Здравей Гост

Смърт на родител

• 84 Отговора
  • 22195 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Смърт на родител
« Отговор #60 -: Март 04, 2012, 05:04:19 pm »
Ранна е. Преждевременна. Но за Юпитер там не знам.  :-\

Е, ти и за Венерата в 8-ми не знаеше, докато не прочете, нали?  :72:
Исках да кажа, че Юпитер в 8 ми дом не е гаранция, че няма да се срещнеш рано със смъртта.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Март 04, 2012, 05:06:15 pm »
А изследвали ли сте това, че Сатурн в 8-ми дом дава дълъг живот? :blink:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #62 -: Март 04, 2012, 05:10:10 pm »
Да де, винаги има какво ново да се чете.

За Сатурн в 8-ми не знам, но на Асцендента определено влияе по учебник. Колкото по-одъртявам, толкова по-се вдетинявам. За щастие и външно така ми влияе.  ;D И съм адски издръжливо.

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Март 04, 2012, 05:11:49 pm »
Да де, винаги има какво ново да се чете.

За Сатурн в 8-ми не знам, но на Асцендента определено влияе по учебник. Колкото по-одъртявам, толкова по-се вдетинявам. За щастие и външно така ми влияе.  ;D И съм адски издръжливо.

И за мен важи това - "консервирането" на външния вид с годините - господарят на асцендента- Юпитер е в тригон със Сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Март 04, 2012, 05:17:37 pm »
Libra, съжалявам за загубата ти.  :(
Извинявай, но ще ти задам един въпрос, от астрологична гледна точка ме интересува.
Татко ти на мястото на катастрофата ли е починал или в интензивното, т.е. успяват ли да го откарат в болница, имало ли е лекарска намеса, изпадане в кома евентуално?

Неговият квадрат Слънце-Марс при тебе е съвпад, при двама ви попада в силни зони (по Гоклен).
От него ли си наследила литературните заложби?

Имало ли е злополуки по мъжка линия в тяхното семейство - баща, дядо, прадядо?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #65 -: Март 04, 2012, 05:47:12 pm »
Аз ще ви споделя проверено от моя опит -и за Венера в 8 дом е вярно и за Юпитер в 8 дом е вярно ранна загуба на родител
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Grace

• 2257
« Отговор #66 -: Март 04, 2012, 06:32:46 pm »
познавам човек с Венера в 8-и. няма ранна загуба на родител.

*

Stella

• 7765
« Отговор #67 -: Март 04, 2012, 06:58:29 pm »
Аз ще ви споделя проверено от моя опит -и за Венера в 8 дом е вярно и за Юпитер в 8 дом е вярно ранна загуба на родител

Пфууу! То сигурно в това се изразява и получаването на наследство - ако въобще има какво да получиш, де! Татко ми не доживя да си получи наследството - неговият баща го надживя. Тъжно е да надживееш детето си. :(

*

Stella

• 7765
Re:Смърт на родител
« Отговор #68 -: Март 04, 2012, 07:02:56 pm »
Нерде Ямбол, нерде Стамбул...но да попитам, защото Lillie в една друга тема спомена, че квадрат на дир. Слънце с наталните MC/IC е сигнал за загуба на статус.

Според един мой познат професионален астролог същият аспект (квадрат, опозиция) може да означава и проблем за бащата, загуба. Разбира се, ако други фактори го потвърждават и в радикса има показатели за ранна загуба на баща.

Ей това, като го чуя и си умирам от смях.  :72:
Или работи или не работи, какви са тези други фактори?
Или другите фактори работят? Кое от двете? А ако са и двете, то тогава да ги споменаваме заедно.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #69 -: Март 04, 2012, 07:04:20 pm »
Анабел, Крис - благодаря за отговорите. Лили, няма проблем, ще споделя каквото знам.

