Здравей Гост

Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)

• 385 Отговора
  • 85369 Прегледи
*

Nebesna

Re:Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #220 -: Септември 01, 2009, 09:09:52 pm »
Планетата Сатурн няма никакво отношение към дома в картата на този човек. Предположих, че влечението му към антиките идва от съвпада на Юпитер - господар на ИЦ с Плутон в Асцендента. Плутон се свързва с рециклираните стоки и стоките втора употреба. Нали се сещате, поосвежават ги мебелите, коригират някои дефекти и им вдъхват втори живот.

А за маските и различните дървени статуи съм чувала, че някои африкански племена вграждали в тях духа на болен човек, за да оздравее. Те вярвали, че когато сувенирът отиде при друг човек, и болестта преминава в новия собственик. Алена, която аз се въздържам да цитирам и да давам за пример, беше споменала, че нейна приятелка се влошила здравословно, след едно пътуване в Африка. Тя предполага, че е от маската, която донесла със себе си. Малко след това жената мистериозно починала. Аз не купувам такива неща и не защото Алена казва така. А защото съм чела, че някои африкански племена практикуват Вуду магия, а тя е най-силната магия. Вероятно не всички сувенири са омагьосани. Достатъчно е да си Гюро Михайлов и да ти се падне точно на теб.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #221 -: Септември 01, 2009, 09:21:59 pm »
Не разбирам какво ги влекат въобще тези африкански сувенири.На мен ми действат страшно подтискащо.Въобще не ги харесвам.Сега,когато чета и това,което пишете,съвсем ми се потвърждава усещането за тях.
Моят 4-ти дом е с управител Меркурий и съуправител Венера-Дева/Везни,плюс ретрограден Плутон на 10 градус.Обичам свежите цветове,модерните мебели.Банята ми е в зелено и жълто,светлите пастелни гами.Обичам слънчеви помещения,в никакъв случай пуснати тежки завеси и каквото и да било затъмнение.

*

Helo

« Отговор #222 -: Септември 01, 2009, 09:26:11 pm »

А за маските и различните дървени статуи съм чувала, че някои африкански племена вграждали в тях духа на болен човек, за да оздравее. Те вярвали, че когато сувенирът отиде при друг човек, и болестта преминава в новия собственик. Алена, която аз се въздържам да цитирам и да давам за пример, беше споменала, че нейна приятелка се влошила здравословно, след едно пътуване в Африка. Тя предполага, че е от маската, която донесла със себе си. Малко след това жената мистериозно починала. Аз не купувам такива неща и не защото Алена казва така. А защото съм чела, че някои африкански племена практикуват Вуду магия, а тя е най-силната магия. Вероятно не всички сувенири са омагьосани. Достатъчно е да си Гюро Михайлов и да ти се падне точно на теб.

Това са древни магии. Често на кръстопът се оставят предмети, в които е заложена болест и който първи мине оттам взема болестта - това е било в миналото при някои племена. Предметът се крие някъде в храстите.

Не вземайте кръстче, намерено на кръстопът! В него е вложена болест. Който го вземе от земята взема и болестта. Така съм чувала.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #223 -: Септември 02, 2009, 11:03:01 am »
Аз пък преди време намерих малко кръстче на един от етажите ... запазих го, защото го приех като знак към момента. Често намирам и попадам на интересни символи, свързани с мен, обстоятелствата, събитията, емоциите и вече не се учудвам ... Какво смяташ, че трябва да сторя с него, Хело - да го хвърля ли?   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #224 -: Септември 02, 2009, 11:16:12 am »
Helo -  не съм чувала това за кръстчетата, но в случая на sunrain  бих постъпила спямо усещането си ( може и да е просто загубена или да те е намерило ???)
аз пък намирам копчета и си ги събирам -дърпа ме да ги взимам :-[
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #225 -: Септември 02, 2009, 11:18:52 am »
Според мен трябва да се избягва да се прибират такива предмети.Не е ясно дали са изгубени или хвърлени нарочно.Може би ако е нещо по-ценно като злато да речем-да,но разни символчета в никакъв случай.Златото никой няма да го изхвърли просто така,защото има стойност...
Аз с моите много планетки в Телец,няма как да разсъждавам другояче. :)Подобни сувенирчета директно ги заобикалям и въобще не им обръщам внимание.
Сега се сетих,че много хора се оплакват и от разни неща,които са си взимали от Египет-пръст ли,какво там-от пирамидите.Така,че ако си там само гледаш,снимки и това е...

*

Helo

« Отговор #226 -: Септември 02, 2009, 11:20:58 am »
Аз пък преди време намерих малко кръстче на един от етажите ... запазих го, защото го приех като знак към момента. Често намирам и попадам на интересни символи, свързани с мен, обстоятелствата, събитията, емоциите и вече не се учудвам ... Какво смяташ, че трябва да сторя с него, Хело - да го хвърля ли?   

А след като си го взела започнала ли си да се чувстваш по зле или не е имало нищо необичайно?

*

Helo

« Отговор #227 -: Септември 02, 2009, 11:24:00 am »

Сега се сетих,че много хора се оплакват и от разни неща,които са си взимали от Египет-пръст ли,какво там-от пирамидите.Така,че ако си там само гледаш,снимки и това е...

От какво се оплакват?

Аз гледах един руски филм за странни работи "Невероятно, но факт", в който разказваха за взетите от разни места предмети и по-точно камъни от екскурзии. Тези камъни носели енергията на мястото, от което са взети и когато човек ги занесе в дома си, той продължава да бъде свързан с енергията на онова място. Един човек така взел какъм и започнал да изпитва необяснима агресия. После го изхвърлили. Вече не си спомням подробности.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #228 -: Септември 02, 2009, 11:26:20 am »
Helo -  не съм чувала това за кръстчетата, но в случая на sunrain  бих постъпила спямо усещането си ( може и да е просто загубена или да те е намерило ???)

Да, аз затова го взех. Беше сребърно. Ако някой си го беше познал щях да го върна, но усетих, че е за мен и идва в момент, в който имам нужда от вяра и надежда.

Хело, с това ти отговарям и на твоя въпрос, че след това дори ми се случиха хубави събития.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #229 -: Септември 02, 2009, 11:35:25 am »
хахаххаххах, аз имама камъни от доста места  и от мястото на замъка на  граф Дракула
да ти кажа има неща, които  не може и цяло село да ти ги направи

но имам подарък маска  от НИгерия ми я донесоха  аз направо мразя африканските неща и съм я тикнала в един шкаф може да трябва да я пречися ( даже я бах забравила) иначе ми е от много добра приятелка подарък и не ми даде сърце да я хвърля

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #230 -: Септември 03, 2009, 08:07:25 am »
Идеалния дом за мен е коморт ,удобство и стил ,без прекален лукс и лъскавина,без натрупване на вещи,но пък да не е съвсем семпло /все пак Венера ми е а трон/ ,градина и двор  /Телец/.Близо до вода,с гледка към вода по възможност,басейн  /4 дом в Рак / .Достатъчно пространство .Много обичам да съм си у дома  :) ,но спокойно мога изестно време да живея и на друго място/Луна във водолей ,11 дом/ ,но трябва да знам ,че си имам мой дом,където да се върна .

*

missKapriz

« Отговор #231 -: Септември 03, 2009, 08:55:51 am »
Цитат
спокойно мога изестно време да живея и на друго място/Луна във водолей ,11 дом/
А на мен с моя 4 дом в Козирог и Луна в Скорпион ми е направо непоносимо да съм извън моя си дом за дълго-като изключим почивките за няколко дена.Обаче от поста ти ,Лина,разбирам от къде ми е любовта към градина и двор-Управителя на 4 ми е в Телец,за когото не знаех,че е "градинар" ;DНо сигурно от земния Козирог хич,ама хич не обичам водата-не искам никакви гьолчета в двора си :Pи тях да чистя...даже и морето не обичам,нищо че съм си кореняк бургазлийка :) ::)

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #232 -: Септември 03, 2009, 12:16:10 pm »
Ама ние май доста съраждани се събрахме /трябва да се запознаем / :)  Като се замисля ,че след броени дни трябва да се прибирам в Бс,след цяло лято на чист  въздух,море и слънце ме обзема мъка  :'(

А планините привличат ли те щом 4 ти е в Козирог?  Аз например не харесвам чак толкова на планина/Сатурн ми е в Рак на края на 4 дом/ ,предпочитам морето ,морския мирис и въздух  ;)

« Отговор #233 -: Септември 03, 2009, 01:28:52 pm »
И аз да кажа за моя 4 дом-бой на негри в тъмна нощ.....Скорпион на Върха ,на куспидата Марс и Венера съвпад .Уран и той е там съвпд с Мерк .
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Helo

« Отговор #234 -: Септември 03, 2009, 01:49:30 pm »
На мен 4-ти ми е във Водолей, а неаспектирания Уран е във 2-ри. Нямам идеи да слагам разни нови технологии в дома си, като изключим компютъра. Май по-скоро Телец и земното ми влияе за това как бих желала да изглежда дома ми. Живея в апартамент, но бих искала да живея на място, на което има природа и да имам градника с дървета, цветя и котка, където да излизам. А извън дома бих искала да живея на място с природа,  а не тук - в големия град. Макар, че големия град си има предимства и недостатъци. Но не бих искала да живея на село.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #235 -: Септември 03, 2009, 04:41:50 pm »
Сега като се замислих от думите на Хело,аз също не бих искала да живея в някое затънтено село ,където няма ресторанти и магазини /Венера е виновна  :P  /   ::) ,но и в голям град тип мегаполис също няма да се чувствам добре - не обичам "лудниците " и навалиците ,по-скоро средно голям град ,където ежедневието не е така забързано.

*

veshti4ka

« Отговор #236 -: Септември 03, 2009, 06:20:17 pm »
божкеееее ... да има едно лесно бих си вързала един хамак в гората до някой воден басейн  ;D ;D ;D  обичам лукса, уюта и удобството, но трябва да е в някое затънтено място за да мога да чувствам хармонията и спокойствието  ;D ;D ;D  лудниците ме вбесяват и нарушават вибрациите ми  :-X

*

missKapriz

« Отговор #237 -: Септември 03, 2009, 07:30:29 pm »
Цитат
А планините привличат ли те щом 4 ти е в Козирог?
Да.Само там мога да си почина,но не сред абсолютна пустош-харесват ми битовите комплекси,които съчетават удобства с природа и има ресторанти. :P :PВсе пак слънцето ми е в Лъв,не съм готова да се откажа нацяло от екстрите на съвремието.А в затънтено село и аз не мога да живея.Къща с двор на около 15 км от големия град-това ми е сбъднатата мечта :)

« Отговор #238 -: Септември 03, 2009, 07:38:43 pm »
Аз пък обичам големия град. Тишийната на село/планина/т.н не ми понася, както не ми понася и чистия въздух  ;D - от повече кислород ми се доспива и ми си вие свят  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #239 -: Септември 03, 2009, 07:50:32 pm »
обожавам големия град , но сутрин искам да виждам изгрева отразен в морето.мама му стара,дали не е от иц-риби? :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците