзад напред почти винаги и сега разбирам, че това е така защото IC ми е в Лъв. Иначе ако средствата ми позволяваха, щях да се обзаведа с изящни предмети на изкуството. Но си купих преди време гарсониерка и като на майтап я обзаведох без много разходи и тя взе че стана уютна, за което най-много държа. Тоновете са: стени - жълто и прасковено, секцията - ябълков цвят, а меката мебел покрих с маслинено зелени дамаски. А в кухнята имам бар плот с тъмно зелен кубински мрамор и златни лайсни.../така го купих/. Много обичам картини и всякакви други антики, но финансите не ми го позволяват, за това разни евтини дрънкулки се намират тук там. Това е сигурно защото Сатурн ми е в 12 дом в Телец. Мечтая си за воден кът - някакво фонтанче и огромен аквариум /но няма никакво празно пространство/. А и цветя, цветя.... Имам поставени във ваза - сухи растения, семената на едно растение, което не знам как се казва, както и в една голяма глинена делва - изсъхнала тетра, много добре седи. Знам че от гледна точка на Фен-шуй не се препоръчва, защото това означава застояла мъртва енергия, особено за цветя..../моите са семена/.  Или ако са използвани не трябва да има прах по тях. Значи горе-долу обзавеждането ми е типично земно.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #66 -: Април 07, 2009, 12:25:30 pm »
   Имам поставени във ваза - сухи растения, семената на едно растение, което не знам как се казва, както и в една голяма глинена делва - изсъхнала тетра, много добре седи. Знам че от гледна точка на Фен-шуй не се препоръчва, защото това означава застояла мъртва енергия,

не сепрепоръчва, за хол, гостна, стая където трябва да има жива енергия и активност, за спалня може или за стая, в която релаксираш, защото сухите цветя успокояват и гълтат ненужната енергия :). Например баба ми (нечула,нечела Фенг Шуй) във всички спални в къщата си от десетилетия държи сухи цветя и винаги са ми действали много успокояващо...чак катопочнах да чета ФШ разбрах защо. :)

Вярвай си на интуицията....аз в офис/у-ще не бих ги поставила, но в дома си да, защото у нас си почивам.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #67 -: Април 07, 2009, 01:09:43 pm »
От такава баня не можете да ме изкарате  ;D

Лъвската масичка и тя ми хареса  :)

Имам ИЦ Стрелец-в 4 дом Венера и Нептун, управител Юпитер във Везни 2 дом с много аспекти.

Макар че все още не е реализирана (а знам че ще стане все някога)-държа да имам огромна къща сред природата, с много простор и задължително високи тавани.Стилът ще бъде екзотика- всяка стая ще бъде свързана с етно елементи със някои от любимите ми страни като обзавеждане ( Египет,Китай,Япония,Индия,Древен Рим,Персия и т.н.),като декори, като всичко  ;D За това като видях тази баня и си викам-хайде обратно в миналите ми животи като принц  ;D, а огледалото е просто...нямам думи.Освен по Стрелец- екзотика и етно елементи,простор,задължително и лека романтика и изящество по Везни,ще има много предмети на изкуството и преливане на цветове.Юпитер ми съвпада със Сатурн-държа на изолация,някъде където на километри от дома ми няма да има хора или поне на такова достатъчно разстояние,че с просто око да не ги хващам-да виждам само природа. Нептуна в 4 дом ще държи минимум за басеин-може вътрешен и външен,на място където мога да се отпусна,да медитирам просто като присъствам на мястото,Венерата- за тотален комфорт, но не свръх лукс (все пак е в Козирог)-лъскавии  не обичам,никакви пластмаси-само естествени материали,а и най-добре ще да е на място близо до море,което да се вижда в далечината.И Венера и Нептун ми държат много на хармонията и любовта в дома.
А да- и сега имам поне 5-6 аромолампи и постоянно паля свещи,огъня е задължителен елемент.Държа на силно осветление по принцип-независимо дали ще е естествено или изкуствено.Както и на много чист въздух-постоянно се проветрява.
  Спирам,че ако почна-няма да мога да се спра  ;D Обаче определено с този Стрелец на 4 дом-само там може да ме избие грандомания  :-[

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #68 -: Април 07, 2009, 01:32:34 pm »
Синухе, краднал си ми малко от мечтите/желанията, но ти прощавам.  ;D
И аз много харесвам етно елементите.  :-[ Вече съм си харесала и място за огромната ми къща със собствена конюшна.  :-[ Остава и върху финансите да поработим, за да стане реалност, но това ще е някога("някога" може да се равнява на 1 ден, 1 месец, 1 година, 4 месеца и 28 дена. Това е просто "някога", когато му дойде времето, а то е повече от ясно, че ще дойде, защото знам. :-[)
Към изборените от теб неща аз за себе си бих прибавила и малко средиземноморски полъх и настроение около басейна. Както и няколко подобни мебелчета из градината, но задължително на потайни места - място за релакс и не само.  :-[