Имали сме склад на едро тогава, баща ми е пътувал с камион, пълен със стока, и негов колега е шофирал, но е заспал на волана. Татко е починал на място, в смъртния акт пише като причина "съчетано черепно-мозъчни, гръдни и коремни травми вследствие на автозлополука". Знам, че е починал още един човек, навярно този, с който са се сблъскали. Бях открила вкъщи преди време една статия от вестник, в която се споменава за катастрофата, пише, че няколкостоин метра от пътя били засипани с петрол и шоколад. Шофьорът е оцелял и си спомням, че години майка ми и баба ми водеха дело срещу него, но винаги са ме държали настрана, и май накрая пропадна.

Неговият квадрат Слънце-Марс при тебе е съвпад, при двама ви попада в силни зони (по Гоклен).
От него ли си наследила литературните заложби?

Имало ли е злополуки по мъжка линия в тяхното семейство - баща, дядо, прадядо?

Днес се питах точно това - има ли как от картите на родител и дете да се разбере какво е наследило детето точно от него? Мъчно ми е, че не го познавам, останали са много снимки и писма, които е писал на майка ми, пазя ги всичките. Не знам какво съм наследила от него, казвали са ми, че е имал зелени очи, но аз съм взела очите на майка си, приличам много на нея - тя рисува, пеела е народни песни, постоянно майстори нещо и декорира вкъщи (истински Близнак). От татко може би съм взела само устните, имал е много красиви устни. Разказвали са ми какъв е бил - много добър, трудолюбив, колко много ме е обичал, как си е играел с мен... :( Имал е красив почерк и е рисувал много добре. Тяхното е било учелищна любов, бях открила в една стара книга обща рисунка, на която са оставили и подписите си, просто ми става много мило като я гледам, а и като разказвам за него. http://prikachi.com/images/865/4481865n.jpg

Бащата на татко е починал от инфаркт, доколкото знам, но преди това е имало някаква злополука с електрически стълб, паднал е...нещо такова. И той е починал рано.
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #70 -: Март 04, 2012, 07:27:56 pm »
Старите автори са ни оставили редица правила по които може да се определи дали родения ще умре по естествен или насилствен начин.Тези правила всъщност представляват комбинация от няколко фактора, които имат пряко отношение към живота и смъртта.Факторите участващи в тези комбинации са:
1.Слънце и Луна – като сигнификатори на жизнеността
2.Сатурн и Марс – като планети които според естествената си природа са злосторници и в характера им е да отнемат живота.
3.виолетни или насилствени знаци -  :ar: :vi: :cp: :aq: :li: – знаците управлявани от Марс и Сатурн
4.осми дом и неговия управител – имащи отношение към смъртта
5.първи дом и неговия управител – имащи отношение към родения
6.виолетните или насилствени звезди с характер на Марс/Сатурн.Съгласно Ранцау виолетните звезди са : Алгол - 25°28’  :ta:, Алдебаран - 9° 5’ :ge:, Бетелгьойзе – 28° 3’  :ge:, Полукс - 22°32’  :ca:, Южна
везна - 14° 23’  :sc:, Формалхаут - 3° 9’ :pi:.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #71 -: Март 04, 2012, 07:42:40 pm »

Пфууу! То сигурно в това се изразява и получаването на наследство - ако въобще има какво да получиш, де! Татко ми не доживя да си получи наследството - неговият баща го надживя. Тъжно е да надживееш детето си. :(

Венера ми е в 8 дом и баща ми почина на 68 години - това ранна смърт ли се води според вас, аз все пак бях на 36...? И няма да има и наследство, така че тия неща за ранна смърт, че и чак наследство - не фърфят при мен  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Март 04, 2012, 07:51:35 pm »

Венера ми е в 8 дом и баща ми почина на 68 години - това ранна смърт ли се води според вас, аз все пак бях на 36...? И няма да има и наследство, така че тия неща за ранна смърт, че и чак наследство - не фърфят при мен  :blink:

Ами за долна граница на старостта се приема 70 години.
Ох, не ми се говори за смърт вече! :(

« Отговор #73 -: Март 04, 2012, 07:53:23 pm »
Имам позната, майка й и баща й починаха в един ден от катастрофа, тя беше 12 годишна, баба й я отгледа. Години след това, нейният син като беше 12 годишен почина и мъжът й...Смътно си спомням - мисля че е родена или на 10 или 12.02.1972г.
   П.С. - и тримата от катастрофа с мотор !

