Планетата Сатурн няма никакво отношение към дома в картата на този човек. Предположих, че влечението му към антиките идва от съвпада на Юпитер - господар на ИЦ с Плутон в Асцендента. Плутон се свързва с рециклираните стоки и стоките втора употреба. Нали се сещате, поосвежават ги мебелите, коригират някои дефекти и им вдъхват втори живот.
А за маските и различните дървени статуи съм чувала, че някои африкански племена вграждали в тях духа на болен човек, за да оздравее. Те вярвали, че когато сувенирът отиде при друг човек, и болестта преминава в новия собственик. Алена, която аз се въздържам да цитирам и да давам за пример, беше споменала, че нейна приятелка се влошила здравословно, след едно пътуване в Африка. Тя предполага, че е от маската, която донесла със себе си. Малко след това жената мистериозно починала. Аз не купувам такива неща и не защото Алена казва така. А защото съм чела, че някои африкански племена практикуват Вуду магия, а тя е най-силната магия. Вероятно не всички сувенири са омагьосани. Достатъчно е да си Гюро Михайлов и да ти се падне точно на теб.