Сякаш са излезли от дома на Шехерезада.  8)

Банята е убийствена. Ти сигурен ли си, че по предназначение би я ползвал, ако е в този вид? Защото аз и за творчески кът бих я ползвала с това многоцветие и красота.  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #69 -: Април 07, 2009, 01:41:44 pm »
Emma,ти сега ще ме съблазняваш ли с тези приказни мебели  :-[ ;D

Особено като форма и цвят,първата ми харесва определено...оф аз казах,че ще се спра,защото ако трябва да си описвам градината и всичкото...отиде  ;D Още преди години си нарисувах бъдещият си дом-със всичкото, е че ще търпи промени и подобрения то е ясно  ;)

Ами банята ще си я ползвам по предназначение  ;) Все пак презумпцията е,че ще имам огромна къща -мисля да е 3етажна и ще си имам стая за всичко,включително и творчески "кът" (който хич няма да е малък)  :)

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #70 -: Април 07, 2009, 02:01:53 pm »
И аз имах нарисувана къщата си, както и избрани скици от български архитекти, които ми допаднаха най-много, с идеята, че може би бих ангажирала тях в техническото оформление на моите виждания, защото съм много зле технически. :-[ Но отиде в неизвестното след преинсталиране на windows. Но всичко е в главата ми, та не се притеснявам. :-[
За моя творчески кът бях решила да си направя всъщност отделна малка постройка, която е в градината и до нея се стига по "тайна" пътечка, но все пак не е крайно отдалечена, за да се носи усещането за цялостност към дома и принадлежност към семейството. И там да дам воля и на най-смелите си виждания, които понякога идват прекалено ексцентрични за околните.  :-[ Със сигурност ще е пълна смесица от всякакви стилове, много етно елементи, възглавници, препратки към Индия, навярно доста тежък стил за някой, но за мен просто ще е израз на многопластни желания на душата. Така аз бих творила най-качествено.  :-[
Може да си философстваме до утре, редно е да спрем, но е много трудно, да му се не знае.  :-[ Особено при любими теми.  :-[

Последно! Виж тези паравани. Много са екзотични.  :-[ Сигурно бих намерила място и на някой подобен.
А тази масичка мисля да си закупя за прибавка към креслото в спалнята ми, когато реша окончателно как да сменя цвета му. Със сигурност идеята ми е масичката да е подобна, ако не конкретния модел.  :-[
http://www.indiabg.com/img/furniture/1830104_a.jpg

Стига, че ще убием деня в тази тема и ще дотегнем на форума.  :-[

*

Skarlet

« Отговор #71 -: Април 07, 2009, 02:20:51 pm »
Материалисти такива!!!  ;D  :P  ;) Към цялата тази красота/за която и аз мечтая/,която е описал Синухе,ще добавя и някой друг железен висок свещник и в банята,и в спалнята.А в банята може и малко студено шампанско с ягоди..... :P

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #72 -: Април 07, 2009, 02:30:34 pm »
Аз без бой си признавам, че съм алчна душа. Алчна към всичко красиво, смислено, носещо удоволствие на всички сетива, а не в материално измерение. Успокоителното е, че съм и много отдаваща, даваща, дащна и бих допуснала всеки един, който пожелае, ако ще се почувства добре около мен и моя свят. Съвсем безкористно и с едничко удовлетворение, че този някой/тези хора ще са щастливи. Със сигурност желанията ми не са само с цел да задоволя собствените нужди. А нуждите и на други хора. Вари ме, печи ме, аз си оставам все същата отдаваща се Везница, която се чувства пълноценно и щастливо, ако прави околните щастливи.  :-[ Мога да изживея всичко сама и ще съм все така щастлива, но би ми било много по-приятно и осмислящо, ако го сторя с човек/хора, с които заедно търсим израстване.

*

Skarlet

« Отговор #73 -: Април 07, 2009, 02:47:05 pm »
Така е,Еmma.Аз се пошегувах. ;D Но мисля,че не би могла да изживееш пълно щастие сама.Ти сама казваш,че си щастлива,когато виждаш хората около теб щастливи и всячески се стремиш към това.Везните не могат да съществуват сами.А камо ли да са щастливи сами.  ;) Хората са устроени така,стремят се към другите,търсят човешката топлина и обич.Всеки е създаден от любов и живее за любов.Друг е въпроса вече дали с характера и постъпките си всеки я привлича? Даряваш любов-получаваш любов.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #74 -: Април 07, 2009, 03:07:54 pm »
Ами да, аз не го отричам. Точно това имах предвид - че в мигове, в които ми се налага да съм сама, но не по свой избор, все пак откривам и щастие, но искам и осъзнавам, че много по-осмислено и пълно би било щастието ми, ако е споделено с други хора или човек.
Понякога ни се налага да сме сами и ще е глупаво в тези мигове да се поддаваме на тъга или отчаяние, сякаш всичко е черно и некрасиво.  :-[ И ще е глупаво да си преизпълнен с любов и да не я даряваш на света около себе си до момента, в който ще я канализираш в една посока. Но тези моменти не идват силом, трябва да се почувстват. Аз поне не умея да правя нещата силом, може би има хора, които умеят тези фокуси.  :-[
Любовта има много измерения и всичките са красиви. За някой може последното и най-висше стъпало на любовта да е водещо само към един човек. И за мен е така, но това не означава, че не бих давала любов/доброта на всеки около себе си. Едната любов намирам за по-интимна и лична, а другата си съществува необяснимо и нямам причина да я задържам в себе си, ако не вреди на света около мен.  ;D