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #74 -: Март 05, 2012, 01:05:32 pm »
Имам позната, майка й и баща й починаха в един ден от катастрофа, тя беше 12 годишна, баба й я отгледа. Години след това, нейният син като беше 12 годишен почина и мъжът й...Смътно си спомням - мисля че е родена или на 10 или 12.02.1972г.
   П.С. - и тримата от катастрофа с мотор !

Профекцията работи при нея....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #75 -: Март 05, 2012, 03:39:19 pm »
Баща ми почина на 56 години от срасртване на белите дробове. Много се мъчи защото диагнозата се уточни едва при аутопсията ...
Имам Сатурн на 20 в Близнаци и Марс на 28 в Дева - квадратурата е разходяща , но работи....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

• 2478
« Отговор #76 -: Март 05, 2012, 04:24:55 pm »
Libra, съжалявам, че си останала без баща на такава ранна възраст.
Погледнах картата на баща ти. Ако има лека разлика в часът на раждане, то тогава тр. Плутон ще е на К8, а и К8 ще е в Скорпион. Тогава планетите управляващи края (4ти - Луна и 8ми - Плутон) са в квадратура. В натала м/у двете планети има кармичен аспект.

Баща ми почина по време на сатурновото ми завръщане.  :-[

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #77 -: Март 05, 2012, 04:56:44 pm »
Libra, съжалявам, че си останала без баща на такава ранна възраст.
Погледнах картата на баща ти. Ако има лека разлика в часът на раждане, то тогава тр. Плутон ще е на К8, а и К8 ще е в Скорпион. Тогава планетите управляващи края (4ти - Луна и 8ми - Плутон) са в квадратура. В натала м/у двете планети има кармичен аспект.

Баща ми почина по време на сатурновото ми завръщане.  :-[

Благодаря, Divna. На каквато и възраст да загубиш любим човек, занапред винаги ще чувстваш липса.

Възможно е часът да е неточен, такъв ми каза баба ми. А по принцип К8 в Скорпион свързва ли се с трагични инциденти или смърт, или в случая е заради транзитния Плутон...
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.

*

Divna

• 2478
« Отговор #78 -: Март 05, 2012, 05:29:04 pm »
Разбирам те, че искаш да знаеш повече подробности около смъртта на баща ти, но всяка карта е строго индивидуална и говори сама за себе си. Не знам дали има някакво всеобщо правило и дали някой астролог ще дръзне да прави изказвания по това правило.
При мен Плутон е водеща планета и всичко свързано с невидимото и тайнственото буди интерес. Изследвала съм няколко карти на мои много близки, които за съжаление си отидоха рано от земния свят. Обща закономерност не срещам или просто не виждам или все още не съм готова да видя. Знам ли?!

Баща ми имаше наранено Слънце от малефици (не знам точния му час на раждане, за да си помогна с домофикацията)Почина при съвпад на Сатурн с тр. Слънце. В натала двете планети са в квадратура. Приятелят ми имаше три планети малефици в 8ми дом (почина млад при катастрофа). Тогава тр. Сатурн му е квадратирал нат. Слънце. В радикса между двете планети има скрит квадрат. Приятелката ми почина млада (автомобилна катастрофа). Тогава тр. Сатурн е върху нат. Слънце. И тя също като при баща ми.  :-[ В натала й двете планети са в квадратура.
Само това бих могла да отчета като обща закономерност.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #79 -: Март 05, 2012, 05:37:02 pm »
Разбирам. Благодаря за отговора.  :wub: