Здравей Гост

Смърт на родител

• 84 Отговора
  • 22232 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Смърт на родител
« Отговор #40 -: Май 04, 2009, 01:17:39 am »
Нерде Ямбол, нерде Стамбул...но да попитам, защото Lillie в една друга тема спомена, че квадрат на дир. Слънце с наталните MC/IC е сигнал за загуба на статус.

Според един мой познат професионален астролог същият аспект (квадрат, опозиция) може да означава и проблем за бащата, загуба. Разбира се, ако други фактори го потвърждават и в радикса има показатели за ранна загуба на баща.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Май 04, 2009, 01:37:28 am »
Аз ползвам повече прогресии и отскоро започнах да обръщам внимание на дирекциите. Отдавна искам да ви попитам: "С кои дирекции си служите-зодиакална или на слънчевата дъга? Коя, според вас работи най-добре?

« Отговор #42 -: Май 04, 2009, 09:52:25 am »
Благодаря за отговорите!

Аз от скоро ползвам дирекции, защото при мен те трудно работят - просто по пътя си осите, Слънцето и другите планети нямат много срещи с подобни. Приципно ползвам едновременно символично придвижване на всяка астроточка.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Май 04, 2009, 12:38:29 pm »
Аз ползвам повече прогресии и отскоро започнах да обръщам внимание на дирекциите. Отдавна искам да ви попитам: "С кои дирекции си служите-зодиакална или на слънчевата дъга? Коя, според вас работи най-добре?

Установих, че зодиакалната дирекция на слънчевата дъга в Зета отговаря на Соларна арка в астро.кома. Ползвам основно тази. Пробвах с екваториални дъги, но при тях има разминаване с времето на събитията. За най-прецизни и точни се смятат примарните дирекции, но тях ги няма в повечето астрологични програми.
Вторичната прогресия трудно ще ти даде събитийна рамка, Небесна. Големите и по-значимите събития и промени в живота ни са заложени по дирекции, транзити и прогресии ги отключват в определен момент.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #44 -: Май 07, 2009, 11:14:30 am »
Цитат на: Небесна в Април 16, 2009,
"срещата със смъртта е част от живота на всеки от нас. До колко това събитие може да бъде видяно в личните ни хороскопи? Прехвърлям темата тук, понеже изисква по-задълбочено разглеждане и с повече действителни примери.
Поставям тук моя хороскоп с транзитите в деня и приблизителния час, когато почина татко, а също така и неговата карта с транзитите за въпросния ден. Искам да вметна също така, че часът на раждане на баща ми не ми е известен. Почина в следствие на раково заболяване."

Баща ми почина рано, преди 17 години, вероятно също от рак. Беше Риби. И аз не знам точния час, а дори и дата на раждане, но какво се получи от хороскопа? (Знам точния час и минута на смъртта)
Както и в твоята карта, при мен транзитния Марс е в 8-ми натален дом и прави квадратура с наталния ми Сатурн в 5-ти дом, (той пък е е в съвпад с транзитната Луна).
Транзитното Слънце е в опозиция с Наталния ми Нептун в 4-ти дом, на 2 градуса от IC и е в тригон към наталния ми Плутон.
Натален Нептун в секстил с тр. Северен възел в 4-ти тр. дом.

А, да добавя, в наталната ми карта има голям тригон между Слънце, Луна и Сатурн, с квадратура Слънце-Марс (ранна смърт на бащата, лошо здраве, много болести), абсолютно вярно! В осми натален дом нямам планети, но пък той е изцяло в знака Риби (не знам дали има някакво значение).

« Последна редакция: Май 07, 2009, 11:33:35 am от NeraFelina »

*

lolitta

« Отговор #45 -: Май 08, 2009, 05:58:11 pm »
тъкмо си гледам картата натална+прогресии+транзити в астрокома...и какво да видя:
прогресивна луна съвпад с транзитен уран в 8ми дом в риби..СЛВ в 6ти дом във водолей, прогресивно слънце съвпад сатурн в 4ти дом -скорпион...ето и линк на картата ми:

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=0f4fileUWCaJR-u1228135652&lang=e&gm=a1&nhor=3&nho2=1&btyp=245&mth=gw&sday=8&smon=5&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=3&ast=

аз мисля, че ще има смърт  и то внезапна на някои от близкото ми обкръжение /прогресивна луна съвпад с транзитен уран в 8ми дом/

*

lolitta

« Отговор #46 -: Май 08, 2009, 06:11:13 pm »
ужас  :'(    :'(     :'( 

досега никога не си е отивал някой от моите близки и приятели....дано това не се случи, въпреки, че тези транзити и прогресии много ме плашат   :(

*

Skarlet

« Отговор #47 -: Май 08, 2009, 07:23:24 pm »
Недей рИва,ами врътни прогресиите и транзитите,докато уцелиш точния съвпад на транзитния Уран с прогресивната Луна.И тогава превключи на натал,прогресия и солар арк. Пасле качи тук новата карта и ще видим какво има да става евентуално.Само с транзити и прогресии не става.

*

lolitta

« Отговор #48 -: Май 11, 2009, 03:58:14 pm »
ето, така ги завъртях, но Уран ми е на 26ти градус, а Луната - на 25ти....датата е 11 август 2009, ето и картата:

тогава ли ще се случи случката??

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=0f4fileUWCaJR-u1228135652&lang=e&gm=a1&nhor=3&nho2=1&btyp=245&mth=gw&sday=11&smon=8&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=3&ast=

*

Skarlet

« Отговор #49 -: Май 11, 2009, 06:00:08 pm »
Това не е солар арк,а само натал,прогресия и транзит.Намери в астро ком натал,прогресия и солар арк ти кажувам.  ;D Нея искам да ми качиш тук. И докато я качваш да ти напиша нещо успокоително-Ти не виждаш ли хубавия тригон на съвпада Луна/Уран с прогресивното Слънце?  ;) Ти омъжена ли си?

*

lolitta

« Отговор #50 -: Май 12, 2009, 02:13:40 pm »
не съм омъжена, на 23 години съм, работя, до скоро учех и нямам сериозен приятел,  а само поредица от безуспешни връзки с неудачници.... >:(

сега ще ги намеря тези карти, за които ми говориш, и държа да напомня, че съм новичка още и се лутам из дебрите на астрологията, затова моля да ме извиниш за малко бавните ми и неточни реакции...  :-\     :P

*

lolitta

« Отговор #51 -: Май 12, 2009, 03:15:04 pm »
http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi?&cid=0f4fileUWCaJR-u1228135652&nhor=3

ето това мисля е точната карта, но да ти кажа аз почти нищичко не разбирам от това... сложила съм я за дата 11 август 2009.

*

Skarlet

« Отговор #52 -: Май 13, 2009, 07:35:18 am »
Извинявай,но не виждам смърт на родител.Съвпадът на Уран с прогресивната Луна не носи непременно лоши събития.Още повече,че прави тригон с Меркурий,със Сатурн,с прогресивното Слънце.Може просто да срещнеш ненадейно нов човек/Уран ти управлява 7 дом/,може баба или дядо да преживее нещо-напр. операция.Аспектите са хубави.Спокойно момиче,не се стряскай.Човек,който не е готов да погледне смъртта в очите,не е готов за астрология.  ;)

*

lolitta

« Отговор #53 -: Май 13, 2009, 10:18:40 am »
ей, мерси, Скарлет, много си точна :)
наистина дядо ми ще го оперират от херния есента, а майка ми също от херния сега след месец, ма това са леки операции  ;)
иначе тая година отвсякъде излиза да срещна нов човек, може би този, с който ще сключа брак, защото аспектите са доста добри...

Уф, успокои ме:)

Много ти благодаря!!!

*

Skarlet

« Отговор #54 -: Май 13, 2009, 03:24:38 pm »
Оф, и аз се успокоих,защото не знаех как ще реагираш за евентуални операции. Хубаво е по-навреме да се планират и да се избере подходящ ден за тях.  :)

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
Re: Смърт на родител
« Отговор #55 -: Март 04, 2012, 04:17:06 pm »
Бих искала, ако някой още следи темата, да попитам какви са индикациите в транзитните карти на мен и баща ми за деня на катастрофата, в която той почина. Всъщност мисля, че е било през нощта след 20-ти, но не ми се иска да питам майка ми за час. Прегледах темата и прочетох, че Слънце квадрат Сатурн показва загуба на баща, а при мен Сатурн е в 4-ти дом в Козирог. Той беше Козирог, не го помня...била съм на 4-ри години, а той е починал на 27, ден след РД на майка ми.

"Ако Марс ранява Слънце или Сатурн или изгрява след Слънце това може да показва кратък живо при бащата ." - не ми стана ясно как Марс може да рани Слънцето - с кофти аспект ли? И ако Марс изгрява след Слънцето, то е показан след него в натала ли? При мен планетите са в съвпад. Благодаря, ако някой се включи с отговор.

Моите транзити:

Неговите:
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #56 -: Март 04, 2012, 04:25:31 pm »

"Ако Марс ранява Слънце или Сатурн или изгрява след Слънце това може да показва кратък живо при бащата ." - не ми стана ясно как Марс може да рани Слънцето - с кофти аспект ли? И ако Марс изгрява след Слънцето, то е показан след него в натала ли? При мен планетите са в съвпад. Благодаря, ако някой се включи с отговор.

Да, Марс в тежък аспект със Слънцето = Марс ранява Слънцето. При теб и Сатурн ранява и Марс и Слънце, но освен това Марс и Слънце са ти в падения във Везни. Сатурн е силен - той те е поел, рано е трябвало да се осъзнаеш и да озрееш. Това вече наистина му викам карма.

При него транзитният Плутон прави квадрат с Луната - това дава събития, касаещи физическата му цялост.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #57 -: Март 04, 2012, 04:45:02 pm »
При загуба на баща имах двоен съвпад на тр. Плутон върху натално Слънце и обратното. Първият в 9-ти, вторият в 8-ми. Без Сатурнови добавки. Тъй че... Май със задна дата винаги има за какво да се хванем, но предсказателно според мен това е много рискована материя.  :-\ Бях чела веднъж, че и натална Венера в 8-ми понякога, освен другите си страни, може да значи и ранна загуба на родител. При мен е вярно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #58 -: Март 04, 2012, 04:55:17 pm »
При загуба на баща имах двоен съвпад на тр. Плутон върху натално Слънце и обратното. Първият в 9-ти, вторият в 8-ми. Без Сатурнови добавки. Тъй че... Май със задна дата винаги има за какво да се хванем, но предсказателно според мен това е много рискована материя.  :-\ Бях чела веднъж, че и натална Венера в 8-ми понякога, освен другите си страни, може да значи и ранна загуба на родител. При мен е вярно.

И моят баща почина на 50 години. Считам, че това е ранна загуба. Имам Юпитер на К8.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #59 -: Март 04, 2012, 04:57:08 pm »
Ранна е. Преждевременна. Но за Юпитер там не знам.  :-\