*

Skarlet

« Отговор #75 -: Април 07, 2009, 03:27:43 pm »
Има различни видове любов.Няма да се изявявам в ролята на учителка.Това се знае от всеки.И със сила любов не не получава,още по-малко с агресия.Мъжете не обичат агресивни жени.Нямам предвид под агресивни-силни,защото има голяма разлика.Силата на характера не се свързва с крясъци и нападателност,а с други качества.Но да не видоизменям темата все пак.А човеколюбието е най-висшата форма на проявление.  ::)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #76 -: Април 07, 2009, 05:41:08 pm »
O, за Емма и Синухе, познавам една от най-добрите БГ арх. за къщи по хенг шуй, а и е страхотен архитект. Щом имате средствата веднага ви запознавам :)
Тя е двоен Скорпион :) и Луна в Овен :)

*

Инти

• 2068
« Отговор #77 -: Април 08, 2009, 06:30:42 am »
За мен домът може да създаде истински уют ако в него има много дървен материал, никой друг материал не може да създаде това усещане за хармония и топлина както дървото. В моя дом бих желала да има много простор, красива панорамна гледка към планина или море, дори си мисля архитектурно ако имам възможност къщата ми да я цялата овална, без никакви ръбове,и никакви паралелепипеди.

Имам афинитет към японските къщи, с техния уникален дизайн, и онези красиви езерца със златни рибки и паркчета около тях.Може и да е спомен от минал живот. ;)

Винаги съм искала като Стрелец да имам мансарден етаж , нещо като голяма тайна стая пълна с книги и една голяма спалня в нея , а над мен да има купол и от него вечер преди да заспя или когато съм в уединение да се наслаждавам на космоса и звездите.

Може би тук си изиграва ролята южен възел в Козирог, но ми допадат стилните дизайни, изчистени, без нищо натруфено или циркаджийско в интериора, никакви искрящи цветове, пастелните и нежни тонове са за предпочитане, това вече може и да е от асцендента Рак.

Имам в натала си точен квадрат на Уран с ИЦ/МЦ - 0.10 гр. ( между другото работя в сферата на недвижимите имоти и без да искам онзи ден вместо съкратената абривиатура ИЦ -идеален център , взех че прочетох Имум цели ;D ) което може да даде честа смяна на жилище и дом, или честа промяна на интериора в дома, а няма да ви казвам моята квартира колко префаносирване е видяла.Сигурно над десет пъти е променян интериора.

Тези къщички за малко щяха да се превърнат в реалност в България, ама строителната фирма взе че фалира. Строителя се казва Уорън, даваха го БиТиВи в предаването "Другите българи" или нещо такова ::)

*

Skarlet

« Отговор #78 -: Април 08, 2009, 08:49:12 am »
Уаааауууу,страхотни са!!! ;D

*

veshti4ka

« Отговор #79 -: Април 08, 2009, 10:11:14 am »
хъмммм дизайна на тези къщи е в огромен разрез с чувството ми за хармония и стабилност  :(  и аз съм върл фен на естествените материали, обичам многото прозорци и светлината, но тук нещо ми куца.
някак съчетанието на каменна стена от едната страна със стъклена от другата ми навява асоциация, че стъклената стена не съществува и ДОМЪТ не е защитен откъм стената със стъклото. а в първата къщичка като и гледам терасата и имам чувството, че ще се катурне всеки момент.  на втората пък ниското крило ми прилича на обора на комшиите  :(

иначе имат заряд, но разработката е неправилна според мен. и аз съм фен на Фън Шуи и освен това съм дизайнер по професия и някак обичам и външната хармония в сградата. навремето бившият ми съпруг като носеше чертежи на еднофамилни къщички по които работеха, аз редовно ги коригирах с черен маркер  :)  пък като ги гледам тези къщички те са за един максимум за двама души - не стават за пълна къща с деца и кучета  ;D ааааа и обожавам големите вътрешни стълбища - като от старите филми  ;D ;D ;D