Цитат на: Небесна в Април 16, 2009,
"срещата със смъртта е част от живота на всеки от нас. До колко това събитие може да бъде видяно в личните ни хороскопи? Прехвърлям темата тук, понеже изисква по-задълбочено разглеждане и с повече действителни примери.
Поставям тук моя хороскоп с транзитите в деня и приблизителния час, когато почина татко, а също така и неговата карта с транзитите за въпросния ден. Искам да вметна също така, че часът на раждане на баща ми не ми е известен. Почина в следствие на раково заболяване."
Баща ми почина рано, преди 17 години, вероятно също от рак. Беше Риби. И аз не знам точния час, а дори и дата на раждане, но какво се получи от хороскопа? (Знам точния час и минута на смъртта)
Както и в твоята карта, при мен транзитния Марс е в 8-ми натален дом и прави квадратура с наталния ми Сатурн в 5-ти дом, (той пък е е в съвпад с транзитната Луна).
Транзитното Слънце е в опозиция с Наталния ми Нептун в 4-ти дом, на 2 градуса от IC и е в тригон към наталния ми Плутон.
Натален Нептун в секстил с тр. Северен възел в 4-ти тр. дом.
А, да добавя, в наталната ми карта има голям тригон между Слънце, Луна и Сатурн, с квадратура Слънце-Марс (ранна смърт на бащата, лошо здраве, много болести), абсолютно вярно! В осми натален дом нямам планети, но пък той е изцяло в знака Риби (не знам дали има някакво значение).