Здравей Гост

Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)

• 385 Отговора
  • 85076 Прегледи
*

missKapriz

Re:Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #180 -: Август 31, 2009, 10:16:46 pm »
Цитат
А колкото до пищните и изискани къщи,тези които "светят" и изразяват класа и усет към изкуството, са си наистина по Лъв/Везни
Съгласна! :P

« Отговор #181 -: Август 31, 2009, 10:20:01 pm »
Аз също съм с Везни с АС Лъв. Лампионите върху кухненския плот ми идват в повече.

Имам Скорпион на 4-ти и Венра, Нептун и Мерк в него. Плутон е във 2-ри и прави квадрат на Сатурн и тригон към Юпитер /много мразя така да ми описват аспекти. Никога не ги чета  ;D/.

Принципно, аранжировките ми харесват, бих махнала някоя и друга възглавница. Иначе от горните снимки най ми харесва вторта снимка - дневият изглед с басейна  :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #182 -: Август 31, 2009, 10:27:22 pm »
Мой приятел си построи подобна къща в малко бароков стил и я обзаведе с антикови мебели. Той е зодия Везни с Асцендент Дева. Има Стрелец на върха на 4-ти дом, а Юпитер е в съвпад с Плутон на Асцендента. Вероятно съвпадът на Юпитер с Плутон му дава тази склонност да купува мебели "втора употреба", само защото имат антикварна стойност. Аз бих избрала нещо новичко (Овен на върха на 4-ти и Марс във Везни). Не обичам да употребявам неща, които някой друг е използвал - не мислите ли,че употребяваните мебели са попили в себе си енергията на хората, които са ги ползвали и ако тя е била негативна, това може да се пренесе и в другия дом?

« Отговор #183 -: Август 31, 2009, 10:30:17 pm »
Да, аз също обичам новите неща и нямам никакво отношение към антиките. Една моя позната си беше купила едно такова легло. Ужас.  :o Някой може да е умрял на него.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #184 -: Август 31, 2009, 10:35:45 pm »
Аз също съм с Везни с АС Лъв. Лампионите върху кухненския плот ми идват в повече.

Имам Скорпион на 4-ти и Венра, Нептун и Мерк в него. Плутон е във 2-ри и прави квадрат на Сатурн и тригон към Юпитер

Скорпиона на 4ти дом често изисква дома да му бъде нещо като скривалище,където да се скрие от света.Оградите вероятно ще са задължителни (нищо че по принцип са Сатурнов елемент),тъмни завеси да не се пропускат любопитни погледи отвън   ;D Възможно е да се държи на тишината в дома ,на потайността или да се залага на еротично излъчване,да се отделя голямо внимание на спалнята.
Вероятно и Скорпиона като воден знак,ще обича да има повече вода ,а предпочитани цветове ще са тъмните и тежките или убити цветове (как звучи само-убити  ;D ) в декорацията на стените или мебелировката.

Нептун в 4 дом иска направо дома да е оазис,място за релаксация и там където да не го занимават с ангажиращи дейности. Венера+Нептун в 4ти ще държи на комфорта,музиката,изкуството,угаждането.(Брех и аз я имам тази комбинация-но следва да се имат предвид и знаците и аспектите за повече детайлност).Меркурий в 4ти дом често е място за кратки срещи с приятели за обмен на инфо или просто обича да събира книги,вестници,техника свързана с възприемането на информация (всякакви TV,PC и т.н. -колкото повече толкова по-добре хаха ).

Аурора сигурно Плутон упр на 4ти ти е в Дева? Ако е там вероятно ще държиш на чистотата,особено на банята и на кухнята (и в двете има елемент вода),възможно е и заради Девата да обичаш растенията,но ще са някакви странни видове с този Плутон  ???
Плутон във 2 дом като упр на 4ти може да бъде колекционер на вещи като цяло,включително на родови скъпоценности  :-\

Абе какво се занимавам-я си кажете какво харесвате или не харесвате и споделете дали ви се връзва с картата (по 4 дом) !  :)

*

Kaya

• 2893
Re:Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фе
« Отговор #185 -: Август 31, 2009, 10:37:38 pm »
Да, аз също обичам новите неща и нямам никакво отношение към антиките. Една моя позната си беше купила едно такова легло. Ужас.  :o Някой може да е умрял на него.

хихихихихихихихих (донякъде е както казваш), хм аз много ги обичам (антиките) 8) и не се връзва с 4 дом, но освен плутон квадратурите луна-юпитер също дават отношение към колекционерските страсти и антиките (деви, раците обичат неща с отношение, а старите са понякога такива)

към 4 бих добавила 9 и 2  при определянто на вида на  жилището  (съчетано с вярванията и изповядваните предпочитания и стилът и "егото" на живот)
« Последна редакция: Август 31, 2009, 10:45:59 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #186 -: Август 31, 2009, 10:41:35 pm »
Мой приятел си построи подобна къща в малко бароков стил и я обзаведе с антикови мебели. Той е зодия Везни с Асцендент Дева. Има Стрелец на върха на 4-ти дом, а Юпитер е в съвпад с Плутон на Асцендента. Вероятно съвпадът на Юпитер с Плутон му дава тази склонност да купува мебели "втора употреба", само защото имат антикварна стойност. Аз бих избрала нещо новичко (Овен на върха на 4-ти и Марс във Везни). Не обичам да употребявам неща, които някой друг е използвал - не мислите ли,че употребяваните мебели са попили в себе си енергията на хората, които са ги ползвали и ако тя е била негативна, това може да се пренесе и в другия дом?

Стрелец на 4ти си пада по грандоманията  ;D Добре че имам един Сатурн дето здраво ми държи Юпитера ,че отиде ...
Аз пък мисля,че антиките се упр от Сатурн.Това от къде му идва на човека в картата? Да не би по-голямата част на 4ти дом да му е в Козирог или нещо със Сатурн има?  ???

На мен упр на 4ти -Юпитер ми е в съвпад със Сатурн във Везни.Харесвам антиките,но само като произведения на изкуството-било то картини или мебели.А ако са екзотични и от далечна култура още по-добре !  ;D (4ти в Стрелец)

А че е възможно да вземем вещи с негативна енергия е така,дори и просто да е само чужда тази енергия.Но си има ритуали за пречистване.

« Отговор #187 -: Август 31, 2009, 10:46:12 pm »
Синухе, много си прав - убежище, скривалище  ;D, тишийна. С нетърпение чакам да се позастуди времето, за да не чувам улицата, която е доста тиха иначе  ;) Много обичам да си стоя в къщи  :)  Плутон е във Везни. Цветовете са бяло, бежаво, дърво в кухнята.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #188 -: Август 31, 2009, 10:52:05 pm »
Много обичам да си стоя в къщи  :) 

И аз така-виновница е Венерата  ;)

Бяло?  ??? Що ли съм сигурен,че това не е точно цвета ,който напълно ти импонира  ::) Бежавото се връзва с Плутон във Везни- тъмен убит цвят,вероятно е в пастелен тон(Везни).

« Отговор #189 -: Август 31, 2009, 11:00:50 pm »
Много обичам да си стоя в къщи  :)  

И аз така-виновница е Венерата  ;)

Бяло?  ??? Що ли съм сигурен,че това не е точно цвета ,който напълно ти импонира   ::) Бежавото се връзва с Плутон във Везни- тъмен убит цвят,вероятно е в пастелен тон(Везни).

Бях тръгнала да купувам черна секция, но не ми харесаха дръжките на шкафчетата и се отказах. Като обиколих магазина си харесах бяла секция. Създава чувство за простор в стаята.

Бялото като цвят за дреха много ми отива. Аз като цветове /очи,кожа,кожа/ съм контрастна. В червеното се "изгубвам". Любимите ми цветове са зелено и лилаво. При следважия ремнот мисля да боядисам едната стена в бледо прасковено или резида, а другата да е бяла  ;D

Исках да ви препоръчам един много удобен стол - обикновено го произвеждат в Полша. СТрува около 200 - 250 лв. Ако го намеря обезателно ще ви го постна тук.
« Последна редакция: Август 31, 2009, 11:14:39 pm от Aurora Borealis »

*

missKapriz

« Отговор #190 -: Август 31, 2009, 11:04:05 pm »
4 дом ми е в Козирог ,а Сатурн-в Телец.Мисля,че заради земните знаци ми харесват цветовете на земята-кафяво,черно,бежево,бяло,както и ест материали-стъкло,кожа,дърво-особено в съчетание помежду си.Харесвам изчистения лукс и особено много маски и дървени фигурки с екзотичен произход.Чувала съм,че носят лоша енергия,но не мога да се разделя с аборигените и другите дървени чудовища :)

*

Helo

« Отговор #191 -: Август 31, 2009, 11:18:05 pm »
4 дом ми е в Козирог ,а Сатурн-в Телец.Мисля,че заради земните знаци ми харесват цветовете на земята-кафяво,черно,бежево,бяло

Цветовете на Земята не са ли зелено, жълто, оранжево? Пастелните цветове са за Телеца, а черните и сивите за Сатурн.

*

missKapriz

« Отговор #192 -: Август 31, 2009, 11:22:22 pm »
Хело,може би не се изразих правилно-имам впредвид пръст,пясък,шума,паднали есенни листа...тия цветове :)

*

Helo

« Отговор #193 -: Август 31, 2009, 11:27:54 pm »
Хело,може би не се изразих правилно-имам впредвид пръст,пясък,шума,паднали есенни листа...тия цветове :)

Ти си писала, че харесваш черно, кафяво, бяло, бежаво.  А пясъкът е жълт, падналите есенни листа за от зелено, оранжево, червено, жълто.   :)

*

missKapriz

« Отговор #194 -: Август 31, 2009, 11:39:32 pm »
 :)Излишна дребнавост май,но пясъкът е бежав по-скоро,и писах шума-което е изсъхнала трева и листа-бежево-кафявата гама:)Черното е пръстта,бялото-ами то си е бяло :PА преди години харесвах по-ярки цветове-току що паднали листа,не изсъхнали ;DА към днешна дата харесвам по-приглушени и опушени цветове ;)

*

Helo

« Отговор #195 -: Август 31, 2009, 11:40:23 pm »
Харесвам изчистения лукс и особено много маски и дървени фигурки с екзотичен произход.Чувала съм,че носят лоша енергия,но не мога да се разделя с аборигените и другите дървени чудовища :)

Ако им е било баено от местния шаман може и да навредят. Аз знам за един такъв случай.

Но и на мен са ми много интересни маските и други подобни неща.

Тази е интересна. Напомня ми на богиня на плодородието.

*

missKapriz

« Отговор #196 -: Август 31, 2009, 11:42:35 pm »
А как се изчистват от евентуална лоша енергия?И изобщо какви защити може да направим на дома си против зли влияния?

*

Helo

« Отговор #197 -: Август 31, 2009, 11:46:09 pm »
А как се изчистват от евентуална лоша енергия?И изобщо какви защити може да направим на дома си против зли влияния?

В случая, за който аз знам решението беше да се изхвърли предмета. Човека, който имаше този май африкански предмет в дома си не се чувстваше добре. Екстрасенс му казал да изхвърли този предмет. Сега не помня подробности, но ще разпитам.

*

Helo

« Отговор #198 -: Август 31, 2009, 11:47:02 pm »
А ти знаеш ли какво символизират тези маски, които държиш в дома си?

*

missKapriz

« Отговор #199 -: Август 31, 2009, 11:49:49 pm »
Определено не-просто ми харесват като изработка и ми доставят естетическа наслада-с формите и цветовете си,но бих ги изчистила енергийно за всеки случай :)