Здравей Гост

Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)

• 385 Отговора
  • 85154 Прегледи
*

Helo

Re:Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #200 -: Август 31, 2009, 11:54:27 pm »
Определено не-просто ми харесват като изработка и ми доставят естетическа наслада-с формите и цветовете си,но бих ги изчистила енергийно за всеки случай :)

А ако някои от нях са маски, използвани от племето при война? Е, едва ли тук ще попадне маска, която действително е била използвана при война и да е попила тази енергия от местните, които са ги носели, докато са отрязвали главите на онези от съседното племе. Маски, символизиращи бог на войната и свързани с този бог.

Шегувам се!  ;D

Е, има истина в думите ми.  ;)

Но енергиите от чужбина са различни от местните. Става едно въздействие върху човека от непознати енергии.

*

Helo

« Отговор #201 -: Септември 01, 2009, 12:05:43 am »
Тази древна маска на ацтеките, която изобразява божество дали е напарвена с истински зъби?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/90/TurquoiseAztecMask2.jpg

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #202 -: Септември 01, 2009, 12:49:26 am »
ХЕЛО,ПУСНИ ТЕМА ЗА СИМВОЛИТЕ И ТОТЕМИТЕ :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #203 -: Септември 01, 2009, 09:14:20 am »
Цитат
Тази древна маска на ацтеките, която изобразява божество дали е напарвена с истински зъби?
Бррр,тръпки ме побиват от туй нещо!И май зъбиуте са си съвсем истински!Ааууу,гадост!Моите не са такива страшни ;DНо това не им пречи да са лошо заредени де,така че ще съм благодарна ако някой каже как се изчистват енергиите от дървените фигурки.И само за такива изработени ръчно и от аборигенски племена ли има нужда да се изчистват?

*

veshti4ka

« Отговор #204 -: Септември 01, 2009, 10:12:32 am »
Цитат
Бррр,тръпки ме побиват от туй нещо!И май зъбиуте са си съвсем истински!Ааууу,гадост!Моите не са такива страшни ;DНо това не им пречи да са лошо заредени де,така че ще съм благодарна ако някой каже как се изчистват енергиите от дървените фигурки.И само за такива изработени ръчно и от аборигенски племена ли има нужда да се изчистват?

аууууууууу тая маска като я видях ми навя мисли за човешки жертвоприношения  :-X :-X :-X

но принципно маските според мен ако се правят изобщо трябва човек сам да си ги направи за да са заредени с положителна енергия... иначе си мисля, а и съм чувала, че тези маски, които са изработени от племената са заредени нарочно с негативна енергия за да си върнат племената за окупирането на земите им - или нещо такова....
а за изчистването им идея си нямам - може би под течаща вода  ???

а по въпроса за 4 дом - върха на моя е в близнаци и има и част от рак в него, съответно Сатурн и Луна са ми там - Сатурн в близнаци и Луна в рак. обичам топлият уют, да си седя в къщи. обичам хубавите цветове - оранжево, жълто, млечно сиво, млечно зелено, лилаво-виолетово, бледо синьо, бонбонено розово - всяка стая е в различен цвят и обикновено съчетавам по два три цвята в стая. за мебелите страшно много харесвам масивната дървесина и кожата... и естествено новите технологии са задължителни в кухнята и хола  ;D ;D ;D  зимно време обожавам да гледам пламъците в камината и да слушам пукота на дърветата...  :P

*

missKapriz

« Отговор #205 -: Септември 01, 2009, 10:22:50 am »
Вещичка,това за нарочно заредените маски съм го чувала и аз :-\И сега като стана въпрос се сетих за някои събития свързани с една от моите маски.Не съм суеверна,но може би наистина има нещо вярно в лошата им слава.Бреейййй,спешно се заемам да търся "лек"за лошотията на маските.ТцТцтц,сега като ми влезе в главата ....дано някой по-скоро даде съвет.А още веднага отивам да ги мия с вода ;)

« Отговор #206 -: Септември 01, 2009, 10:29:55 am »
Обикновено дома който харесваме се свързва със знака на 4 дом,а при теб сигурно е Скорпион ? Можеш да ни кажеш какво ти харесва и защо.Разгледай си и планети ако имаш в 4ти дом и неговият управител допълнително в кой знак е и аспекти ;)

А колкото до пищните и изискани къщи,тези които "светят" и изразяват класа и усет към изкуството, са си наистина по Лъв/Везни.
Въпроса към мен ли е адресиран?
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

veshti4ka

« Отговор #207 -: Септември 01, 2009, 10:30:13 am »
абе не на чешмата бре - някъде на изворче навън - водата трябва да извира от Земята. и като ги миеш трябва да визуализираш как негативната енергия /обикновено аз си я представям като черна мъгла/ изтича в земята... ма беш ли мама му дали ще ти помогне - по скоро ги махни от вас и туй то  :-\

