Здравей Гост

Земетресение в Хасково?Може ли да се предвиди?

• 133 Отговора
  • 20975 Прегледи
Здравейте!Искам да ви попитам дали е възможно да се предвиди земетресение?Астолога Емил Лещански казва ,че ще има земетресение на 19 април в района на Хасково и ще е разрушително.Имаше нещо за Плутон и Сатурн..не разбирам нищо от астрология и затова ви моля,ако можете да ми разясните дали трябва да се вярва или не.Благодаря предварително!  :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Земетресение в Хасково?Може ли да се предвиди?
« Отговор #1 -: Април 13, 2009, 04:46:09 pm »
Здравейте!Искам да ви попитам дали е възможно да се предвиди земетресение?Астолога Емил Лещански казва ,че ще има земетресение на 19 април в района на Хасково и ще е разрушително.Имаше нещо за Плутон и Сатурн..не разбирам нищо от астрология и затова ви моля,ако можете да ми разясните дали трябва да се вярва или не.Благодаря предварително!  :)

че може да се предвиди -може , но чак и датата е изумително! :) :D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Април 13, 2009, 04:50:13 pm »

Що пък да не и дата ;D ,то ако се понапъне и час може може да каже.

« Отговор #3 -: Април 13, 2009, 05:01:41 pm »
Дори и магнитуд има споменат-6 по Рихтер.Не мислех,че може да се определени точното място и магнитуда само по звездите и планетите.  ???

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Април 13, 2009, 05:14:49 pm »

Що пък да не и дата ;D ,то ако се понапъне и час може може да каже.

;D,много точно ,щом дори и часа може да се каже..... ;)би следвало и сеизмолозите да ползват науката...
а дали я ползват?! как мислиш док? ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #5 -: Април 13, 2009, 05:16:31 pm »
В тази тема сме писали за земетреснията, можеш да я погледнеш, ако имаш желание.

Аз не съм астролог и не смея да правя някакви заключения. Има някои неща, които можем да вземем предвид що се отнася до земетресенията.

На 19 Април транзитна Венера прави секстил с върха на 5-ти дом, който попада в Близнаци.
На 19 април транзитна Венера прави тригон с върха на 11 дом, който попада в Стрелец.
На 19 Април транзитен Марс е в секстил с натален Меркурий, който попада в 4-ти дом Телец. Управител на 4-ти дом е Венера и се намира в 5-ти дом Близнаци, в съвпад с Плутон.
На 18 април транзитен Марс е в квадрат със СЛВ, който се намира в 6 дом Близнаци и е в съвпад с Марс.
на 18 Април Марс е в квадрат с Марс.
По това време транзитен СЛВ е в секстил с върха на 3 дом Овен и в тригон с върха на 9 дом Везни.
На 19 Април Уран, Марс и Венера транзитират през 2 дом Риби, Плутон транзитира през 12 дом Козирог, а Сатурн в 8 дом Дева.
Транзитен Юпитер е кацнал на върха на втори дом Водолей, транзитен Нептун също е във Водолей, както и транзитен СЛВ.

Аз си мислех, че в началото на Май може да има нещо земетръсно, но въобще не предполагам или залагам това да е разрушаващо.

Защото транзитен Юпитер е кацнал на върха на 2 дом Водолей. А в картата на България Уран е в съвпад със Слънцето и IC в Телец.
Вече казахме, че Венера се намира в 5 дом и е в съвпад с Плутон.
Тогава транзитен Меркурий ще е кацнал на върха на 5 дом Близнаци и ще е в опозиция с върха на 11 дом Стрелец.
През целия месец Май транзитен Сатурн е в квадрат в Венера.
Както и транзитен Нептун е в тригон с Марс, който се намира в 6 дом Близнаци.

От прочетеното за земетресенията виждаме, че Уран, Нептун и Юпитер до някаква степен могат да отговарят за земетресенията, а предполагам, че Сатурн и Плутон ако става дума за много рушащи/носещи смърт и т.н.

Сам/а виждаш, че около тези дати по някакъв начин са засегнати Уран, Нептун, Юпитер с важни планети или управители на важни домове в картата на България. За пример Венера, а вече казахме, че Слънце, Уран и IC са в съвпад в Телец.  :)

*

nerealna

« Отговор #6 -: Април 16, 2009, 12:32:38 pm »
1 от многото статии за предказанието на лещански   http://www.bulgaria-news.bg/bg/news/read/1100

Аз съм от Хасково....тук наистина хората са паникьосани от предсказанието на астролога Лещански. правят застраховки на жилищата си и се готвят да заминат някъде....а някои се канят да го съдят ако не се случи нищо такова.

Искаше ми се да задам  хорарен въпрос дали ще има земетрсение в хасково ...но не знам как да го формулирам и земетресението по кой дом ще се гледа ...може би по 8 като екстремна ситуация ...
Ако вие бяхте от хасково бихте ли се махнали от града в този ден...
...честно казано и аз вече се чудя какво да правя...

*

aiia

« Отговор #7 -: Април 16, 2009, 12:42:03 pm »
Този Лещански ли е не знам къв е, ама със сигурност е луд, болен мозък.  >:( Да каже на толкова много хора, вие ще умирате на Великден. Наглецът даже потвърдил вчера, още веднъж. Психиатрите къде спят?  Съдете го, ама сигурно ще го освидетелстват....

*

nerealna

« Отговор #8 -: Април 16, 2009, 12:50:14 pm »
Да...и по кабелната телевизия в хасково говори, питаха го възможно ли е да греши-, каза - да, възможно е , но по добре хората да се изплашели и да се евакуират..... за по сигурно....

той си гурно си няма на идея колко са изплашени наистина хората сега....дори невярващите вече вярват ... всеки си казва ами ако наистина стане...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Април 16, 2009, 01:14:44 pm »
Ама чакайте малко...
Гореизброените транзити срямо чия карта се разглеждат?
Картата на България? Картата на Хасково?  :-\

В Мундананта астрология се използват други принципи и техники, не се разглеждат нещата като в натална карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #10 -: Април 16, 2009, 01:30:10 pm »
Ах, тъкмо мислех да пиша по темата.
Транзитите отчетох спрямо картата на България, не на Хасково.
Водех се от логиката, която използвах за отчитането на транзитите спрямо картата на Италия, когато се случиха там земетресенията наскоро.
Въобще не претендирам за вярност, истина или каквото и да е. Просто ги отбелязах. Аз дори не съм астролог, че да правя и заключения какво ще се случи.

Нереална, желая ви късмет и повече вяра в красивите чудеса. :) Не мисля, че паниката е най-доброто решение и не оправдавам постъпката на астролога. Но не мога и да отрека, че ако това се окаже вярно и някой е можел да го предположи, а не го е споделил сред обществото, си записва друг грях.
А погледнато малко по-философски, с това изказване също е предизвикано земетресение, но сред хората, сред общността. Дори да не е проявено стихийно, факт е, че устоите в обществото са сериозно разклатени от паниката.  ::)
Мен също много ме е страх от земетресения и навярно този страх е възпитан в мен от майка ми, която е била една от малкото оцелели при срутените блокове в родния ми град. Била е затисната между етажите в един малък процеп и е оцеляла по чудо.
Макар да знам, че бих я стреснала, все пак й казах, че интуитивно усещам, че може би в началото на Май месец може да има леки трусове, защото е по-добре да знае.

*

aiia

« Отговор #11 -: Април 16, 2009, 02:23:42 pm »
Аз предлагам да видим на 7 дек 1986 г, земетресението в Стражица какви са били транзитите, че нещо и мен взе да ме тресе  ??? Далече съм от Хасково, ама страшно звучи.... ами ако е истина, или ако този има ''мръсна уста''?

В новата история на град Стражица има една дата, която разделя събитията на преди и след. Това е 07. 12. 1986 година. Тази дата е свързана с разрушителното земетресение, което преобърна живота на жителите на града и околните села. Почернени са 2550 семейства от общината. Те завинаги ще запомнят 7 декември, когато 5, 7 по Рихтер събори 15 000 сгради.
През март 1977 г. катастрофалното земетресения във Вранча
с магнитуд 7. 2 (с епицентър на повече от 200 км от територията на България) доведе до частични или пълни разрушения на около 8500 сгради, като причини смъртта на 125 човека. Тогава най-засегнат беше Свищов. Причината за силното проявление е в неблагоприятна насоченост на излъчването на огнището на земетресението, лоши инженерногеоложки условия и некачествено строителство.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #12 -: Април 16, 2009, 02:42:10 pm »
Ето тук съм писала за земетресението в Свищов.
Ще се радвам да допълните, особено хората, които имат познания по въпроса.
По-късно ще огледам транзитите и за 7 Декември 1986.  :)

« Отговор #13 -: Април 16, 2009, 04:01:49 pm »
    Хееей, хора, тук положението в Хасково май взе да става напечено. Нещо като масова психоза. Всеки тръгнал да се изнася на някъде през уикенда. В училищата по цял ден това се дискутирало...А на мен ми е странно спокойно...Ако е речено... :D

*

Skarlet

« Отговор #14 -: Април 16, 2009, 07:18:21 pm »
Честно казано,земетресенията са голямо предизвикателство за всеки астролог.Гледам,гледам транзитите за деня-напрегнати са,вярно.Но напрегнати аспекти винаги има периодично.Вече бяхме разисквали за основните сигнификатори,но ако сте забелязали всеки път ни изненадват земетресенията.Никога аспектите не са едни и същи.Нямам претенции да оспорвам или да правя някакви прогнози за земетресение,но разгледах дирекциите и прогресиите за 19 април.Транзитните Луна,Юпитер и Нептун във Водолей правят квадратура с наталния Меркурий в картата на България,но той не управлява 4 дом-корените,земята.Съвпадът с дирекционния Марс е отминал-той е на 14 градуса.Соларният МЦ е в 5 дом на 8 градуса в Близнаци,а ИЦ е в Стрелец.В няколкото земетресения,които разглеждах,се мъдрят ако не транзити,то прагресивни и дирекционни планети в съвпад с ИЦ и в квадрат с тях.Вярно,че Сатурн е в 8 дом и квадратира соларния МЦ и ИЦ,а прави и съвпад с дирекционния Юпитер,но не мисля,че това е достатъчно.И защо точно на 19-ти? Според мен е по-вероятно да има земетресение в края на април,защото тогава Слънцето ще е в съвпад с наталното Слънце и Уран,а Марс ще квадратира Плутон. Не искам да опонирам на име като Лещански,но се надявам,че не е прав.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Април 16, 2009, 08:25:25 pm »
Този Лещански се обосновава единствено с планетарната позиция на Плутон и Сатурн ??!!
Не казва повече.

ЛЕЩАНСКИ: РАЗРУШИТЕЛЕН ТРУС ДЕБНЕ ХАСКОВО 6 по Рихтер навръх Великден, прогнозира астрологът

http://www.standartnews.com/news/details/id/28912/%D0%9B%D0%95%D0%A9%D0%90%D0%9D%D0%A1%D0%9A%D0%98:-%D0%A0%D0%90%D0%97%D0%A0%D0%A3%D0%A8%D0%98%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%95%D0%9D-%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%A1-%D0%94%D0%95%D0%91%D0%9D%D0%95-%D0%A5%D0%90%D0%A1%D0%9A%D0%9E%D0%92%D0%9E

Лещански промени прогнозата си за Хасково : http://www.blitz.bg/news/article/43934

А тук има мнение на сеизмолога Йордан Георгиев: http://society.actualno.com/news_233342.html

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Април 16, 2009, 08:49:09 pm »
Цитат
Плутон е планетата на разрушенията. С коварния Сатурн тя образува доста неблагоприятна позиция.

Какво има предвид под неблагоприятна позиция на Сатурн и Плутон? Спрямо какво?
Не виждам дори да сключват мажорен аспект, освен ако не е отчел някой от минорните или тъй наречените кармични аспекти.

Цитат
Според хороскопа на 19 април (когато е Великден), те ще ударят сериозно Хасково.

Хороскоп, висящ във въздуха ли разглежда? Какъв хороскоп?  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

nerealna

« Отговор #17 -: Април 16, 2009, 09:05:18 pm »
ето тук пише за неблагоприятната позижия на сатурн и плутон спорд лещански :/неблагоприятна позиция от 108 градуса. В астрологията това се нарича Аспекта на Кеплер/

http://forum.gorna.net/viewtopic.php?t=109798 

*

Skarlet

« Отговор #18 -: Април 16, 2009, 09:12:21 pm »
Честно казано,на мен 22 април ми се вижда по-проблемен по отношение на транзитите.Като знаем,че ИЦ на България е в Телец с управител Венера,на 22 април имаме съвпад на Марс,Венера и Луна в квадрат към Плутон.Слънцето квадратира лунните възли и е в съвпад с ИЦ,Слънцето и Уран от картата на България.И като се зарових,датата 9 май съвсем ме втрещи. :o Слънцето е в съвпад с прогресивния Уран,Луната е в опозиция/Пълнолуние в 4-корените,земята и 10 натални домове/ и в съвпад с прогресивната Венера-управител на 4 дом.Пълнолунието прави таоквадрат с Юпитер и Нептун,транзитния СЛВ е в съвпад с дирекционния Плутон.Транзитният ретро Меркурий е в точна опозиция на прогресивния,а транзитния Марс в Овен образува таоквадрат пък с наталните Сатурн и Нептун.Прогресивната Луна и Марс също са в Рак и са включени в таоквадрата.

*

Skarlet

« Отговор #19 -: Април 16, 2009, 09:16:24 pm »
ето тук пише за неблагоприятната позижия на сатурн и плутон спорд лещански :/неблагоприятна позиция от 108 градуса. В астрологията това се нарича Аспекта на Кеплер/

http://forum.gorna.net/viewtopic.php?t=109798 

Хубаво-имаме Кеплеров аспект.Обаче,всички знаем,че за да се задейства,трябва да се подплъти с аспекти и от другите планети.Не може само по Сатурн и Плутон да се предвижда.