Здравей Гост

отвличанията

• 75 Отговора
  • 11579 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:отвличанията
« Отговор #40 -: Април 19, 2009, 08:46:06 pm »
Могат,но в случая се отнасят до конкретна личност с конкретно събитие-за това не е язък за труда ми.Ей това трябваше да разбереш. За това не можеш да ми говориш за това колко хора го имат или нямат дадения аспект или такава карта.Защото освен за карта си говорим за реална и обособена личност,а няма личност/душа с напълно еднаква съдба ,така както няма повторение на една и съща същност в цялото творение и време .

Това което прави индивидуален хороскопа не е самият хороскоп,а този който го представя. На г-н Бончев му се е случило отвличането,което не означава че всички които имат такъв хороскоп ще бъдат отвлечени (макар че могат да имат натален потенциал за друга форма на насилие).Конкретните събития в индивидуалният живот зависят от индивидуалната карма,от избори,ниво и т.н.А това няма как да го разбереш само от хороскопа.За това и едни и същи аспекти могат да дават различни събития за различни хора,но в основата си ще са едни и същи процеси.Квадрата Плутон -Слънце като процес е едно,всеки отделно ще го преживее на различно ниво и всички задължително ще го преживеят чрез различни лични събития в зависимост от личните обстоятелства в живота им (карма).

И както видя,аз не гледам един аспект,а всички като една цялостна картинка.Не съм ги тълкувал,тъй като се очаква че във форум за астрология,тяхното значение трябва да се знае.Независимо от домовете,Уран си остава най-слабата,сложна или специфична точка в тази карта.И не е случайно че е толкова активен в транзитите и дирекциите.Дори не е и случаен факта,че в момента на събитието единственият аспект на Луната е тригон с Уран.Това е просто е върхът на черешката на тортата  ;)

Не твърдя,че този транзитен модел е валиден за всички отвличания,а че щом имаме събитие и то толкова сериозно, значи аспектите го отразяват -за този човек и за неговият живот.

« Отговор #41 -: Април 19, 2009, 09:43:08 pm »
Не можем да променим картите, който вече са ни раздадени, можем да променим начинът,
по който ще ги изиграем....

и си мисля да много хора са родени със съвпада Плуто/СЛВ в Дева , та дори и с неаспектирав Уран, но всички те правят различни избори, т.е начина по който играят с
едни и същи карти е различен и тук Венера излиза на преден план, и в зависимост от личеният  избор, плаща и съответна цена по кармичният аспект...
Венера ретра и слаба по знак в квадрат Сатурн и Юпитер е направила грешен избор и транз. Сатурн в съвпад с СЛВ издава присъда, Плутон я изпълнява по  неговият си начин
Всичко е интереси и когато засегнеш нечии, ставаш най- големият си враг...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #42 -: Април 19, 2009, 09:57:28 pm »
Стига бе другари и другарки!  :o
На мен Венера ми е в интерсептиран водолей, неаспектирана, а ако броим широки аспекти - в опозиция на същия тоя Уран и квадратура с Нептун.
Като допълнение на Плутон съвпад северен.
Ако продължавате разсъжденията в същата насока, ще вия.  >:(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Април 19, 2009, 10:13:11 pm »

Кайличке, недей, че този път съседите ще викнат полиция (да ти го върнат тъпкано  :P), а почнеш ли да виеш, никаква светена вода няма да помогне...  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #44 -: Април 19, 2009, 10:50:14 pm »
Не можем да променим картите, който вече са ни раздадени, можем да променим начинът,
по който ще ги изиграем....

и си мисля да много хора са родени със съвпада Плуто/СЛВ в Дева , та дори и с неаспектирав Уран, но всички те правят различни избори, т.е начина по който играят с
едни и същи карти е различен и тук Венера излиза на преден план, и в зависимост от личеният  избор, плаща и съответна цена по кармичният аспект...
Венера ретра и слаба по знак в квадрат Сатурн и Юпитер е направила грешен избор и транз. Сатурн в съвпад с СЛВ издава присъда, Плутон я изпълнява по  неговият си начин
Всичко е интереси и когато засегнеш нечии, ставаш най- големият си враг...

И аз това казвам и отделно от това-всичко е взаимно свързано като аспекти-избора определя следствието.За Венера- наистина излиза на преден план,както казах и в началото  по принцип-често такива отвличания са от близки/познати,такива с които личността е замесена.А в този натал Венера може да "страда" от връзките си и от изборите си-просто има такава тенденция и потенциал.Но намесят ли се Сатурн и Плутон-няма мърдане. 8)

Точно ти пък да го кажеш ! ??? ;D  Нали си знаеш и провъзгласяваш постоянно индивидуалността,нивото и вертикалният принцип,повтарящото се при теб отдавна не означава сходно-а по принцип дори за всички никога не означава еднакво  ;)

*

porto_kalka

« Отговор #45 -: Април 19, 2009, 11:19:32 pm »
Дирекции:  (до 1 градус)

Плутон секстил Уран; Меркурий тригон Уран; Лилит полусекстил Уран; (възможен Луна съвпад Уран)

Да, ама при дирекциите се гледат аспекти кратни на 45*. Т.е. събития дават съвпад, полуквадрат, квадратура, опозиция, квадрат и половина ;).
Тия секстили и тригони дето си ги писал виж в някоя друга техника си ги включвай.
http://www.astrologysoftware.com/resources/articles/getarticle.asp?ID=90
Много е възможно дирекционна Луна да е в съвпад с Уран. Но без точен час всичко е в сферата на преположенията, така че не се наемам да правя подобни коментари.

*

Nebesna

« Отговор #46 -: Април 20, 2009, 12:48:21 am »
http://www.politika.bg/article?id=12279  Оттук съм взела данните на Киро Киров.

След като въпросът за отвличанията се измести в плоскостта на отделната личност, ето и картата. между другото роден е в Ловеч, а не в Плевен, но все ми е едно, нали домовете и часа на раждане не са важни. А пък и в моята Зет програма няма Ловеч.

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Април 20, 2009, 12:55:19 am »
В тази карта не виждам предразположеност към насилие. какво в картата говори за опасност от физическо похищение или отвличане срещу откуп?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Април 20, 2009, 02:11:14 am »
някой чете ли ме от Вас?
общото м/у Бончев и Киров- и двамата са родени в ЛОВЕШКИ села.
това не го включвам като астрологическа находка , а по скоро като съвпадение ,случайност.макар да знам ,че нищо не е случайно.
Киров има на 24 гр. в риби луна , в момента тук има транзит на уран.като приемем ,че уран носи събитията преди точният аспет , значи имаме събитие.
 ;D ;D ;D , а сега нещо ужасно интересно.....не е истина ;D ;D
как не съм го срещнала по-рано ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D,ужас
негов марс в съвпад до милимунда ;Dс мое слънце
негова венера в съвпад до милимунда с моя марс
негов юлв в съвпад с мойта луна
негов юпитер в съвпад с мой сатурн ;D ;D ;D ;D, ужаааааассссссссс

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #49 -: Април 20, 2009, 09:20:39 am »
аспект, който се повтаря и при двамата е квадратът Сатурн/Венера а знаците са Овен и Козирог, макар и разменени при всеки
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Април 20, 2009, 11:10:52 am »

Това ли е причината да бъде отвлечен? 
Донякъде си права обаче...
Когато проявим по-засилен интерес към живота на някоя известна личност или творчеството на дадена личност много силно ни докосне, като една от възможните причини може да се посочи наличието на интересни съвпадения в синастрията ни с тази личност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Април 20, 2009, 02:06:09 pm »
някой чете ли ме от Вас?
общото м/у Бончев и Киров- и двамата са родени в ЛОВЕШКИ села.
това не го включвам като астрологическа находка , а по скоро като съвпадение ,случайност.макар да знам ,че нищо не е случайно.
Киров има на 24 гр. в риби луна , в момента тук има транзит на уран.като приемем ,че уран носи събитията преди точният аспет , значи имаме събитие.

Четем те Марая, четем и отговаряме. Киров няма Луна на 24 Риби. Не сме сигурни. НЯМА ТОЧЕН ЧАС НА РАЖДАНЕ.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #52 -: Април 20, 2009, 02:09:39 pm »
Да, Венера квадрат Сатурн се повтаря ,а аз като го видя този аспект и просто имам усещането,че това са хора които познава или с които е имал контакт,финансови или други по-сериозни взаимодействия.Сатурн може да наказва чрез Венера-връзките (изборите,желанията,парите).

Повтаря се и Плутон куинконс Слънце ! За мен отвличанията са основно по Плутон,а тъй като Слънцето представя живота и родения ,независимо от аспекта всеки такъв натален и транзитен аспект ще е важен.

Луната отделно може да е в тригон с Плутон и опозиция с Нептун-но не е сигурно.

Важен е и Марс:  квадрат Юпитер ; тригон Сатурн ; куинконс Уран ; сескиквадрат Плутон

Известно е че висшите планети на ниско равнище могат да проявяват деструктивна енергия,особено заедно с Марс.

Тук отново имаме аспектна връзка Слънце/Плутон и Марс/Плутон.

Повтаря се и друго-висша планета в съвпад (твърд аспект) с един от възлите-в случая Уран съвпад ЮЛВ.
Това може да загатва ,че едни от кармическите или наказващи събития в живота му могат да бъдат ограничаване на свободата му,внезапни обрати по принцип или свързани с рода,неприемане на индивидуалността му и т.н.
А тъй като възлите се свързват със съдбата,а висшите са безкомпромисни-възможни са сериозни удари.

В транзитите:

Плутон секстил Слънце
,Меркурий   - важно е наличието на аспект,след като има вече аспектна връзка в натала
(възможен Уран съвпад Луна) Уран опозиция Нептун- аспекта е важен защото Нептун е диспозитор на Слънце
Сатурн тригон Венера и Луна квадрат Венера -така се активира наталният квадрат Венера/Сатурн
СЛВ съвпад Лилит

Слънце,Венера са в опозиция на мидпойнта Плутон/Марс

В прогресиите:
Слънце съвпад ЮЛВ /критично положение за живота/;секстил Юпитер
Луна в края на Везни или началото на Скорпион(по-вероятно заради събитието)
Меркурий съвпад Сатурн ;тригон Марс - активира наталният тригон Сатурн/Марс
Марс тригон Нептун

В дирекции:

Нептун квадрат Слънце
-Господаря на Слънцето го квадратира ,а Нептун носи загуби,неяснота,жертва
Аспекта е много точен- 0,09 орбиса
Нептун полуквадрат Венера
Лилит квадрат Венера (0,09)  Лилит е на +1,10 от съвпад със Сатурн
Възможни аспекти,които не са сигурни: Сатурн квадрат Луна,Венера съвпад Луна,Луна квадрат Меркурий
Има и два интересни куинконса (макар да не са кратни на 45 гр,аз си гледам всичко за всеки случай):
Меркурий/Марс и Марс/Нептун    

Слънчевото затъмнение от 26.1.2009. прави съвпад със средната Лилит.

Така имаме аспектна връзка Плутон/Слънце,акцентирана Венера и диспозитора на Слънце -Нептун.Възлите също са намесени.Лилит също изкача често. ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #53 -: Април 20, 2009, 02:50:26 pm »

Това ли е причината да бъде отвлечен? 
Донякъде си права обаче...
Когато проявим по-засилен интерес към живота на някоя известна личност или творчеството на дадена личност много силно ни докосне, като една от възможните причини може да се посочи наличието на интересни съвпадения в синастрията ни с тази личност.

не бях адекватна да разсъждавам,за първи път видях такива съвпади...изуми ме това.вероятно това може да е причината за интереса ми. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Април 20, 2009, 03:20:52 pm »
Цитат
За мен отвличанията са основно по Плутон,а тъй като Слънцето представя живота и родения ,независимо от аспекта всеки такъв натален и транзитен аспект ще е важен.

Благодаря ти! Беше много изчерпателен и когато сме спорили за нещо дебатът винаги е бил конструктивен. Поне аз така го усещам. Моля те, не се ядосвай, когато не съм съгласна на 100% с всичко. Просто мисля, че никъде в картите не може да се види доказателство за отвличане срещу откуп  на 100% без домовете.

За негативните аспекти между Плутон и Слънцето (в натала) съм съгласна, че дават предпоставки за отвличане. Плутон - богът на подземното царство, митът за Персефона (само, че там е замесена Венера). И когато аспект между Слънцето и Плутон се повтори в мунданен план, това отваря канал за реализиране на Божествения план. Много хубаво си го каза- "канал".

На мен също ми направи впечатление, че и двамата имат натален куинсконс на Слънце с Плутон. Плутон в Козирог откъм 12-ди дом в картата на България прави аспект към Слънцето и на двамата. Обаче при Бончев аспектът е негативен (той е бил малтретиран и в лошо психогическо състояние), а При Киров не е имало мъчения (Слънце в секстил с тр Плутон).

Ако се върнем към мита за Персефона и там е имало сделка. Хадес (Плутон) сключва сделка с майката на Персефона - Деметра. Май доста се поотвлякох, но просто разсъждавам по аналогия.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #55 -: Април 20, 2009, 04:52:46 pm »
Да,хубаво разсъждаваш.Разбира се митологията не е необходимо да се разиграва едно към едно,нито пък планетните енергии се свързват само с митологически образи и истории  ;)

Погледнато чисто астрологически Плутон в аспект със Слънцето е налагане на Божествената Воля върху Аза или групата срещу индивида,подсъзнателното срещу съзнателното и т.н.,както може да се тълкува и като подземна (мафиотска) сила срещу живота на индивида.Загуба на власт,положение,живот.Или трансформация.Само че трансформацията е възможна само при високо ниво на съзнание-за повечето хора влиянието на висшите планети обикновено е деструктивно.

Аз си мислех,че темата е по принцип за отвличанията,а не задължително с откуп  ???

Колкото за 100% доказателство за нещо в която и да е карта за каквото и да е не мисля,че може да има- било за това дали става въпрос за избор на професия или каквото и да е друго.Има само по-силен или слаб потенциал  ;)
В смисъл това го казвам без значение дали са налице домовете или не.Иначе съм съгласен с теб,че картинката ще бъде по-пълна и по-детайлна.Но както казах и преди -аспекта е процеса-и дали това е загуба/удар върху Аза ,целоста на живота или промяна на съществуващото положение,примерно Плутон или Нептун в аспект спрямо Слънце, то този процес ще е налице заради аспекта,а домовете ще укажат допълнително обстоятелствата около или чрез които този процес се е проявил.

Иначе за откупа- и в двете карти има наличие на аспекти,които могат да покажат това-тези на Венера.В смисъл Венера е натоварена,което означава че заради пари и средства,могат да произтекат нещастни събития (особено със Сатурн).Обикновено една акцентирана Венера има склонност да печели,а как-честно или не това е отделен въпрос.И си плаща съответно за това.А това че богати личности са основно на мушката за отвличане с откуп -пак говори за силни или акцентирани Венера и Юпитер в картата,както и вероятно 2 и 8 дом.Ако има замесена мафия,групировки- и 12 дом.

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Април 21, 2009, 10:56:54 pm »
Слави Трифонов говори за отвличанията.

*

Skarlet

« Отговор #57 -: Април 21, 2009, 11:24:43 pm »

Не искам да всявам смут,ама нали съм Тома Неверни,та ми минава през ума,че едно инсценирано отвличане срещу откуп за милиони,си е страхотно пране на пари.Или аз гледам много филми?  ;D

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Април 21, 2009, 11:41:24 pm »

Не искам да всявам смут,ама нали съм Тома Неверни,та ми минава през ума,че едно инсценирано отвличане срещу откуп за милиони,си е страхотно пране на пари.Или аз гледам много филми?  ;D

Леле, Скарлет! Не се бях сетила. Ма, много си изобретателна логика имаш, бе! Верно, че не е имало насилие. Можеше поне ухото да му отрежат на човека...за парлама. Пу-пу-пу-пу! :o :o :o

*

Skarlet

« Отговор #59 -: Април 22, 2009, 08:15:58 am »
На тази мисъл ме наведе,че много говорят и двамата със сина му.Когато човек е похитен и държан 17 дни като заложник,преживял невероятен стрес,няма да бие тъпан още в първите дни след пускането,а ще се покрие да си ближе раните.Психологичните имам предвид.Следя разказите им и ми направиха впечатления някои на пръв поглед дребни разминавания,но за мен-съществена подробност.Първият ден след освобождаването му,каза че е бил в стаичка толкова малка/не помня размерите,че и тях каза/,че стоял прегърбен така 17 дни.И без да си медицинско лице,ще разбереш че това не може да бъде.После каза,че тази стаичка била неосветена и стоял там все на тъмно,пък снощи каза,че в стаята имало и дюшек/на който лежал/ и била добре осветена.Нещо твърде много разминавания.Има и още,но като се събудя с кафето,ще се сетя.Мечтаех да стана следовател.  ;D