*

тъжен

« Отговор #208 -: Септември 01, 2009, 11:16:39 am »
Вещичка,това за нарочно заредените маски съм го чувала и аз :-\И сега като стана въпрос се сетих за някои събития свързани с една от моите маски.Не съм суеверна,но може би наистина има нещо вярно в лошата им слава.Бреейййй,спешно се заемам да търся "лек"за лошотията на маските.ТцТцтц,сега като ми влезе в главата ....дано някой по-скоро даде съвет.А още веднага отивам да ги мия с вода ;)

Ако маските ти са от Африка-оригинални,миенето с течаща вода не помага.Мой приятел имаше няколко маски донесени от баща му,който пътуваше/моряк/.През 2007г. мойто аверче се разболя.Обиколиха де що има доктори,но така и не се разбра от какво е болен.И накрая,както става в такива случаи отиват в Добрич при един маг,който им казва,че в дома им има предмети,които излъчват силна негативна енергия и трябва да се изгорят.Описва стаята на моя приятел и посочва предметите,които са точно над леглото му.А там са му наредени маските от Африка.Магът е  категоричен-маските да се горят.Обяснил им,че има племена в Африка които владеят вуду-магия от векове.А вуду е една отнай-силните магии на земята и ако не изгорят маските веднага,ще има фатален край за моя приятел.Та връщат се,палят огън на двора,изгарят маските.След седмица момчето се възстанови,върна се на работа,бодър и весел и сега се е насочил към сувенири само от Индия-статуйки на Буда и др.Не искам да те плаша,но направи нещо по въпроса :(

« Отговор #209 -: Септември 01, 2009, 11:22:43 am »
    ИЦ-то ми е в Лъв, а Слънцето ми управлява 7-ми дом. Харесвам бароковия стил, стил Ампир, в къщи стените са слънчево жълто и прасковено розово, харесвам за декорация маслинено зелено. Обичам картини с цветя и всякаква друга живопис.

*

missKapriz

« Отговор #210 -: Септември 01, 2009, 11:35:52 am »
Малииии,аз досега ги плакнах :-X чак сега видях какво сте написали.ТцТцТц.Едната маска ми я подари моя близка-мъжа и я донесе от някъде и се разведоха.И у нас не е цветя и рози,че де да знам...май наистина ще трябва да направя нещо по въпроса...Качвам една ако някой може да каже какво символизира!?Или символа няма такова значение!?.

« Последна редакция: Септември 01, 2009, 11:47:22 am от missKapriz »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #211 -: Септември 01, 2009, 11:46:35 am »
ще съм благодарна ако някой каже как се изчистват енергиите от дървените фигурки.И само за такива изработени ръчно и от аборигенски племена ли има нужда да се изчистват?

Разводнихме малко темата,но след като тук си питала ,тук и ще ти отговоря.
Предмети 2ра ръка или такива с чужда/негативна енергия се пречистват по следният начин:

-със светена вода или кодирана за изчистване на негативна енергия (слагаш малко кодирана вода в легенче с нормална,топиш парцала и хубаво я избърсваш маската).Важно е и докато се измива,съзнанието да визуализира как премахва всичко старо и наслоено върху нея.

-със сол- може да е солен разтвор или ако е по-малък предмет за 24 часа да престои в съд със сол (може и морска)

-със църковна свещ или друг свещен огън-правят се няколко кръга около предмета (3 или 9) обратно на часовника,като се съпровожда със визуализация и заклинание от сорта на "Както гори и се топи свещта, така да изгорят и се стопят всички негативни енергии от този предмет!"

-със минерали или вода с престоял в нея минерал-от планински кристал,хематит и други неутрализиращи негативна енергия минерали  

-опушване с тамян или ароматни клечки,благовония

-със слънчева светлина-добре е накрая след пречистването на предмета да се остави за няколко часа на слънчева светлина

Най-добре е да се съчетаят няколко или всички метода (тъй като включват 4те стихии).Най-добре е да се започва с водата-пречиства се нисшия астрала и да се завършва с огъня-изчиства се висшия астрал и енергията се трансформира в нова .

Но докато се прави всичко,съзнанието трябва да се настрои и да вярва в ритуала-това засилва ефекта на елементите  ;)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #212 -: Септември 01, 2009, 11:49:48 am »
Африканските маски,често имат негативна енергия-ако не се неутрализира със силни методи,влияят много зле.Чувал съм дори,че е много лошо,че се поставят над нивото на главата-така те подтискат и доминират с енергията си.Същевременно такива маски стават за "плашилище" на тераса или градина,където отблъскват чужди влияния отвън.Ако някой не иска да се разделя с тях,може да я закачи именно на терасата,така че лицето на маската да гледа навън и да поглъща и отвръща на всички погледи .

Обикновено дома който харесваме се свързва със знака на 4 дом,а при теб сигурно е Скорпион ? Можеш да ни кажеш какво ти харесва и защо.Разгледай си и планети ако имаш в 4ти дом и неговият управител допълнително в кой знак е и аспекти ;)

А колкото до пищните и изискани къщи,тези които "светят" и изразяват класа и усет към изкуството, са си наистина по Лъв/Везни.
Въпроса към мен ли е адресиран?

Да,след като съм писал след теб .

*

missKapriz

« Отговор #213 -: Септември 01, 2009, 11:52:07 am »
Благодаря много,Синухе.Ще направя каквото трябва.И понеже си прав,че не е тук мястото за тия въпроси,може би трябва да пуснем подобна тема,за да научим как да изчистим и дома като цяло и как направим енергийна защита.Ще потъря такава и ако няма.ще отвотя нова

*

Uran

• 6041
« Отговор #214 -: Септември 01, 2009, 11:56:12 am »
« Последна редакция: Септември 01, 2009, 12:55:30 pm от Uran »

*

Марая

• 28287
« Отговор #215 -: Септември 01, 2009, 12:25:21 pm »
и само да допълня СИНУХЕ, на новолуние е най-добре да се направи пречистването , а на ПЪЛНОЛУНИЕ  да се зареди с положителни енергий ,така ,че да служи за талисман .най-добре е да се почистват всички предмети /в това число и пръстени и колиета и каквото се сетиш/ със свещи ,благовонни масла , слънчева енергия.водата има свойството да помни и по-трудно се почистват предметите с нея!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #216 -: Септември 01, 2009, 12:47:39 pm »
Аз пък знам,че всякакво пречистване и изчистване се прави на намаляваща Луна,колкото по намаляла толкова по-добре!  Защото така си отива старото-може и да е един-два дни преди Новолунието.На Новолуние се кодират нещата след като са вече чисти и могат да възприемат новата програма.

Забравих да вметна,че освен благовония,могат да се ползват и етеричните масла (разредени във воден разтвор),особено такива които изчистват силно негатива-примерно бор,карамфил,тамян,чаено дърво и т.н. Етеричното масло от тамян дори има свойството не само да изчиства,но и да връща негативната енергия към нейният източник.

*

Марая

• 28287
« Отговор #217 -: Септември 01, 2009, 12:55:15 pm »
Аз пък знам,че всякакво пречистване и изчистване се прави на намаляваща Луна,колкото по намаляла толкова по-добре!  Защото така си отива старото-може и да е един-два дни преди Новолунието.На Новолуние се кодират нещата след като са вече чисти и могат да възприемат новата програма.

Забравих да вметна,че освен благовония,могат да се ползват и етеричните масла (разредени във воден разтвор),особено такива които изчистват силно негатива-примерно бор,карамфил,тамян,чаено дърво и т.н. Етеричното масло от тамян дори има свойството не само да изчиства,но и да връща негативната енергия към нейният източник.

може и да си прав ,за намаляващата луна , но ,ако приемем ,че при новолуние всичко започва отново има логика и в това :o , де да знам ,чела съм го някъде...
Етеричното масло от тамян дори има свойството не само да изчиства,но и да връща негативната енергия към нейният източник.
а това направо ме разби...и обещавам да го изпробвам! ;) :)

« Отговор #218 -: Септември 01, 2009, 01:04:13 pm »
    Ааа, за тамяна не съм се сещала, но сега си спомням че при нас преди да изнесат тяло за погребение, с керемидка, на която отгоре е запален тамян се минава във всяка стая и пред всеки човек. Всеки и всичко трябва да се окади, явно този ритуал си има логика - да прогони всички духове и лоша енергия - там откъдето е дошла. Това вече ми харесва... :)

*

Helo

« Отговор #219 -: Септември 01, 2009, 03:55:33 pm »
   Ааа, за тамяна не съм се сещала, но сега си спомням че при нас преди да изнесат тяло за погребение, с керемидка, на която отгоре е запален тамян се минава във всяка стая и пред всеки човек. Всеки и всичко трябва да се окади, явно този ритуал си има логика - да прогони всички духове и лоша енергия - там откъдето е дошла. Това вече ми харесва... :)

Вярата, силата на мисълта, а не предмета е това, което прави магията.

В предмета ще има магия само, ако предварително е била заложена там от човек.