Здравей Гост

Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)

• 385 Отговора
  • 85067 Прегледи
Re:Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #80 -: Април 08, 2009, 01:06:37 pm »
    :) - Абсолютно съгласна ! Щом не е бяла спретната/старобългарска/ къщурка с две липи отпред......

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #81 -: Април 08, 2009, 02:58:37 pm »
И на мен тези последните къщички не ми харесват,много са ми изкуствени и малки (стават все едно да отидеш за 1-2 дена на почивка някъде,не и за живеене),а дизайна им е последното нещо което мога да приема за себе си-и вътрешния и външния доколкото се вижда.Освен за купон с приятели през някой уикенд ,за друго не стават ;D

Има 2 къщи които много харесах и се доближават максимално до вкуса ми-едната е къщата до езерото във филма
"Elektra" където играе Дженифър Гарнър,а другата видях наскоро във филма "Twilight" -тази на вампирското семейство горе в планината.Разбира се харесвал съм и други,но сега нещо не се сещам в кои филми  ;)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #82 -: Април 08, 2009, 03:32:54 pm »
Ето малко снимки и от мен,съвсем набързо избрани -мисля че тези добре пасват на комбинация земя/въздух  (естествени материали,природа,масивност и стабилност съчетани с простор,лекота,височина ):

Хм,някой ми е реализирал една от идеята за ресторант върху дърво !  :o :) Няма майтап  8)

http://besthousedesign.blogspot.com/
« Последна редакция: Април 08, 2009, 03:59:04 pm от Синухе »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #83 -: Април 08, 2009, 04:18:18 pm »
Прекрасна къща, но не е за мен, не ми прилича на " дом "
и със сигурност ще изпитвам страх, ако живея в нея  :(

Сигурно е от рачешката Луна, която предпочита повече
топлина и уют, по-прибрана като размер, форма и обем.
Странно , че въпреки Везните на К4 - не обичам и финтифлюшки
и всякакви джувки, за предпочитане са неща, които имат овална,
изчистена форма, духовна и сантиментална стойност и непременно
стая на тавана с телескоп  ( вероятно от Венера в Риби )
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Април 08, 2009, 04:19:29 pm »
Много са хубави, Синухе!
Банята особено ми хареса, там дори бих стояла и с лаптопа, ако имам работа.  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #85 -: Април 08, 2009, 04:53:18 pm »
Ето и една къща до море  :)  (Коста Рика)

А това е изгледа...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #86 -: Април 08, 2009, 05:18:35 pm »
Намерих и къща в типично Лъв/Везни вкус- ултра лукс  8) На такава френска къща и Луй 16ти може да завиди  ;D

А това стълбище е част от една италианска вила,която може да видите тук  ;)
http://www.dreamhomedesignusa.com/Villa%20Serena%20Payne%20Stewart%20Mansion.htm

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #87 -: Април 08, 2009, 05:40:41 pm »
Ауууу....тази " супер лукс " къща както казваш си
представям изгряващо Слънце в Лъв заедно с Венера на
АСЦ, ама в първите градуси, та Везни да дойде на К4   ;)
Естествени минерали и амулети

*

holanda

« Отговор #88 -: Април 08, 2009, 05:47:34 pm »
еиии,супер си,Синухе :-* :-* :-*досега не съм видяла интериор,които да почувствам с цялото си същество....все съм си мислила как да подредя къщата си,за да се почувствам в пълна хармония(иначе ми е на тръни и ми прецаква музата докато скицирам >:(),но спалнята на френската къща в типично Лъв/Везни стил ми грабна сърцето... ::) ::) ::)

*

veshti4ka

« Отговор #89 -: Април 08, 2009, 06:06:45 pm »
хъмммм от къщата лъв/везни ми харесва предната фасада  ;D  стълбището не е хубаво - стълбите са масивни, а перилата не отговарят на стълбите - прекалено ефирни са и нещо не ми допада цялата фаца на стълбището - прекалено е кичозно - нещо там има дето ми дразни чувството за хармония  :o  и стълбите са теснички и стръмни  :( ...  верандата е хубава, но мебелите са прекалено тежки за веранда ...  трапезарията ми е прекалено натруфена, а спалнята с тези греди по тавана ще е нещастна - иначе има топло излъчване ... кухнята е супер, но цветовете са ужас, малкото ъгълче до телевизора ми харесва, само претрупването с картини не ми харесва...  големия салон с камината е огромен и някак не ми кореспондира с чувството за дом...
но къщата до морето си я заплювам за лятна вила  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

с една дума - имам прекалено много претенции относно едно жилище ... нямам точно определено и систематизирано точно какво ми харесва - по-скоро са отделни фрагменти от жилище ... май е крайно време да започна да търся картинки на този или онзи фрагмент за да успея да систематизирам желанията си  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D 

*

Skarlet

« Отговор #90 -: Април 08, 2009, 06:38:25 pm »
Ауууу,ма,леле,ма,мале!!!!  :o Синухе,ти уби всичко детско в мен с тези къщи,особено с френската къща.Направо лигички ми потекоха.  ;D ;D ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #91 -: Април 08, 2009, 11:50:37 pm »
Като гледам как сте се размечтали ми дойде на ум да ви покажа един power point файл. Чувствайте се поканени на барбекю   :)

Синухе, първата къща /или подобна на нея, не мога да бъда 100% сигурна/ от постинга с картинките видях преди няколко години в списание и беше наречена "Къща над водата ". Мои близки тогава се опитваха да направят нещо подобно. Интересното е, че е проектирана преди няколко десетки години /може би 20-30/, но изглеждаше много съвременна и актуална. Имаше и интериорни снимки. Този стил според мен е евъргриин. Всъщност ми стана интересно, когато прочетох, че комбинацията в нея от въздух/земя ти допада много, а аз бях останала с други впечатления за първоначалния замисъл за проекта.  :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #92 -: Април 09, 2009, 12:16:04 am »
Хаха,мястото където ще се пече барбекюто скоро го гледах на един сериал  ;D Та вече поне визуално съм бил там  ;)

Всъщност ми стана интересно, когато прочетох, че комбинацията в нея от въздух/земя ти допада много, а аз бях останала с други впечатления за първоначалния замисъл за проекта.  :)

Да,тази комбинация ми допада-като структура на къщата и със свободното пространство.Иначе вътрешният дизайн определено ще ми е по Стрелеца  8) ( с етно елементите и всяка стая да представя отделна култура )

*

Skarlet

« Отговор #93 -: Април 09, 2009, 12:21:06 am »
Божееее,жива да не бях! Сега вече Кали ме довърши.Няма да мога да спя.  :P Обаче,пустия квадрат Луна/Сатурн веднага си представих едно цунами,и ми се отщя.Но е приказка.Искам стъкления под да си гледам водата и рибките.....и тогава мога да умра спокойно.  ;D ;D ;D

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #94 -: Април 09, 2009, 01:33:27 am »
На мен транзитен Уран ми направи квадратура с наталния Нептун днес и ще е така дълго време.  :-\ Ще има да потъвам в мечти, а според някои писания може да се засиля към наркотиците или алкохола.  :D
Хайде да му отразя квадратурата с малко екзотика, дано е благосклонен към моя милост.  :-[

Синухе, може балсам за очите ти да потече.
Мен много ме радва идеята за покрив в стил Казабланка, а и като цяло пищността на Мароко ми допада, както и на арабските страни, на източните, мога да изреждам до утре. Ако съм се прераждала във всяка държава, която чувствам особено близка и позната, обиколила съм света.  :-[

Задължително капелата за слънце. Аз наистина се радвам на такива шапки. Миналото лято направих бум с покупки на такива. Всичките бяха подобен модел, но в различни цветове. Явно съм била в "капеления период".  ;D

Това е една примерна "тайна" пътечка, която не се знае до какво скрито местенце може да те отведе.

Ето такъв покрив имах предвид. Естествено, само заради идеята и там да има летен кът с легло на открито. С отделен кът със стълби от покоите на Емануел към мястото с леглото, до който само отбрани хора ще имат достъп. А за останалите - място за релакс и коктейли.  8)

Вътрешен басейн или поне някаква опция за подобно малко местенце.

Синухе, ще ти трябват и примерни варианти за бани в стаите за гости.  8)
В различен стил. А и след като ще имаш изглед към морето...  8)

Мога до утре да нареждам картинки, а привидно и от квадратурата на Уран и Нептун, мога и до другата пролет.  ;D :D
« Последна редакция: Април 09, 2009, 01:39:31 am от Emma »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #95 -: Април 09, 2009, 12:58:25 pm »
На мен транзитен Уран ми направи квадратура с наталния Нептун днес и ще е така дълго време.  :-\ Ще има да потъвам в мечти...

Мога до утре да нареждам картинки, а привидно и от квадратурата на Уран и Нептун, мога и до другата пролет.  ;D :D

И мен ме гони същият аспект  8)  ... така че до към следващата година някъде може да си мечтаеме на воля  ;D

Пътечката е страхотна  :) Наистина какво ли следва след нея  ::)

Може би това  ::)

А на такова легълце-полегнала е Тодорка ще бъде най-актуалният сериал  ;D

Ето и малко египетски дизайн ,за вътрешно обзавеждане  ;)

Повече на сайта : http://www.designtoscano.com/

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #96 -: Април 09, 2009, 02:08:38 pm »
Значи няма да се погива от този аспект, щом ти оцеляваш.  ;D  :-[ Понякога е стресиращо да четеш за аспекти и влиянията им.  :-[

А какво блесна в очите ми от предложения от теб сайт.  :-[

Пурпур и шифон...Пурпур, водещ до шифон...

Ето още две предложения за дом.  8) Страшно ми харесва как изпъкват цветята на фона на къщата. Много добра комбинация от цветове.  :-[

*

Uran

• 6041
« Отговор #97 -: Април 09, 2009, 03:43:14 pm »
Като гледам как сте се размечтали ми дойде на ум да ви покажа един power point файл. Чувствайте се поканени на барбекю   :)

Синухе, първата къща /или подобна на нея, не мога да бъда 100% сигурна/ от постинга с картинките видях преди няколко години в списание и беше наречена "Къща над водата ". Мои близки тогава се опитваха да направят нещо подобно. Интересното е, че е проектирана преди няколко десетки години /може би 20-30/, но изглеждаше много съвременна и актуална. Имаше и интериорни снимки. Този стил според мен е евъргриин. Всъщност ми стана интересно, когато прочетох, че комбинацията в нея от въздух/земя ти допада много, а аз бях останала с други впечатления за първоначалния замисъл за проекта.  :)
Toва е прочутата вила над каскадите проектирана от Ф.Л.Райт.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #98 -: Април 09, 2009, 05:44:01 pm »
и като цяло пищността на Мароко ми допада, както и на арабските страни, на източните, мога да изреждам до утре.

споделям това усещане, но за Иран, Ирак и Сирия, както и Латиска Америка
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #99 -: Април 09, 2009, 08:25:02 pm »
И  от мен една забавна къща... :)

http://img218.imageshack.us/img218/904/059g.jpg