Здравей Гост

отвличанията

• 75 Отговора
  • 11583 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:отвличанията
« Отговор #20 -: Април 19, 2009, 03:40:05 pm »
Оле, недейте така, аз съм родена около неговата дата и ми е съвпад Плутон северен и на мен и Сатурн ги лази.
пу пу пу
 :-[

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Април 19, 2009, 03:57:57 pm »
Не е коректно да разглеждаме личната карта на човека без домовете. Домовете правят хороскопа ИНДИВИДУАЛЕН. И понеже ти твърдиш, че въпроса е личен, то нашите усилия в момента са безплодни. Затова предложих да разгледаме нещата в мундаден план, отнесено към картата на България. Изхождайки от общите характеристики на тази социална прослойка - преуспели бизнесмени в зряла възраст. За извлечем общите характеристики. Пак твърдя, че се очертава тенденция. На времето мутрите заплашваха и рекетираха дребните собственици. Сега насочват усилия към по-крупните бизнесмени. И това, ако не е тенденция.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Април 19, 2009, 03:58:27 pm »

Кое говори за отвличане? Поне 30% от неговото поколение ще са имали съвпад на Плутон с възела, но не всички са били отвлечени при съвпад на тр. Сатурн.

Само ще вметна,че сравняването с поколения и тем подобни статистически проценти и проявление е безмислено, когато се работи с индивидуален хороскоп!

Защото кармата и съдбата на всеки е уникална.Сатурн в твърд аспект с възлите сам по себе си условно показва кармично разплащане/балансиране.Това може да бъде и наказание за минали дела т.е. баланса може и да не е особено приятен,а дори може да коства и човешкият живот в зависимост от това което е натрупано и от вида му.А това не зависимо колко хора го имат този транзит е нещо строго индивидуално.За някои дори може да доведе до положителни събития.За други може дори да няма външно събитие,а вътрешно осъзнаване.Налице има силен кармичен период свързан с проверка и възмездие.При това може да се намеси и карма от минали животи. Отделно вече се включва и Плутон и останалият хороскоп,които могат да покажат чрез какви процеси и засегнати области (домове) това ще се извърши.

Така че ще помоля всякакви подобни сравнения с това колко човека го имат този аспект да не се подчертава по този начин и така да се изключва влиянието на даден транзит.Вие разглеждате конкретен хороскоп с конкретна изява и събитие и там аспектите -независимо какви водят до някаква събитийност.И природата на тази събитийност е ясно отразена в природата на замесените планети и точки,дори без още да са разнищени домове и т.н.

За себе си като видя някой с подобен подход към астрологията и мога първо да се учудя  :o,а после да се ядосам  >:(  ;D  Небесна,нищо лично  :) Просто много неща се втълпяват от някъде и човек лесно може да ги възприеме...

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Април 19, 2009, 04:13:12 pm »

Само ще вметна,че сравняването с поколения и тем подобни статистически проценти и проявление е безмислено, когато се работи с индивидуален хороскоп!

Защото кармата и съдбата на всеки е уникална.Сатурн в твърд аспект с възлите сам по себе си условно показва кармично разплащане/балансиране.

Така че ще помоля всякакви подобни сравнения с това колко човека го имат този аспект да не се подчертава по този начин и така да се изключва влиянието на даден транзит.

В момента не работим с индивидуален хороскоп. Марая настоя да поставя картата със Слънце в 1-ви дом и това направих. Сто пъти подчертах, че този хороскоп не е индивидуален и само по поколенчески аспект не може да се прецени кой ще бъде отвлечен, и кой ще се "разплаща" по друг начин. Кайли сама ти каза, че има същия аспект. Кое в този аспект говори за отвличане? За разплащане, вероятно "Да".

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Април 19, 2009, 04:17:21 pm »
Не е коректно да разглеждаме личната карта на човека без домовете. Домовете правят хороскопа ИНДИВИДУАЛЕН. И понеже ти твърдиш, че въпроса е личен, то нашите усилия в момента са безплодни. Затова предложих да разгледаме нещата в мундаден план, отнесено към картата на България. Изхождайки от общите характеристики на тази социална прослойка - преуспели бизнесмени в зряла възраст. За извлечем общите характеристики. Пак твърдя, че се очертава тенденция. На времето мутрите заплашваха и рекетираха дребните собственици. Сега насочват усилия към по-крупните бизнесмени. И това, ако не е тенденция.

колко са преуспялите бизнесмени в зряла възраст?!минимален процент.колко от тях са наистина богати?това е смешно!богати са банките ,които кредитират!тук насоката е конкретно към определени лица! не сравнявай мутрите и онова време.мутрите не подбираха , те бяха като епидемия.взимаха и от весникаря и от доктора дори.
тук нещата са различни и то много! а за това колко са сериозни дори не смея да си помисля.знам и съм убедена , че това е с намесата на висшестоящи хора по плутон и никой не може да ме убеди , че държавата не е в състояние и не може да се пребори ;D ,звучи ми наивно , ценично ,смешно!
плутон и възела.сатурн и луната-тук е кармата!
при условие,че приемем асц и слънце в точен съвпад съм повече от сигурна , че картата работи.
нещо много интереснопарите бяха дадени на фондация свързана с медицината-ДАЛИ ТОВА НЕ БЕШЕ ЗНАКА ДЕВА?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #25 -: Април 19, 2009, 04:29:15 pm »
Е да и аз не споменах отвличане,говорих за самият аспект Сатурн съвпад Възел,който независимо от дома си има значение и показва природата на процеса.Домовете само ще покажат къде и как това ще се изпълни,но не и какво се изпълнява.Карта дори и без час на раждане е индивидуална-работи се с нещо конкретно.По-късно ще я разгледам картата ,но за сега само ще вметна наталният потенциал-за мен отвличане е първо по Плутон (както и знак Скорпион) : в натала има Плутон в твърд аспект с възлите,опозиция Меркурий ,куинконс Слънце и други аспекти.Но тези могат да определят потенциал за евентуална подобна намеса в живота на родения.

В Скорпион имаме управител на ЮЛВ-Нептун.

После макар и не пряко се гледа Венера (връзки и избори)- тук тя е ретро в заточение с квадрат с Юпитер/Сатурн, не е в добра позиция.Ако тези които са го отвлекли са били хора с които е бил вече свързан,тогава ролята на Венера става по-силна.

Сега наистина нямам време,но е като да няма силен Плутон в картата  ;)

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Април 19, 2009, 04:34:58 pm »
Марая, защо се занимаваме само с една отделна карта? Нима темата ти не е формулирана в множествено число? Има и други случаи на отвличане. Ако мутрите изнудваха дребни хорица, а по-късно започнаха да пребиват и убиват, заради кръстосване на интереси, тук виждам тенденция за отвличане и изнудване в големи размери. Убийствата и физическата саморазправа вече се заменят с изнудване. Защо да го трепят човека, като могат да му измъкнат пари. Нищо ЛИЧНО. Следват и други отвличания, защото видяха, че остават безнаказани. Цяла година мина от този случай, държавата нищо не предприе, именно защото го отдаде на  ЧАСТЕН СЛУЧАЙ. А ето, че сега се оформя тенденция.

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Април 19, 2009, 04:47:44 pm »
колко са преуспялите бизнесмени в зряла възраст?!минимален процент.колко от тях са наистина богати?това е смешно!богати са банките ,които кредитират!тук насоката е конкретно към определени лица!

В средата на миналата година в интервю за "24 часа" главният секретар на МВР тогава Илия Илиев заяви, че има 6 професионални банди, които действат най-вече в София, но и във Варна, Бургас и Пловдив. Въпреки бруталните отвличания държавата все още не взема мерки.
Увеличава се броят на заможните родители, които наемат охрана за децата си от частни фирми. Според анализ на контраразузнаването от 2007 г. се очаква богати бизнесмени, чиито семейства са станали жертва на тези банди, да започнат да поръчват кървави отмъщения срещу похитителите.

http://dnes.dir.bg/2008/04/17/news2901993.html

http://www.standartnews.com/news/details/id/29776/%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%A1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%81-%D0%B8%D0%BD%D0%B6%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Април 19, 2009, 04:51:48 pm »
И още нещо, което е в подкрепа на това, че в обществото съществува тенденция.

"След случая бившият шеф на антимафиотите Тихомир Стойчев заяви, че „Не само полицаи, но и политици може да стоят в дъното на отвличанията“.

Според Иван Бояджиев, експерт по сигурността в Столичната община, отвличанията на бизнесмени за пари в последните години станаха професия. Нито едно отвличане не е разкрито."

http://www.dnes.bg/article.php?id=69605

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Април 19, 2009, 05:04:04 pm »
небесна , та как да вземе участие?тя участва в тези процеси обективно и субективно!
плутон-мафия
мафия-срастване на престъпността с държавата
плутон-манипулация
плутон-подземния свят , масите
да вземем картата на киров!това са публични личности!
исках да разгледаме няколко карти и да ги съпоставим с мунданната карта.
да детайлизираме аспекти , както и транзити.
но стъпка по стъпка.за да стигнем до същината.
не е тенденция , а бизнес.
преди години в България имаше една структура наречена КИНТЕКС. тази структура работеше стегнато и стриктно .заниманията и бяха свързани с оръжие и други стоки , от които държавата печелеше не само зелени долари , а и власт и информация.сега това е в ръцете на отделни групировки. освен бизнес и пари има и интереси....
това не е бандичка сформирана в къщата на някоя баба , а структура , която уран няма да пропусне да изкара на светло , както и плутон.
според мен финансовата криза тепърва започва. и ще продължи дълги години.ще фалират много големи доказани компаний и финансови институций,ще стане бизнес този с отвличанията.и ако сега се прави от професионалисти , да професионалисти-в това съм убедена , то след време и уличните псевдобандити ще прибегтат до него. да качим и други карти и да ги разгледаме.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #30 -: Април 19, 2009, 05:07:36 pm »
Нема доказани компании в тая държава или са мнооого малко.
95% са с крадени пари от неслучайно хора.
Така че да фалирват...обаче това не се нарича финансова криза. Нарича се - господ си прибира вересиите.

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Април 19, 2009, 05:11:11 pm »
Не можем да качим други карти, защото нямаме данните. А и пак продължаваш да спориш. Не било тенденция, а бизнес. Дали семействата на пострадалите ги интересува как го наричаме. За съжаление, случаите зачестяват, а държавата нехае, което е много лоша тенденция.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Април 19, 2009, 05:14:47 pm »
Нема доказани компании в тая държава или са мнооого малко.
95% са с крадени пари от неслучайно хора.
Така че да фалирват...обаче това не се нарича финансова криза. Нарича се - господ си прибира вересиите.

не визирам България само.плутон е в козирог ще засегне и нас. аз също мисля , че тези компаний не са частни-у нас.
наред с това ,смятам , че капиталите следва да се връщат.откъдето и да са взети.не бива да се иска повече от това , което можем да носим.
но съм повече от убедена , че този процес е съвършенно обмислен и проигран.просто план.
плутон и уран при първата квадратура ще извадят наяве такива неща в световен аспект ,както и у нас ,че свят ще ни се вие.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Април 19, 2009, 05:21:27 pm »
киров е роден през 1939г.в ловешко село.ангел бончев също е роден в ловешко село.много съвпадения , много нещо... ;D
въпрос на бизнес за бандитите!въпрос на ......за потърпевшите.не е толкова просто.
планети и аспекти-всичко е написано.трябва да го разчетеме.
колко е порядъчен и бизнеса и всичко останало.
няма спор има факти-всички са от този прословут ловешки край.малко са неизвестните. ;)

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Април 19, 2009, 06:01:35 pm »
Ами, хайде разчети го. Щото аз не мисля, че без точни данни можем да тълкуваме.

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Април 19, 2009, 06:04:36 pm »
Цитат
плутон и уран при първата квадратура ще извадят наяве такива неща в световен аспект ,както и у нас ,че свят ще ни се вие.

С това съм напълно съгласна. Уран в Овен символизира частното предприемачество, и то не кое да е, а най-напредничавото. Плутон в Козирог - корупцията във властта, язвите в органите на реда.

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Април 19, 2009, 06:31:14 pm »
Е да и аз не споменах отвличане,говорих за самият аспект Сатурн съвпад Възел,който независимо от дома си има значение и показва природата на процеса. Домовете само ще покажат къде и как това ще се изпълни, но не и какво се изпълнява. Карта дори и без час на раждане е индивидуална-работи се с нещо конкретно.

1. Като не си говорил за отвличане, значи излизаш извън контекста на темата.
2. Според мен, домовете не показват КАК, аспектите показват КАК.
3. Картата без домовете не е индивидуална. Ако твърдиш това, значи обезсмисляш значението на личната съдба - Асцендента и МЦ.
4. Плутон освен всичко друго се свързва и с колективната карма. В конкретния случай (съвпад със СЛВ) мога да кажа, че личното усъвършенстване на този човек е било в ръцете на фактори, които са извън неговия контрол и то ще зависи в много голяма степен от световните тенденции и промени както във финансов, така и в политически аспект. Но това се отнася и до всички хора, които са родени по това време. Душите се прераждат на групи по нодалните оси.
5. Продължавам да твърдя, че ДОМЪТ, в който попада този съвпад ще ни даде ПЕРСОНАЛНА информация за събитията в живота на човека.

А съвпадът на тр. Сатурн с наталния съвпад СЛВ/Плутон е показател, че човек може да се превърне в изкупителна жертва на недъзите в обществото. В коя сфера ще се разиграе насилието - ще покаже домът, в който се случва аспекта. А да не забравяме, че и позицията на диспозитора в домовете в натала, също не е без значение. 
« Последна редакция: Април 19, 2009, 06:45:44 pm от Небесна »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #37 -: Април 19, 2009, 07:48:16 pm »
Погледнах картата на Бончев и без домове е показателна,даже ми се видя много интересно едно силно подчертаване:
засегната е силно неаспектираната планета Уран . 
Уран е неаспектирана планета,защото тригона му с вътрешни планети може да е до 5 градуса .Тригона с Венера е на 6,5 градуса за това математически не влиза в тази орбиса и това прави Уран неаспектиран.
Статуса на Уран е критичен- ретро в заточение,неаспектиран.

Там където не съм показал орбиса,аспекта е точен (под 1 градус).Използвам средна Лилит.

Транзити:

Плутон квадрат Слънце ( -3*) Нептун опозиция Уран  (+2*)     Марс съвпад Лилит   
Сатурн куинконс Слънце (-1,5*)      Хирон опозиция Уран                Марс полусекстил Плутон
Сатурн съвпад  СЛВ (- 3* )             Уран куинконс Уран                  Марс куинконс Меркурий                 
Сатурн куинконс Юпитер                ЮЛВ съвпад Уран                     Лилит квадрат Възли,Хирон,Плутон
                                                   Юпитер куинконс Уран              Слънце тригон Юпитер
                                                   Луна тригон Уран

При транзитите водещ е аспекта Плутон квадрат Слънце,който налага основният процес - може да даде това отвличане,загуба на живот (външна сила води до загуба на контрол над живота)-свързва се със символизма.
Има и натален потенциал за който споменах,както и натална аспектна връзка между Плутон и Слънцето.Плутон допълнително има аспект с УПР на Слънцето- Марс,което засилва потенциала,отделно може да се реализира и като съдба заради съвпада на Плутон с възела.

Поради тази причина погледнах и Мидпойнтите на Плутон/Слънце и Плутон/Марс.
По време на събитието има транзит върху тях : Меркурий съвпад МП ПЛТ/СЛН  и Марс съвпад МП ПЛТ/МРС (+1,5*)

Сатурн прави Йод- Пръст на Съдбата ,като е на върха му.Върхът на Йод съвпада с прогресивният СЛВ и точката където е било последното Лунно затъмнение(21.2.2008)-2 градус на Дева в съвпад с прогресивен възел.

Последното Слънчево затъмнение е било на 7.2.2008. в 18 градус на Водолей и прави опозиция към натален Уран (+4*)

Прогресии:

Ако Луната е в Риби -възможно е забъркване в неясни ситуации,роля на жертва,тогава е и в знака на ЮЛВ- кармичен период като цяло.Ако е в Овен има възможност да съвпада със Слънцето.

Марс опозиция Юпитер
Лилит квадрат Нептун (УПР на ЮЛВ)
Меркурий в критичен последен градус на Телец

При прогресии има и аспект който става абсолютно точен: Хирон съвпад Меркурий (особено ако е роден следобяд, иначе ще има 0,10 мин разлика в другите случаи).

Дирекции:  (до 1 градус)

Плутон секстил Уран; Меркурий тригон Уран; Лилит полусекстил Уран; (възможен Луна съвпад Уран)

Вижда се застъпването на Уран и аспектите към Слънцето,което е Диспозитор на Уран.
Слънцето е самият живот,а Уран е личната независимост,свободата.

Неаспектирана планета има неконтролиеруеми ,непредвидими прояви- в случая това дори е Уран.Като тези прояви на планетата не само вътрешни,а и външни.Уран се свързва също и с внезапното обръщане на житейският път,повратни точки във външните обстоятелства.

Ето дори и без домове,аспектите си говорят сами за себе си и си показват,че в този случай за този човек проблема се е въртял около неаспектираният му Уран,който е и с отрицателен статус.В крайна сметка е лишен от личната си свобода.За неаспектиран Уран дори съм чел,че такива хора при форсмажорни събития не могат да реагират адекватно.Ако не се знае дали е жив човека,Плутон може да загатва и крайност или просто прави ситуацията опасна и за живота (не всички отвличания имат за цел смъртта на отвлечения).

*

Синухе

• 4978
« Отговор #38 -: Април 19, 2009, 08:02:17 pm »
Е да и аз не споменах отвличане,говорих за самият аспект Сатурн съвпад Възел,който независимо от дома си има значение и показва природата на процеса. Домовете само ще покажат къде и как това ще се изпълни, но не и какво се изпълнява. Карта дори и без час на раждане е индивидуална-работи се с нещо конкретно.

1. Като не си говорил за отвличане, значи излизаш извън контекста на темата.
2. Според мен, домовете не показват КАК, аспектите показват КАК.
3. Картата без домовете не е индивидуална. Ако твърдиш това, значи обезсмисляш значението на личната съдба - Асцендента и МЦ.

Мога да излизам извън контекста по темата,но не и извън написаното в темата.
При условие,че зачеркваш даден аспект прилагайки само довода,че се преживява от цяло поколение и то при разглеждане на конкретно преживяно събитие,няма как да не се намеся,след като тук става въпрос за принципно разминаване и отношение към астрологията като цяло.А това са астрологични теми и преди да се нищят детайлите е важен цялостният подход.Всеки аспект по времето на някакво индивидуално събитие може да се разглежда като част от цялата картинка на процесът,който е бил в развитие,незаивисимо дали аспекта е водещ,фонов или доизясняващ.

Домовете могат да покажат как,стига да знаеш как  ;D Така ако една планета е упр на 7 дом или 4ти,аз мога да сметна някъде нейното участие за намеса на враг или родител,роднина и това ще ми покаже как.Макар че това е много прост пример.Зависи от много неща.

Картата без домове е индивидуална,но не е пълна.Отделно има астролози които могат да работят само с планети (космограма),без да взимат домовете и без задължително при случай на неизвестен час на раждане.Това не означава ,че картата не може да се разглежда.Природата на планетите е една за всички и независимо от домовете,често дават сходни събития,преживявания и опитности.Така в по-горният случай е по-важно че имаме квадрат на Плутон към Слънцето което може да даде събитието-загуба на живот,загуба на лична власт,отвличане и т.н.,отколкото самите домове които могат да доизяснят външно положението ,но не и типа на събитието в един основен вид. ;)

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Април 19, 2009, 08:25:56 pm »
Не го зачерквам аспекта, не ми изопачавай думите. Само по него не може да се съди за акта на отвличане. А сега си помисли колко човека имат съвпад на Плутон със СЛВ, а след това си помисли колко човека са родени на същата дата и ще имат същото разположение на планетите (изключвам Луната). Домовете правят този хороскоп персонален. Съвпадът на тр. Сатурн с натален Плутон/СЛВ може да намеква за насилие. Квадратурата на Слънце с тр. Плутон - също. Но нищо повече. Язък за труда ти. Защото така представени нещата могат да се отнесат към всички хора по земята, родени в този ден.