Да,
Венера квадрат Сатурн се повтаря ,а аз като го видя този аспект и просто имам усещането,че това са хора които познава или с които е имал контакт,финансови или други по-сериозни взаимодействия.Сатурн може да наказва чрез Венера-връзките (изборите,желанията,парите).
Повтаря се и
Плутон куинконс Слънце ! За мен отвличанията са основно по Плутон,а тъй като Слънцето представя живота и родения ,независимо от аспекта всеки такъв натален и транзитен аспект ще е важен.
Луната отделно може да е в тригон с Плутон и опозиция с Нептун-но не е сигурно.
Важен е и Марс: квадрат Юпитер ; тригон Сатурн ; куинконс Уран ;
сескиквадрат ПлутонИзвестно е че висшите планети на ниско равнище могат да проявяват деструктивна енергия,особено заедно с Марс.
Тук отново имаме аспектна връзка Слънце/Плутон и Марс/Плутон.
Повтаря се и друго-висша планета в съвпад (твърд аспект) с един от възлите-в случая
Уран съвпад ЮЛВ.
Това може да загатва ,че едни от кармическите или наказващи събития в живота му могат да бъдат ограничаване на свободата му,внезапни обрати по принцип или свързани с рода,неприемане на индивидуалността му и т.н.
А тъй като възлите се свързват със съдбата,а висшите са безкомпромисни-възможни са сериозни удари.
В транзитите:
Плутон секстил Слънце,Меркурий - важно е наличието на аспект,след като има вече аспектна връзка в натала
(възможен Уран съвпад Луна)
Уран опозиция Нептун- аспекта е важен защото Нептун е диспозитор на Слънце
Сатурн тригон Венера и Луна квадрат Венера -така се активира наталният квадрат Венера/Сатурн
СЛВ съвпад ЛилитСлънце,Венера са в опозиция на мидпойнта Плутон/Марс
В прогресиите:
Слънце съвпад ЮЛВ /критично положение за живота/;секстил Юпитер
Луна в края на Везни или началото на Скорпион(по-вероятно заради събитието)
Меркурий съвпад Сатурн ;тригон Марс -
активира наталният тригон Сатурн/МарсМарс тригон Нептун В дирекции:
Нептун квадрат Слънце -Господаря на Слънцето го квадратира ,а Нептун носи загуби,неяснота,жертва
Аспекта е много точен- 0,09 орбиса
Нептун полуквадрат ВенераЛилит квадрат Венера (0,09) Лилит е на +1,10 от съвпад със Сатурн
Възможни аспекти,които не са сигурни: Сатурн квадрат Луна,Венера съвпад Луна,Луна квадрат Меркурий
Има и два интересни куинконса (макар да не са кратни на 45 гр,аз си гледам всичко за всеки случай):
Меркурий/Марс и Марс/Нептун
Слънчевото затъмнение от 26.1.2009. прави съвпад със средната Лилит.
Така имаме аспектна връзка Плутон/Слънце,акцентирана Венера и диспозитора на Слънце -Нептун.Възлите също са намесени.Лилит също изкача често.