А тук е приказката за тримата астролози, ако не сте я чели:
(Пускам я пак, понеже е баш по темата

ЗА ТРИМАТА АСТРОЛОЗИ
Живяли едно време трима астролози. Всичко много точно предсказвали, а никой не им вярвал. А те били сериозни хора и на тази беда много се обиждали. Единият авиокатастрофи предсказвал. Сякаш, полезно и нужно дело: всеки би трябвало да знае, кога ще му падне самолета. И ето предсказва той, а пък никой не го слуша. А самолетите падат и падат. А него все едно никой не го слуша. Значи, пропил се той от нещастие, брада пуснал, за Америка заминал, оттам до Таити, намерил си градина, оженил се, народил куп деца, а за астрология съвсем забравил. Каква, вика, от нея полза, така и така никой не вярва.
Другият астролог се научил земетресения да предсказва. Ето, мислел, ще послужа на човечеството, ще го предупредя за грозящата опасност. Статийки всякакви във вестниците печатал, афиши разлепял, на разни началници звънил, на края даже и сайт си завъдил в Интернет - и всичко на вятъра. Никой не го чува, никой не забелязва, никой не го уважава, и никакво доверие. Въпреки че тресе винаги именно там, където той е казал, и разрушенията винаги са конкретни. Но на никой не му е интересно да знае, и ето, той също постепенно се оттеглил от работата, продал квартирата си и заминал за Таити, да си доживява дните. Понеже вече бил стар, и разбрал, че целия му живот минал напразно.
А третият астролог пожари и взривове предсказвал. Но само че той бил алчен. Той мислил: ако аз съм толкова умен, трябва да съм богат. И значи, тръбил навсякъде: заповядайте, купавайте ми прогнозите, правете изводи, взимайте мерки. А купувачи все нямало и нямало.
Тогава той помислил: я, чакайте! Щом не искате да си плащате, ще ви накарам. И взима, значи, пълен списък от своите прогнози, научава ги наизуст за три години напред и после започва да бомбандира министерството по безопасност с такива депеши:
"Уважаеми господа, на нашата терористическа организация страшно ни трябват петнадесет милиона щатски долара. Къде ще ги намерите, не ни интересува. Не ги ли набавите до седмица, ще взривим къща в едикой-си град, чисто за пример. А в перспектива можем да взривим и запалим още куп къщи в различни градове на нашата голяма страна. Така че, мислете, откъда да вземете пари".
В назначеното време в назначеното място къщата се взривява, а реакция никаква. То ест, реакция има, но съвсем извратена: Всички викат: "Чеченците! Чеченците!", и даже война с тях започват. Тогава той изпраща второ писмо, и скоро и втора къща се взривява. Тук вече започват конкретни простотии, народът е наплашен, ченгетата звереят, бедните чеченци в един глас плачат: "Не сме ние!" -- но на военните не им мига окото, дай има само да си пуснат бомбите, а там после и трева да не расте. След третото и четвъртото писмо също нито вест обратна, нито кост, а след петото пристигат при астролога хора в камуфлаж, набиват го здраво с бухалки и го карат в своята кантора.
Но той си държи всички козове в ръцете! Казва: момчета, ей-Богу, какви сте все пак невнимателни. Ето вие ме понабихте, а за това моите хора ще изгорят три офиса на кантората ви - в Камчатка, в Сахалин и в Саратов. А ако ли вие, не дай Бог, още нещо ми направите, то от вашата кантора няма да остане и тухла. Организацията ми е малобройна, но много мобилна, и поддържаме връзка по телепатия. Затова по-добре помислете, откъде да вземете кинти.
Та значи, още ведъж го набиват, но не толкова силно. А в назначения срок трите канторски офиса в различните градове - като свещички! И всичко така прилежно направено - с финес, неисправности в електроизолацията. Тук вече ченгетата разбират, че имат работа със силен и опасен враг, който натурално цялата има кантора може да разори. И започват да се замислят, откъде да вземат пари. Но правителството пари не дава. Правителството казва, че този терорист всъщност е аферист, решил да извлече полза от сложната политическа ситуация. И ако просто го задушите с възглавница, никаква беда няма да има от това.
Ченгетата, обаче, не се решават. Тогава астрологът двойно вдига залога се обръща непосредственно към правителството. Казва, че напълно може да взриви ядрена електроцентрала, но засега няма да го прави. А ако правителството продължава да се скъпи и да вреди, то ще запали няколко вили и квартири на най-високопоставени членове. За да, значи, да не се скъпят и да вредят.
В отговор на таза наглота, ченгетата се понапъват и изловяват направо цялата му терористическа организация, малобройна, но много мобилна. А той казва: пуснете ги тези нещастни, те за нищо не са виновни. Моята организация е все още на свобода, и скоро ще разберете това. Очаквайте пожари там-си и там-си. Естественно, в назначеният ден пожари има навсякъде, където е казал, и даже там, където не е. В добавка към всичко, на един от много важните членове до основи изгаря вилата му, заедно с всичките хуйни, дето се намирали там. А там се намирали, много или малко, жена му с две деца.
Тук членът се изправя на задните си крака и вика: дайте ми го този терорист, с голи ръце ще го задуша. А другите членове му казват: Славик, успокой се, и ние имаме жени и деца. И по-добре да отброим по милонче, още повече че той не иска и толкова много. Славик тук започнал да вика: всички сте пОцове, уроди, несретници пикливи, аз все едно ще го пипна, жив няма да ми се отърве! Викал той, викал, а на другия ден се натъкнал на мина и спрял да вика.
И ето, всички членове на правителството натурално отброили по милонче, качили алчния астролог на самолет и го отпратили в далечна страна. Пожари, ясно като пън, и след това се случвали, и взривове, и даже ядрената електростанция някак-си веднъж избухнала, но това било вече в реда на нещата, защото страната все пак била голяма, и ред там нямало, и всеки ден нещо гори или се взривява, а ако навсякъде виновни почнеш да търсеш, то може и половин страна да разстреляш.
А алчният астролог си направил пластична операция, сменил си шофьорската книжка и се заселил на тихия остров Таити, заедно с всички останали астролози. И ето седят си те някак на брега и гледат небето. А по небето се носи звезда от Изток на Запад, голяма-преголяма. И тук те веднага вдянали, какво означава това, въпреки че не било по специалноста им. Да ходим, казали, на Запад, да Му поднесем подаръци, нека Той да ни благослови. И бродели те по море и по суша, и дошли, където отивали, и благословия получили, и навеки се прославили. Дай, Боже, и нам същото.